Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגה כח קשה, ניסן מקסימה 2016

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, חג שמח,

לאחרונה שמתי לב שההגה קשה מהרגיל, במיוחד בעמידה. כלומר הוא תמיד היה קשה, וזה גם פידבק שקיבלתי מבחני רכב ואנשים אחרים עם אותו רכב, אבל עכשיו יש החמרה.

דבר ראשון שבדקתי זה את המפלס, והמדיד יבש לגמרי. חשוב לציין שנורת ההזהרה בלוח שעונים לא דולקת.

לא שמתי לב לאיזה  נזילה בצנרת או בחניה של האוטו, אז דבר ראשון מעוניין להשלים את החוסר. ראיתי שהנוזל הוא e psf לפי הספר רכב.

איך אני יודע איזה לקנות? יש המון סוגים וצבעים.

תודה,

ליאור.

פורסם

אם היה מדובר על הגה כח חשמלי לא אז לא היה צורך במערכת הידראולית ונוזל הידראולי (שמן הגה כח).

אצלך מדובר על הגה כוח אלקטרו-הידראולי (אלקטרו-מכני) כלומר מנוע חשמלי מסובב את משאבת השמן.

בדוק שוב פעם את מפלס השמן לפי הנחיות הייצרן כפי שכתובות בספר הרכב. אם חסר קנה נוזל מקורי NISSAN E-PSF במוסכי ייבואן הרכב והשלם את החסר.

*** חשוב לבדוק מדוע חסר שמן ולא סתם להוסיף בגלל שמדובר על מערכת שמן סגורה אשר איננה מאבדת שמן.

איזה כייף לי :)

פורסם

היי מרק, תודה על התשובות.

היום הלכתי למוסך קרסו, רוצים על ליטר נוזל 564 שח לפני מע''מ, מטורף.

יש תחליפי בארץ שיכול להתאים?

חג שמח ושבת שלום,

ליאור.

פורסם

במוסך שאתה מטפל בו הם לא יכולים למלא את החסר בשמן מקורי ? סה"כ מדובר על כמות קטנה של 100-200 מ"ל.

לדעתי ההגה קשה לא בגלל שחסר קצת שמן אלא בגלל בעיה אחרת. כנס למוסך לבצע איבחון.

בדקת את לחץ האוויר בצמיגים ?

פורסם

אני מטפל לבד, אין מוסך.

גם לדעתי הבעיה לא בגלל החוסר בנוזל, אבל צריך להשלים בכל מקרה.

לחץ אוויר אני מקפיד, הכל תקין.

לדעתי זה קורה בזמן אולי הטורים קצת נופלים, אבדוק את זה שוב ואנסה לראות אם אכן הטורים יורדים בזמן שההגה קשה.

ליאור.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 12.10.2022 בשעה 19:50, מרק10 כתב:

קיים נוזל תחליפי אבל אינני יודע איפה ניתן לרכוש אותו בארץ.

https://www.ravenolamerica.com/passenger-car-products/power-steering-fluid-ravenol-e-psf-electro-hydraulic-fluid/

מעדכן שהזמנתי את הנוזל הזה באיביי, 165 כולל משלוח.

הגיע לפני השבוע. השלמתי בערך 200 מל עד החלק העליון של המדיד.

לדעתי יש שיפור וההגה יותר זורם עכשיו, כלומר לא קשה מאוד בהתחלה ואחר קצת מתרכך.

אמשיך לעקוב אם יהיו חוסרים.

מקריאה בפורומים בחול על תופעה דומה, יש מיכל עודפים שממנו יכולה להיות הנזילה. לא הבנתי בדיוק על מה מדברים.

פורסם

לי היה בדיוק בעיה כזו, בסקודה פאביה, הגה קשה במיוחד בעמידה, והמוסך החליף לי מסרק הגה חליפי כולל כל השמן והבעיה נפתרה.

מוסך בירושלים לא יקר מידיי.  

הסביר שלא נדלקה נורה כי זה לא היה קשור להגה כח חשמלי או משאבה.

אם תרצה פרטים פנה אליי בהודעה פרטית.

משתדל לעזור

פורסם
לפני 19 שעות, bjlb כתב:

מעדכן שהזמנתי את הנוזל הזה באיביי, 165 כולל משלוח.

הגיע לפני השבוע. השלמתי בערך 200 מל עד החלק העליון של המדיד.

לדעתי יש שיפור וההגה יותר זורם עכשיו, כלומר לא קשה מאוד בהתחלה ואחר קצת מתרכך.

אמשיך לעקוב אם יהיו חוסרים.

מקריאה בפורומים בחול על תופעה דומה, יש מיכל עודפים שממנו יכולה להיות הנזילה. לא הבנתי בדיוק על מה מדברים.

לא קיים מיכל עודפים. כנראה הכוונה למיכל שממנו ממלאים את השמן.

אני מציע לך לגשת למוסך שיש ברשותו סורק תקלות אשר יכול לבצע איבחון ממוחשב למערכת הגה הכח.

• תוכן חדש...