Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חברי הפורום היקרים,

לצערי הרב רכבי היה מעורב בתאונה שגרמה לנזק די רב לחלק הקדמי,וכעת אני בתהליכי הערכת הנזק מול חברת הביטוח.

הרכב הנ״ל הוא סוזוקי sx-4 שנת 2012.

אשמח להיעזר בעיניכם המקצועיות ולדעת כמה הנזק חמור (בהערכה גסה וכללית כמובן)והאם ישנו סיכוי כי הרכב יוכרז כטוטאל לוס.

כמו כן כל טיפ רלוונטי להתנהלות נכונה יוערך מאוד.

מצ״ב סרטון ששלח לי המוסכניק.

תודה רבה!

פורסם

הצילומים שלך לא ברורים, יותר מדי מקרוב.

מה שווי הרכב המשוקלל?

נסה לצלם תמונה פנורמית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

הצילומים שלך לא ברורים, יותר מדי מקרוב.

מה שווי הרכב המשוקלל?

נסה לצלם תמונה פנורמית.

זה צילום שהמוסכניק שלח לצערי אין לי תמונות טובות.

המחירון של הרכב 34,500.

אנסה לצרף עוד סרטון מלווה בצקצוקי צער מהמוסכניק שלי.

פורסם

סליחה על ההערה אבל אישית הייתי ניגש למישהו שלא מצקצק. זה מיותר. 

על פניו יש סיכוי לא קטן להורדה מהכביש אם יש ביטוח מקיף ומגיע שמאי. העלויות בדרײכ גבוהות משמעותית מתיקון ללא שמאי. נשמע לא הגיוני אבל זו המציאות.

פורסם
לפני 3 דקות, Moshe c כתב:

סליחה על ההערה אבל אישית הייתי ניגש למישהו שלא מצקצק. זה מיותר. 

על פניו יש סיכוי לא קטן להורדה מהכביש אם יש ביטוח מקיף ומגיע שמאי. העלויות בדרײכ גבוהות משמעותית מתיקון ללא שמאי. נשמע לא הגיוני אבל זו המציאות.

יש לי ביטוח מקיף שאותו אני בעצם תובע.

לצערי הרב החברת ביטוח שיקרה אותי לגבי שמאי ונאמר לי כי שמאי שעובד איתם בחינם אבל אם אביא שמאי בעצמי זה לא יהיה במימון הביטוח.

רק לאחר שהסכמתי לזה והתעמקתי יותר בעניין ראיתי בסעיפים הקטנים שבעצם הכסף יוחזר לי אם אזמין שמאי מטעמי.

בכל אופן היה אתמול שמאי מטעמם שראה את הרכב והוא אמר לי לדבר איתו מחר לגבי השמאות,אז אני רוצה למקסם את האינטרס שלי בנושא על אף שהוא לא מטעמי ולקבל את האופציה שתיטיב איתי.

פורסם
לפני 9 דקות, somebodymazpeu כתב:

יש לי ביטוח מקיף שאותו אני בעצם תובע.

לצערי הרב החברת ביטוח שיקרה אותי לגבי שמאי ונאמר לי כי שמאי שעובד איתם בחינם אבל אם אביא שמאי בעצמי זה לא יהיה במימון הביטוח.

רק לאחר שהסכמתי לזה והתעמקתי יותר בעניין ראיתי בסעיפים הקטנים שבעצם הכסף יוחזר לי אם אזמין שמאי מטעמי.

בכל אופן היה אתמול שמאי מטעמם שראה את הרכב והוא אמר לי לדבר איתו מחר לגבי השמאות,אז אני רוצה למקסם את האינטרס שלי בנושא על אף שהוא לא מטעמי ולקבל את האופציה שתיטיב איתי.

אני לא יודע מה אתה מעדיף אז קשה לייעץ. אם אתה מעוניין להוריד מהכביש כנראה שזה יהיה אפשרי אבל אני לא יכול להיות בטוח כי הסרטון לא מספיק ברור.

תיקח בחשבון שבמקרה כזה יהיה עלייך למצוא כנראה רכב אחר וזה לא הכי פשוט כרגע. 

אם אתה לא מעוניין להוריד מהכביש, עדיף שתיגש לפחח אחר ע"פ המלצות שתוכל לקבל כאן, אם בכלל הדבר אפשרי כי נראה שהרדיאטור נפגע ותידרש לגרר בתשלום אלא אם תוכל לקבל הצעה דרך תמונות שאתה תצלם ותשלח. סביר להניח שההערכה תהיה פחות ממחצית העלות שיקבע השמאי וכך לא תצטרך לרכוש רכב חדש ולא לשלם השתתפות עצמית ועליית פרמיית הביטוח לשנים הקרובות אולם כנראה השווי של הרכב יפחת כשתרצה למכור אותו. 

בכל מקרה, בהנחה ולא קרה לך פיזית כלום, תתנחם שזה רק פח. 

לשיקולך. 

פורסם
לפני 2 דקות, Moshe c כתב:

אני לא יודע מה אתה מעדיף אז קשה לייעץ. אם אתה מעוניין להוריד מהכביש כנראה שזה יהיה אפשרי אבל אני לא יכול להיות בטוח כי הסרטון לא מספיק ברור.

תיקח בחשבון שבמקרה כזה יהיה עלייך למצוא כנראה רכב אחר וזה לא הכי פשוט כרגע. 

אם אתה לא מעוניין להוריד מהכביש, עדיף שתיגש לפחח אחר ע"פ המלצות שתוכל לקבל כאן, אם בכלל הדבר אפשרי כי נראה שהרדיאטור נפגע ותידרש לגרר בתשלום אלא אם תוכל לקבל הצעה דרך תמונות שאתה תצלם ותשלח. סביר להניח שההערכה תהיה פחות ממחצית העלות שיקבע השמאי וכך לא תצטרך לרכוש רכב חדש ולא לשלם השתתפות עצמית ועליית פרמיית הביטוח לשנים הקרובות אולם כנראה השווי של הרכב יפחת כשתרצה למכור אותו. 

בכל מקרה, בהנחה ולא קרה לך פיזית כלום, תתנחם שזה רק פח. 

לשיקולך. 

לי לא קרה כלום תודה על ההתעניינות

במקרה הזה אין לי כלל השתתפות עצמית, לכן אני נוטה לחשוב שעדיף לי לוותר על הרכב.

הרדיאטור עצמו בוודאות הלך, שכן לאחר התאונה האוטו העלה עשן והטמפרטורת מנוע עלתה מאוד מהר (דוממתי מנוע לפני שהגיעה לתחום האדום).

כמו כן נזילה הייתה ניכרת לעין, אוסיף גם כי בורר ההילוכים לא זז ממקומו תחילה ללא לחיצה הגונה על השיפט לוק (לאחר מכן הבורר השתחרר ואפילו הרגיש חופשי מדי).

פורסם

אם הרכב התחמם והגיר גם אולי נפגע, כנראה שעדיף להוריד אותו מהכביש כי זה עלול להיגמר ביותר מתיקון פחחות וחבל לתקן ולאחר מכן לגלות בעיה במנוע או בגיר שכמובן יהפוך את כל הסיפור ללא כלכלי. 

פורסם
לפני 7 דקות, Moshe c כתב:

אם הרכב התחמם והגיר גם אולי נפגע, כנראה שעדיף להוריד אותו מהכביש כי זה עלול להיגמר ביותר מתיקון פחחות וחבל לתקן ולאחר מכן לגלות בעיה במנוע או בגיר שכמובן יהפוך את כל הסיפור ללא כלכלי. 

אני ככל הנראה רוצה הורדה מהכביש,השאלה שלי היא בהנחה ואני סגור על זה במאה אחוז, איך אני מוודא שזה באמת יצא לפועל..

פורסם (נערך)

אין לי ספק שזו הורדה מהכביש.  אופתע מאוד אם לא.

בן שלי עשה לפי חצי שנה תאונה דומה, רכב דומה (אם כי 2010, שויי מחירון קצת פפחות מ-30,000 ש"ח) - על פניו הנזק נראה פחות מרשים, הרכב ירד מהכביש.

והערה לגבי התחממות המנוע - היא "נזק תוצאתי" ולא מכוסה בביטוח. אבל נראה שלא משנה במקרה זה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

אין לי ספק שזו הורדה מהכביש.  אופתע מאוד אם לא.

בן שלי עשה לפי חצי שנה תאונה דומה, רכב דומה (אם כי 2010, שויי מחירון קצת פפחות מ-30,000 ש"ח) - על פניו הנזק נראה פחות מרשים, הרכב ירד מהכביש.

והערה לגבי התחממות המנוע - היא "נזק תוצאתי" ולא מכוסה בביטוח. אבל נראה שלא משנה במקרה זה.

תודה על התשובה, יש לך טיפים לאיך לחתור לזה מול שמאי של הביטוח, או שזה די מובן ואני לא צריך לעשות כלום בנדון?

פורסם

לדעתי אתה צריך לפעול מול סוכנת הביטוח שלך. תן לה לנהל את התהליך, ואם יש לך שאלות - שאל אותה.

אה... ובסופו של דבר, בבקדה עדכן כאן סתם סקרנות.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

לדעתי אתה צריך לפעול מול סוכנת הביטוח שלך. תן לה לנהל את התהליך, ואם יש לך שאלות - שאל אותה.

אה... ובסופו של דבר, בבקדה עדכן כאן סתם סקרנות.

תודה על העצה,וכמובן שאעדכן בכל התפתחות

פורסם

טוב אז הרגע ראיתי באיזור האישי שלי שפורסמה חוות הדעת של השמאי,עוד לא דיברתי איתו או עם מי מההגורמים המעורבים.

בכל אופן נקבע נזק גולמי של 53 אחוזים.

מה המשמעות מבחינתי? והאם עדיף לי לדחוף שהרכב יוכרז כטוטאל לוס?

תודה שוב על העזרה.

פורסם
בתאריך 1.11.2022 בשעה 21:28, sperial כתב:

הערה לגבי התחממות המנוע - היא "נזק תוצאתי" ולא מכוסה בביטוח.

אפשר הסבר ?

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
  • תוכן חדש...