Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בחיים לא אסע בנתיב תחבורה ציבורית כדי לעקוף תנועה ובחיים לא אזרוק חתיכת נייר ברחוב, אלא אחפש פח או אקח אותה איתי. אני נוהג הרבה שנים ומעולם לא קיבלתי דו"ח תנועה עד עכשיו. אז איך קיבלתי דו"ח על נסיעה בנתיב תחבורה ציבורית?

שמתי בוויז נסיעה לרחוב צדדי, שהיה קרוב ליעד, בו תכננתי לחפש חניה. כשנסעתי ברחוב הראשי, הוויז אמר לי לפנות עוד מעט ימינה. על נתיב התחבורה הציבורית מימין היה למיטב זכרוני סימן שהוא מיועד גם לפניה ימינה. עברתי אליו. אז מיד הייתה פניה ימינה, אלא שאז הבנתי שזאת לא הפניה שלי, אלא הפניה הבאה, מרחק קצר אחריה. אז המשכתי ישר. הצילום בדו"ח הוא מטר אחרי הפניה שלא ביצעתי. אז על הכביש כבר היה רק סימן של נתיב תחבורה ציבורית ולא של פניה ימינה. אחרי זה אכן פניתי בפניה הבאה ימינה. אני מנסה להשיג תיעוד של זה. בצילום בדו"ח רואים שהכביש ריק. לא רואים אף מכונית חוץ משלי, אז ברור שלא נסעתי בנתיב תחבורה ציבורית כדי לעקוף תנועה.

כתוב בדו"ח שיש תיעוד וידאו ושאפשר לקבל אותו במחלקת החניה. כתבתי להם במייל. מקווה מאוד שישלחו ולא אצטרך לבוא בשביל זה למחלקת החניה ולחכות בתור.

מה עושים?

פורסם
לפני שעה, traveler1 כתב:

מה עושים?

1. לומדים להבא לחזור לנתיב שלך אפילו אם זה רק לכמה מטרים ואפילו אם אתה לא מפריע לאף אחד. העבירה נעברה בכל מקרה.

2. תוכל לשלוח לעירייה מכתב בקשה לביטול תוך ציון הנסיבות, מנסיון של רבים מאד הם גורסים את הבקשה בלי לקרוא אותה בכלל, אבל אותי פעם הפתיעו בעיריית ירושלים וביטלו לי דו"ח כזה.

פורסם

יש לך איזה תיעוד שמבסס את טענתך, למשל סרטון ממצלמת דרך (כן, אני יודע, הם שולחים את הדו"ח אחרי שה-LOOP מוחק את הסרטון).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 54 דקות, sperial כתב:

יש לך איזה תיעוד שמבסס את טענתך, למשל סרטון ממצלמת דרך (כן, אני יודע, הם שולחים את הדו"ח אחרי שה-LOOP מוחק את הסרטון).

1) יש איתוראן ברכב, ואמור להיות תיעוד של המסלול. משם אפשר יהיה לראות שפניתי ימינה ישר אחרי זה. כרגע התיעוד לא נגיש לי בגלל איזו שטות ביורוקרטית ושלחתי בקשה לקבל אותו.
2) יש את הצילום שהם שלחו בדו"ח. שם רואים רק את הרכב שלי והכל מסביב ריק . כמו כן נראה שרואים שאני מאותת על פניה ימינה. רואים שאני לא עוקף אף אחד, אלא בא לפנות ימינה.

3) בדו"ח שקיבלתי כתוב: "באפשרותך לצפות בסרטון המתעד את העבירה במשרדי מחלקת החניה בשעות קבלת קהל". שלחתי להם מייל וביקשתי שישלחו לי את הסרטון. אם לא, אז אלך למחלקת החניה לראות ולצלם את זה.

לפני כשעה, chezik כתב:

1. לומדים להבא לחזור לנתיב שלך אפילו אם זה רק לכמה מטרים ואפילו אם אתה לא מפריע לאף אחד. העבירה נעברה בכל מקרה.

אתה נוסע בנתיב של הפניה ימינה, חושב שצריך לפנות ואז מבין שאתה צריך לפנות בעצם בפניה הבאה, שגם היא קורבה מאוד(אלה פניות לרחובות צדדיים קטנים מאוד וקרובים אחד לשני). למוח לוקח רגע לקלוט מה קורה. מה אתה אמור לעשות? לעבור נתיב שמאלה מיד? הרי צריך קודם להסתכל במראה, ולראות שהנתיב פנוי. ומה אתה עושה אם הוא לא פנוי? הם צילמו אותי ממש מיד אחרי הפניה. זה לא שהיה ממש זמן לעשות משהו בצורה בטיחותית חוץ מלנסוע ישר. אני באמת מתקשה לראות מה יכולתי לעשות אחרת בלי להסתכן בתאונה.

פורסם
לפני שעתיים, traveler1 כתב:

אתה נוסע בנתיב של הפניה ימינה, חושב שצריך לפנות ואז מבין שאתה צריך לפנות בעצם בפניה הבאה, שגם היא קורבה מאוד(אלה פניות לרחובות צדדיים קטנים מאוד וקרובים אחד לשני). למוח לוקח רגע לקלוט מה קורה. מה אתה אמור לעשות? לעבור נתיב שמאלה מיד? הרי צריך קודם להסתכל במראה, ולראות שהנתיב פנוי. ומה אתה עושה אם הוא לא פנוי? הם צילמו אותי ממש מיד אחרי הפניה. זה לא שהיה ממש זמן לעשות משהו בצורה בטיחותית חוץ מלנסוע ישר. אני באמת מתקשה לראות מה יכולתי לעשות אחרת בלי להסתכן בתאונה.

מעולה!

זה בדיוק מה שאתה צריך לכתוב להם, לשים דגש על כך שעקב טעות בתום לב לא היתה לך ברירה אחרת, ולא להסביר שאתה צודק כפי שהיה נשמע מדבריך בהודעה הראשונה.

אני כתבתי בזמנו לעיריית ירושלים משהו בסגנון הזה: מכיוון שאינני מקומי והניווט בין הסימטאות הצפופות והמטעות דורש ממני מאמץ רב, גיליתי לפתע שנכנסתי בטעות לנתיב הלא נכון, כמובן שבפניה הקרובה מיהרתי לצאת מהנת"צ ולחזור לנתיב הרגיל, אבקש את התחשבותכם לאור הנסיבות...

לאחר כמה שבועות קיבלתי הודעת ביטול דו"ח כנגד כל הסיכויים.

פורסם
לפני שעה, chezik כתב:

מעולה!

זה בדיוק מה שאתה צריך לכתוב להם, לשים דגש על כך שעקב טעות בתום לב לא היתה לך ברירה אחרת, ולא להסביר שאתה צודק כפי שהיה נשמע מדבריך בהודעה הראשונה.

אני כתבתי בזמנו לעיריית ירושלים משהו בסגנון הזה: מכיוון שאינני מקומי והניווט בין הסימטאות הצפופות והמטעות דורש ממני מאמץ רב, גיליתי לפתע שנכנסתי בטעות לנתיב הלא נכון, כמובן שבפניה הקרובה מיהרתי לצאת מהנת"צ ולחזור לנתיב הרגיל, אבקש את התחשבותכם לאור הנסיבות...

לאחר כמה שבועות קיבלתי הודעת ביטול דו"ח כנגד כל הסיכויים.

תודה. אכתוב להם.

קיבלתי פעם אחת מהם בעבר דו"ח בנושא אחר, לא תעבורה. זה היה דו"ח מופרך לחלוטין, כי שם לא ביצעתי שום עבירה בכלל, גם לא בטעות, ולא היה לי שום קשר או אחריות למה שהיה שם. כתבתי להם והם המירו לי את הקנס באזהרה. גם אזהרה לא ברור לי על מה כי לא עשיתי שום דבר לא בסדר, אבל זה מה שהיה.

פורסם
לפני 7 שעות, traveler1 כתב:

בצילום בדו"ח רואים שהכביש ריק. לא רואים אף מכונית חוץ משלי, אז ברור שלא נסעתי בנתיב תחבורה ציבורית כדי לעקוף תנועה.

חסר חשיבות. לא קיבלת דוח על בריונות ועקיפת פקק אלא על נסיעה בנת"צ. מצב התנועה לא רלוונטי.

מה המרחק בין הפניות? תמדוד ותעלה תמונות מגוגל.

פורסם

אם אתה שומר את המסלולים שלך בגוגל מפות, 

תוכל להראות שם את מסלול הנסיעה שלך.

אני כבר כמה פעמים השתמשתי בתיעוד ההיסטוריה של גוגל מפות כדי להוכיח שלא הייתי במקום האירוע וזה עזר לביטול דו"ח. 

פורסם

סיפור מרגש.

מבחינת החוק היבש, נסעת בנת"צ, ולכן קיבלת דוח. הדוח מוצדק, אל תתבלבל לרגע. 

כן הפניה הנכונה, לא הפניה הנכונה, ברגע שלא פנית ימינה, הופ הופ טרללה אתה על נת"צ. 

מה היית צריך לעשות כדי להימנע מהקנס - לפנות ימינה ואז לחזור. 

אתה יכול לכתוב עם בקשה לביטול, ולרשום שאתה נהג זהיר ועקב חוסר היכרות עם המקום שגית. לראייה, אין לך עבירות דומות נוספות מעולם. 

לא יודע מה לומר על הסיכוי שיבטלו.

לא הייתי מבזבז יום על להישפט, בעיקר כי השופט שופט לפי החוק, ולפי החוק אכן עשית עבירה. 

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

זה מה שנקרא, מכשול בעיני עיוור
במקום שיש בו ריבוי פניות לא שמים מצלמה, כי אנשים... באמת עשויים להתבלבל

יש מספיק מקומות בהם "אין בלבול" בהם אפשר וצריך לשים מצלמות, אבל שמים איפה שקל ולא איפה שצריך

היה לי מקרה דומה במדינה זרה בה מוציאים להורג על לעיסת מסטיק
צולמתי ע"י שוטר, שלחתי מכתב לרשויות והדוח בוטל! (אפילו לא הומר לאזהרה) 
כנראה שהשוטר נתלה על אי ביצוע תפקידו כראוי...

תנסה לכתוב בצורה עניינית ולא מתלהמת ונראה אם יש אלוהים פה!

מעבר לזה, לא הייתי מגיע לבית המשפט, אלא מרכין ראש כמו רבים מאיתנו בימים אפלים אלו.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 57 דקות, סולל הדרך כתב:

במקום שיש בו ריבוי פניות לא שמים מצלמה, כי אנשים... באמת עשויים להתבלבל

בכל מקום אנשים טוענים שהתבלבלו.

הבעיה היא לא מיקום המצלמה, אלא השימוש חסר האבחנה בה.

הרי לא מדובר על עבירת מסוכנת, רק ענין של סדרי תנועה והעדפה לתחב״צ. ואם אכן הכביש היה ריק ובפועל לא נגרמה הפרעה לרכב ציבורי או קיפוח זכות של עומדים בפקק, ובוידאו אכן ניתן לראות אותו פונה בפניה הבאה, הרי שמי שיושב ומפיק את הדו״חות על גבי הצילום, צריך להיות מונחה להתעלם ממקרים כאלה.

פורסם
לפני 12 שעות, Be roo כתב:

שמי שיושב ומפיק את הדו״חות על גבי הצילום, צריך להיות מונחה להתעלם ממקרים כאלה.

מן הסתם לא משלמים להם מספיק בשביל להפעיל שיקול דעת, או כמו שאומרים באנגלית זה above their pay grade. גם יכול להיות שמשלמים להם לפי מספר הדוחות שהופקו ואז להפעיל שיקול דעת שכזה יפעל לרעתם.

פורסם

על פי החוק היבש, נעברה העבירה כמו שנאמר על ידי חכמים אחרים בשרשור זה.

אם יגיע הדבר לכדי משפט (ולא בהכרח שזו המלצתי), ייתכן וניתן לטעון להגנה מכח טעות במצב הדברים.

בין הצומת בו חשבת לפנות (בטעות) לבין הצומת בה אמור היית לפנות מרחק קצר לדברייך. אם ״מרחק קצר״ זה הינו ״קצר במידה הסבירה״, הרי שטענת ההגנה המנויה בסעיף 34יח לחוק העונשין תוכל להושיעך:

34יח. (א)  העושה מעשה בדמותו מצב דברים שאינו קיים, לא יישא באחריות פלילית אלא במידה שהיה נושא בה אילו היה המצב לאמיתו כפי שדימה אותו.

(ב)  סעיף קטן (א) יחול גם על עבירת רשלנות, ובלבד שהטעות היתה סבירה, ועל עבירה של אחריות קפידה בכפוף לאמור בסעיף 22(ב).

מהו ״מרחק סביר״ לעניין זה? בגדול, שופט יחליט.

אבל ניתן לשאוב רציונאל מההנחיות להצבת תמרורים, שמנחה שתמרור פניה ימינה (115) יוצב כ-60 מטר לפני הפניה בדרך עירונית (ראה עמוד 67 לקובץ ההנחיות).

כך שאם בין הנקודה שצולמת לבין הצומת יש כ-60 מטר או פחות - ייתכן ותהיה זו הגנה טובה.

• אהבתי 2
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

מיד אחרי שכתבתי כאן, הסתכלתי על צילומים של המקום ובדקתי בתוכנת הניווט ונזכרתי למה באתי לפנות בפניה הקודמת. כי תוכנת הניווט של מפות גוגל אמרה לי לפנות שם! אלא שמסתבר שהפניה, שהייתה שם בעבר בוטלה. לא פניתי כי מיד אחרי שעברתי לנתיב הימני ראיתי שאין שם פניה. זה היה מסוכן לעבור שמאלה כי מצד שמאל המכוניות נסעו מהר יותר, והייתי צריך לעבור שוב ימינה מיד אחרי זה(ואכן פניתי ימינה ברחוב הבא) והייתי צריך לחושב תוך כדי מה אני עושה כי איסור הפניה הפתיע אותי. עשיתי את הדבר היחיד שהרגיש בטיחותי לעשות, שזה להישאר על אותו הנתיב. כתבתי כל זאת בבקשה לבטל את הדו"ח וגם צירפתי צילום מסך של גוגל מפות, שמראה לפנות ימינה במקום שבאתי לפנות בהתחלה. גם רואים בצילום שלהם שאני מאותת ימינה.

קיבלתי עכשיו הודעה גנרית מעיריית רמת גן שהבקשה שלי נדחתה כי:

"הבקשה אינה מגלה כל עילה במסגרת החוק לביטול הודעת הקנס.

לא הוצג בפני התובע העירוני כל טעם מספק להצדקת השימוש בנתיב זה."

איזה עילה או טעם יותר ממה שקרה לי יכולה להיות? זה פשוט הזוי. מה עושים?

עריכה אחרונה על ידי traveler1
פורסם

עם כל התסכול שבדבר, ״גוגל בלבל אותי״ זו אינה עילה משפטית רלוונטית.

לדוגמה, עילה משפטית להצדקת עבירה היא סימון לא נכון, מטעה או לא ברור.

תום לב אינו רלוונטי בתחום עבירות התנועה ולכן ״התבלבלתי״ לא יבטל לך את הקנס (וזה לא משנה אם התבלבלת לבד, דוד יוסי אמר לך לפנות שם, או שוויז וגוגל מפות לא מעודכנים).

• תוכן חדש...