Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בולמים-רודיוס

מעבר לפיתרון נפתר ע"י tamir3000,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לבעלי רודיוס: קניתי לאחרונה רודיוס 2013 והחלפתי לו בולמי זעזועים מייד אין קוריאה. אינני יודע אם עם קשר או בלי, כל פס האטה או בור שאני לא עובר באיטיות של 5 קמ"ש החלק הקדמי חוטף זבנג מהכביש. האם זו תופעה מוכרת ברודיוס? יש פתרון?

פורסם

צלם את גובה הרכב, המרחק שבין הכנף הקד׳ לגלגל.

יתכן וקפיצי הרכב ״עשו את שלהם״, כך שהשפעת שיכוך הבולמ״ז כבר לא אפקטיבית.

• רעיון טוב! 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• פיתרון
פורסם

יסלח לי קודמי אך הקפיצים הם לא הבעיה כאן(או לפחות לא כל האשמה עליהם).

כתבת שהחלפת בולמים הלא כן? מדוע?

האם הרכב היה רך לפני ההחלפה או קצת פחות נוקשה מעכשיו?

רק לפי התיאור שלך אוכל לזרוק ניחוש שמדובר בבולמים שאינם מקוריים ולכן אינם תואמים במדויק לכיול היצרן ועומס הקפיץ המקורי, או שהם סתם באיכות נמוכה.

נסה למצוא מקוריים שזה הכי טוב (לא רוצה לכתוב אפילו משומשים תקינים 😉), או חפש תחליפים רכים יותר.

לפני המון שנים החלפתי בולמים ברנו ישנה לבולמים של המותג KYB.

הבולמים היו ממש תואמים למקוריים וכמעט לא הורגש הבדל באיכות הנסיעה.

מקווה שעזרתי.

חזור עם פידבק.

• אהבתי 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי, אני חוזר עכשיו עם עדכון מהשטח...

החלפתי לבולמים מקוריים והבעיה נפתרה.

מתברר שהבולמים החליפיים היו קצרים בכ2 וחצי ס"מ.

אני שואל את עצמי אם לא ניתן להשיג חליפי באורך השווה בדיוק למקורי ולחסוך כ300 ש"ח על כל בולם.

תודה לתמיר על המיקוד הנכון.

מה דעתכם על המוסך שהחליף בפעם הראשונה לחליפי וטוען שאני הבאתי את החלק ומתנער מאחריות, האם היה ראוי שהוא יחזיר לי את הכסף על העבודה בגלל שהוא לא השווה למקורי לפני ההתקנה? 

פורסם
לפני שעתיים, נ.צ. כתב:

היי, אני חוזר עכשיו עם עדכון מהשטח...

החלפתי לבולמים מקוריים והבעיה נפתרה.

מתברר שהבולמים החליפיים היו קצרים בכ2 וחצי ס"מ.

אני שואל את עצמי אם לא ניתן להשיג חליפי באורך השווה בדיוק למקורי ולחסוך כ300 ש"ח על כל בולם.

תודה לתמיר על המיקוד הנכון.

מה דעתכם על המוסך שהחליף בפעם הראשונה לחליפי וטוען שאני הבאתי את החלק ומתנער מאחריות, האם היה ראוי שהוא יחזיר לי את הכסף על העבודה בגלל שהוא לא השווה למקורי לפני ההתקנה? 

לצערי תאלץ לקבל את זה.

כל מוסך היה עונה לך באותו האופן כשאתה מביא את החלק, ומצד שני כל מוסך(אני מקווה) היה נותן לך אחריות אם הוא זה שהביא את החלק.

שחרר להפעם, ובעתיד תתייעץ עם חברי הפורום לפני שאתה פונה לבעל מקצוע....ככה תקבל כיוון כללי.

בהצלחה וטוב שהסתדר בסוף..

• רעיון טוב! 1
פורסם

בתאריך 18.6.2023 בשעה 17:36, tamir3000 כתב:

לצערי תאלץ לקבל את זה.

כל מוסך היה עונה לך באותו האופן כשאתה מביא את החלק, ומצד שני כל מוסך(אני מקווה) היה נותן לך אחריות אם הוא זה שהביא את החלק.

שחרר להפעם, ובעתיד תתייעץ עם חברי הפורום לפני שאתה פונה לבעל מקצוע....ככה תקבל כיוון כללי.

בהצלחה וטוב שהסתדר בסוף..

מותר לי לשאול אם אתה סבור כך מהגיון או שאתה בעל מוסך או שאתה אומר את זה על סמך היכרות של עולם המוסכים בשטח? (ההגיון שלי אמר שהוא כן היה צריך לבדוק.)

פורסם (נערך)

אתה מצפה מהמוסך שיפרק את הבולמים ואז יבדוק אם החליפי שאתה הבאת מתאימים למקורי?

ואם לא שירכיב חזרה את הישנים?

אין סיבה שהמוסך יקח אחריות על חלפים שאתה הבאת

אם הוא היה מביא הוא היה מוודא עם הספק שזה תואם בדיוק ולוקח על עצמו סיכון שזה לא יתאים

אני כותב מהגיון של בעל רכב ולא קשור לשום מוסכניק

עריכה אחרונה על ידי Dudo
פורסם
לפני 16 דקות, נ.צ. כתב:

מותר לי לשאול אם אתה סבור כך מהגיון או שאתה בעל מוסך או שאתה אומר את זה על סמך היכרות של עולם המוסכים בשטח? (ההגיון שלי אמר שהוא כן היה צריך לבדוק.)

רחוק מאוד מלהיות מוסכניק ויותר קרוב לאזור ההגיון.

אבל בעיקר קרוב למה שהוגן (אתה בחור צעיר נכון 😉?)

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים (בכנות בלי טיפת ציניות)!

אני יכול להסביר למה כך חשבתי ושזה שונה מסטייק כי אורך לא תואם של בלם חליפי הוא משהו שאתה רואה ברור בעין אילו אתה רק מניח חליפי לצד מקורי, שזה נראה לי מוסכם על כולם שמוטל על המוסכניק לעשות (לבדוק התאמה למקורי) ולו בגלל האחריות לבטיחות של בעל הרכב שלא יצא מהמוסך עם רכב לא בטיחותי לנסיעה, ובאשר לטענה שהוא לא יכול לבדוק לפני הפירוק, לדעתי אם הוא בדק אחרי הפירוק ולפני ההרכבה הוא צריך להודיע לבעלים שהחלק לא מתאים ושישלם על הפירוק. 

אבל תכל'ס כיוון שאין פה אפי' אחד שחושב כמוני אז לא משנה אם תאורתית הצדק האמיתי הוא A או B, לדרוש בפועל ממנו  זיכוי אני לא יכול.

פורסם
לפני 13 שעות, נ.צ. כתב:

תודה רבה לכל המגיבים (בכנות בלי טיפת ציניות)!

אני יכול להסביר למה כך חשבתי ושזה שונה מסטייק כי אורך לא תואם של בלם חליפי הוא משהו שאתה רואה ברור בעין אילו אתה רק מניח חליפי לצד מקורי, שזה נראה לי מוסכם על כולם שמוטל על המוסכניק לעשות (לבדוק התאמה למקורי) ולו בגלל האחריות לבטיחות של בעל הרכב שלא יצא מהמוסך עם רכב לא בטיחותי לנסיעה, ובאשר לטענה שהוא לא יכול לבדוק לפני הפירוק, לדעתי אם הוא בדק אחרי הפירוק ולפני ההרכבה הוא צריך להודיע לבעלים שהחלק לא מתאים ושישלם על הפירוק. 

אבל תכל'ס כיוון שאין פה אפי' אחד שחושב כמוני אז לא משנה אם תאורתית הצדק האמיתי הוא A או B, לדרוש בפועל ממנו  זיכוי אני לא יכול.

אני דווקא לא חושב שזה קשור לאורך הבולם כמו לתכונות שלו. 

אם הבולם קצת קצר יותר אז זה רק אומר שטווח הפעולה של המתלה קצת קצר יותר, ולכן תוכל להרגיש בהבדל רק במצבי פתיחה קיצוניים( כמו מהמורות גבוהות בשטח ). 

במקרה שלך מדובר בבולם נחות או לא מכויל נכון למשקל הרכב או עומס הקפיץ. 

בשני המקרים דעתי היא שיש לשלם למוסך על הטרחה. 

מקווה שזה מתקבל בהבנה והצלחה בהמשך. 

פורסם

בטסט פסלו על הנמכה כי הרכב היה פשוט יותר נמוך, לא היה שום מרחק בין הגלגל לכנף, ולכן לכאו' זה כן היה בעיית מידה.

בכל אופן אינני מבקש מהמוסך החזר.

• תוכן חדש...