Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זמן רב שכואב לי הלב על כמויות הפלסטיק שמגיעות לאשפה, לפחות על ידי.

הפח הכתום מתאים רק לאריזות, ולכן בפועל אחרי ארוחת חד פעמי שכולה פלסטיק (לצערי), יש לי שקית מלאה פלסטיק שהולכת לפח הרגיל.

יש לכם רעיונות?

פורסם

מיחזור דברי פלסטיק (ומיחזור בכלל) בארץ לוקה בחסר. לצערי האופציה היחידה היא להשליך לפח.

לגבי פח למיחזור אריזות - גם אני משתמש בו, אך אני בספק אם זה באמת הולך למיחזור.

בעבר כבר פורסמו מקרים בהם הרשות המקומית מעמיסה תוכן פח למיחזור עם אשפה ביתית רגילה עקב חוסר אפשרות אמיתית למיחזור.

פורסם

מחזור פלסטיק הוא די פיקציה נכון ל-2023, לא רק בארץ אלא גם בעולם.

יש רק אחוז קטן של פלסטיק שאפשר באמת למחזר, בפועל רוב הפלסטיק מועבר לשריפה או להטמנה במדינות עולם שלישי.

אז אם יצא שרוב הפסולת שלך היא פלסטיק, זה לא ממש משנה.

• אהבתי 1
  • מבאס 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בתאריך 11.5.2023 בשעה 17:55, אליעזר כתב:

יש לכם רעיונות?

לקנות חד-פעמי מתכלה כמו פה

https://www.ecostore.co.il/product-category/eating-drinking/disposable-plates-holiday/

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

Reduce, reuse, recycle. בסדר הזה. אין תחליף להפחתה בכמויות, שום מחזור ושום תהליך לא עוזר כמו פשוט לא להשתמש.

אין סיבה לעשות ארוחה שלמה בחד פעמי, וכן שטיפה של הכלים בין אם ידנית או במדיח עדיפה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אם לא תכניס כלים חד פעמיים הביתה , אז גם לא יהיה לך בזבל כלים חד פעמיים.

בבית שלי אסור להכניס כלים כאלה.

עדיין יש המון זבל פלסטיק אחר מאריזות של מוצרי מזון בעיקר.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אי אפשר להמנע לחלוטין מכלי פלסטיק - הכלים האלה נמצאים בכל מקום, במיוחד כאריזות. קנית בשר אצל רמי לוי? יש לך מגשיות ועטיפת פלסטיק. קנית חלב של תנובה? במקרה הרע זו שקית פלסטיק, במקרה הטוב קרטון עם ציפוי פנימי מפלסטיק.

מה שאפשר לעשות הוא לצמצם שימוש בעלי פלסטיק חד פעמיים המשמשים להגשה - להשתמש ברב פעמיים (הטוב ביותר, אם כי גם הסבון המשמש לניקויים הוא בעיה סביבתית) או, כשאין ברירה, בכלים מקרטון (גם אלה מצופים פלסטיק, אבל בכמות קטנה).

לגבי הפחים הכתומים - מוגדרים כמיועדים לאריזות, אני מניח שגם חד פעמיים יתקבלו בברכה.

מה שמפריע לי הוא העדר מיחזור כלי זכוכית בישראל, אלה החומרים העמידים ביותר שקיימים, ארכיאולוגים ימצאו צנצנות ריבה שהשלכת גם בעוד 2,000 שנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש מחזור זכוכית. אפשר לחפש מקומות באינטרנט הקרובים לביתך. 

זה לרוב כרוך בעיקוף של כמה דק נסיעה, אז אני אוסף כמות ולוקח למחזור פעם בשלושה שבועות בערך. 

• רעיון טוב! 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ברגע שאני צריך לעשות מיוחד ולהגיע למקום שאיני עובר בו באופן שוטף, וצריך לצבור את המיכלים בבית עד הנסיעה המיוחדת - הם יושלכו לפח הרגיל ולהטמנה. אין לי מקום לצבור אשפה, ולא אעשה סיבוב מיוחד בשביל כל צנצנת, גם זה עולה דלק.

אם יש מקום לפח ירוק, פח כתום ושני פחים כחולים אפשר להציב גם פח לזכוכית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, Michazzz כתב:

לא מכניסים חד פעמי הביתה, נורא פשוט.

כשאתה אומר נורא פשוט, על כמה ילדים אתה מדבר, כמה ארוחות בשבת? מי שוטף כלים?

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

ברגע שאני צריך לעשות מיוחד ולהגיע למקום שאיני עובר בו באופן שוטף, וצריך לצבור את המיכלים בבית עד הנסיעה המיוחדת - הם יושלכו לפח הרגיל ולהטמנה. אין לי מקום לצבור אשפה, ולא אעשה סיבוב מיוחד בשביל כל צנצנת, גם זה עולה דלק.

אם יש מקום לפח ירוק, פח כתום ושני פחים כחולים אפשר להציב גם פח לזכוכית.

זו כבר בחירה שלך :)

כל אחד עושה מה שהוא יכול\רוצה. 

לי לא כזה אכפת 5 דקות עיכוב מה גם שזה על הדרך וכאמור זה לא בשביל כל צנצנת אלא פעם בשלוש שבועות. אוסף הכל בשקית אשפה רגילה, וזה פשוט שוכב אצלי ליד המחזורים האחרים אז אצלי יש מקום ייעודי לזה בחדר שירות. אם זה באמת חשוב לך זו לא כזו בעיה\טרחה. אם לא עד כדי כך חשוב זה גם בסדר. 

• אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...