Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהג חתך אותי בכביש. נסעתי אחריו עד למקום שבו חנה וכשיצא מהרכב צעקתי עליו על התנהגותו והעניין הפך לריב צעקות וגידופים. מדובר באדם מבוגר שלפתע, להפתעתי, הלם בפניי בחוזקה (בנוכחות עדים) והוסיף מהלומת אגרוף בבטן. כמובן שלא השבתי לו כי לא היה נגמר בטוב (סך הכל - אדם מבוגר..).

הזמנתי משטרה שגבתה עדות ממני, מהתוקף ומהעדים והוצע לי להגיש תלונה.

למחרת ניגשתי לתחנת משטרה והגשתי תלונה הן על נהיגתו המסוכנת וכמובן על התקיפה.

היום נכנסתי למערכת "מנע" ולהפתעתי, ראיתי שהתיק נסגר וכך נכתב:
"התקבלה החלטה לסגור את התיק ללא ביצוע חקירה פלילית מהעילה: נסיבות העניין בכללותן אינן מתאימות לפתיחה בחקירה שכן מדובר באירוע שההליך הפלילי אינו מסגרת מתאימה לבירורו"

אז כנראה שהתוקף צריך להשתמש בכלי נשק כדי שמשטרת ישראל תחליט שזה אירוע פלילי...

כמובן שאערער על ההחלטה, אבל מה בידיי לעשות מעבר לכך?

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 7 שעות, usafun כתב:

צעקתי עליו על התנהגותו

אבל מה בידיי לעשות מעבר לכך?

תלמד  לשלוט בעצמך.

אנשים עושים טעויות בכביש. כולנו, כולל אותך ואותי. כל עוד לא נפגעת בלע את הצפרדע והמשך בחייך.

פתחת במריבה, חטפת. למזלך רק אגרוף ולא סכין.

@chezik אגב, road rage אינה תופעה ייחודית לישראל.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 דקות, sperial כתב:

תלמד  לשלוט בעצמך.

אנשים עושים טעויות בכביש. כולנו, כולל אותך ואותי. כל עוד לא נפגעת בלע את הצפרדע והמשך בחייך.

פתחת במריבה, חטפת. למזלך רק אגרוף ולא סכין.

@chezik אגב, road rage אינה תופעה ייחודית לישראל.

עם כל הכבוד..
לפני כחודשיים חתך אותי נהג וכשצפרתי כמחאה, בלם לפני לחליפות כך שכמעט התנגשתי בו כמה פעמים. התקשרתי מיד למשטרה, בעודי נוהג, ומסרתי פרטי הרכב ואופן הנהיגה הפרוע. כמובן שהמשטרה סגרה את התיק ועל כך הגשתי ערר שהועבר לפרקליטות.
במקרה הנוכחי, אמרתי שאפשר לפגוש את הנהג וברור שבמפגש כזה לא מוחלפים מילות נימוסין.  אז הפעם גם חתך אותי מישהו, גם קילל וגידף אותי (מילא - זה לא מעשה פלילי) אבל בסוף גם תקף אותי לעיני עדים - ואני צריך לעבור על כך לסדר היום?

נשחקתם, רבותיי, נשחקתם. 

פורסם

תוכל להגיש תביעה אזרחית. 

תחשוב אם שווה לך. לחנך את הפוגע לא תצליח, לחנך את העולם לא תצליח, הסכום שאולי תקבל כנראה שלא יצדיק את המהלך אז אדם סביר ישאל את עצמו מה הטעם ? 

אישית להבא הייתי נמנע מחיכוכים מיותרים. אתה לא יודע מי עומד מולך וכמו שראית אין כ"כ מי שעומד לצידך. 

• אהבתי 3
פורסם
לפני 7 דקות, Moshe c כתב:

תוכל להגיש תביעה אזרחית. 

תחשוב אם שווה לך. לחנך את הפוגע לא תצליח, לחנך את העולם לא תצליח, הסכום שאולי תקבל כנראה שלא יצדיק את המהלך אז אדם סביר ישאל את עצמו מה הטעם ? 

אישית להבא הייתי נמנע מחיכוכים מיותרים. אתה לא יודע מי עומד מולך וכמו שראית אין כ"כ מי שעומד לצידך. 

מה העילה? צריך להוכיח נזק מן הסתם.

פורסם
לפני שעתיים, usafun כתב:

מה העילה? צריך להוכיח נזק מן הסתם.

כאבים, סבל, לחץ נפשי וכו'. אני לא יודע מה חומרת התקיפה, אבל עדים, תמונות של הפציעה אם ישנן, פניה לטיפול רפואי וכו' אמורים לתמוך בתביעה. 

פורסם

בוקר טוב. ברוך הבא לשנת 2023.

עם השנים, יש ירידה בסד"כ של המשטרה והגענו למצב בו אם אף אחד לא נפגע פיזית באופן קשה (דקירה, ירי וכו'), המשטרה אינה מטפלת בנושא אלא סוגרת את התלונה.

פשוט, אין לה מספיק משאבים לטפל בנושאים "קטנים". 

מה אתה יכול לעשות ?  להחליט האם אתה מתבאס ומבזבז את זמנך במאבק בתחנות רוח או שאתה מניח לזה וממשיך בחייך (נכון, זה מבאס. אך אלו האופציות שקיימות כיום).

אני אשתף אותך בכך שבעבר הותקפתי עם לום ויצאתי מזה "רק" עם יד שבורה. המשטרה סגרה את התיק מחוסר עניין. אז מצבך, עד כמה שהוא מבאס, יחסית טוב. לא נפגעת פיזית.

• מבאס 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, chezik כתב:

הבעיה שלי היא לא הבריונות, אלא ההתנהלות המשטרתית

בדיוק!!!

אמנם חוסר כח אדם, שכר נמוך, תרבות ארגונית פנימית דפוקה - הכל נכון.
אבל למה לעזעזאל אתם לא עושים את העבודה שלכם ואפילו בקצב איטי!!!???

אני כל פנייה למשטרה על עוול, או עיכוב תהליכים, או ערעור ובייחוד אם זו התנהגות לא ראויה של שוטר, אני מיידע אותו שאני מעביר העתק הפנייה גם ללשכת המפכ"ל - וכך אני גם פועל. לא יודע אם זה מסונן ולא מגיע, משהו בטח מחויבים להביא לו, אז בגלל שכל פנייה כזו היא חריפה - שיידע!!

לפני 46 דקות, guya72 כתב:

בוקר טוב. ברוך הבא לשנת 2023.

עם השנים, יש ירידה בסד"כ של המשטרה והגענו למצב בו אם אף אחד לא נפגע פיזית באופן קשה (דקירה, ירי וכו'), המשטרה אינה מטפלת בנושא אלא סוגרת את התלונה.

פשוט, אין לה מספיק משאבים לטפל בנושאים "קטנים". 

מה אתה יכול לעשות ?  להחליט האם אתה מתבאס ומבזבז את זמנך במאבק בתחנות רוח או שאתה מניח לזה וממשיך בחייך (נכון, זה מבאס. אך אלו האופציות שקיימות כיום).

אני אשתף אותך בכך שבעבר הותקפתי עם לום ויצאתי מזה "רק" עם יד שבורה. המשטרה סגרה את התיק מחוסר עניין. אז מצבך, עד כמה שהוא מבאס, יחסית טוב. לא נפגעת פיזית.

נורא.

פורסם

אז למדת כמה דברים:

1) אל תבזבז דלק, זמן ואנרגיה על כל אהבל שחותך אותך בכביש. ספוילר: יחתכו אותך עוד הרבה בכביש.

2) אם כבר עשית מעשה מטופש של לעקוב אחרי אהבל שחתך אותך בכביש, והוא מתחיל באלימות כלפיך, תגיב באלימות (אם מישהו ירדוף אחריי אני אעצור הרבה לפני המקום שאני צריך להגיע אליו בשביל להתעמת עם הבן אדם).

3) אל תפחד להשתמש בהגנה עצמית אם מישהו תוקף אותך

• רעיון גרוע 1
פורסם

היי, 

מצד אחד, מקרה קלאסי לקובלנה פלילית פרטית בהתאם לסימן ג' לחוק סדר הדין הפלילי. 

מצד שני, השופט לא יראה בעין יפה את הרעיון שעקבת אחריו. הוא עוד יקבל טיעון של הגנה עצמית. 

אוהד

פורסם
לפני 4 שעות, Liran3331 כתב:

אהבל שחתך אותך בכביש, והוא מתחיל באלימות כלפיך, תגיב באלימות (אם מישהו ירדוף אחריי אני אעצור הרבה לפני המקום שאני צריך להגיע אליו בשביל להתעמת עם הבן אדם).

3) אל תפחד להשתמש בהגנה עצמית אם מישהו תוקף אותך

עצה גרועה. פות"ש אמר שזה היה בנאדם מבוגר, בסוף היה גורם לו נזק חמור וגומר בכלא. 

במצבים כאלה, הכי טוב לנתק מגע. 

טוב שהגשת תלונה אבל תבין שמבחינת המשטרה מי שתקף אותך אמר שלא יודע מה אתה רוצה ממנו, נסעת אחריו גרמת לו לחרדה תקפת אותו מילולית ואיימת עליו והוא עשה מה שעשה מתוך חרדה לגיטימית וכדי לברוח משם. 

הוא משקר, אתה דובר אמת, המשטרה צריכה לעמת אתכם, לגבות עדויות, לפשפש במצלמות, במדינה נורמלית אכן כך היתה עושה.

משטרת ישראל הנוכחית לא תשתדל אפילו. 

לפני 5 שעות, guya72 כתב:

אני אשתף אותך בכך שבעבר הותקפתי עם לום ויצאתי מזה "רק" עם יד שבורה. המשטרה סגרה את התיק מחוסר עניין.

זה נשמע מאוד קיצוני אפילו למשטרת ישראל. מתי קרה דבר כזה? 

• רעיון גרוע 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...