Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור לי שזה שירשור אזוטי שלא יהיו אליו הרבה תגובות.

long story short:

גרתי בארץ, לאמא הייתה מכונה, כזאת שהחיבור לחשמל היה בשביל להדליק נורה ועבדת עם הרגל, היה אפשר לבוא לתפור או לבקש ממנה. החיים היו קלים.

אני לא בארץ מזמן, ומתחיל להציק לי המחסור במכונת תפירה.

למה אני צריך?

לקצר מכנס, לתפור משהו שנפרם, דברים פשוטים יחסית אבל אם יזרום אולי אכנס לזה יותר (ע"ע שירשור על תחביבים זולים שבכלל לא זולים). היום לדוגמא גיליתי שמכנס שאני אוהב נפרם קצת באיזור הביצים, הבד במצב מעולה, חבל לזרוק לא? במיוחד אם זה 3 דקות במכונת תפירה ויש מכנסיים כחדשים.

חוץ מזה, לפעמים אני קונה מכנס שיושב סבבה, אבל אם טיפה קיצור פה וטיפה קיצור שם יכול לשבת הרבה יותר טוב. לא יודע כמה זה קשה, מאמין שלא ממש.

הבעיה? לא יודע לאפיין את מה שאני צריך. או בכלל לא יודע מה אני צריך ממכונת תפירה.

יכול לקנות מכונת PFAFF יד2 שנראת ענתיקה [סליחה, וינטאג'] (אבל חשמלית מלאה) עם עודף מ 70 יורו. או הוסקווארנה ב 100 או וואטאבר.

יכול לקנות גם סתם זינגר או בראדר ב 250 יורו. 

[ראיתי שיש גם מלא משוכללות, עם מסכי מגע, ב 90210 יורו - אבל אני בטוח שאין לי צורך בכזאת, גם אם אהפוך לחייט].

דוגמא לוינטאג':

d994a5cb-91e4-4266-b40f-940f17385b7c?rule=ecg_mp_eps$_86.jpg

אז מה.... מה אני צריך?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני כשעה, David32 כתב:

אז מה.... מה אני צריך?

לפני כשעה, David32 כתב:

תופרת.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • מצחיק 2

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 8 שעות, David32 כתב:

אז מה.... מה אני צריך?

חוט, מחט וזוג מספריים. 

תזמין ערכת תפירה קטנה אצל עלי הזריז, תספיק ל-3 דורות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תפירה זה אחד התחביבים הכי זולים שיש, גם כשאתה קונה בדים יקרים. מניסיון עשיר באיסוף תחביבים... חומרי הגלם הם בדיחה ומכונות תפירה זה מכשיר אמין.

אצלי בבית אני ואשתי מתרגלים בתורות על pfaff משנות ה-60 בירושה מאימא שלי, אבל מדובר במכונה שבנויה כמו טנק עם היסטוריה ידועה וקילומטראז' נמוך. במקומך הייתי קונה חדשה מיצרן נפוץ וזהו.

לגבי "מה אני צריך" - תיקונים בסגנון קריעות באזור המפשעה לפעמים מהיר יותר לתפור לבד, עם חוט ומחט וזמן פנוי בתחב"צ. ברוב התיקונים אצלי אני עובר לאופציה הידנית סתם כי לא בא לי לשלוף את המכונה, לגלגל חוט בצבע מתאים, לשמן, לכוון מתח וכיו"ב.

אבל מה? דווקא פעולה פשוטה לכאורה כמו קיצור מכנס היא משהו שאי אפשר בצורה אסתטית בלי מכונה, אלא אם כן יש לך דיוק של מנתח עצבים.

בקיצור, אתה צריך לשקול בעצמך עד כמה זה מעניין אותך כתחביב - בקטע של ממש ליצור, שינויי גזרה וכיו"ב - או שמדובר אך ורק בתיקונים.

בנוגע להדרכות ומדריכים - כמו כל דבר בימינו, יוטיוב זאת התשובה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 15 שעות, sperial כתב:

תזמין ערכת תפירה קטנה אצל עלי הזריז

יש לי של hema, אין מה לעשות, תמיד עף איזה כפתור או משהו וצריך להחזיר למקום.

לפני 3 שעות, hans כתב:

תיקונים בסגנון קריעות באזור המפשעה לפעמים מהיר יותר לתפור לבד, עם חוט ומחט וזמן פנוי בתחב"צ.

נשמה אני לא יושב בבוקסר ברכבת של הבוקר ותופר מכנסיים, לא יודע מה איתך.

באותה נשימה:

ספוילר

הבעיה שאני לא הכי טוב עם חוט ומחט. אבל עם מכונה הסתדרתי.

לפני 3 שעות, hans כתב:

בקטע של ממש ליצור, שינויי גזרה וכיו"ב - או שמדובר אך ורק בתיקונים.

זאת שאלה מעולה. לא אדע עד שלא אנסה.

- By lifting money bags

פורסם

לא יודע מניסיון, אבל כבר ראיתי פה ושם בחיי מכונת תפירה חשמלית - מיני.
מדובר במשהו שמחזיקים ביד אחת ותופרים, מיועד בדיוק לתפר פרום וכו', יעני סדר גודל קטן.
אם אתה חושק במשהו גדול יותר, לא כל כך משנה מה תרכוש: האסקוורנה, ברנינה וכל שאר המותגים הם ברמה מספיקה.
לא יודע איפה אתה ממוקם, אבל תנסה למצוא אתר יד 2 באזורך, לא פעם המוצרים הללו נמכרים במחירים סבירים עד סבירים מאד, כי הם נטל ותופסים מקום.

פורסם (נערך)
בתאריך 5.9.2022 בשעה 23:03, David32 כתב:

לקצר מכנס, לתפור משהו שנפרם, דברים פשוטים יחסית אבל אם יזרום אולי אכנס לזה יותר (ע"ע שירשור על תחביבים זולים שבכלל לא זולים). היום לדוגמא גיליתי שמכנס שאני אוהב נפרם קצת באיזור הביצים, הבד במצב מעולה, חבל לזרוק לא? במיוחד אם זה 3 דקות במכונת תפירה ויש מכנסיים כחדשים.

חוץ מזה, לפעמים אני קונה מכנס שיושב סבבה, אבל אם טיפה קיצור פה וטיפה קיצור שם יכול לשבת הרבה יותר טוב. לא יודע כמה זה קשה, מאמין שלא ממש

יש הבדל עצום בין לתקן תפר קיים שנפרם או לתפור מכפלת לבין להתאים מכנסיים שלא יושבים טוב.

הראשון הוא ענין טכני, לעקוב אחרי תפר קיים או לבצע תפר מכפלת ישר.

השני מצריך מיומנות של איך להצר, ובאיזו טכניקה. האם להוסיף רק ״פנסים״, או לפתוח את התפר הראשי ולגזור שם, איך בנוי המכנס, האם צריך לפרום את איזור החגורה.... וכו׳.

זה לא רק ענין טכני של תפעול המכונה, צריך להבין איך בדים שונים מתנהגים, איך בגד בנוי ואיך תפר פה או משיכה שם ישפיעו על איך הוא יושב.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

קורס הורדה?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 7.9.2022 בשעה 12:39, Be roo כתב:

השני מצריך מיומנות של איך להצר, ובאיזו טכניקה. האם להוסיף רק ״פנסים״, או לפתוח את התפר הראשי ולגזור שם, איך בנוי המכנס, האם צריך לפרום את איזור החגורה.... וכו׳.

זה לא רק ענין טכני של תפעול המכונה, צריך להבין איך בדים שונים מתנהגים, איך בגד בנוי ואיך תפר פה או משיכה שם ישפיעו על איך הוא יושב.

לקחתי את הזמן לעכל. ולשמוע עוד דעות.

ושמעתי עוד דעות דומות לשלך. וואלה, את האמת, לא כזה מבין את העיניין. באמת. אולי צריך ניסיון.

כי מצד אחד אומרים לי שזה מסובך ואני לא אצליח.

אבל אם נכנסים לרדיט, כול הנשים דופקות שם שמלות ובגדים כאילו כלום. וטוענות שסך הכול קנו הוראות מחוברת ויאללה.

אז לא כזה מובן לי העיניין. וגם אם אני חושב הגיונית, אני לא מבין את הקושי. זה שלי לא יהיה קל זה ברור לי, מעטים הדברים שקלים לי. אבל למה זה יהיה כזה מסובך? קצת להצר פה ושם. (כי על לקצר יש קונצנזוס שזה פשוט)

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

מעטים הדברים שקלים לי

image.thumb.png.fb75e292d17c1457a14456cf665d9e4c.png

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 10 שעות, David32 כתב:

זה לא, תרבות השפע קלקלה אותנו והפכה אותנו לחסרי אונים בכל מה שלא קשור למקצוע היומיומי שלנו.

הזכרונות ילדות שלי כוללים לא מעט מכונות תפירה, כי בברית המועצות פשוט לא היה את השפע בחנויות שאנחנו רגילים אליו. ומי שהיה לו יכולת בסיסית לתפור היה ביתרון.

כל דמות נשית מהחיים שלי (אמא אחות סבתא דודה) היו תופרות בגדים מ0, וממש לא היינו משפחה עניה, מעמד ביניים סטנדרטי. היו משיגים כל מיני חוברות עם "מתכונים" לבגדים, בדים, ופועלים על פי המתכון. לא מסובך, עניין של רצון.

כל החוברות הללו, יחד עם מכונת התפירה הגיעו איתנו לארץ, אבל פה כבר לא ממש היה צורך.

בתחילת שנות ה90, כאשר המשפחה הייתה קצרה בכסף, סבא שלי מצא עבודה בחצי משרה לתפור ציוד לחברת חשמל, דגלי סימון, רצועות אביזרים וחגורות כלים לפועלים וכו'.. כל המשפחה התגייסה ועזרה,

אפילו אני, ילד בן 6-7 תפרתי דגלים בכמויות. וכל זאת על מכונות תפירה שסבא שלי היה אוסף מהרחוב ומשפץ.

באמת שלא צריך להיות להיות בעל מקצוע מדופלם.

אבל היום צריך בעל מקצוע לכל שטות. נזילה ברכב? מיד למוסך. נזילה מהמזגן? מיד טכנאי מזגנים. נזילה בניקוז? מיד אינסטלטור. נזילת חשמל מהשקע? מיד חשמלאי.

אז הגיוני שאם הבגדים נוזלים ממך, דבר ראשון יפנו אותך לתופרת.

וכל זאת בתקופה שהכי קל להשיג מידע ומדריכים לכל דבר בעולם.

יש אנשים שרואים בזה "יתרון והתקדמות המין האנושי". אישית אני רואה בזה רגרסיה וחדלות אישים.

אני משתדל לפנות לבעלי מקצוע רק כשבאמת אין לי ברירה ומיציתי את כל האפשרויות ללימוד עצמי.

• מעניין 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 10 שעות, David32 כתב:

ושמעתי עוד דעות דומות לשלך. וואלה, את האמת, לא כזה מבין את העיניין. באמת. אולי צריך ניסיון.

אבל אם נכנסים לרדיט, כול הנשים דופקות שם שמלות ובגדים כאילו כלום. וטוענות שסך הכול קנו הוראות מחוברת ויאללה.

אז לא כזה מובן לי העיניין. וגם אם אני חושב הגיונית, אני לא מבין את הקושי. זה שלי לא יהיה קל זה ברור לי, מעטים הדברים שקלים לי. אבל למה זה יהיה כזה מסובך? קצת להצר פה ושם

שום דבר לא כזה מסובך, זה לא פיזיקת קוואנטים, אבל כמו כל מיומנות צריך ללמוד.

זה שבאינטרנט אנשים מספרים לך הם בסך הכל הורידו הוראות זה נחמד, זה לא אומר שזה מדוייק. אף אחד בלי שום נסיון לא מוריד הוראות מהאינטרנט ותוך יומיים יש לו שמלת נשף. הוא מוריד את ההוראות למשהו פשוט, ובהתחלה בכלל לא יודע לקרוא אותן, לאט לאט מפרש ומבין, עושה טעויות בדרך ולומד דרך הנסיון.

בדיוק כמו מלא שרשורים בפורום של אנשים שמחפשים יעוץ איך לבצע משהו לבד. לפעמים הם מקבלים הדרכה, לפעמים אומרים להם לרדת מזה כי הסיכון שמשהו ידפק לא שווה.

פה בסך הכל יכול להיות שתאבד זוג מכנסיים שאהבת. אז אם אתה רוצה לנסות ללמוד, לך על זה. רק קח בחבשבון עקומת למידה וזמן.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

רק רוצה לעדכן שאחרי התלבטויות ודחיות קניתי זינגר 1507.

לפחות אספתי קצת בדים בינתיים במקום לזרוק שאפשר יהיה להתאמן עליהם.

גם נראה לי שלבינתיים יש בה את כול מה שצריך להתחלה.

עריכה אחרונה על ידי David32

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

@Igalz אמא שלי היתה תופרת מדופלמת, והתפרנסה מזה בתקופה שהיתה סטודנטית. את רוב הבגדים שלה ושל אחותי היתה תופרת בעצמה, ואפילו תפרה לי ג'ינס (מכנסים וג'קט) מדהימים. וכל חודש היתה נוספת עוד חוברת "בורדה" (במקור הגרמני) לספריה. את שמלת הכלה של אשתי תפרה קולגה שעבדה אתה ולימדה תפירה. אבל מדובר במיומנות שנלמדה בצורה מסודרת + הרבה ניסיון, ובימים אלה, של ייצור זול בוויאטנם, ההגיון הכלכלי של תפירה עצמית (וגם סריגה ושאר מלאכות) השתנה, היום הרבה יות זול ונוח לגשת לקניון ולקנות - ולשלם כמה לירות תמורת התאמה על ידי בעל מקצוע.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, sperial כתב:

ולשלם כמה לירות תמורת התאמה על ידי בעל מקצוע.

הלכת לאחרונה לבעל מקצוע שאתה רושם "כמה לירות"?

כמה אני שומע את זה, "לך לתופרת ובכלום כסף תסגור פינה". אבל זה לא כלום כסף, ואין כזה הרבה תופרות. 

ובמיוחד כשמסתכלים על העלות של ההתאמה אל מול העלות של הבגד זה נראה פחות ופחות משתלם.

המכונה עלתה לי פי 3 מעלות של מכפלת אחת אצל תופרת. 

עריכה אחרונה על ידי David32

- By lifting money bags

• תוכן חדש...