Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שאלתי אותו אם יש לו הוכחות הוא אמר שאין לו שיש לו עיניים. 

בדברי הנהג בדוח רשום: אם...לא החזקתי בטלפון"יש לך הוכחות?" לא חתמתי לו על כלום
וגם לא אמרתי אמ... אמרתי לו שלא החזקתי טלפון בכלל והאם יש לו הוכחות

אין לו תיעוד.. יש מה לעשות? מילה שלו נגד מילה שלי הוא לוקח לא? פשוט עורך יצא יותר מאלף שקל.
דוח על החזקת טלפון בזמן נהיגה,   שקל ונקודות, ששאלתי הפקח אמר שאין לו
פורסם

מקום מואר/חשוך?

היה בנתיב הכי קרוב אליך?

בדר"כ מעלים כאן את הדוח ומחפשים בעיות או מאחלים לך בהצלחה :)

פורסם

לא ניתן לסייע ללא פרטים...

היכן עמד כשהבחין בך?

תוך כמה זמן וכעבור איזה מרחק עצר אותך?

האם איבד קשר עין?

תנאי הראות בעת המקרה?

האם הוסמך כראוי?

ועוד...

מוטב שתעלה את הדוח בהסתרת פרטים אישיים. ככה ידעו כל חברי הפורום את הפרטים ואולי יוכלו לסייע

פורסם

הוא לא פקח, הוא שוטר, והמילה שלו נחשבת ליותר משלך כי לכאורה אין לו אינטרס לשקר. זו עמדת בית המשפט.

לאור העובדה שכבר תועדו שוטרים משקרים, שלא לדבר על שוטרים טועים, כדי להוכיח זאת צריך פרטים, כמו שנכתב.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, חולגי כתב:

בקיצור - אם תוכיח אולי שהוא פקח (ולא שוטר) - יש סיכוי להצלה.

וברצינות - ספק יותר פרטים על זה המפגש.

לפני 16 שעות, FROGIE כתב:

מקום מואר/חשוך?

היה בנתיב הכי קרוב אליך?

בדר"כ מעלים כאן את הדוח ומחפשים בעיות או מאחלים לך בהצלחה :)

לפני 12 שעות, Keyser Söze כתב:

לא ניתן לסייע ללא פרטים...

היכן עמד כשהבחין בך?

תוך כמה זמן וכעבור איזה מרחק עצר אותך?

האם איבד קשר עין?

תנאי הראות בעת המקרה?

האם הוסמך כראוי?

ועוד...

מוטב שתעלה את הדוח בהסתרת פרטים אישיים. ככה ידעו כל חברי הפורום את הפרטים ואולי יוכלו לסייע

לפני 5 שעות, Be roo כתב:

הוא לא פקח, הוא שוטר, והמילה שלו נחשבת ליותר משלך כי לכאורה אין לו אינטרס לשקר. זו עמדת בית המשפט.

לאור העובדה שכבר תועדו שוטרים משקרים, שלא לדבר על שוטרים טועים, כדי להוכיח זאת צריך פרטים, כמו שנכתב.

מקום מואר, זה היה ב12 וחצי. הוא ראה אותי מצד ימין 8 מטר ממני כפי שרשום.

הוא רשם שנשמר קשר עין ממתי שהוא ראה אותי עם הטלפון עד העצירה. אך למעשה הוא עקף אותי מצד ימין והוביל אותי תוך כדי שהוא מסתכל קדימה למקום לעצור שם, אז למעשה לא נשמר קשר עין לאורך כל הדרך. השמיט גם פרט שהוא ניסה תחילה לגרום לי לעצור שם באמצע הכביש, לא הבנתי איפה הוא רוצה שאני אעצור ואנשים צפרו פתחתי חלון אמרתי לו והוא הוביל אותי למקום אחר. השמיט את זה מהדו"ח

הוא היה לבד. אין עדים.

אני כל הזמן שוכח את הדו"ח באוטו אני אעלה אותו בקרוב

אני מתחיל לחשוב שאולי כדאי להישפט בכל מקרה גם אם זה בלי עורך דין (לא יודע כמה יעלה עורך דין לדבר כזה). אני חושב שלאור זאת שאין ראיות במקרה הכי נורא ישאירו את זה כמו שזה ולא יחמירו את העונש או שיציעו לי עסקת טיעון בלי נקודות שזה גם משהו.

עריכה אחרונה על ידי סטודנט עני
פורסם (נערך)

תיאור יסודות העבירה נראה מקיף ושלם. הוא מפרט היכן ואיך הוא עמד, כיוון הנסיעה שלך, מס׳ נתיבים, שדה ראיה ואת הפעולות שהבחין בך עושה.

גם העצירה המתוארת תקינה.

לגבי הטענה שלך שהוא לא תיאר את החלק שבו אחרי שהורה לך לעצור לראשונה הוא הוביל אותך למקום אחר כשאתה מאחוריו, עקרונית זה לא תקין. מעשית, לא יצא לך מזה כלום, נסעתם דרך קצרה כשאתה מאחוריו והוא רואה את הרכב שלך במראה. לנסות לטעון במקרה הזה שהוא למעשה הוביל רכב אחר ואתה נהג תמים עם רכב דומה שנדחף בינהם יהיה קצת קשה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

קשר עין = קשר עין עם הרכב שלך, לא איתך. ברור 'נוא לא אמור להסתכל עליך כל זמן הנסיעה, אלא על הכביש. המטרה בקשר עין היא לוודא שאתה הנהג הענצר הוא אותו הנהג שהוא ראה מבצע עבירה (אותו הרכב). 

תגיד, הטלפון שלך שחור? 

אם התשובה היא כן לעניות דעתי הלא מלומדת אין לך טענה משכנעת דיו להיאחז בה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

טוב, ראשית, נראה שהאוכף הוא שוטר ולא פקח.

זה פותר את עניין ההסכמה והסמכות.

מעבר לזה, התיאור מקיף ודי מלא. מתאר הימצאותו, מתאר כיצד הבחין, מתאר תנאי ראות טובים וללא מכשולים, מתאר מרחק קצר ממך (8 מטרים), מתאר קשר עין רציף, מתאר היכן נעצרתם.

היות והשעה שעת צהריים שהשמש נמצאת ברום השמיים, לא ניתן לטעון לסינוור, השתקפות וכו'.

האם ביכולתך לערער על כמה מהעובדות שציין? למשל, ציין שהפעולות בוצעו ביד ימין. האם אתה שמאלי? למשל, תיאר מכשיר גדול, ללא מקשים. האם ברשותך מכשיר כזה, או דווקא אתה מחזיק במכשיר קטן? תיאר מכשיר שחור. האם ברשותך מכשיר שחור (או מגן שחור)?

אם יש ביכולתך לסתור את העובדות שמציין - אולי יש סיכוי לטעת ספק. אבל אם כל העובדות נכונות - אין סיכוי לטעמי.

אוסיף שמהעובדות, ניתן יהיה להצמיד לך עבירה נוספת, של נסיעה בנתיב השמאלי שלא לטובת עקיפה. בדוח כתוב שהיית בנתיב השמאלי, כאשר לא היה דבר שהפריע לשוטר להבחין בך. מכאן - לא ייתכן שביצעת עקיפה. ולכן, ממש לא הייתי הולך להישפט. זאת מעבר לכך שהטענה היחידה שלך היא: "לא עשיתי כלום", והרי ברור לך שמילת שוטר עדיפה על מילתך. לא סיפקת נימוק של ממש. למשל, לא טענת שהיו מכשולים שהפריעו לשוטר לראות את ביצוע העבירה, לא טענת שאין ברשותך מכשיר שחור, לא הצעת חלופה למה שכן החזקת.

התגובה יכולה אפילו להתפרש כתוקפנית ומתריסנית, דבר שבוודאי לא ישחק לטובתך.

בסופו של יום, אם אין באפשרותך לסתור את העובדות שמצויינות בדוח, ממש לא ממליץ לך לבקש להישפט. זכור שהשופט לא מוגבל לגובה הקנס המקורי (כלומר, יכול לגזור עליך קנס גבוה יותר), ובנוסף ניתן להצמיד לך עבירה נוספת. אם תבקש להישפט, אתה מסתכן בלי הרבה סיכוי. נהג בתבונה. שלם הקנס ויהיה זה שיעור לחיים.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Keyser Söze כתב:

טוב, ראשית, נראה שהאוכף הוא שוטר ולא פקח.

זה פותר את עניין ההסכמה והסמכות.

מעבר לזה, התיאור מקיף ודי מלא. מתאר הימצאותו, מתאר כיצד הבחין, מתאר תנאי ראות טובים וללא מכשולים, מתאר מרחק קצר ממך (8 מטרים), מתאר קשר עין רציף, מתאר היכן נעצרתם.

היות והשעה שעת צהריים שהשמש נמצאת ברום השמיים, לא ניתן לטעון לסינוור, השתקפות וכו'.

האם ביכולתך לערער על כמה מהעובדות שציין? למשל, ציין שהפעולות בוצעו ביד ימין. האם אתה שמאלי? למשל, תיאר מכשיר גדול, ללא מקשים. האם ברשותך מכשיר כזה, או דווקא אתה מחזיק במכשיר קטן? תיאר מכשיר שחור. האם ברשותך מכשיר שחור (או מגן שחור)?

אם יש ביכולתך לסתור את העובדות שמציין - אולי יש סיכוי לטעת ספק. אבל אם כל העובדות נכונות - אין סיכוי לטעמי.

אוסיף שמהעובדות, ניתן יהיה להצמיד לך עבירה נוספת, של נסיעה בנתיב השמאלי שלא לטובת עקיפה. בדוח כתוב שהיית בנתיב השמאלי, כאשר לא היה דבר שהפריע לשוטר להבחין בך. מכאן - לא ייתכן שביצעת עקיפה. ולכן, ממש לא הייתי הולך להישפט. זאת מעבר לכך שהטענה היחידה שלך היא: "לא עשיתי כלום", והרי ברור לך שמילת שוטר עדיפה על מילתך. לא סיפקת נימוק של ממש. למשל, לא טענת שהיו מכשולים שהפריעו לשוטר לראות את ביצוע העבירה, לא טענת שאין ברשותך מכשיר שחור, לא הצעת חלופה למה שכן החזקת.

התגובה יכולה אפילו להתפרש כתוקפנית ומתריסנית, דבר שבוודאי לא ישחק לטובתך.

בסופו של יום, אם אין באפשרותך לסתור את העובדות שמצויינות בדוח, ממש לא ממליץ לך לבקש להישפט. זכור שהשופט לא מוגבל לגובה הקנס המקורי (כלומר, יכול לגזור עליך קנס גבוה יותר), ובנוסף ניתן להצמיד לך עבירה נוספת. אם תבקש להישפט, אתה מסתכן בלי הרבה סיכוי. נהג בתבונה. שלם הקנס ויהיה זה שיעור לחיים.

היו 2 טורים של מכוניות לכן מותר לי להיות בנתיב השמאלי

הקטע עם הצבע של הטלפון די הזוי. בנוסף מה הבעיה להחליף מגן

איך אני יכול לטעון שאין ברשותי מכשיר שחור או להגיד משהו על מה שכתוב בדוח אם הוא הביא לי את הדוח והתחפף לפני שהספקתי לקרוא משהו

אפילו צעקתי לו לבוא והוא התעלם

פורסם (נערך)
ציטוט

היו 2 טורים של מכוניות לכן מותר לי להיות בנתיב השמאלי

בדוח כתוב במפורש שאין הפרעה בינכם. אם אני לא מכיר את שניכם, אני בוחר לאמץ את עדות השוטר (אלא אם תוכיח אחרת).

ציטוט

איך אני יכול לטעון שאין ברשותי מכשיר שחור או להגיד משהו על מה שכתוב בדוח אם הוא הביא לי את הדוח והתחפף לפני שהספקתי לקרוא משהו

הוא לא הביא לך את הדוח והתחפף. כתוב בפירוש שהסביר את מהות העבירה, מה שאומר ששוחח איתך. כמו כן, העובדה היא שכתב את תגובתך, מה שמעיד שניתנה לך האפשרות להעלות טענותיך.

ייתכן ולא נחשפת לפרטים הכתובים בדוח. אם ביכולתך להפריך אותם, אתה יכול לפעול על ידי פנייה למפנא בבקשה לביטול הודעת הקנס, או לבקש להישפט, ולטעון טענותיך בבית המשפט. אבל תצטרך לתת הסבר מניח את הדעת מדוע לא טענת את טענותיך על אתר.

ציטוט

הקטע עם הצבע של הטלפון די הזוי.

באיזה אופן "הזוי"? זה מה שראה, וזו עדותו. מדובר בהליך מאוד בסיסי של חקירה נגדית והפרכת העדות.

ציטוט

מה הבעיה להחליף מגן

אין בעיה להחליף מגן. אבל מכך האם עלי להבין שהמכשיר שלך (או מגן המסך) אכן שחורים?... אפשר לסלף או לשקר בכל צורה. אף אחד לא יכול למנוע ממך. אבל זו כבר עבירה פלילית חמורה בפני עצמה, שלא לדבר על שיש בה להעיד על אופי קרימינלי. 

ציטוט

אפילו צעקתי לו לבוא והוא התעלם

תגובה הגיונית. גם אני נוטה להתעלם אם צועקים עלי...

לסיכומו של עניין, אם אני קורא את הדוח, ואם אני קורא את דבריך, אני, אישית, נוטה להאמין שביצעת את העבירה המיוחסת לך. אני מאמין שזו גם תהיה נטייתו של בית המשפט. לא ממליץ לך להישפט, אלא אם יש בידך הוכחות סותרות.

עריכה אחרונה על ידי Keyser Söze
פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, Keyser Söze כתב:

בדוח כתוב במפורש שאין הפרעה בינכם. אם אני לא מכיר את שניכם, אני בוחר לאמץ את עדות השוטר (אלא אם תוכיח אחרת).

הוא לא הביא לך את הדוח והתחפף. כתוב בפירוש שהסביר את מהות העבירה, מה שאומר ששוחח איתך. כמו כן, העובדה היא שכתב את תגובתך, מה שמעיד שניתנה לך האפשרות להעלות טענותיך.

ייתכן ולא נחשפת לפרטים הכתובים בדוח. אם ביכולתך להפריך אותם, אתה יכול לפעול על ידי פנייה למפנא בבקשה לביטול הודעת הקנס, או לבקש להישפט, ולטעון טענותיך בבית המשפט. אבל תצטרך לתת הסבר מניח את הדעת מדוע לא טענת את טענותיך על אתר.

באיזה אופן "הזוי"? זה מה שראה, וזו עדותו. מדובר בהליך מאוד בסיסי של חקירה נגדית והפרכת העדות.

אין בעיה להחליף מגן. אבל מכך האם עלי להבין שהמכשיר שלך (או מגן המסך) אכן שחורים?... אפשר לסלף או לשקר בכל צורה. אף אחד לא יכול למנוע ממך. אבל זו כבר עבירה פלילית חמורה בפני עצמה, שלא לדבר על שיש בה להעיד על אופי קרימינלי. 

תגובה הגיונית. גם אני נוטה להתעלם אם צועקים עלי...

לסיכומו של עניין, אם אני קורא את הדוח, ואם אני קורא את דבריך, אני, אישית, נוטה להאמין שביצעת את העבירה המיוחסת לך. אני מאמין שזו גם תהיה נטייתו של בית המשפט. לא ממליץ לך להישפט, אלא אם יש בידך הוכחות סותרות.

הוא הלך לכיוון האופנוע שלו שהיה מרוחק ממני, קראתי לו לבוא והוא לא בא כל פעם קראתי לו יותר חזק כדי שישמע אותי תוך כדי שאני בתוך הרכב והוא ליד האופנוע מספר מטרים ממני. הוא לא התייחס פשוט התעלם.

הדברים שלי שכתובים בדוח נאמרו לאחר שאמר לי שהחזקתי טלפון. אחר כך הוא הלך לכתוב את הדו"ח באזור של האופנוע שמרוחק מספר מטרים, נתן לי אותו ואמר לי לחתום מבלי לקרוא. הוא אמר לי "אתה חותם רק על המסירה" ושהתעקשתי לקרוא על מה אני חותם, הוא אמר לי "אתה לא רוצה לחתום?" והלך לכיוון האופנוע תוך כדי שהוא אומר "אתה לא חייב לחתום". ורק אז הייתה לי האפשרות לקרוא בפעם הראשונה את הדוח שנכתב וכשקראתי לו הוא לא ענה לי.  

המגן שלי לא שחור, חצי מהטלפונים היום שחורים עם מסך מגע על כל הטלפון ובכלל לא רואים את הטלפון שהמגן מכסה אותו.

• תוכן חדש...