Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה לים המלח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, jpex כתב:

יש רמזור אחד מהמרכז לערד

תיקון - 4 רמזורים, 2 בצומת תל ערד ו-2 בצומת הכניסה לערד.

ולעניין הדרום הפרוע - לא מדובר על כביש 31, מדובר על איזורים הרבה יותר דרומיים מערד / באר שבע / דימונה.

נכון שגם כאן אפשר למצוא איזה קורולה / אוקטביה / סיוויק ישנות שחותכים בשוליים על 200 קמ"ש, אבל בסך הכל הנהיגה בכבישים האלו הרבה יותר בטוחה מכבישי המרכז הסואנים והצפופים.

אם אתה רואה במראה מטוס ללא כנפיים שמתקרב אליך מאחורה אתה פשוט מאפשר לו לעקוף אותך בבטחה מאיפה שהוא רק יבחר ולא מנסה לחנך אותו.

• אהבתי 1
פורסם

פות"ש 

עם כל הסבלנות אני הייתי מתבייש לשאול את זה בפורום 

ולו בגלל שיש כאלו שעשויים לחשוב שאתה חושב שאתה עושה כאן משהו שאף אחד עוד לא עשה ומתייעץ איתנו מה רמת הסיכון בזה

בכל אופן רציתי להתייעץ עם חברי הפורום 

אמור ליסוע שבוע הבא לתל אביב שמעתי שיש שם מלא סתומים על חשמליות יש ממה לחשוש ? 

• מצחיק 4
פורסם
לפני שעתיים, chezik כתב:

תיקון - 4 רמזורים, 2 בצומת תל ערד ו-2 בצומת הכניסה לערד.

אם אתה רוצה לדייק אז יש 2 רמזורים במרחק של 100 מטר אחד מהשני בצומת תל ערד והרמזור הבא זה כבר ערד. 

לפני 7 שעות, laplug כתב:

מה שאני מנסה לטעון שלעומת המרכז, בדרום אין משילות. מערב פרוע ואיש הישר בעניו יעשה.

יש על זה אינסוף תיעודים מתושבי המקום, כתבות, תמונות וכו. כמו למשל

לכן, עבור מישהו מהמרכז, זה די מפחיד לנסוע עם משפחה בכבישים הללו. מה יקרה אם מישהו יכנס בך? תוכל להחליף איתו פרטים בלי להתסכן באלימות מנשק חם/קר? מה יקרה אם תתקע בשולי הדרך? אתה יודע שאין משילות ושאם יקרה לך משהו כשאתה עם ילדים קטנים- אין מי שיעזור לך.

זה בדיוק הכוונה להוציא את הראש מהתחת/מהבועה. אם אתה מסתמך רק על חדשות על מנת להבין את המצב באזור כלשהו זה בעיה גדולה ואתה תראה עיוות גדול. 

לגבי המשילות לצערי היא לא קיימת בכל הארץ. אנשים עוברים על החוקים ללא השלכות בכל חלקי הארץ. דוגמא לחוסר משילות במרכז זה המקרה המצער של השוטר שנרצח במחסום המשטרתי. 

לגבי מה יקרה אם תתקע בדרך ככל הנראה דווקא מי שיעצור ויעזור לך זה דווקא האלה שאתה מפחד מהם. הם לרוב יותר מנוסים בדברים הללו וללא מעט מהם יש עסקים של מכונאות/גרירה. 

פורסם
לפני 6 שעות, רועי5 כתב:

יש בדרום נהגים צעירים שמתפרעים, יש גם במרכז, בדרום מתפרעים יותר כי הכבישים ריקים יותר. נראה מישהו מרביץ "חראקות" במרכז באמצע פקק, קשה קצת. נהיגה פרועה היא תולדה של העדר אכיפה מספקת, לא של מוצא אתני. נוח לתלות את האשם בהשתייכות למגזר, זה עוזר פוליטית, האמת קצת שונה.

לא יודע מאיפה הביטחון לכתוב כאלה שטויות. 

אם לשיטתך זה העדר משילות/אכיפה ללא קשר למגזר או מוצא אז בוא תסביר לי בבקשה למה תושבי רתמים, מיתר, עומר דימונה, ירוחם, ערד ועוד לא חוסמים כביש מהיר ביום שישי בגלל שהם בדרך לחתונה ולמה אנחנו לא נתקלים בסרטונים של נהגים יהודים שמעלים בגאווה שעברו באדום, עברו עבירות חמורות מול ניידות, נסעו נגד כיוון התנועה, ירו מנשק לא חוקי ועוד?

בוא אני אענה לך בצורה ברורה ולא מתייפייפת כאחד שגדל בדרום הסיבה לכל אלו זה בגלל שחיים באזור זה אוכלוסיה ממגזר ספציפי שמצפצפת על החוק, יש מי שמנסה לעודד חלקים אצלם גם לטרור כפי שראינו במבצע האחרון ובאחד הפיגועים השנה. אז די להיתמם ולנסות לייצר מציאות ורודה ואני אתקן את המשפט האחרון שלך האמת *מאוד* שונה ממה שכתבת.

*כמובן שאני לא בא לומר שכולם פושעים ועבריינים אבל אחוז לא קטן אצלם קנה להם את המוניטין המפוקפק.

ולפותח השרשור, אין שום בעיה לנסוע בכבישי הדרום מבחינה בטחונית זאת המדינה שלך שאתה חי בה מבחינת משתמשי הדרך האחרים בהחלט כדאי שתהיה קצת יותר עירני לכך שינסו לעקוף אותך מהשוליים כי השמאלי תפוס או סתם יצמדו לך לרכב וכו.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

השרשור הזה מזכיר לי קטע שקראתי בעיתון בימי האינתיפאדה השנייה כשפלסטינאים מבית ג'אלה ירו על שכונת גילה. זה הלך בערך ככה:
בעולם יודעים שבישראל מסוכן כי יורים כל הזמן

בישראל יודעים שזה רק בירושלים

בירושלים יודעים שזה רק בשכונת גילה

בשכונת גילה יודעים שזה רק בגילה ה'

בגילה ה' יודעים שזה רק רחוב תרשיש

ברחוב תרשיש יודעים שזה רק בית 25

בבית 25 יודעים שזה רק בקומה ה-3

בקומה ה-3 יודעים שזה רק בדירה 8 הפונה לבית ג'אלה

בדירה 8 יודעים שזה רק במטבח ורק כשניגשים למקרר

אז בגלל שלמשפחה אחת בארץ מסוכן ללכת למקרר כולם חושבים שישראל מדינה מסוכנת?

• אהבתי 2
  • מצחיק 2

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

לנהוג בתל אביב זה הרבה יותר גרוע מלנהוג בכבישי הדרום.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הויכוח פה הוא נטו,

בין האופטימי לפאסימי,

נכון שרוב הערבים הם לא עושים בעיות / אבל ישנם שכן

נכון שרוב הערבים נוהגים לפי חוקי התנועה / אך ישנם שלא

נכון שלרוב הערבים אין נשק / אך ישנם שכן

נכון שרוב הערבים לא גונבים / אך ישנם שכן

וכו' וכו'

מה שאני בא להגיד שבאותה רמה יש סטטיסטיקה של תאונות דרכים,

אתה היום נוסע בכביש 1 מי-ם לת"א,

מה הסטטיסטיקה שתפגע בתאונה? ומה הסטטיסטיקה שערבי בדרום יעצור אותך,

לדעתי זה שווה ערך,

רק מה הדרום, ערבים, נשמע מלחיץ,

כל עוד אנחנו לא במצב מלחמה/במצע צבאי, תסע לשלום ותחזור לשלום,

רק אל תרגיז אף אחד, גם לא במרכז שלא יצא אליך איזה עברין ויפוצץ לך את השמשה.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

תלוי מאיפה אתה בא....

אם אתה בא מי-ם, בואכה פ"ת וכו אולי כדאי לך לנסוע דרך כביש 1 לפנות ימינה ל-90 ולהגיע למלונות.

אם אתה בא מראשון דרומה, אולי כדאי לך כביש 6, שמאלה ואז ימינה במלונות.

א. אם אתה בא מכביש 1 יהיו נהגים שיסעו לאט ויהיו כאלה שיעקפו אותך מהר וזה כנ"ל לערד ובכלל לכל כביש בבמדינה הזו.

ב. אם אתה בא מכביש 1 אז בסוף הירידה מהמחסום לכיוון ים המלח, עומדת ניידת בסיבוב עם דבורה על הגג לתפוס את אלה שעוברים מהירות.

ג. לאחר גשר השומרוני הטוב,  בסוף הירידה לעיתים יש ניידת בסיבוב ושוטר שמתחבא מאחורי גדר הביטחות בשול.

ד. פעם ב...נדיר...בסוף כביש 1 בואכה כביש 90, מחכה ניידת בנתיב הנגדי עם דבורה, בתחנת האוטובוס. (שיזדיין האוטובוס).

ה. כביש 90 די פתוח ואין ניידות (אין איפה להתחבא וקשה למצוא את המטבע מתחת לפנס)

ו. כביש 31 (מדרום) די נקי, אף פעם לא ראיתי שם ניידת.

ז. הדבר הכי מסוכן שיכול לקרות לך בכביש 90 ו-31, שיעקפו אותך בקו לבן, זה דבר די נפוץ פה.

ח. לא מבין מה אתה מחפש בים המלח...אבל תבלה ותהנה.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

כביש 31 הוא דו נתיבי עם הפרדת בטון.

הקטע בין צומת שוקת לערד, שבעבר היה בעייתי וקצת "מאתגר" (נתיב אחד כמעט לכל אורכו, ללא הפרדה וללא תאורה) הוא דו נתיבי, והצומת הפך למחלף.

הדרך בין מחלף שוקת לערד לוקחת כ25 דקות.

אני על קו הרצליה ערד פעם פעמיים בחודש, כבר 16 שנה. 

פות"ש, סע בזהירות ושא ברכה

• רעיון טוב! 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אתם מדברים כאילו כל יום יהודי מקבל מכות מבדוי בנגב.

תצאו מהבועה חברים. מספיק עם הטמטום.

מכיר הרבה אנשים שעושים קניות ברהט על בסיס שבועי.

כל אלה שמפחידים לא היו מעולם באזור הדרום.

פורסם (נערך)

האמת שבגדול הבדואים בסדר. תכלס המדינה די פיספסה אותם ומצטער שאני לוקח את זה לכיוון הפוליטי.
אני זוכר שבצבא שירתו בדואים על בסיס קבוע. אני זוכר שכל הגששים היו בדואים, ולא רק זה אף אחד לא הרים גבה כששמע שיש חייל בדואי, זה היה משהו די רגיל, כמו חייל דרוזי.
אני זוכר שכילד אבא שלי לקח אותנו לרהט לשבת אצל חבר שלו לארוחת צהריים. הכל היה רגיל והכל סבבה כמו טיול בכל מקום בארץ.

כן כן אני יודע איך חלקם נוסעים. אני יודע מה קורה שם עם גניבות. אני יודע מה קורה שם עם פרוטקשן ופשע באופן כללי. גרתי בנגב עד גיל 13.
עדיין משהו נדפק פה לגמרי בשנים האחרונות וזה משהו שראו שהולך לקרות עוד אז, כשהם התחילו להקים כל מני כפרים לא חוקיים ולהתפרש בשטח בלי אבחנה ובלי שום פתרון/משילות של המדינה.

לשאלתך סע בזהירות זה הכל.

אקנח בסיפור. לפני 4-5 שנים עשיתי טרק מערד לים המלח, נחל צאלים. את הרכב השארנו בערד. בחזור החלטנו שאני תופס טרמפ ומביא את הרכב הבעיה שהיה ערב חג והתנועה לא ממש לכיוונים שאני צריך.
עצר לי רכב עם 3 צעירים בדואים, לא אגיד שלא עברו לי תסריטים בראש אבל אמרתי יאללה עולים. לקחו אותי עד לרכב ואיחלו לי בהצלחה. הרכב אגב גם נשאר במקום (ג'יפ כלשהו) בלי שנגעו בו.
אולי אני דביל, אבל אם נפחד לחיות כאן אפשר להתקפל וזהו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...