Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, אליעזר כתב:

כשאתה אומר נורא פשוט, על כמה ילדים אתה מדבר, כמה ארוחות בשבת? מי שוטף כלים?

4 ילדים, 2 ארוחות שבת. 

אני שוטף את הכלים גם בשבת וגם בכל ימות השבוע. 

מעבר לזיהום, אני ממש לא יכול להנות מארוחה שמוגשת בחד פעמי. מבחיתי זה הורס את האוכל.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 4

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

לגבי הפחים הכתומים - מוגדרים כמיועדים לאריזות, אני מניח שגם חד פעמיים יתקבלו בברכה.

אם אני מפנה שולחן עם מפה חד פעמית, צלחות, כוסות וחד"פ פלסטיק, אפשרי לשים הכל בכתום? וזה סבבה אם נשאר שם קצת לכלולך? לא רוצה שאיזה ממיין אנושי (אמרו לי שיש כזה) העובד בחברת המחזור, יפגוש את הלכלוך שלי.

פורסם

דחוף צריך להחזיר את המס על חד פעמי, להכפיל אותו או לאסור על שיווק המוצרים האלו לחלוטין.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, אליעזר כתב:

מעבר לזה שאתה אוכל את האוכל שאשתך עמלה עליו  מכלים ב2 אגורות כאילו שאתה באזכרה, אתה מייצר הרגלים לכל הילדים להתפצל ולעשות את זה גם בבתים שלהם, תחשוב כמה פסולת זאת לאורך זמן
מי שוטף? תן לילדים.. מה הם אוכלים בחינם? אה רגע

עריכה אחרונה על ידי Mech Morphix
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 11 דקות, amosbmw כתב:

דחוף צריך להחזיר את המס על חד פעמי, להכפיל אותו או לאסור על שיווק המוצרים האלו לחלוטין.

או לחילופין לטפל בנושא המחזור שיהיה נגיש/יעיל ולא פיקטיבי.

פורסם
לפני כשעה, אליעזר כתב:

אצלי ואחרים יש מספיק ילדים ולא מכניסים חד"פ בכלל. אפס. תזכורת - לפני לא הרבה שנים כולם היו ככה.

כמובן שלא מצליחים מלמלא את הזבל באריזות.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, אליעזר כתב:

מיחזור זה לא קסם.

הוא עולה כסף, הוא מזהם כלשעצמו (שינוע, אנרגיה בתהליך המיחזור), ולא 100% יעיל כלומר בכל מקרה מתבזבז חומר.

אין ולא יהיה תחליף להפחתה בהררי הפסולת שאנחנו מייצרים. גם מוצרים 100% מתכלים שלא משאירים אחריהם טיפה של פסולת (אם יש דבר כזה בכלל) הם גרועים ביחס לרב פעמי, כי עדיין מושקעת אנרגיה מזהמת בייצור ובשינוע של המוצר עבור שימוש של פעם אחת.

תשאיר לילדים שלך עולם כמה שיותר נקי, ותשטוף קצת כלים... מיליוני אנשים בעולם עושים את זה, כולל רוב הישראלים.

עריכה אחרונה על ידי DubelBoom
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Mech Morphix כתב:

מי שוטף? תן לילדים.. מה הם אוכלים בחינם?

לפני 7 שעות, amosbmw כתב:

אני שוטף את הכלים גם בשבת וגם בכל ימות השבוע. 

לפני 21 שעות, DubelBoom כתב:

אין סיבה לעשות ארוחה שלמה בחד פעמי, וכן שטיפה של הכלים בין אם ידנית או במדיח עדיפה.

לפני 6 שעות, DubelBoom כתב:

תשאיר לילדים שלך עולם כמה שיותר נקי, ותשטוף קצת כלים... מיליוני אנשים בעולם עושים את זה, כולל רוב הישראלים.

מקבל בהחלט את העצות, אנסה לגייס את אשתי לאתגר.

לפני 7 שעות, אליעזר כתב:

אם אני מפנה שולחן עם מפה חד פעמית, צלחות, כוסות וחד"פ פלסטיק, אפשרי לשים הכל בכתום? וזה סבבה אם נשאר שם קצת לכלולך? לא רוצה שאיזה ממיין אנושי (אמרו לי שיש כזה) העובד בחברת המחזור, יפגוש את הלכלוך שלי.

לזה לא קיבלתי תשובה, מישהו יודע?

עריכה אחרונה על ידי אליעזר
פורסם
לפני 4 דקות, אליעזר כתב:

מקבל בהחלט את העצות, אנסה לגייס את אשתי לאתגר.

מה? לגייס את את אשתך?

הדחה זה תפקיד הגבר!!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

מה? לגייס את את אשתך?

הדחה זה תפקיד הגבר!!

שהיא תשטוף?! חלילה.

היא צריכה להסכים שאני ישטוף, על כל המשתמע מכך לגבי שעות עבודה וזמני איכות בבית :)

פורסם

היא צריכה להודיע לך שהכיור מלא. רצוי אחרי יום עבודה של 12 שעות.

וכמובן שאחרי שחשבת שסיימת היא תקרא לך למסדר חוזר 

• מצחיק 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, אליעזר כתב:

זה התירוץ שלך לאי שטיפת כלים ושימוש גורף בחד פעמי?

התפקיד שלנו בעולם זה לנסות להשאיר את העולם בצורה מיטבית לדור הבא. אל תחשוב איזה עולם אתה מוריש לילדך, תחשוב איזה עולם תוריש לנכדך. ואת החינוך לסביבה נקיה.

חבל שלא העלו את התשלום על החד פעמי פי 100.

אני ממחזר הכול, לא מבין מה הבעיה?

שומר, ולוקח לאיפה שצריך.

אחרי 5 שנים בנורווגיה, והמון ביקורים בגרמניה, המיחזור הוא אפשרי, וזה בדם של האנשים.

אין דבר כזה שלא ממחזרים.

זה פשוט מרתחיח אותי(אל תיקח אישית), צורת המחשבה הזאת, וחוסר האכפתיות לסביבה שאנו גרים, במסווה של קצת נוחות אישית.

ואל תדאג לבחור שאמור למיין את המחזור, ויש קצת ליכלוך. יש גם אנשים שמנקים את הביוב שלך.

ואני אוסף זבל ברחוב וזורק לפח.

• אהבתי 3

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

כדי שמיחזור יהיה יעיל הוא צריך להיות נגיש. אאל"ט דמי הפיקדון לבקבוקים הגדולים פספסו בגדול את המטרה - אנשים העדיפו להשליך את בקבוקים הגדולים לכלובים ליד הבית ולא לסחוב אותם לסופר ולהחזיר במכונה שפועלת חצי מהזמן. אז אין לי בעיה להשליך את העיתונים לפח הכחול ואת הקרטונים לפח הכתום. וסוללות אין לי בעיה לשים בתיק ולקחת לעבודה, שם יש מתקן לאיסוף סוללות (עם כוכבית שאני סוחב כבר חודשיים סוללה של דייסון שלא עוברת בפתח של המתקן) אבל לנסוע במיוחד לחפש פח סגול ולשרוף דלק? עד כאן. וגם המתקנים לאיסוף אשפה אלקטרונית שיו פעם בכל שכונה צומצמו ל-7 מוקדים בעיר של רבע מיליון תושבים - אז שוב, זה לזהם את הסביבה עם דלק שנשרף בדרך למיחזור.

פורסם (נערך)

תעזבו נגיש או לא. הבעיה בפלסטיק היא בעיה עולמית. הפיתרון הוא פשוט מאוד, reuse repurpose recycle.

**לא להשתמש בכלל** במוצרים שלא עונים לאף קריטריון (פלסטיק של חד"פ לא עונה לשום קריטריון) ותמיד להעדיף מוצר שמאפשר reuse.

עם העלויות של סכו"ם אמיתי וצלחות/קערות אמיתיות כיום, בעידן של איקאה ומקס סטוק, זה כבר פשע כלכלי לעצמך, עזוב סביבה...

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...