Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זקוק לעצה בנוגע להתנהלות מול ההנהלה אובד עיצות

Big_White
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

לפני כ 7 חודשים התחלתי לעבוד במפעל תעשייתי גדול באיזור אשקלון,(אני גר שעה וקצת נסיעה לפחות ממקום העבודה)
כאשר הגעתי לראיון עבודה היה דיבור על לשלוח אותי לקורס השתלמות בן חודש לחו''ל (קורס שעולה 15 אלף יורו באופן פרטי)
הקורס הזה היה אמור לקדם אותי מקצועית (גם מעבר לתחום המפעל הזה) במהלך כמה חודשים, המנהל שקיבל אותי לעבודה דיבר איתי בנושא וגם נתן לי תאריכים (שאני פיניתי את כל התוכניות שלי לתאריכים האלה, אבל זה פחות קריטי)
קיבלתי מחלקה מאוד גדולה ליהיות אחראי עליה שזאת רק המחלקה שלי. (שאר המחלקות מחולקות לשאר המכונאים)
עבר מספר חודשים, פעם היה קורונה פעם היה עוד מישהו, גייסו עוד אנשים (שלא דיברו איתם בכלל על הקורס הזה, ודיי חייבו אותם ללכת לשם וכמובן בחתימת חוזה בתוספת תנאים ושכר וכו)
כל מה שדובר איתי בנוגע לקורס לא רשום בשום מקום בכתב.
עכשיו הגיע מנהל מחלקה (המנהל שקיבל אותי, הוא לא היה מנהל מחלקת אחזקה, אלה פשוט לקח את התפקיד הזה על עצמו בתור מנהל מחלקת הנדסה)
אומנם המנהל הראשון היה בן אדם לא להיט בכלל, וגם מנהל לא משהו, אבל הוא היה משכיל ומקצועי מאוד.
המנהל החדש שהגיע,גם לא מקצועי ועם כל שאלה מקצועית מפנה אותי לעובדים (תשאל את אחד העובדים),גם החליט שאין דבר כזה שמישהו אחראי על מחלקה מסויימת.
ויוצא מצב שבו אני בתור מכונאי אחזקה ממלא תפקיד של מהנדס,מחסנאי, בודק מלאי של מה שאני צריך (כמובן שאם אני צריך כמות X אז המנהל החדש אומר אתה לא צריך כמות X אתה צריך יחידה אחת, כאשר הצורך הוא בהרבה יותר, ביקשתי להזמין חומר ניקויי דיגריזר, נאמר לי תנקה עם שפכתל וסמרטוט),חרט, כרסם,אינסטלטור. ובקיצור הכל, אבל ההכל הזה לא מקדם אותי לשום מקום מבחינה מקצועית ולא מבחינת תפקיד.
זה לא מצב שאפשר לעבוד ככה, כאשר התקבלתי לעבודה הגעתי בתור מכונאי אחזקה, בשכר לא להיט, ועם צורך בלקום ב 4 וחצי בבוקר ונסיעה של שעה ורבע לכל כיוון, אבל הייתי מוכן לחכות ולסבול את כל זה כי ידעתי שהולכים לשלוח אותי לקורס שיקדם אותי גם כלכלית וגם מקצועית.
אני שמעתי שיש חוק כזה שאם מתחלף המנהל הישיר שלך אפשר להיתפטר ולקבל את כל מה שמגיע לי לפי החוק כאילו פיטרו אותי, כולל פיצויים, מכתב פיטורים וכו. האם יש באמת דבר כזה או אין מנוס להגיד להם תודה רבה להיתראות? סהכ אני מרוצה מהעבודה, אבל באתי במטרה מסויימת והייתי מוכן לוותר על הזמן שלי עם הילד והאישה והזמן בדרכים, והשכר (אותו שכר בדיוק מציעים לי בכל מפעל במרחק עשר דקות רכיבה על אופניים מהבית שלי)
כאשר ניסינו להגיד לו ש"זה לא בדיוק עובד פה ככה" כל מה שהיה לו להגיד זה "אני המנהל שלך, אתה תעשה מה שאני אומר לך"
מדי יום אני צריך לעבוד עם אותם החברה שכן יצאו לקורס הזה, שיש להם גישה לכל השרטוטים של המכונות, לכל המידע הטכני, אבל גם מהצד שלהם אין שיתוף פעולה, כאשר אני צריך מידע טכני או ספרות, "אין לנו את זה, זה לא קיים, אני לא יודע" כאשר אני יודע בוודאות שיש להם.
אבל אחרי כל זה אני עדיין נדרש לתקן את התקלות (מכונות מדוייקות ומאוד יקרות)

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 11 שעות, Big_White כתב:

אני שמעתי שיש חוק כזה שאם מתחלף המנהל הישיר שלך אפשר להיתפטר ולקבל את כל מה שמגיע לי לפי החוק כאילו פיטרו אותי

כדי להתפטר בדין מפוטר צריכה להתרחש הרעה ממשית בתנאים כפי שמפורט בחוק, לא כל שינוי, ואפילו לא כל הרעה עונים על הדרישות. וחובה לתת למעסיק הזדמנות לתקן את הדרוש.

כל ענין המנהל הלא מקצועי לא ממש רלוונטי. הרבה אנשים עובדים עם אדיוטים, זה לא מזכה אותם בפיצויים.

יתכן שהעובדה שלא מוציאים אותך לקורס שהובטח תספיק לדרישה, אבל העדר תיעוד בכתב להבטחה הופך את זה בעייתי להוכחה (אתה יכול לנסות לבקש שיחה עם המנהל ולהקליט אותו מודה שהיתה כזו הבטחה).

אבל לצורך כך מוטב להתייעץ עם עו״ד שעוסק בדיני עבודה (או גוף מסייע כזה או אחר) לפני שאתה פועל.

אם הוא יאשר שזה רלוונטי, אז הצעד הראשון הוא כאמור להשיג תיעוד להבטחה, ואז לבקש פגישה עם המנהל ולהסביר לו שמדובר בהרעת תנאים, ושללא תיקון אתה מתעתד לעזוב. לתת לו הזדמנות לשלוח אותך לקורס תוך פרק זמן סביר, ואם לא תענה, לעזוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קורס או לא קורס, את סביבת העבודה שאתה מתאר הייתי עוזב.

נדמה לי שיש כרגע דרישה די גבוהה לאנשי מקצוע בתחום שלך. תתחיל לשלוח קו"ח ולהתראיין, ואם תמצא משהו בתנאים טובים יותר - תעבור. ההנהלה הבכירה אצלכם הימרה על המנהל החדש, וכשמעסיקים שמוקים מאבדים אנשים טובים כתוצאה מכך. אתה מושקע כרגע פחות משנה בסיפור, לכן לדעתי כדאי למזער נזקים ולעוף משם בהקדם. אין טעם להיות סנטימנטלי בנושאים כאלה, וכל עוד אין הלנת שכר או הפרה בוטה של תנאי החוזה, הכי פשוט וחכם לקום ולעזוב בלי דרמה מיותרת. לך תדע, אולי בעוד חמש שנים המצב ישתנה ותתבקש לחזור לשם בתפקיד בכיר יותר.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לעניין הפיטורים כדין מפוטר, אין לזה כמעט משמעות מבחינתך.

ההבדל בין מפוטר למתפטר :

1. מפוטר מקבל פיצויים

2. מפוטר יכול לחתום בלשכה מרגע הפיטורים

היום רוב המעסיקים מחתימים על סעיף 14, מה שאומר שהחברה מפרישה את הפיצויים שלך במלואם לקרן הפנסיה, ואז אין שום הבדל בין מפוטר למתפטר מבחינת פיצויים.

אם אין לך סעיף 14, גם כאן כמעט אין לזה משמעות

א. אתה עובד 7 חודשים, למיטב זכרוני (לא בטוח שזה נכון), הזכאות לפיצויים זה אחרי שנה

ב. בכל מקרה, ע"פ חוק, 6% מתוך ה 8.3% פיצויים החודשיים שמגיעים לך, בכל מקרה מופרשים לקרן הפנסיה, אז גם אם כן מגיע לך פיצויים ולא הפרישו לך מלא לפנסיה, מדובר על 2.5% מהשכר שלך * 7 חודשים שזה גרושים.

אם אתה שואל אותי, לך לבוס של הבוס, תהפוך שולחן (בצורה יפה ונעימה כמובן), תדרוש את אשר מגיע לך (הקורס), ואם אתה רואה שזה לא עוזר

לך תמצא עבודה אחרת קרוב לבית ותתפטר.

עריכה אחרונה על ידי phpclub
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסכים. אני הייתי פונה מעל הראש שלו, מבקש את הקורס שהובטח לך, במידה ויסרבו עוזב. 

עוד לפני שהייתי פונה הייתי מרענן קו"ח ומתחיל לפזר. 

קיבלת שיעור לחיים מדוע כל הבטחה צריכה להיות בכתב, או לכל הפחות מוקלטת. 

מקווה שאולי הבוס הגדול ישכיל לעמוד בהבטחת החברה כלפיך ותקבל את הקורס. 

בהצלחה

• אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

החוק שאתה מדבר עליו מתייחס לשינוי בעלות ולא החלפת מנהל בדרג ביניים.

לפי מה שאתה מתאר אני מנחש על איזה מפעל אתה מדבר (מחולק על כמה מקומות וההסעות שלו סוגרות את הכביש ב 16.30 כל יום). אם זה מי שאני חושב זו לא עבודה אלא עבדות. בכל מקרה לא הייתי נשאר במקום שלא עומד במילה שלו במיוחד שאתה כבר בעל מקצוע נדרש ומכניס לא רע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 36 דקות, Night Driver כתב:

החוק שאתה מדבר עליו מתייחס לשינוי בעלות ולא החלפת מנהל בדרג ביניים.

לפי מה שאתה מתאר אני מנחש על איזה מפעל אתה מדבר (מחולק על כמה מקומות וההסעות שלו סוגרות את הכביש ב 16.30 כל יום). אם זה מי שאני חושב זו לא עבודה אלא עבדות. בכל מקרה לא הייתי נשאר במקום שלא עומד במילה שלו במיוחד שאתה כבר בעל מקצוע נדרש ומכניס לא רע.

רמז, מפעל דלתות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Just now, Big_White כתב:

רמז, מפעל דלתות

בדיוק.

אתה מוזמן לקפה. אני 2 דקות ממנו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

בדיוק.

אתה מוזמן לקפה. אני 2 דקות ממנו.

שלח בפרטי טלפון וכתובת אקפוץ 😄 תראה לי צעצועים 😄 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Just now, yohai71 כתב:

אני מריח תחילתה של ידידות מופלאה... או אולי יחסי עובד/מעסיק? 

נייט ריידר משתתף פעיל בפוסטים שלי על מצב התעשיה בארץ 😄 אתה מוזמן לחפש פה שרשורים קודמים, כימעט כל שנה אני מעלה לפה שרשור כזה 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין סיבה שבן אדם יסע שעה ורבע לכל כיוון לעבודה סטנדרטית. זה שוחק ולא יכול לעבוד לאורך זמן.

אם הייתי יכול להציע לו משהו מיוחד שיהווה עבורו שדרוג משמעותי זה היה משהו אחר.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני יודע כי אני קורא את השרשורים האלה- הם מאוד מעניינים. אבל נחמד לחשוב שאולי תמצא משהו אצלו. 

עניתי מאוחר מדי, עכשיו קראתי את התשובה של נייט... 

עריכה אחרונה על ידי yohai71
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

אין סיבה שבן אדם יסע שעה ורבע לכל כיוון לעבודה סטנדרטית. זה שוחק ולא יכול לעבוד לאורך זמן.

אם הייתי יכול להציע לו משהו מיוחד שיהווה עבורו שדרוג משמעותי זה היה משהו אחר.

לצערי, באיזור המרכז זה מאוד סטנדרטי.

המרחק הגיאוגרפי אומנם קטן, אבל העומסים...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...