Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רחפן ומפעיל סקרן בשכונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 דקות, ברווז כתב:

כשהייתי צריך שוטרים, כאן ועכשיו, הם הגיעו אחרי 45 דקות פלוס.

אתה חושב שגרוע מזה לא יכול להיות? אם המשטרה תעלם, אתה תכנס למצבים כאלו לעיתים יותר קרובות ועם השלכות הרבה יותר רציניות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בוא ונגיד את זה ככה:

המשטרה שלנו לא בדיוק במצב שבו זה הגיוני לאסור באופן גורף לאזרחים להוציא רישיון לנשק.

ותמיד יכול להיות יותר גרוע. 

אני רק רוצה שיהיה יותר טוב. נמאס לי כבר מהגרוע. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מציע להתקשר למשטרה ולומר שהרחפן מפיל שקיות קטנות עם אבקה לבנה או תפרחות ירוקות למרפסות של אנשים. 

• מצחיק 6
  • רעיון טוב! 1

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לפני כשעה, עדי-אל כתב:

והוא הפסיק? 

רוב האנשים הנורמטיבים (גם אם חסרי התחשבות וערסים) יש להם כבוד בסיסי לשוטר אז הם יפסיקו.

כן, הפסיק. אבל כתבתי את זה לא בהקשר של מבצע העבירה אלא של התנהגות המשטרה, ע"ע התגובה שפתחה את השרשור (מה יקרה למבצע העבירה מבחינה משפטית/פלילת - כלום)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 2 דקות, ברווז כתב:

המשטרה שלנו לא בדיוק במצב שבו זה הגיוני לאסור באופן גורף לאזרחים להוציא רישיון לנשק.

כמה עבירות או פשעים, פרט לפח"ע, נמנעו בזכות נשק פרטי בשנים אחרונות?
מה רמת ההכשרה של אזרח חמוש ממוצע? (רמז - אימון פעם בשנה וחצי, רק כדי למנוע תאונות)

פורסם

יצא לךלראות סרטונים של אזרחים שמותקפים בכבישים על עקיפות או דברים בסגנון? או סתם מקרים של פריצות לבתים, אם גנב יודע שהסיכוי שלו להפגש עם אקדח הוא 40 אחוז ולא 3 אחוז הוא יחשוב פעמיים.
אין ספק שהרמת הכשרה בארץ זה בדיחה, אבל אפשר לטפל בזה, תעלה את הכשירות לאימון כל חודשיים ויהיה בסדר.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 11 דקות, Boltik כתב:

כמה עבירות או פשעים, פרט לפח"ע, נמנעו בזכות נשק פרטי בשנים אחרונות?

מעט מידיי- כי מדינת ישראל מעמידה לדין את הקורבן בהרבה מהמקרים. במיוחד אם הקורבן נאלץ להגן על עצמו, ועוד יותר במיוחד אם הקורבן הוא זה שנשאר עומד.

לפני 11 דקות, Boltik כתב:

מה רמת ההכשרה של אזרח חמוש ממוצע? (רמז - אימון פעם בשנה וחצי, רק כדי למנוע תאונות)

קל לשינוי. ולא כולם ממוצעים. קח בחשבון שיש לא מעט אנשים שעבורם מטווח שקול ליום כיף.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 1 דקה, יובל .מ. כתב:

יצא לךלראות סרטונים של אזרחים שמותקפים בכבישים על עקיפות או דברים בסגנון? או סתם מקרים של פריצות לבתים, אם גנב יודע שהסיכוי שלו להפגש עם אקדח הוא 40 אחוז ולא 3 אחוז הוא יחשוב פעמיים.
אין ספק שהרמת הכשרה בארץ זה בדיחה, אבל אפשר לטפל בזה, תעלה את הכשירות לאימון כל חודשיים ויהיה בסדר.

אתה רוצה לראות יותר ויותר אקדחים נשלפים בגלל ריב בכבישים? בכביש אין שום סיבה לשלוף אקדח, כי אתה נמצא ברכב ויכול להימלט מהמקום.
אם גנב יודע שיש סיכוי להיתקל בבעל הבית חמוש הוא יתכנן את ההתפרצות בהתאם. בדיוק כמו שלא משנה כמה מיגונים שמים על הרכב. אם הגנב החליט שהוא רוצה את הרכב - הרכב יגנב.
ברגע שתעלה חובת אימון כל חודשיים, 90% מהאזרחים יחזירו את הרשיונות.

לפני 2 דקות, ברווז כתב:

מעט מידיי- כי מדינת ישראל מעמידה לדין את הקורבן בהרבה מהמקרים. במיוחד אם הקורבן נאלץ להגן על עצמו, ועוד יותר במיוחד אם הקורבן הוא זה שנשאר עומד.

אז הבעיה היא לא בכמות האקדחים....לא?

לפני 3 דקות, ברווז כתב:

קל לשינוי. ולא כולם ממוצעים. קח בחשבון שיש לא מעט אנשים שעבורם מטווח שקול ליום כיף.

יש עשרות כאלו בכל הארץ. אימון באקדח זה ממש לא כיף.

פורסם
לפני 23 דקות, Boltik כתב:

אתה רוצה לראות יותר ויותר אקדחים נשלפים בגלל ריב בכבישים? בכביש אין שום סיבה לשלוף אקדח, כי אתה נמצא ברכב ויכול להימלט מהמקום.
אם גנב יודע שיש סיכוי להיתקל בבעל הבית חמוש הוא יתכנן את ההתפרצות בהתאם. בדיוק כמו שלא משנה כמה מיגונים שמים על הרכב. אם הגנב החליט שהוא רוצה את הרכב - הרכב יגנב.
ברגע שתעלה חובת אימון כל חודשיים, 90% מהאזרחים יחזירו את הרשיונות.

הגישה שלי לחיים היא מאוד פשוטה אבל מוזרה מבחינת אנשים.
אם עקפו אותך בכביש ולא אהבת את זה, בעיה שלך (כמובן שעקיפה חוקית). אם אתה יוצא ותוקף את הבן אדם ברכב השני, אתה אדם מסוכן שצריך לנטרל, נקודה. בניגוד למערכת המשפט הישראלית, אין לי שום רחמים לאנשים רעים, מעדיף שיגנו על אנשים טובים.
קרב מגע, כדור באוויר, כדור לפלג גוף תחתון, כדור לנטרול. מה שצריך לפי הסדר כדי לנטרל את התקיפה.
אם המותקף הצליח לברוח, אותו אדם רע פשוט יחפש מישהו אחר לעשות לו את זה, אז עדיף שינוטרל על הפעם הראשונה.
אם מישהו לא רוצה להתאמן כל חודשיים - שיחזיר. יש מספיק אנשים טובים שיעשו את זה בשמחה.

לפני 28 דקות, Boltik כתב:

יש עשרות כאלו בכל הארץ. אימון באקדח זה ממש לא כיף.

יש עשרות מטווחים, אבל אדם ללא רישיון נשק אפילו לא יכול להתקרב אליהם למטווח ניסיון.
אימון באקדח זה לא יום כיף, אבל אם אתה רוצה להחזיק כלי ירייה אתה צריך להיות מוכן לעמוד בדרישות נורמליות.
זה אפילו לא צריך להיות ארוך מדי - חצי שעה רענון נהלים, רבע שעה תרגול יבשים, וירי של איזור ה-50 כדור עם בדיקת מטרות. מספיק למענה ראשוני של אזרח ממוצע.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 דקות, יובל .מ. כתב:

הגישה שלי לחיים היא מאוד פשוטה אבל מוזרה מבחינת אנשים.

היא מוזרה מבחינת החוק וכתוצאה גם לא חוקית. לדעתי האישית, עדיף שאנשים עם גישה כמו שלך יסתובבו בלי אקדחים. סורי...

לפני 10 דקות, יובל .מ. כתב:

יש עשרות מטווחים

היו עשרות מטווחים. כיום יש פחות, מתוכם גם לא כולם הכי פעילים.

לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

חצי שעה רענון נהלים, רבע שעה תרגול יבשים, וירי של איזור ה-50 כדור עם בדיקת מטרות. מספיק למענה ראשוני של אזרח ממוצע.

מספיק לראות אימוני חידוש רישיון בשביל להבין שזה לא מספיק. 

פורסם
לפני 10 דקות, Boltik כתב:

היא מוזרה מבחינת החוק וכתוצאה גם לא חוקית. לדעתי האישית, עדיף שאנשים עם גישה כמו שלך יסתובבו בלי אקדחים. סורי...

כשמישהו יתקוף אותך או את אשתך ברחוב, אתה תתפלל שיהיה אזרח נושא נשק לידך שיהיה מוכן לפעול.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

כשמישהו יתקוף אותך או את אשתך ברחוב, אתה תתפלל שיהיה אזרח נושא נשק לידך שיהיה מוכן לפעול.

כרגע אני מתפלל שיהיו כמה שפחות נושאי נשק שמבחינתם חוק הוא המלצה בלבד.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 16 דקות, Boltik כתב:

כרגע אני מתפלל שיהיו כמה שפחות נושאי נשק שמבחינתם חוק הוא המלצה בלבד.

נשאתי נשק 10 שנים, תמיד פעלתי לפי החוק ואף פעם לא ניצלתי סמכות לרעה.
כל הדיונים פה בפורום הם על מה אנחנו חושבים שצריך להיות אתה יודע.
ואם מבחינתך אדם שתוקף מישהו ללא סיבה לא ראוי לקבל בראש על זה (בהתאם לרמת איום מן הסתם), הבעיה המוסרית היא שלך, לא שלי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

ואם מבחינתך אדם שתוקף מישהו ללא סיבה לא ראוי לקבל בראש על זה (בהתאם לרמת איום מן הסתם), הבעיה המוסרית היא שלך, לא שלי.

אל תנסה עכשיו לשנות כיוון ולחפש בי בעיות מוסריות. דיברנו על מקרה מאוד ספציפי - שימוש בנשק במהלך ריב בכביש.

פורסם
לפני 2 דקות, Boltik כתב:

אל תנסה עכשיו לשנות כיוון ולחפש בי בעיות מוסריות. דיברנו על מקרה מאוד ספציפי - שימוש בנשק במהלך ריב בכביש.

"ריב בכביש". מי שישמע את זה יחשוב שמדובר בויכוח של יוצאי טכניון.
אתה מודע לזה שריב בכביש יכול להיות גם חוליגנים שיוצאים באמצע פקק (שאין לך לאן לברוח) ומתחילים לשבור לך חלונות עם אלות עד שיצליחו להגיע אליך, נכון?
ברור שלא התכוונתי לזה שמישהו אמר לך "יא מניאק" וירית עליו מחסנית, אבל אם עוברים למישור הפיזי? מעדיף את הקורבן חוזר הביתה בריא ושלם ואת התוקף באמבולנס לבית חולים.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...