Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכבת הקלה הגיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התפלאתי שלא נפתח שרשור עד כה (או שיש ואני סתם לא מתמצא...)

הרכבת הקלה נחנכה בשעה טובה.

מה דעתכם?

על תוואי הרכבת

על זמני הגעה

על הסגירה בשבתות

על הנוחות והנגישות שלה

מי שכבר התנסה, נשמח לקרוא את חוויתו האישית

• תגובות 183
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרכבת לא עובדת בשבת, ממש מפתיע.

מתישהו מישהו חשב שהיא כן תעבוד?

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בהתחשב בזה שבישראל שבת/חג זה כנראה סיפור אבוד (עד שיקום השר או המפלגה שיילחמו בכפיה הדתית עד הסוף), אני שואל למה לפחות שלא תעבוד 24/5?

• אהבתי 2
פורסם

להוציא רגע ענייני כפייה דתית או האיחור של כמה עשורים בהפעלה של הרכבת, אני די מרוצה ממה שאני רואה

בסה"כ התחנות, ובמיוחד התת קרקעיות נבנו ברמה גבוה, התוואי הנוכחי הוא רק התחלה אבל עובר בלא-מעט מקומות מרכזיים.

התמחור לדעתי גבוה מדי. קטונתי בעלויות תפעול וכו', אבל תחב"צ צריכה להיות זולה באופן כללי

להכניס ענייני כפייה דתית - היא חייבת לפעול בסופ"ש. עד אז, זה מאוחר מדי, ומעט מדי.

• אהבתי 1
פורסם

הלואי שתעבוד 24 שעות, השאלה אם יש כוח אדם.

ומה יעלה בגורל קו 1 של דן? ימשיך במקביל או יבוטל?

היתרון שלו שהוא פעיל עד 2 בלילה לעומת הרכבת שכרגע פעילה עד 11 וחצי.

פורסם
לפני 4 שעות, EliC25 כתב:

התפלאתי שלא נפתח שרשור עד כה (או שיש ואני סתם לא מתמצא...)

הרכבת הקלה נחנכה בשעה טובה.

מה דעתכם?

על תוואי הרכבת

על זמני הגעה

על הסגירה בשבתות

על הנוחות והנגישות שלה

מי שכבר התנסה, נשמח לקרוא את חוויתו האישית

סוף סוף היא כאן

הפתרון היחיד להסעת המונים במטרופולינים

לגבי סגירה בשבתות, כשומר שבת אני אומר את זה:

הדבר הזה חייב להתבטל. הרכבת צריכה לעבוד 24/7.

יש פתרונות.

• אהבתי 5
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 5
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 1 דקה, outnex כתב:

מי יסע בזה בלילה?עשרה אנשים שעובדים משמרות לילה ונערים?

ולהם לא מגיעה תחבורה ציבורית?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 דקות, outnex כתב:

מי יסע בזה בלילה?עשרה אנשים שעובדים משמרות לילה ונערים?

ששתו הרבה אלכוהול
והרכבת תייתר להם את הצורך לנהוג בשכרות
ולמד"א את הצורך לגרד אותם מהכביש

• אהבתי 9
פורסם

יש לי רעיון קטלני 

שהרכבת תיסע בשבת כמו מעלית שבת

לגבי תשלום לחשוב על פיתרונות

למשל מי שידוע שיש לו חופשי חודשי…

יש פיתרונות להרבה דברים הבעיה היא שאנשים ״לא רוצים״ ליפתור

• אהבתי 1
פורסם

בלי קשר לרכבת, הגיע הזמן שיהיה קוים שעובדים 24 שעות, לפחות בין ההתחלה בין ערים גדולות.

נכון לעכשיו אלה הקוים שעובדים כל הלילה - אני לא מכליל את הנסיעות של חצות מתל אביב שמונה ואילת, כי זה לא נסיעות שיוצאות באופן שוטף.

קו הרכבת מירושלים לבנימינה, לפני הקורונה זה היה קו מנהריה לנתב"ג, והשמועות אומרות שזה יגיע לנהריה אחרי החשמול.

480 (אגד) - תל אביב-ירושלים - עובד כל הלילה, לא סגור אם זה רק בחופשות וסופי שבוע, או שזה קבוע.

445 (מטרופולין) - מסוף רידינג-נתב"ג - עובד 24 שעות.

469 (מטרופולין) - תל אביב-באר דרך נתב"ג וקריית גת - עובד רק בלילה.

905 (אגד) - חיפה-נתב"ג - עובד רק בלילה.

בעבר היה קו 485 של אפיקים מירושלים לנתב"ג שעבד 24 שעות, אבל הופסק מאז הפעלת הרכבת.

פורסם (נערך)

עדיף מאוחר מאשר אף פעם.

סוף סוף תל אביב סוגרת את הפער מול ירושלים... 

בנוגע למחירים - בחיאת זומזום. התחבורה הציבורית בארץ היא מהזולות *בעולם*. מישהו מסוגל לצרוך ליטר בודד בין בת ים לפ"ת באיזה תוואי שהוא?? 

קשה להתנבא לעתיד הרחוק, אבל מאוד קל להתנבא לגבי העתיד הקרוב, פשוט מסתכלים מה קרה בירושלים. לקח איזה עשור אבל בסוף הגיעו לתדירות מקסימלית (רכבת כל 6 דקות) ואחרי כל תהפוכות הקורונה גם הרחיבו את שעות הפעילות לחצות וחצי. אגב, זה האוקסימורון הכי מטומטם כרגע בתחבורה שהיא 24/5 - יופי שיש רכבות בינעירוניות ואוטובוס בינעירוני בשלוש בבוקר, אבל הן תוקעות אותך בתחנה המרכזית ומשם אין כלום חוץ ממוניות.

בפעם המיליון ואחת: מטרת תחב"צ *איננה הקלה על הפקקים*. לא יהיו פחות פקקים וזאת בכלל לא המטרה. ספציפית המטרה של הרכבת הקלה הנוכחית היא להקל על מי ש*כבר* משתמש בה, על ידי קיצור זמנים ואיכות נסיעה עדיפה בהרבה מהנהגים הפרועים של דן.

בנוגע להתנסות אישית - עד שהרכבת הקלה הגיעה כבר עברתי לקילומטר אחרון עם אופניים מתקפלים, כך שבאופן אירוני אני בספק אם אשתמש בה בקרוב. אולי אחרי ההתרסקות הבאה. 🤯

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...