Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה איזה סיפור לאחרונה בעיירה הפריפרית במרכז שאני מתגורר בה שתלמיד תיכון פתח עמדת הנחת תפילין.

צוות בית הספר הפסיק את זה. 

ואז נהיה בלאגן מקומי קטן שכמובן האשים את הנהלת בית ספר בכל הכינויים שנהוג לומר במצבים כאלה.

הויכוחים ממשיכים כמובן בכל הקבוצות הרלוונטיות. כולל מישהו שכתב שאסור לקיים פולחן דתי בשטח בית ספר ומישהי שהגיבה לו משהו בסגנון של: "הנחת תפילין זה פולחן דתי?!!?! תתבייש לך".

ואני תוהה לי ביני לבין עצמי. 

מה אכפת לי. או לכם. או להם. או להן שמישהו פותח עמדה להנחת תפילין. 

אני אישית חושב שזה מיותר. ומי שרוצה שיניח עם עצמו. אבל אם מישהו מוצא את זה מועיל. מה זה מפריע לי. שיעשה.

שיחלק גם נרות שבת חינם וסופגניות בחנוכה. מי שרוצה בזמן ההפסקה שלו ללכת להניח. שיניח. מי שלא רוצה שלא יניח. 

מה פספסתי?

חוץ מתאוריית - היום דוכן תפילין. מחר אנחנו טהרן.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לא שמעתי על האירוע, אבל יש לי הרגשה שאותו אחד שפתח את העמדה, לא עשה זאת בתמימות.

ראה אירוע מירי רגב והמזוזות.

https://www.themarker.com/captain-internet/2022-11-17/ty-article/.premium/00000184-84e1-d92d-a1dc-e4f9ba670000

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

זה לא שונה מכל דבר אחר בתוך כתלי בית הספר.

שמת תפילין אז שים רפורמים. 

הבאת בן גביר אז תביא גם מרץ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, Nakamichi כתב:

מה אכפת לי. או לכם. או להם. או להן שמישהו פותח עמדה להנחת תפילין. 

אני אוהב שאלות כאלה, אז על אותו משקל, מה הבעיה שהדוכן אוכל (לא יודע אם זה קיים היום, אבל בזמני היה קיים) שימכור גם סנדוויצים גבינה וגם נקניק ?

ברור לך שזה בעייתי, נכון ?

לא מכיר את הסיפור הספציפי, אבל אם אנשים יניחו תפילין בעמדה ייעודית, שקטה, נסתרת מהעין, לא מושכת תשומת לב, לשימוש מי שרוצה, לא תהיה לי בעיה.

אבל זה אף פעם לא באמת ככה, זה תמיד בהחצנה, זה תמיד במקום בולט ועם שכנועים (בוא תניח תפילין וכו')

אז אם הם מחצינים את האקט הדתי הזה, אני ארצה בתמורה להחצין את שילוב החלב והבשר, אבל בוא נהיה מציאותיים, אני לא אקבל את מה שאני רוצה, לכן צריך שזה יהיה מאוזן וניטרלי.

• אהבתי 2
פורסם

זה לא תמיד מוחצן.

אני מורה בבית ספר תיכון.

יש תלמיד שמספרים עליו שהוא מניח תפילין לחצי בית ספר.

אני אישית לא ראיתי אותו אף פעם מניח פיזית למישהו תפילין, הוא פשוט עושה את זה בצורה יפה ומתחת לראדר.

אני לא בטוח אפילו שהוא דתי או שומר שבת.

אבל זה די ה"בייבי שלו".

הוא מגיע לתלמידים בשקט, שואל אם הם רוצים להניח תפילין וזהו.

גם אותי הוא שואל כמעט כל יום.

אבל הוא הבין שאני מניח בבוקר אז אין צורך לשאול, אז הוא עבר לוודא "הנחת היום, נכון?"

ככה שיש גם כאלה.

ומה דעתי על עמדה.…?

כל עוד זה לא מפריע להתנהלות התקינה של בית הספר וזה מנוהל 100% על ידי תלמידים ומהרצון שלהם, אפשר להעלים עין.

למרות שאני דתי,.אני לא חושב שיש הצדקה לעמדה פומבית שיוצרת פרובקציה.

• אהבתי 3

.

פורסם
לפני 59 דקות, om2 כתב:

זה לא תמיד מוחצן.

אני מורה בבית ספר תיכון.

יש תלמיד שמספרים עליו שהוא מניח תפילין לחצי בית ספר.

אני אישית לא ראיתי אותו אף פעם מניח פיזית למישהו תפילין, הוא פשוט עושה את זה בצורה יפה ומתחת לראדר.

אני לא בטוח אפילו שהוא דתי או שומר שבת.

אבל זה די ה"בייבי שלו".

הוא מגיע לתלמידים בשקט, שואל אם הם רוצים להניח תפילין וזהו.

גם אותי הוא שואל כמעט כל יום.

אבל הוא הבין שאני מניח בבוקר אז אין צורך לשאול, אז הוא עבר לוודא "הנחת היום, נכון?"

ככה שיש גם כאלה.

ומה דעתי על עמדה.…?

כל עוד זה לא מפריע להתנהלות התקינה של בית הספר וזה מנוהל 100% על ידי תלמידים ומהרצון שלהם, אפשר להעלים עין.

למרות שאני דתי,.אני לא חושב שיש הצדקה לעמדה פומבית שיוצרת פרובקציה.

אם ימכרו סנדוויצים עם חלב ובשר, כי יש תלמידים שככה אוכלים, זה סבבה ?

גם אם אתה תענה כן, הרוב המוחלט לא יהיו מוכנים לקבל את זה.

אל תלך רחוק, קראתי שסמוטריץ שלח מכתב חריף על זה שיש משחקי כדורגל בשבת

פורסם (נערך)

בגדול השאלה נוגעת להפרדת דת מהמדינה.

אין בארץ הפרדה רשמית בין דת ומדינה, כך שבניגוד למדינות אולטרא-חילוניות אין איסור-על-פי-חוק לקיים פולחן דתי בבתי הספר, או בפשטות - זה נתון לשיקול הדעת של הנהלת בית הספר.

אני בגדול בעד לתת להנהלות בתי הספר מרחב תימרון בגבולות הסביר. 

הרחבה:

כחלק מאותה אי-הפרדה, יש באמת את הנושא הזה של אוכל כשר ש**לא נתון לשיקול דעת בית הספר. רק לבתי ספר לא-יהודים מותר להכניס ספקים של אוכל לא כשר, על פי חוק.

כן, אפשר לקרוא לזה גזענות ממוסדת...

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רק שכבודו שכח מה צביון המדינה, מדינה חס וחלילה יהודית ודמוקרטית.

לא נהפוך את זה לויכוח דת כי זה לא יגמר, מה שכן:

בגיל 17 היה אחד שבא עם כיפה פתאום לבית הספר, בית ספר חילוני בירושלים אבל לא חילוני כופר אלא חילוני שרק מיעוט קטן יאכל חזיר או בשר וגבינה, המנהלת שלחה אותו הביתה.

יום לאחר מכן היו לה כבר 10 כאלה להתמודד איתם, נתנה לתופעה להירגע וזה עבר לבד, אותו אחד המשיך לבוא עם כיפה והאחרים הורידו.

היתה עמדת "רדיו" בבית ספר, אני הייתי ה"DJ" במשך שנתיים וחצי.

למה רדיו עם שירים כן ועמדה שקטה לא? מבטיח לך ש99% לא אהבו את שירי טיילור סוויפט או שו"ע שהשמעתי שם.

יתרה מכך, אני בין הבודדים שאהדו את הפועל ירושלים כאשר 99% אוהדי בית"ר שרופים, נהגתי להשמיע להם שירים ולראות את המבטים הזועמים ואיומי המכות שאחטוף כשאצא מהעמדה (חדר סגור עם זכוכית שמשקיפה למסדרון).

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

אני כותב מבחינה אובייקטיבית ולא מה אני רוצה או לא רוצה שיהיה.

לדעתי השאלה הרבה יותר עמוקה, האם המדינה מגדירה עצמה יהודית ואז מוסדותיה פועלים לפי ערכים יהודיים או שהדת מופרדת ממנה לגמרי, כמו במדינות קומוניסטיות וחלק מאירופה), ולמרות שלחלקכם זה נשמע מצויין, זה יוביל בין היתר בסופו של דבר, לשינוי חוק השבות ללא הבדל לאום/דת, גם אם לא עכשיו אז בעוד דור או שניים.

לדעתי כל עוד שהחוק מתיר לאזרח חופש לבחור, זה בסדר, למשל לא מכריח להניח תפילין או אוסר על נסיעה בשבת או מכריח נשים לשים כיסוי ראש. 

פורסם
לפני 5 שעות, phpclub כתב:

אם ימכרו סנדוויצים עם חלב ובשר, כי יש תלמידים שככה אוכלים, זה סבבה ?

גם אם אתה תענה כן, הרוב המוחלט לא יהיו מוכנים לקבל את זה.

אל תלך רחוק, קראתי שסמוטריץ שלח מכתב חריף על זה שיש משחקי כדורגל בשבת

בבית ספר הנוכחי, הקפיטריה כשרה מתוך רצון של התלמידים. מוכרת רק חלבי.

בבית ספר התיכון הקודם. הקפטריה היתה לא כשרה ומכרה בשר וחלב.

זה לא קשור אם אני מוכן לקבל את זה או לא,

גם אם המנהל ירצה אחרת, הקפטריה בדרך כלל זה עסק פרטי (שמשלם כסף כדי להיות רשאי לפתוח בבית הספר),

הוא מוכר לפי בקשת רוב הקהל.

.

פורסם
לפני 6 שעות, om2 כתב:

ומה דעתי על עמדה.…?

זה נכון גם לעמדה של יהודים משיחיים או רפורמים?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אין בעיה כשתלמיד מניח תפילין בפינה שקטה, ואני מקווה שאין בעיה כשתלמיד מוסלמי פורש מחצלתֶ במקום שקט ומתפלל. כל זה כשהם לעצמם.

הבעיה היא שפינות כאלה הופכות מרכז להטפה דתית.

@avizazבבקשה תגדיר ״יהודית״. האם זו מדינה שמיועדת לכלל העם היהודי, או לדת היהודית בגוון אחד שלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כתבתי שאני לא נכנס לויכוחי דת.

אם תלמיד, לא ישות זרה, מעוניין לעשות משהו בהפסקה, שלא עובר על החוק.

מבחינתי מסיון זו הטרדת תלמידים, אבל אם אני פותח ותלמיד בא בעצמו אז אין מניעה.

זאת יכולה להיות עמדת לימונדה, עמדת תפילין, עמדת שידור ברדיו בהתר מההנהלה, שיעור פילאטיס, עמדה של מעריצות נועה קירל ועמדת איפור.

אותו דבר על עמדת הנחת תפילין לנשים כמו שראינו לפני כמה שנים במרכז העיר בירושלים, תלמידה שרוצה לפתוח כזה למה לא.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

יש הבדל בין בית ספר, שהוא מקום ציבורי שתלמידים חייבים להגיע אליו, לבין איזה מקום אקראי בעיר, במיוחד אם הוא בבעלות פרטית שאנשים יכולים להכנס אליו באופן וולונטרי.

דוכן אקראי במרכז העיר? רק אם יש לו היתר, כמו, נניח, לרוכל ובתנאי שהוא פועל כחוק.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...