Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ערב טוב לכולם.

מזה כמה חודשים שאני עוקב/מסתכל ברשת על בניית קרוואנים/קאמפרים על נגררים, ויש עוד אופציות לרכב מסחרי.

שאלתי היא, מה עדיף, רכב מחרי כמו טויוטה אייס, ניסאן אן וי 200, וכו, או משהו כמו יונדאי אייצ' 100 וקיי 250 של קיה ודומיהם?(כמובן רשיון ב')

(למסחריות זה יהיה עיצוב פנימי של קרוואן, ואילו למיני משאיות קרוואן פריק בשביל הטסט השנתי)

קיה קיי 250

מבחני רכב - קיה K2500 - מבחן רכב - iCar

ניסאן 

ניסאן NV200 - כבישים

ככל הנראה זה פרוייקט שיצא לפועל רק בעזרת ה' יתברך בחודשים הקרובים.

אז רעיונות וכו', אני אשמח.

תודה רבה.

• מעניין 1
פורסם

אם זה משהו שאתה מתכנן להשקיע בו את הנשמה וחלק נכבד מהחיים - כדאי מאד שזה יהיה משהו פריק שעם התאמות כאלו ואחרות יוכל לעבור לרכב אחר, כלומר להרכיב על משאית או על נגרר.

אני רואה כל הזמן על הכביש מסחריות בנות 20/30/40 שנה שהשקיעו בהם כ"כ הרבה שלא מוכנים להיפרד מהם, וזה הפך ממקום מגורים למקום עבודה, יענו הבן אדם עובד בזה כל היום ומסתובב בין מוסכים לחפש חלקי חילוף פחות או יותר רוב השנה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זה לא רק גבולי מבחינת החוק,

צריך לבדוק טוב שאתה לא הורג את האוטו,

יש הרבה רכבים שתאורטי ברשיון יכולים לסחוב משקל מסוים,

אך בפועל אתה מתעלל במנוע, וגורם לו נזק,

רוב הרכבים הפרטים לא בנוים לגרירה מאסבית, ודאי לא יותר מפעם ב.......

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 9 שעות, cohen motor 377 כתב:

הרעיון הזה התחיל באמת מנגרר, רק יש בעיה מבחינת המשקל, זה יהיה ממש גבולי לרכב רגיל.

לא ירדתי לחישוב עלויות, אבל על פניו עושה לי רושם שיהיה הרבה יותר זול להחזיק נגררת + רכב חזק, מאשר להחזיק מסחרית קרוואן, בטח אם אתה מתכנן להחזיק רכב נוסף חוץ מהמסחרי.

אם אתה לא מתכנן לנייד את הנגרר באופן יומיומי תוכל גם להחזיק רכב רגיל וכשאתה גורר תיסע לאט ובעדינות וכך לא תהרוס את האוטו. אני לפעמים סוחב על רכב פרטי רגיל נגרר שמגיע למשקל של 750 ק"ג, מאיץ ובולם בעדינות ולא עובר את ה-80 קמ"ש ולא מרגיש שזה מזיק לאוטו.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

האם אתה מתכוון לגור קבוע בקאמפר?

האם אתה עושה את זה כי זה חלום שלך שמבחינתך יעלה כמה שיעלה?

האם שקלת לקנות פשוט קראוון נגרר? (כי זה כנראה יצא זול יותר+ מאובזר יותר+ בנוי נכון יותר)

עריכה אחרונה על ידי om2

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

שים לב שמבחינה חוקית ברגע שהמוצר מקובע בעיגון קבוע לנגרר זה נחשב לחלק מהמרכב וחייב להופיע ברשיון. האפשרות שלך שזה יהיה חוקי אם אתה רוצה לבנות לבד - רק אם תעשה יחידה שניתנת להורדה ומעוגנת לנגרר בקשירה ולא בברגים או התקן ברזל קבוע אחר.

פורסם
לפני 4 שעות, במבליק כתב:

חלום שלי...

שיהיה לך בהצלחה רבה!

ואל תשכח לשתף אותנו בתהליך הבניה

בעזרת ה' כשאני אתחיל ברור שאני אשתף.

לפני 3 שעות, om2 כתב:

האם אתה מתכוון לגור קבוע בקאמפר?

האם אתה עושה את זה כי זה חלום שלך שמבחינתך יעלה כמה שיעלה?

האם שקלת לקנות פשוט קראוון נגרר? (כי זה כנראה יצא זול יותר+ מאובזר יותר+ בנוי נכון יותר)

מה פתאום לגור קבוע, אתה יודע טיולים וכו'.

זה חלום שלי גם כי אני אוהב לבנות וליצור דברים(בפרט דברים שרבים חושבים שזה בלתי אפשרי). וגם שאתה יכול לצאת ולטייל בכיף גדול בטבע הקסום😎.

לגבי קנייה של אחד מוכן, אם אני מדבר על קאמפר, יעני קרוואן קטן ממש, ביד 2 הם נמכרים ב 50+k, 

לפי החישובים שלי שאני כבר זמן מה חושב על זה זה יוצא לי ברבע מחיר בערך, ועוד אני נשאר עם נגרר לצרכים אחרים.

לפני 12 דקות, chezik כתב:

שים לב שמבחינה חוקית ברגע שהמוצר מקובע בעיגון קבוע לנגרר זה נחשב לחלק מהמרכב וחייב להופיע ברשיון. האפשרות שלך שזה יהיה חוקי אם אתה רוצה לבנות לבד - רק אם תעשה יחידה שניתנת להורדה ומעוגנת לנגרר בקשירה ולא בברגים או התקן ברזל קבוע אחר.

אני הולך להשתמש בנגרר הזה בכללי לעו דברים,

אז ברור שזה לא יהיה עם בושינגים קבועים, אלה חיבורים פריקים.

פורסם

מה מנוף?

אני ומשה מעמיסים את זה באצבע אחת!!

סתם... 😉

בהצלחה רבה!

רק תתכנן בצורה סופר מפורטת לפני שאתה מתחיל, כי תמיד יש בדרך הפתעות וכדאי שיהיו כמה שפחות.

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם
לפני 8 שעות, om2 כתב:

ויש לך מנוף כדי להעמיס את הקאמפר על הנגרר כל פעם?

זה גם אחת הסיבות שכתבתי שזה צריך להיות קל משקל. על הכל חשבתי ברוך ה'.

לפני שעתיים, Froyne כתב:

רק תתכנן בצורה סופר מפורטת לפני שאתה מתחיל, כי תמיד יש בדרך הפתעות וכדאי שיהיו כמה שפחות.

אני גם רואה/קורא המון רעיונות ומצרף אותם לרעיונות והתכנונים שלי.

יוטיוב, pintrest, גוגל, וכו.

יש רעיונות ועצות בלי סוף

• תוכן חדש...