Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שייט לאורך חופי נורווגיה - MSC

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב,

חשבנו על טיול משפחתי (זוג + 3 - 15,12,4) על שייט לאורך חופי נורבגיה, לראות קצת פיורדים.

האם שייט כזה מתאים לילדים? מדובר על חודש יוני.

יש המלצות או דיס-המלצות על MSC?

בכלל, מה חשוב בשייט? אף פעם לא היינו בכזה שייט, אז לא יודעים מה לברר, אשמח על פרטים בכללי על קרוזים, על מה משלמים, סדר היום, חדרים וכו

תודה 

ליאור.

פורסם

אינני יודע ספציפית לגב הקרוז המדובר, אך לגבי קרוזים באופן כללי :

התשלום נקבע לפי סוג חדר שאתה מזמין (חדר פנימי. חדר עם חלון. חדר עם מרפסת. וכו'). חדר פנימי הכי זול. חדר עם חלון יותר יקר. וכו'

בגדול, ארוחות נכללות במחיר.

לאחר הזמנת השיט, ישלחו לך הודעות אימייל עם  כל מיני תוספות/ אופציות שהן בתשלום נוסף (למשל מסעדות גורמה, אלכוהול, וכו'). אולי גם אופציות לפעילות חוף (OFFSHORE).

לקחת בחשבון שיש תשלום נוסף "וולנטרי" שאתה מחוייב לשלם - טיפ לצוות אשר גובהו הוא כתלות בסוג החדר ומספר ימי השיט. בעקרון, הטיפ מנוכה מכ.א. בתום השיט, אך לפעמים מאפשרים לשלם אותו ביחד עם ההזמנה (הימור לגבי שינויים בשערי מטבעות זרים).

לאחר ההזמנה, אתה תהיה מחוייב לתת מספר כרטיס אשראי כפקדון אם יהיו הוצאות נוספות (למשל שירות חדרים וכו'). ביום היציאה לשיט יסגרו בכרטיס האשראי הנ"ל סכום כלשהו (נגיד 100 אירו), אשר ישמש כעירבון. מספר ימים לאחר תום השיט, הסכום ישוחרר (עם ניכויים במידת הצורך).

להבנתי, הלו"ז מותאם לקהל היעד, אז אינני יודע כיצד יהיה הלו"ז אצלכם. אולי באתר של MSC יהיה מידע נוסף.

פורסם

אבל האיש שאל על טיפים לקרוז.

איך קשורים סיפורי המעשיות האלו על חדר במלון לאחד שרק יישן על אוניה?

• רעיון טוב! 1

סלע

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

מעולם לא יצאתי לקרוז

אז אין לך תשובה מושכלת לאף אחת מהשאלות ששאל פותח השרשור, וכל החפירה שרשמת על המסעות שלך ברחבי נורווגיה לא רלוונטית לנושא השרשור, ולכן נמחקה.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם

אם אתה מתעניין בקרוז בנורווגיה יש גם את האתר הזה, זה הקרוז הכי ותיק שם, יש לו כמה מסלולים.

תעשה גוגל תרגום.

https://www.hurtigruten.no/destinasjoner/norge/

אני אישית לא חושב ש 3 ילדים ימצאו הרבה עניין בקרוז כזה, אם מה שחשוב לכם זה הפיורדים במערב, אזור ברגן. אפשר לטוס לאוסלו לקחת את הרכבת לברגן, בקו שנחשב בין היפים באירופה, ומברגן לצאת לטיול יומי שכולל שיט בתוך הפיורד.

יש הרבה כאלו, ומידע זמין בכל משרד תיירים שם.

לי יצא לקחת קרוז מאוסלו לקייל בצפון גרמניה.

באונייה ענקית, שכללה הכול, כולל רחוב שלם עם מליון מסעדות וברים, פארק מים, מועדון לילה.

זו הפלגה של יום ולילה, עגינה בחוף ירידה לכמה שעות וחוזרים.

אין ממש סדר יום בקרוז, קמים הולכים לאכול, ואז תלוי מה שיש באונייה להציע, קזינו למי שמעניין, חנויות דיוטי, פארק מים, הפעלות.

אני לקחתי חדר די בסיסי, כי גם ככה לא הייתי בו חוץ מלישון, וביקשתי מעל קו המים. לא כיף להפליג שבוע מתחת למים.

באוניה גדולה לא מרגישים את הגלים, ובתוך האונייה אין בחילה.

לכמה זמן הקרוז שאתם רוצים? כמה עצירות יש בדרך ולכמה זמן?

יוני זה בכלל חודש מומלץ לטייל בנורווגיה, השמש כמעט לא שוקעת וזה עדיין לפני החופש הגדול של הבית ספר

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

נושא הקרוזים הוא עולם ומלואו, ויש הרבה שיקולים בעד ונגד כשנכנסים לרזולוציה של אוקיינוס מול ים מול נהר, ערים מול איים, משפחות מול זוגות מול בודדים, וכו'. כל מה שנוכל לכתוב לך פה הוא טיפה בים מול ערימות המידע השימושי והחשוב שתוכל למצוא באמצעות חיפוש פשוט ביוטיוב. הייתי מתחיל בלבדוק את שמות הספינות הרלוונטיות (בד"כ מופיע באתר הרשמי של חברת הספנות) ואז לרשום את השם + המילה review בשדה החיפוש. סביר להניח שזה יראה לך את כל מה שרצית לדעת, וגם כמה דברים שלא.

פורסם
לפני 15 שעות, bjlb כתב:

לראות קצת פיורדים.

גם אני לא הייתי מעולם בקרוז (מקווה שלא ימחקו לי את התגובה).

ראיתי את הפיורדים בטיול רגיל עם רכב.

לענ״ד רוב היופי של הפיורדים הוא במבט מלמעלה מההרים. קשה לי לראות איך חווים את זה כשמפליגים בלילה , עוגנים ביום ונמצאים בעיקר בגובה פני המים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בגלל זה רשמתי יש טיולי יום מעגליים שאפשר לעשות דרך משרד התיירות,לא חסר שם חברות.

הפלגה בתוך הפיורד היא ממש יפה, יש דברים שרואים רק בהפלגה, וגם להאכיל את השחפים באוויר זה נחמד.

לחוות את עוצמת מפלי 7 האחיות בהפלגה מתוך הפיורד קשה להשיג ממבט מלמעלה.

בדרך כלל עושים את דרך הטרולים, בשילוב הפלגה בפיורד גייראנגר, דרך הכפר בקצה שלו שנקרא באותו השם. זה מאוד מומלץ.

• אהבתי 1

יאריס 2005

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

חבר לקח איתם קרוז מאנגליה לפיורדים, הוא ממליץ על MSC

אגב, לא הבנתי מאיפה היציאה? לא רשמת.

לגבי ילדים: הוא טייל עם 2 ילדים (בגילאים 6 ו10)

אומר שהם ממש לא השתעממו ורוב הזמן היו במועדון הילדים ואפילו לא רצו לעזוב את הספינה כשהיא עגנה.

מצד שני הוא מוסר ש5 אנשים קצת יותר מסובך כי החדרים מותאמים ל4.

הוא אומר שמצד אחד הקרוז מאוד COST EFFECTIVE, מצד שני על כל דבר קטן לוקחים עוד כסף- תתכונן להוציא מעבר לארוחות (על ארוחות במסעדות [לא בופה], חבילת שתיה [מומלץ לעשות], אינטרנט וכולי)

אם אתה עם ילדים ולא מעוניין לעשות חבילת אינטרנט - אתה חייב להיות איתם בקשר על הספינה, החבר קנה ווקי טוקי סיני שאפילו עבד כשעגנו על החוף ויצאו לסיור, מצד שני כשחזר לספינה אחרי העגינה החרימו לו אותם בטענה שזה CONTRABRAND, כך שלא יודע אם כדאי לקחת את הסיכון.

אם יש לך עוד שאלות תרגיש חופשי לשאול ואשאל אותו, בלי קשר אני ממליץ על ערוץ יוטיוב מאוד אינפורמטיבי שבטוח יענה לך על חלק מהשאלות-

https://www.youtube.com/@cruisenewsisrael

עריכה: החבר מוסר שהוא קנה במבצע שהילדים חינם, אומר שזה עדיין קיים, אז אל תשלם אקסטרה על הילדים.

עריכה אחרונה על ידי flytomars
  • אהבתי 1
פורסם

גם אני התחלתי להתעניין בקרוזים - זוגתי רוצה כזה של דיסני, אבל התחלתי לחקור את הנושא בכללי.

ממליץ על ערוץ היוטיוב של Emma Cruises - היא מספקת המון מידע אינפורמטיבי על המון קרוזים, שווה לחפור שם, ועל הערוץ Tips for travellers, שגם מלא במידע. לא יודע אם ספציפית יש להם מידע על קרוזים בפיורדים, אותי זה פחות עניין אז לא חפרתי בנושא, אבל המון מידע שימושי השגתי דרכם.

פורסם

אשתי גם התעניינה בקרוז. אמרתי לה שתשלח לי את התחנות ואני אגיע בטיסה ואפגוש אותה שם.

מרגיש זוועה בהפלגות גם באניות גדולות. פעם אחת הספיקה לי וכדאי לוודא שאין בחבורה אחד כמוני.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אז ככה, הקרוז המדובר הוא:

image.thumb.png.026c6f30c51186900625b73092df6bb3.png

כאשר כמו שנאמר, אכן חמישה בעייתי, הבנתי שצריך שני חדרים, יש אפשרות לאחד מול השני, שזה בסדר.

flytomars, אשמח לפרטים על המבצע חינם של הילדים, לא מצאתי  באתר של MSC כלום

פורסם

אז זה לא ממש נורווגיה

אתה מתחיל בגרמניה בקיל, מה שגם אני עשיתי, וזה יום וחצי הפלגה עד שתגיע לנורווגיה עצמה. אז ים פתוח, אם זה משנה לך?

ואתה עוצר עובר דרך סטוונגר, שזו העיר הרביעית בגודלה בנורווגיה, והעיר האונברסיטאית הכי דרומית במדינה. ואז עולה מערבה.

יאריס 2005

פורסם

איזה סיורים מוצעים לכם?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...