Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי - תתחיל לשגר קורות חיים כבר אתמול. זה נראה כמו מקום עם סביבת עבודה רעילה, עם מנהל גרוע וקולגות לא להיט.

לגבי הקורס - לי נשמע כמו התשובה שפות"ש יקבל כבר ידועה (בשביל מה להם להוציא 15 אלף יורו, אם הם כבר מקבלים ממנו את מה שהם רוצים).

הגיע הזמן להתקדם הלאה. מקסימום תבוא לבוס שלך עם הצעת עבודה מחברה מתחרה, רק כדי להשתעשע מהתגובה שלו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני חושב שאתה צריך לצאת מהראש של התעשייה המסורתית הזאת שאתה פותח עליה כל שנה פוסט מרמור חדש כמו שאתה בעצמך ציינת. 

עם הראש שלך ויכולות הביצוע( יש הרבה אנשים שאומרים שהם יעשו, לא הרבה באמת עושים) בפרויקטים הביתיים שלך ולא רק.... 

תשתחרר מהתעשייה הזאת, קח את עצמך לתעשייה נקייה יותר שתדע לתגמל אותך בהתאם ליכולות שלך. 

קוריוז

ביום ראשון התחלתי עבודה חדשה, בתהליך הקליטה היה איתי בחור שהשתחרר מצהל בחמישי שלפניו וגויס לתפקיד לא פחות ולא יותר מהנדס אפליקציה (אין לו תואר בהנדסה). 

הקולגה שלו עם ותק של 4 חודשים גם הוא חייל משוחרר ללא תואר יושב במשרד לידי. 

לא יודע מה השכר שלהם אבל אני מאמין שהוא נותן פייט למפעל דלתות. 

לגבי "אני המנהל שלך, תעשה מה שאני אומר" עם גישה כזאת, לצערי ומניסיון, לא משנה מה תעשה ההתנהגות שלו כלפיך תחמיר עם הזמן עד שאתה תוותר או עד שיעיפו אותו מסיבות אחרות. 

במקומך אחרי שאתה בשל לעבור מקום עבודה, אומר לו "לך תזדיי*", או שהוא יגרום לפיטורין שלך או שהוא יתחיל לכבד אותך. 

מבחינתך זה win win. 

עריכה אחרונה על ידי rev-Match

פורסם

שמע החיים הם לא -  הבטיחו לי, אמרו לי, מתנהגים אליי, לא עוזרים לי.

אתה בחור גדול ואתה צריך לשקול את כל האופציות ולעשות את הבחירות שלך.

לא מכיר את כל התמונה שלך וקשה לי להגיד לך מה לעשות סטייל "תעוף משם" "תקלל אותו חזרה ותתפטר" וכו' מה שכן לשלוח קוח אף פעם לא מזיק.

תקבל משהו מוחשי? תשקול את הדברים.

שוק העבודה זה היצע וביקוש. אם יש להם הרבה כמוך אין להם שום אינטרס לשלוח אותך לאף קורס.

לא חתמתם על יציאה לקורס כזה זה בעייתי.

מה שכן לפי מה שאתה מתאר אתה צריך להיות קצת יותר מחוספס ולא להסכים ליחס כזה מקולגות-מנהלים.

פורסם
לפני שעתיים, rev-Match כתב:

אני חושב שאתה צריך לצאת מהראש של התעשייה המסורתית הזאת שאתה פותח עליה כל שנה פוסט מרמור חדש כמו שאתה בעצמך ציינת. 

עם הראש שלך ויכולות הביצוע( יש הרבה אנשים שאומרים שהם יעשו, לא הרבה באמת עושים) בפרויקטים הביתיים שלך ולא רק.... 

תשתחרר מהתעשייה הזאת, קח את עצמך לתעשייה נקייה יותר שתדע לתגמל אותך בהתאם ליכולות שלך. 

ה"תעשייה המסורתית" ברובה שונה מאוד ממה שאתה חושב. היום המערכות משולבות וכבר כמעט ולא תראה חברות שמתעסקות רק בברזלים ובביצוע. אפילו אצלי שאני לא מפעל גדול ומוגדר כתעשייה מסורתית קלאסית יש פיתוח ושילוב של אלקטרוניקה ומיחשוב (שבינתיים נעשה בסיוע פרילנסרים אבל מאוד בקרוב הולך להיות מחלקה אין האוס).

גם אמצעי הייצור מזמן לא מסתכמים בפטיש וסדן וכל התעשייה עוברת מ80% עובדי ייצור ו 20% מנהלה ליחס הפוך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קוריוז

ביום ראשון התחלתי עבודה חדשה, בתהליך הקליטה היה איתי בחור שהשתחרר מצהל בחמישי שלפניו וגויס לתפקיד לא פחות ולא יותר מהנדס אפליקציה (אין לו תואר בהנדסה). 

הקולגה שלו עם ותק של 4 חודשים גם הוא חייל משוחרר ללא תואר יושב במשרד לידי. 

לא יודע מה השכר שלהם אבל אני מאמין שהוא נותן פייט למפעל דלתות. 

לגבי "אני המנהל שלך, תעשה מה שאני אומר" עם גישה כזאת, לצערי ומניסיון, לא משנה מה תעשה ההתנהגות שלו כלפיך תחמיר עם הזמן עד שאתה תוותר או עד שיעיפו אותו מסיבות אחרות. 

במקומך אחרי שאתה בשל לעבור מקום עבודה, אומר לו "לך תזדיי*", או שהוא יגרום לפיטורין שלך או שהוא יתחיל לכבד אותך. 

מבחינתך זה win win. 

זה באמת קוריוז.

כי ההייטק מתנהג כמו הייטק.

ושאר העולם מתנהג אחרת.

לקבל משכורת שהיא מעל משכורת מינימום אתה צריך הכשרה.

אם קנית את ההכשרה הזאת בכספך דרך האקדמיה הרבה פעמים תצטרך תקופת הכשרה מעשית לא קצרה שבה תהיה שולייה מושפלת בלי תנאים וכל זה בסוף בשביל אולי להגיע למה שהילד ההוא שיושב לידך מרוויח וזה בתנאי שאתה טוב במה שאתה עושה.

פורסם

מצטרף ומסכים.

אני לא בטוח שזה בכלל קשור לנושא של תעשייה מסורתית או לא, פשוט מגיע זמן להפגין ביטחון עצמי ואסרטיביות ולהפוך אותן לסיכומים בכתב.

אנחנו עדיין בשלב של דרושים בלבד, זה העיתוי הכי מתאים שיכול להיות לחפש עבודה חדשה ולקבוע את הדרישות בחוזה. לזייף ביטחון עצמי עד שהוא פתאום מגיע מעצמו.

ם ה

לב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 43 דקות, hans כתב:

פשוט מגיע זמן להפגין ביטחון עצמי ואסרטיביות ולהפוך אותן לסיכומים בכתב.

אנחנו עדיין בשלב של דרושים בלבד, זה העיתוי הכי מתאים שיכול להיות לחפש עבודה חדשה ולקבוע את הדרישות בחוזה. לזייף ביטחון עצמי עד שהוא פתאום מגיע מעצמו.

עזוב חוזה. מי שלא מכבדאת המילה שלו שום חוזה לא יעזור.

ולגבי לקבוע דרישות, אל תשכח שאם הדרישות מוגזמות אבל ישמחסורזמהי ואתה בונה על חוסר הברירה אז בשניה שהמצב ישתנה אתה תעוף.

בוא עם דרישות סבירות פחות או יותר ואם אתה באמת מתאים תמשיך כמה שתרצה.

• רעיון טוב! 1

פורסם

1. חייב לתעד בכתב כל דבר

2. אני אישית חושב שעבודה של 10 דקות באופניים שווה הרבה יותר משעה ורבע בפקקים, ואולי כדאי ללכת בכיוון הזה

פורסם

תמשיך הלאה... לא תקבל כלום כי מבחינת המנהל שלך איןצורך. יש אחרים שעשו קורס.

אתה תמשיך להיות מתוסכל שלא שלחו אותך וכי שלחו אחרים שלא משפים פעולה

הלאה.... כמובן תוך העלאת שכר... היום מעסיקים משלמים יותר בגלל שכל המשק זז

פורסם
לפני 15 שעות, Night Driver כתב:

וכל התעשייה עוברת מ80% עובדי ייצור ו 20% מנהלה ליחס הפוך.

בדיוק זה, עוד סיבה להתקדם הלאה מהתעשייה הזאת. 

אני עברתי מתכן כי לדעתי גם התחום הזה לאט לאט יעבור לאאוט סורסינג מהודו, אוקראינה וכו'

פורסם

דווקא תכן מאמין שישאר פה כי הרבה פחות נוח לעשות פיתוח בשלט רחוק.

פורסם

בלי קשר לנושא השרשור, אני חושב ש'תכן' זה אחת המילים המטומטמות ביותר שהומצאו בשפה העברית, יחד עם 'לחם' (זה שמלחימים איתו) ו'קרר' (זה שממלאים איתו מזגנים). כאילו רבאק, עד כמה עצלן ושבו"ז היה הבן אדם שטבע את המונחים האלה?

מזכיר לי איך לפני 15 שנה נפוצה בחיל האוויר המילה 'פגש', שתיארה פגישה או כנס של כמה נגדים או קצינים. לשמחתי הרבה היא לא חלחלה אל האזרחות, אבל תמהני אם המילים שציינתי לעיל הגיעו ממקור דומה.

פורסם
לפני 12 שעות, Night Driver כתב:

דווקא תכן מאמין שישאר פה כי הרבה פחות נוח לעשות פיתוח בשלט רחוק.

וגם העובדה שמפתחים ישראלים מוערכים מאוד בתעשיה.

לפני 6 שעות, Derish כתב:

בלי קשר לנושא השרשור, אני חושב ש'תכן' זה אחת המילים המטומטמות ביותר שהומצאו בשפה העברית, יחד עם 'לחם' (זה שמלחימים איתו) ו'קרר' (זה שממלאים איתו מזגנים). כאילו רבאק, עד כמה עצלן ושבו"ז היה הבן אדם שטבע את המונחים האלה?

וגם המילה "תכנת".

כשאני שומע את זה, אני מדמיין מישהו שלמד כמו תוכי כמה שורות קוד שצריך לרשום במערכת מסויימת וזהו. תרשום X, המחשב יעשה Y.

איזה ולמה זה עובד, ומה שמסביב, זה מאגיה שחורה מבחינתו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...