Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קסדה מחו"ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז פעם היה אפשר לזמין קסדה מחו"ל, לשלם מע"מ, ולסגור עניין (קסדה מוכרת, כזו שנמכרת בארץ).

אח"כ היה שינוי ככה שקסדה, כל קסדה, שמגיעה מחו"ל, אפילו אם היא נמכרת בארץ, חייבת בבדיקה של מכון התקנים. בדיקה כזו כמובן כרוכה בתשלום, מה שיחד עם שאר תוספות וירקות הפך את העניין לפחות כדאי.

השאלה שלי היא מה המצב היום. היה דיבור על איזו כוונה להקל את העניין עם מכון התקנים, ואני לא יודע מה הוחלט, מה יושם ומה בכלל. ההפרשים בין חו"ל לארץ משמעותיים. למשל, שואי nxr2 עולה בחו"ל, כולל משלוח, כ-1600 ש"ח. בתוספת מע"מ זה כ-1870 ש"ח. אותה הקסדה בארץ עולה כ-2500 ש"ח. כ-25% הפרש...

השאלה היא האם אכן נדרש מע"מ בלבד, או שיש עוד עלויות.

יש בחכמי הפורום מי שמכיר ויודע מה העניינים היום, בין אם על פי החוק והתקנות ובין אם מניסיון אישי, ויכול לתרום מידיעתו?

פורסם

תקנות וחוק זה היינו אך.

הטכניון כבר מזמן לא הגוף היחיד והיום למיטב ידיעתי כבר אין בדיקות לקסדות בגלל שהן עוברות בצורה אוטומטית (במידה ויש להם ECE (אירופאי) או FMVSS 218 (אמריקאי) סטנדרט שכל מפעל מוכר בעולם מייצר לפיו).

בכל מקרה עלות בדיקה אם תידרש לה באזור ה 400 שקלים + מע"מ.

לגבי מיסים ממה שידוע לי רק מע"מ.

image.png.fa93e5b6363aa8b7ae9abb0fddc83d78.png

פורסם

ממליץ להכנס לקבוצת Motozon בפייסבוק, יש שם הרבה חומר על יבוא קסדות וכל דבר אחר שקשור באופנועים.

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...