Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לאחר הרבה בירורים ואינספור מאמרים החלטנו ללכת על הסקודה קאימק עבורונו, משפחה  עם שני ילדים,

ההתלבטות היא בין הגירסה היקרה סטייל מנוע 1000 סמ"ק 

לעומת הגירסה הבסיסית  מנוע 1500 סמ"ק 

• הגירסה היקרה מפנקת יותר וחסכונית יותר בדלק 
  • הגירסה הבסיסית יותר חזקה מנוע פחות רועש ויהיה יותר חזק בנסיעות רחוקות וטיולים 

מה כדאי לבחור ? 

• ספונסר פורום
פורסם

בעיקרון, הבחירה צריכה להיות בהתאם לסדר העדיפויות שלך - ביצועים ויתר נינוחות עם המנוע הגדול, פינוקים שינעימו את השהייה ברכב, עם המנוע הקטן. ככל שתרבו בנסיעות ארוכות, הייתי נוטה לטובת ה-1.5.

נקודות שיש לקחת בחשבון:

• אין הבדל משמעותי בתצרוכת הדלק, מנוע ה-1.5 הוא פשוט פנטסטי בהקשר הזה.
  • אני שם לב שיש יותר קושי למכור רכבי 1.0 ליטר (למעט הקטנים) במחיר מחירון. בקאמיק זו לדעתי נקודה ששווה מחשבה.
  • מנוע ה-1.0 ליטר כבר מוכח כאמין מאד, אין מה לדאוג אם תבחר בגירסה המאובזרת שלו.

אם מדובר ברכב חדש - שיהיה בהצלחה עם האספקה...

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)

שלום, האם ביררת בסוכנות סקודה מתי ההספקה של כל אחד מהדגמים?

אולי אחרי הבירור יהיו לך פחות התלבטויות ( או אולי יותר,  לגבי דגמים אחרים).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני כשעה, vladclar כתב:

שלום, האם ביררת בסוכנות סקודה מתי ההספקה של כל אחד מהדגמים?

אולי אחרי הבירור יהיו לך פחות התלבטויות ( או אולי יותר,  לגבי דגמים אחרים).

כן ביררתי יש מלאי לחודש ינואר 

פורסם

אם יש מלאי לשני הדגמים, הייתי לוקח עם מנוע 1.5.

המנוע הקטן יושב טוב על איביזה/ פאביה 

לקאמיק הייתי מעדיף נפח יותר גדול.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 15 שעות, vladclar כתב:

אם יש מלאי לשני הדגמים, הייתי לוקח עם מנוע 1.5.

המנוע הקטן יושב טוב על איביזה/ פאביה 

לקאמיק הייתי מעדיף נפח יותר גדול.

למה לפסול על רקע של הבדלי משקל, כאשר כל ההבדל בפועל בין פאביה לקאמיק 1.0 עומד על פחות מ-100 ק"ג?

כלל אצבע: כל עוד יחס הספק-משקל של הרכב הנדון עומד על 100 כ"ס /טון לפחות, הביצועים מספקים לגמרי לנהג המצוי. גם המומנט הנהדר של מנוע ה-1.0 מציל את המצב מבחינת תאוצות ביניים בנהיגה יומיומית.

הייתי בוחר רק על רקע העדפות הקונה - פינוק תמורת ביצועים, תוך לקיחה בחשבון של שמירת מחיר פחות טובה למנועי 1.0 .

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

לא פוסל שום דבר. כתבתי מה אני הייתי לוקח, על סמך ניסיון עם אוקטביה 1.0 ואוקטביה 1.5.

• אהבתי 1

פורסם

מצטרף להמלצה על ה-1.5. אחרי איביזה וארונה 1.0 עברו אצלי בבית לארונה 1.5 ויש גם לאון 1.5. המנוע הגדול הרבה יותר נעים, פחות רועד ומווברץ וגם הצליל פחות נוכח.

באופן כללי הקאמיק קצת אוברפרייסד לדעתי. אטקה 1.5 נמצא לא רחוק משם ונותן תמורה טובה יותר למחיר, ארונה 1.5 זול יותר ומאובזר יותר.

פורסם
לפני שעתיים, Mike808 כתב:

מצטרף להמלצה על ה-1.5. אחרי איביזה וארונה 1.0 עברו אצלי בבית לארונה 1.5 ויש גם לאון 1.5. המנוע הגדול הרבה יותר נעים, פחות רועד ומווברץ וגם הצליל פחות נוכח.

באופן כללי הקאמיק קצת אוברפרייסד לדעתי. אטקה 1.5 נמצא לא רחוק משם ונותן תמורה טובה יותר למחיר, ארונה 1.5 זול יותר ומאובזר יותר.

לארונה אין מזגן מאחור  והוא גם יותר קטן ופחות מפנק , 

האטקה נמצא בקטגוריה גדולה יותר והוא גם ארוך יותר וגם שוקל יותר מהסקודה ,

המחיר של הסקודה מרגיש יקר יותר אבל ביחס לסגמנט הוא מפנק בהחלט, 

חשוב לנו רכב שימושי שיהיה נוח ושיהיה בו קצת פינוקים 

פורסם

אכן בסקודה יש מיזוג למושב האחורי ובאופן כללי מושב אחורי יותר מרווח. מעבר לזה ארונה 1.5 FR יותר מאובזר ו-"מפנק" עם חיישנים היקפיים, מפתח חכם, ג'אנט יותר גדול, מסך יותר גדול ושליטה נפרדת לבקרת האקלים שהיא נוחה יותר, לוח מחוונים דיגיטלי, טעינה אלחוטית, מנופים להעברת הילוכים מגלגל ההגה, תאורת אווירה ואולי עוד משהו ששכחתי, אז מבחינת פינוק ארונה FR מקביל פחות או יותר לקאמיק סטייל ומאובזר יותר מהאמבישן. אגב תא המטען בארונה קצת יותר גדול מזה של הקאמיק ויש רצפה מתכווננת שבמצב הנמוך מוסיפה עוד קצת נפח.

אטקה גדול יותר וגם גבוה יותר, תחום שהקאמיק קצת נופל בו ומרגיש כמעט כמו רכב פרטי רגיל. מעבר לזה הוא מרווח ושימושי יותר בכל פרמטר. הוא כבד יותר ב-130-140 ק"ג, לא מאוד משמעותי.

פורסם

מנסיעות מבחן על הארונה עם 2 המנועים האלה, לדעת יש פער משמעותי בנסיעה חלקה יותר במנוע 1.5 כנראה שהשילוב עם הגיר מוצלח יותר. לבסוף ויתרנו על הארונה מסיבות אחרות אבל ה1.0 הוא לא היה אפילו אופציה מבחינתנו.

פורסם

במשפחה הקרובה יש לנו קאמיק 1.0 אמבישן, הרכב נרכש מעט לאחר שהגיע לארץ לראשונה ומשרת נאמנה מאז. 

האמת שהופתעתי מאוד משילוב המנוע גיר הזה בקאמיק, הרכב מרגיש נמרץ למדי. 

לא נהגתי במנוע הגדול יותר אך אני סומך על דעתם של המגיבים מעלי שהמנוע מרגיש חלק יותר וחזק יותר אם כי אני לא הרגשתי רעש או רעידות חריגות / מפריעות במנוע הקטן יותר. 

לא ציינת מה תוואי הנסיעות שלך, אישית אם אתה לא נוסע באיזור הררי או מרבה לנסוע נסיעות בין עירוניות ארוכות כנראה הייתי מעדיף את הפינוקים של הגרסא היקרה. 

לדעתי הקאמיק ברמת הגימור הפשוטה מרגיש מעט חסר, לוח המחוונים מרגיש די מיושן כמו גם המחסור במפתח חכם ועוד כמה נגיעות נחמדות שמשדרגות את החוויה בתא הנוסעים. 

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

• תוכן חדש...