Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

קצת רקע למקרה, לפני בערך חצי שנה לקומה שבה גרים ההורים עבר להתגורר זוג צעיר עם כלב.

הזוג הזה די מוזר, סוג של פריקים שעובדים בהייטק ולא בדיוק מחוברים למציאות, נראים מעופפים או/ו על סמים.

הם מגדלים בדירה כלב שנראה כמו הכלאה של צבוע וכלב זאב, שוקל בערך 60קילו ובגובה בערך 1.5מ.

הוא לא רק שלא מאולף הוא מתנהג כמו חיית פרא ולא חיית בית.

כשהוא סגור בדירה הוא נובח בלי הפסקה וכשמוציאים אותו לטיול אז הוא מתחיל למשוך את הבעלים בכול השכונה ולנסות לתקוף אנשים וכלבים אחרים. כשמעירים לבעלים הם מתחילים לצעוק שהוא לא עושה כלום.

עכשיו נעבור למקרה עצמו, היום בצהרים אבא שלי יצא לחדר מדרגות ובאותו הזמן בעלת הכלב פתחה את הדלת כדי להיכנס לדירה, הכלב בכוח דחף אותה, פרץ לחדר מדרגות והתנפל על אבא שלי.

הפיל אותו על הרצפה, קרע את המכנסים שלו והתחיל לנשוך אותו בברך. אבא שלי כדי להשתחרר ממנו התחיל לתת לו אגרופים על הראש. אחרי זה השכן יצא מהדירה ובכוח הצליח להכניס את הכלב לדירה.

עד פה החלק שפחות או יותר "נורמאלי"...

במקום להתנצל, לעזור לאבא שלי או לבקש סליחה, השכן התחיל לצרוח על אבא שלי שיוכיח שהנשיכה זה מהכלב שלו ולא מכלב אחר ושאבא שלי בן אדם רע כי הוא הרביץ לכלב המסכן שלו. 

כמובן שלאחר מכן הזמנו משטרה, ואז העניין בכלל התחיל להתפתח בצורה מאוד מוזרה...

הגיע שוטר צעיר שהתחיל לתחקר את אבא שלי כמו שוטר צבאי שמתחקר חייל בתחנה מרכזית ביום ראשון בבוקר, דבר ראשון התחיל לצעוק שנרגע ונסתכל לו בעיניים, בחן כמה שניות את הפצע, רשם כמה פרטים והלך לדבר עם בעלי הכלב.

איתו הוא דיבר אחרת לגמרי... "אחי אני יודע שבעלי כלבים מאוד קשורים לכלבים שלהם, גם לי יש כלב, בבקשה תשתדל לשמור עלו קצת יותר פעם הבאה..."

חזר אלינו, ביקש שנתחשב בבעלי כלבים הסתובב ורצה ללכת. עצרתי אותו ושאלתי למה הוא לא עוצר, נותן קנס או לפחות אזהרה לבעלי כלב שלפני 10 דקות תקף את אבא שלי. על זה הוא אמר שרק הוא קובע מה יתרחש, ורק אם תהיה עוד תקיפה והיא תהיה יותר חמורה מזאות רק אז אולי המשטרה תתערב ותחרים את הכלב. הסתובב והלך.  פשוט הזוי...

לאחר שיחה למוקד של העירייה חזרנו למציאות, נסענו למשרד הבריאות, רופא בדק את אבא, הסביר לנו בסבלנות במשך כשעה על התהליך ועל חיסונים שצריך לעשות והעביר את המקרה לטיפול של הווטרינר העירוני.

הווטרינר אמור מחר לשים את הכלב בהסגר כדי לבדוק האם הוא חולה בכלבת, אחרי זה אם לא ימות מכלבת ויפגין אגרסיביות או התנהגות לא שפויה הוא יכול להרדים אותו.

הרופא גם הסביר שעם האישור שלו ניתן לתבוע את בעלי הכלב.

יש פה משהו שעבר מקרה דומה? איך מתנהל ההליך המשפטי? לנו מאוד חשוב שהכלב לא יחזור לבעלו.

איזה סכומים ניתן לתבוע מבעלי הכלב?

אבא שלי לא נזקק לאשפוז וטיפל עצמאית בפצעים.

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
  • אהבתי 1
  • מבאס 2
  • מעניין 1
  • תגובות 202
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מספר דברים שהייתי עושה:

1. פנייה לעו"ד המתמחה בנזיקין. יש הרבה פרמטרים שיכולים לקבוע את גודל הפיצוי לרבות נזק פיזי ונפשי שנגרם לאביך. יכול להיות שהוא ימשיך הלאה בחייו ויכול להיות שזה יהיה יגיע לפגיעה חמורה בה הוא יפחד לצאת מביתו, עד כדי פגיעה תפקודית (עבודה/ניהול משק הבית וכו').

2. להתחיל לתעד את כל הדברים שכתבת לנו כדי שיהיו הוכחות. כלב שתוקף, איך הוא מתנהג. גם זה אומר לעשות מעקב כל שהוא. 

3. שוכח מהשוטר. השוטר גם הוא אדם, וסביר שכבעל כלב בעצמו הוא החליט להזדהות יותר עם התוקף מאשר עם הקרבן. זה פשוט מקרה פרטי של חוסר מקצועיות של המשטרה. תופעה שגורה ונפוצה לצערנו. לא ניכנס לזה עכשיו וגם לא רלוונטי.  

4. וטרינר עירוני. הכלב הזה שתקף את אביך כעת מוגדר ככלב מסוכן (ללא קשר לגזעו). 

עוד מידע כאן:

https://www.gov.il/BlobFolder/policy/moag-pro-105/he/procedure_hukim_takanot_klavim_kalevet.pdf

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 5

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ראה את סעיף 8 באותו מסמך. ההגבלות החלות על כלב מגזע מסוכן אינן חלות על כלב שתקף אלא בהוראת וטרינר עירוני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זה מובן. השאלה היא איך פועל אותו וטרינר עירוני. אני נמיח שיש לו הנחיות מחייבות. מצד שני, וטרינרים שאני מכיר הם חובבי כלבים. אני מקווה שההתייחסות תהיה יותר רצינית מזו של השוטר.  אני מניח שלרמז שנתן רופא לשכת הבריאות על אפשרות להמית את הכלב יש יסוד.

עם זאת אם הוטרינר העירוני לא יגביל את בעלי הכלב יהיה צורך להתייעץ עם עורך הדין גם על אפשרות לפעולה דרך המערכת המשפטית. יש נהלים שמאפשרים הוצאה מהירה מאוד של צווים, אבל צריך להביא בחשבון עלויות וכן אפשרות דרישת פיקדון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האם מבחינה משפטית בעל הכלב אחראי ונושא באחריות מלאה לכול נזק או תקיפה שהכלב שלו עושה?

אם כן, למה השוטר אמר שאין לו סמכות לעשות שום דבר עם בעל הכלב?

כשאמרתי לו שכלב זה כמו כלי נשק הוא אמר שאני טועה.

פורסם

אם זו הנשיכה הראשונה שלו, כנראה שמעבר לתביעת פיצויים לא יקרה דבר לאחר ההסגר.

כשלא מדובר בגזע מסוכן או נשיכה שהביאה לאשפוז, לא ממהרים להציא צווים ולהחרים כלבים.

במקרה הטוב יחייבו אותם לשים מחסום, מה שהם כנראה לא יעשו, וגם אז מעבר ללתעד אותם ולשלוח לעיריה כדי שתשלח פקח לתת להם קנס, לא יקרה הרבה.

יש אנשים שלא מגיע להם להחזיק כלבים, או לחיות בין אנשים אחרים. חבל לי על האב שנפצע, וגם על הכלב שכנראה אם היה גדל במקום אחר היה יכול להיות נינוח וחברותי, ויסבול בגלל חוסר האחריות שלהם.

פורסם
לפני 46 דקות, ניקו פ. כתב:

ולכן המלצתי לו פנייה לוטרינר עירוני. כתוב, שחור על גבי לבן :)

אצלי זה לבן על גבי שחור.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 17 דקות, Be roo כתב:

אם זו הנשיכה הראשונה שלו, כנראה שמעבר לתביעת פיצויים לא יקרה דבר לאחר ההסגר.

כשלא מדובר בגזע מסוכן או נשיכה שהביאה לאשפוז, לא ממהרים להציא צווים ולהחרים כלבים.

במקרה הטוב יחייבו אותם לשים מחסום, מה שהם כנראה לא יעשו, וגם אז מעבר ללתעד אותם ולשלוח לעיריה כדי שתשלח פקח לתת להם קנס, לא יקרה הרבה.

יש אנשים שלא מגיע להם להחזיק כלבים, או לחיות בין אנשים אחרים. חבל לי על האב שנפצע, וגם על הכלב שכנראה אם היה גדל במקום אחר היה יכול להיות נינוח וחברותי, ויסבול בגלל חוסר האחריות שלהם.

חבל שבשביל להחזיק כלב, לא עושים מבחן מעשי לבעלים.

בעוד הכלב "הבריון" כביכול שלך, מוצץ מוצצים. ונראה חמוד לאללה. יש כלבים שבעלי הבית שלהם לא יודעים להשתלט עליהם.

• אהבתי 2
פורסם

מאוד נפוץ בארץ שכלב ברחוב מתחיל לנבוח ולנסות לתקוף בני אדם זרים שעוברים בקרבתם.

בכול ביקורי באירופה כמות הפעמים שכלבים ברחוב נבחו אל אנשים הוא אפסי לעומת המצב בארץ.

כנראה זה נובע מהחינוך של הבעלים ומאילוף של הכלבים.

קראתי שכלבים מרגשים את האופי ומצב הרוח של הבעלים והרבה פעמים מנסים להתאים את עצמם לאופי ולאווירה בבית.

• מבאס 1
פורסם

מבחן מעשי לבני אדם לא עושים, אז לכלבים

Just now, דניאל1983 כתב:

בכול ביקורי באירופה

מצד שני באירופה הם משוחררים בפארקים ומרגישים חופשי, כולל לדחוף את הפה לקופסה שלמה של גבינות חתוכות בזמן שאתה שוכב עם עיניים עצומות על הדשא. נתתי לכלב המניאק הזה את כל הגבינה שהייתה לי, מקווה ששלשל את חייו אצל הבעלים לאחר מכן

• מצחיק 4

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם (נערך)

כן זה קטע מוזר שם...

אני גם זוכר שבשוייץ ובאוסטריה בעלי הכלבים נכנסו עם הכלב למסעדות והכלבים הסתובבו חופשי במסעדה.

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

הבעיה היחידה זה המדיניות והחמלה שיש כאן לרשויות ולעמותות, כל ההסגרים מפוצצים במעורבים למינהם והעמותות מחפשות נואשות למי לדחוף את הכלבים. באירופה לא יודע אם זכיתי לראות בכלל כלב לא גזעי.

והנה דוגמה קלאסית של כלב מעורב ששוקל 60 קילו שחי בדירה, ללא פריקת אנרגיה ראויה, ללא חשיפה נכונה ללא כלום. הכלב כל היום נובח בדירה כי יש לו חרדת נטישה ולא חינכו אותו לפרידות, בקיצור כלב מסכן.

שלא תטעו גם לי יש מעורב שנראה כמו עירוב של תן וצבוע אבל גידלתי אותו כמו חתיכת מרגרינה, המקסימום שהוא יכול זה ללקק מישהו למוות. מבחינת התנהגות הוא נובח מעט על כלבים אחרים ועכשיו אנחנו יוצאים יחד  עם אשתי והכלב לסנדת אילוף שאמורה לסדר את העניין.

ולגבי השוטר, אני לא יודע אם המשטרה היא הכתובת לאירוע, עדיף הייתם מביאים מד"א, מתפנים למיון, עם הדוח של המיון לאשכול הוטרינרי, משם זה כבר זורם.
ואם אתם ממש חמים עליהם אז יש עורכי דין שמתמחים בתביעות כאלה. אני אומנם בעל כלב אבל לשניה לא מרחם על בעלי הכלב שתקף את אבא שלך, מכמה נורות אזהרה הם יכולים להתעלם?

• אהבתי 4

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

התייעצתי עכשיו עם עורך דין.

אמר שבמקרה גם את אשתו נשך כלב לא מזמן ככה שהוא מכיר את הנושא מקרוב.

הסביר לי שאם לאבא שלי לא נגרמה נכות, אשפוז, אובדן ימי עבודה או משהו יותר חמור, הוא לא ממליץ להתעסק עם זה.

נבזבז הרבה זמן, עצבים וכסף והמקסימום שנקבל מהם זה כמה אלפי שקלים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...