Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

רכשתי יונדאי קונה 2019 הדגם 4x4 ויש לי כמה שאלות:

1. מה הדרך האופטימלית לנסוע עם תיבה כפולת מצמד? הבנתי שצריך לדעת איך להתנהג בנסיעה עם תיבה כזו

2. מאיפה אפשר להשיג הוראת רישום לרכב? באתר הממשלתי לא קיים.. אולי כלמוביל?

3. החלפת נורות מעבר ודרך לרכב (H7), התאורה DAY היא בצבע לבן, הייתי רוצה להתאים את הנורות הראשיות לאותו צבע בתנאי שהכל חוקי (הלוגן), קיים דבר כזה? הלוגן בגוון 5000K נניח וחוקיים לשימוש?

תודה רבה

פורסם

בנהיגה תשתדל להמנע מגלישה כאשר הרגל לוחצת על דוושת הבלם (.בפקק , במיוחד בעליה ממושכת ). זה מחמם את הגיר.

נסיעות רבות בעיר / פקקים לא מאריכות את חיי המצמדים, אבל אין כל כך מה לעשות עם זה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 10 דקות, vladclar כתב:

בנהיגה תשתדל להמנע מגלישה כאשר הרגל לוחצת על דוושת הבלם (.בפקק , במיוחד בעליה ממושכת ). זה מחמם את הגיר.

נסיעות רבות בעיר / פקקים לא מאריכות את חיי המצמדים, אבל אין כל כך מה לעשות עם זה.

ז"א אפשר לגלוש באופן רגיל רק לא עם רגל על הברקס. לחיצהעל הברקס בעצם מכניסה את המצמד לפעולה?

ותודה על התגובה המהירה חבר יקר

פורסם

לא, ההילוך משולב בכל מקרה.

תאר לעצמך שאתה נוהג ברכב ידני ולוחץ על הבלם בזמן הנסיעה על הילוך ראשון. 

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 11 דקות, ציפורים בניוטרל כתב:

לחיצה על הברקס בעצם מכניסה את המצמד לפעולה?

הפוך.   לחיצה על הברקס מנטרלת את המצמד.   שחרור הדוושה גורמת לחיבור המצמד בצורה מדורגת.

מצב המוכר בגיר ידני כ-"חצי קלאצ'",   המצמד ננעל במהירות  כ-6-8 קמש.

שים לב למד הסל"ד כשאתה משחרר את דוושת הבלם.   בנקודה שבה הסל"ד עולה לכ-900  המצמד מתחבר חלקית והרכב מתחיל לזוז.   אתה רוצה לקצר את השהייה במצב הזה.

כמו כן כדאי להמנע מזינוק פראי שהרכב הזה יודע לבצע.  

** זה  AWD  לא 4X4,  יש מערכת שמעבירה כח(משתנה) לסרן האחורי בהתאם לעומס והאחיזה של הצמיגים הקדמיים.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 44 דקות, רוןS כתב:

הפוך.   לחיצה על הברקס מנטרלת את המצמד.   שחרור הדוושה גורמת לחיבור המצמד בצורה מדורגת.

מצב המוכר בגיר ידני כ-"חצי קלאצ'",   המצמד ננעל במהירות  כ-6-8 קמש.

שים לב למד הסל"ד כשאתה משחרר את דוושת הבלם.   בנקודה שבה הסל"ד עולה לכ-900  המצמד מתחבר חלקית והרכב מתחיל לזוז.   אתה רוצה לקצר את השהייה במצב הזה.

כמו כן כדאי להמנע מזינוק פראי שהרכב הזה יודע לבצע.  

** זה  AWD  לא 4X4,  יש מערכת שמעבירה כח(משתנה) לסרן האחורי בהתאם לעומס והאחיזה של הצמיגים הקדמיים.

אכן יש לרכב הזה כוח מטורף! ואפילו אותו אי אפשר לנצל בזינוק? חחח

אני הבנתי מכל מה שאמרתם כאן שאפילו עדיף ללחוץ טיפה על הגז מאשר רק לגלוש.

ז״א כל המטרה פה היא להעלות את הטורים לכדי מצב שאפילו יכנס להילוך שני..

מה אם אעביר למצב ספורט בפקקים/עירוני? כל העניין שימשוך לי את ההילוך וימנע עליה וירידת הילוך בין ראשון לשני, יעזור איכשהו?

פורסם

הבעיה נוצרת בין עמידה לבין שילוב מלא של הילוך ראשון, שאר העברות ההילוכים נעשות בהתאמת סל"ד טובה לפחות כמו נהג אנושי בגיר ידני.

אפשר לנצל בזינוק, רק ששחיקת המצמד תהיה יותר מהירה.

מצב ספורט מומלץ במיוחד בפקק משתי סיבות, האחת יש פחות חילופי הילוכים, והשניה תגובת דוושה יותר מהירה.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

בקיצור, בפקקים תשתדל לשמור יותר מרחק, כדי להוריד לגמרי רגל מדוושת הבלם (בתחילת הנסיעה ממצב העמידה).

אבל אז יתחילו להידחף לפניך, כמיטב המסורת.

פורסם (נערך)

אוקיי תודה רבה חברים,

שאלות נוספת שקשורות לגיר:

1. שמתי לב שבזמן עלייה/ירידה, ברגע שאניח מכניס הילוך R או D יש דיליי של כמה שניות עד שהרכב מתחיל לגלוש (אחורה או קדימה), זה נורמלי?

2. כשאני נוסע על הילוך ראשון או רוורס, נותן גז ועוזב מהר (לפני שעובר לשני או ברוורס) יש רעש מאוד מוזר שנשמע טוב מאוד, האם נורמלי?

הרכב עשה פחות מ 30 אלף קילומטר, נקנה מזוג מבוגרים שבקושי נוסעים ואם נסעו הם כנראה לא עברו את ה 30 קמ״ש ב 4 שנים האחרונות -_- 

ולגבי הוראת רישום לרכב: השגתי אותה מכלמוביל.

רשום בצמיגים 2 מידות (זאת אומרת שאפשר לשנות נכון? האם כדאי בזמן החלפת צמיגים?)

הנוכחי 215/55/17 94W של דנלופ FM800 (ברישום רשום 94V אם זה משנה)

רשום לי מידה נוספת של 235/45/18 94V, האם מומלץ לשנות?

עריכה אחרונה על ידי ציפורים בניוטרל
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

1.לא מכיר את הגיר בקונה ואיך הוא מכוייל אבל מכיר את הגרסה באיוניק שיצא לי לנהוג עליה

ברכב כפול מצמד יש מערכת של סיוע בזינוק בעליה Hill assist (תקנו אותי אם אני טועה) שעוזרת לרכב לא להידרדר ומחזיקה את הרכה כמה שניות מהרגע שאתה מוריד רגל מהברקס לגז 

2. לא מכיר,איזה רעש? אולי אתה שומע את ההילוך מתחלף בגיר רובוטי במהירות נמוכה שומעים מחוץ לרכב לפעמים את הרובוט מחליף הילוכים 

עריכה אחרונה על ידי Shay Shd Dave
פורסם
בתאריך 7.8.2023 בשעה 15:25, ציפורים בניוטרל כתב:

שלום חברים,

רכשתי יונדאי קונה 2019 הדגם 4x4 ויש לי כמה שאלות:

1. מה הדרך האופטימלית לנסוע עם תיבה כפולת מצמד? הבנתי שצריך לדעת איך להתנהג בנסיעה עם תיבה כזו

2. מאיפה אפשר להשיג הוראת רישום לרכב? באתר הממשלתי לא קיים.. אולי כלמוביל?

3. החלפת נורות מעבר ודרך לרכב (H7), התאורה DAY היא בצבע לבן, הייתי רוצה להתאים את הנורות הראשיות לאותו צבע בתנאי שהכל חוקי (הלוגן), קיים דבר כזה? הלוגן בגוון 5000K נניח וחוקיים לשימוש?

תודה רבה

בפקקים קטנים ורגילים אין שום בעיה עם תיבה רובוטית.
הבעיה היא רק בפקקים מהגהנום, כאלה שבהם אתה במשך עשרות דקות זוחל במהירות של 1-5 קמ"ש בערך, ואז יש הרבה "חצי מצמד" שמחמם מאוד את המצמד ואז אתה גם עשוי להגיע למצב של התראת חום וגם גורם בלאי רב שבסוף תשלם עליו.
במצבים כאלה של פקקים איומים ונוראים (ולמעשה, למה לא גם בפקקים קטנים יותר?) הפיתרון הוא לעצור, לתת לתנועה לפניך להתקדם כמה מטרים, ואז לנסוע קדימה כמה מטרים לא בזחילה, ולעצור שוב, וחוזר חלילה עד שנגמר הפקק.

כמה מטרים בדיוק? תלוי ברמה ההתנהגותית של הנהגים והנהגות בסביבה, והמבין יבין.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

• תוכן חדש...