Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלינו : זוג עם ילד בוגר המצטרף מדי פעם לנסיעות (בעיקר הקפצות לסידורים בעיר)

ממוצע ק"מ לשנה כ- 15K, רובם נצברים בסופ"ש, במשך השבוע נסיעות עירוניות, תקציב עד כ- 170K ש"ח במאמץ. יד ראשונה מהחברה בלבד.הכוונה שלי להחזיק הרכב כ- 5 ומעלה.

חשוב לנו תנוחת ישיבה גבוהה ושולטת, ביצועים סבירים (לא נהג מרוצים, מנגד לא רוצה להשתרך (קיה נירו מישהו?) בעליות ירושלים,ים המלח וכדומה) ונוחות נסיעה גבוהה.

חשוב NVH נמוך (בעל נסיון בסוזוקי קרוסאובר,ויטארה- יצאתי עם כאב ראש מנסיעה בת שעה ומעלה בכביש 6, רחשי דרך ורוח מעל לסביר לטעמי).

אני בהתלבטות לגבי פיזו 2008 2023, דגם פרימיום 1.2 פיורטק, 130 כ"ס(ניתן להשיג בסדר גודל של כ- 148Kש"ח לפני מיקוח)

נסעתי ברכב ואהבתי מאד את תנוחת הישיבה, ותחושת הנהיגה.

לגבי חלופות כגון קאמיק 1.5 - אין בנמצא, רנו על כלל דגמיו לא אהבתי, ובעל נסיון רע.רכב חשמלי לא בא בחשבון.קיה סלטוס - ממש לא.ספורטאג' וטוסון מעל התקציב וממילא מגודלות מדי לטעמי.

יונדאי קונה בנזין - מקפצצת ובעלת מנוע חזק מאד שרועד ברמזורים (NVH נמוך).

אופציה שחשבתי ברצינות היא ה-סובארו קרוסטרק, יצא לי לנסוע עליה קצת ,מהנה למדי,שטח חלונות גדול, אך צריכת הדלק מוגזמת, אני חושב שהיא קצת אובר קיל (חימום למושבים ולהגה..), כי אנחנו מהמטיילים ברגל ובאופניים, וטיולי ג'יפים פחות מתאימים לנו (כמו כן אין חיישני רברס (פרט ללימיטד שמחירה מופקע) ומדהים שהיא ללא TPMS, וגם את המראה השמאלית הקנדית שמגדילה, יש צורך להלחליף מיידית עם הרכישה.

מזדה CX-30 - מהנה בעיקולים, בסביבת הבית (אזור מושבי השרון)  עם הכבישים המשובשים -עונש שמוזכר גם בפורומי של בעלי הרכב.

וכאן מתחילה ההתלבטות...ברור לי שה 2008 איכותית מהמתחרים שלה, כשהיא חדשה,אבל וזה אבל גדול, ביד 2 רכבים צרפתיים לא אטרקטיביים ונמכרים במחירי הפסד.

סיפורי זוועות הפיורטק 1.2  מחזיקים עמודים רבים בפורומים באינטרנט,ואני מודע להחלפת סוג הרצועה,שמנים מותאמים וכיו"ב (ששיפרו?).

את הקונה הפוטנציאלי של רכב יד 2 הצרפתי, לא מעניין כל הסיפורים האלו,הוא רוצה רכב צרפתי במחיר נוח ובאמינות יפנית,כאן לדעתי זה לא יקרה.

גם בברושור של הפיזו מוזכר הגיר היפני (כלומר גם לובינסקי מצהירים שהיפני אמין...אזי הרוכש ההדיוט ילך על יפני קצה קצה?).

ברור לי שאני רוכש רכב לשימוש שלי ולא לקונה הבא, אך זה יושב כמועקה שמעכבת את הזמנת הרכב ומה שיהיה יהיה...

ובעניין זה מעניין אותי אם מישהו השיג מלובינסקי התחייבות לקנייה חוזרת במחיר מחירון,ללא התחייבות להמשיך למוצרי לובינסקי?

פורסם

סביר להניח שלא תקבל התחיבות שכזו אבל תחכה לתגובות נוספות. 

העניין הוא שגם אם תקבל התחייבויות שכזו, תעשה בדיקה ותשווה בין מחירי מכוניות יפניות / קוריאניות כשנמכרו כחדשות ומה מחיר המחירון שלהם לאחר 3 שנים או יותר. 

לדעתי אתה תמצא שמחיר המחירון שלהן נמוך באחוזים משל הראשונות ולכן גם אם תקבל התחייבויות שכזו, מה שלא סביר, הוא עדיין כנראה יגלם הפסד. 

לשיקולך מה הברייקפוינט שלך. 

פורסם

מקפיץ..

חברים להארותיכם/הערותיכם אודה.

צריך להחליט דיי מהר אם להשקיע במותג הצרפתי או לחפש משהו יפני/קוריאני

פורסם

אי אפשר לדעת, מצד אחד אתה רואה את ה3008 שמחזיקה מחירון יפה יותר מכל הקבוצה שלה, מצד שני יש את כל השאר...

ה2008 היא לא 308 ולא 3008, ל3008 ממש לא היו מתחרות בזמנה ולכן היא מחזיקה מחיר טוב לדעתי. במקרה. של ה2008 זה כבר לא כך.
בנושא של קיה/יונדאי הן גם עברו למנועי טורבו קטנים וגירים רובוטיים דו מצמדיים לכן אני לא יודע אם הן יצליחו לשמור על המחירון שלהן לאורך זמן כמו הדגמים הישנים והאמינים.
לכן אני אישית הייתי מעדיף את הcx30 שהיא היחידה עם יחידת הנעה אמינה ומוכחת ובודק אם אי אפשר לקחת אותה עם דיסקים יותר קטנים למען הנוחות כי דיסק בגודל שיש עליה לדעתי מאוד מוגזם ובטוח פוגם בנוחות.

פורסם

מעדכן,שלובינסקי בסטנדרט חוזה המכירה שלהם, מאפשרים buyback במחיר מחירון בין 24 ל 48 חודשים לאחר רכישת הרכב.כל זאת בתנאי שטופל במוסכי לובינסקי (מה שאני מתעתד לעשות)

• אהבתי 1
פורסם

אבל המחירון של הצרפתיות מתרסק לעומת המחירון של יפניות או קוריאניות. לדעתי לקנות רכב צרפתי חדש זו השגיאה הכי גדולה, אם כבר לנצל את ירידת הערך האדירה שלהם ולהביא אותם כיד-2

פורסם

אני לא מדבר על דגם ספציפי , תסתכל על מחירים של דגמים אחרים משנים אחרות.

תשים פילטרים ביד 2 של שנתונים ותציין לפי מחיר ותראה שהצרפתיות הכי זולות משמעותית והיפניות הכי יקרות מבין העממיים

פורסם

מה שאתה אומר היה נכון אולי עד 2017, מאז עברו הרבה מים ו6 שנים שבהן כל דגם חדש שהוצג שמר על ערכו מצויין (3008, 5008, 2008, 508, 208 דור 2)

אין טעם לשמר בצורה קדושה את האמונה הזאת.

אתה מוזמן להכנס ליד ולהשוות מחיר של כל פיג'ו שהוצגה אחרי 2017, בהשוואה למחיר של מקבילות יפניות קוריאניות. ולהיווכח שהדגמים החדשים מאוד סחירים ושומרים על מחירם היטב ואפילו יותר טוב מכמה אלטרנטיבות יפניות קוריאניות.

פורסם
לפני כשעה, תחבצ כתב:

אני לא מדבר על דגם ספציפי , תסתכל על מחירים של דגמים אחרים משנים אחרות.

תשים פילטרים ביד 2 של שנתונים ותציין לפי מחיר ותראה שהצרפתיות הכי זולות משמעותית והיפניות הכי יקרות מבין העממיים

צריך גם להתחשב במחיר הקניה בתור רכב חדש.

ב-2017 היה דגם של 208 עם מנוע 1.2 טורבו מרמת גימור אקסס, שעלה משהו כמו 80-85 אלף ש"ח. הגיוני שבתור יד שניה הוא יהיה שווה פחות מיאריס שעלתה לפחות 100 אלף ש"ח. השאלה כמה שתי המכוניות האלו איבדו באחוזים?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 19 דקות, Gavrik כתב:

מה שאתה אומר היה נכון אולי עד 2017, מאז עברו הרבה מים ו6 שנים שבהן כל דגם חדש שהוצג שמר על ערכו מצויין (3008, 5008, 2008, 508, 208 דור 2)

אין טעם לשמר בצורה קדושה את האמונה הזאת.

אתה מוזמן להכנס ליד ולהשוות מחיר של כל פיג'ו שהוצגה אחרי 2017, בהשוואה למחיר של מקבילות יפניות קוריאניות. ולהיווכח שהדגמים החדשים מאוד סחירים ושומרים על מחירם היטב ואפילו יותר טוב מכמה אלטרנטיבות יפניות קוריאניות.

בדקתי לפי סוג רכב קרוסאובר מ2018 במיון מחיר מהזול ליקר, העמודים הראשונים כולם דאצ׳יה, פיג׳ו, רנו, סיטרואן, ואיגניס(שאני לא מבין איך זה קרוסאובר).

אני לא נגד צרפתיות אלא רק אמרתי שלא כדאי לקנות חדשות כי הן לא סחירות כמו שרצינו שהן יהיו.

פורסם (נערך)

או נו... פות"ש שאל לגבי ה2008, ואתה מביא לי פה דוגמאות שאין ביניהן קשר ל2008 (דאציה, באמת?) רק כדי להוכיח את הטענה שלך.
באותה צורה אני יכול להוכיח שיפניות לא סחירות בגלל שניסאן קשקאי גו'ק ומיקרה מתרסקות במחירון.

תשווה תפוחים לתפוחים..  קיה סטוניק למשל נמכרת ביד 2 במחירים שיורדים עד 80 אלף שקל, זה 20 אלף שקל פחות מפיגו 2008, וניעתן לראות שאפילו יפניות כמו מיצובישי ASX יורדות במחיר יותר מ2008.
לא משנה כמה תחזור על המנטרה הזאת העובדות בשטח מדברות אחרת, מספיק להסתכל על ה2008 ביד2 כדי לראות שאין שם שום "התרסקות" במחיר של ה2008 כמו שאתה מנסה לטעון.

image.thumb.png.b801e88ee6396a5c00094bec595aa908.pngimage.thumb.png.9b4e87a5a26bb6ab5e870b4834f77ce7.pngimage.thumb.png.d811548de73b9c6fb9089b1824d96514.png

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

חברים, אלפי תודות על ההשקעה במענה :-)

הוחלט על שידרוג ל3008 1.6 ACTIVE PK... עכשיו רק צריך למצוא התקציב לדלתא הכלכלית (והוא יימצא!)

• אהבתי 2
פורסם

אם אפשר שאלה בנידון. גם אני מתלבט לגבי ה3008 1.2 בנזין. מישהו יכול להעיר לגבי ההספק שלה שהוא 130 כ"ס, לעומת ה-1.6 ששם זה בערך 180. מה ההבדל בפועל? הרכב ישמש לנסיעות קצרות ת"א נס ציונה ביום יום ומדי פעם נסיעות בסופש. האם תהיה הרגשה של "לא סוחב" בעליות של ירושלים? 

• תוכן חדש...