Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

שמעתי הרבה חילוקי דעות על נסיעה בטורים נמוכים (מתחת ל 2,000 סל"ד) כשחלק טוען שזה בריא וחלק טוען שזה גומר את המנוע.

אז ככה, יש לי רכב עם מנוע טורבו בנזין עם מספר מצבי נהיגה. שמתי לב כי מצב אקו (שבאופן מפתיע המצב הכי צורך דלק ברכב( מעביר הילוכים מהר מאוד ושומר על רכב שקט ואפילו תחושת זריזות ביחס לשאר המצבים שבהם הגיר מושך הילוכים מעבר ל 2,500 סל"ד וגורם לצלילי מנוע ותחושת ספורטיביות.

העניין שמצב האקו לפעמים הרכב נוסע 80 קמ"ש בהילוך שביעי כשהטורים עומדים על 1,500 סל"ד כך גם בין פסי האטה בהילוך שלישי. מצב זה גם נשמר בעליות והרכב שומר על מהירות אם כי מתחיל להרגיש טיפה גמגום ולחיצה על הגז תוריד הילוך ואז הרכב מטפס ל 2,500-3,000 סל"ד.

אני מאוד אוהב את השקט של המנוע שמייצר מצבו אקו אך קצת מוטרד אם באמת נסיעה ב 1,500 סל"ד במיוחד בעליות במהירות 80 קמ"ש בהילוך שביעי או בעליות עם פסי האטה (25 קמ"ש בהילוך שלישי) יכולה להזיק?

בנוסף, האם באמת מצבי אקו ברכבים אכן מאריכים את תאוצות הביניים או שזו סתם המצאה?

פורסם

תקרא על LSPI. היצרנים עושים מאמצים לצמצם את התופעה בעזרת תכונות של השמן ועוד. ממה שידוע לי ברוב המקרים שזה כן קורה יהיו צלצולים / נקישות ולא נזק.

יצא לי לשבור בוכנות במנוע שידוע שהתופעה הזאת נפוצה בו.. כדאי מאוד להמנע מהתענוג המפוקפק ולא להגיע לעומס גבוה בסל״ד נמוך. סע חופשי באקו אבל אם אתה חושב שאתה יודע יותר טוב מהגיר מה כדאי לעשות כמו בעליות תוריד לבד הילוך ותמנע מהעומס הזה.

פורסם
לפני 12 שעות, galbh כתב:

תקרא על LSPI. היצרנים עושים מאמצים לצמצם את התופעה בעזרת תכונות של השמן ועוד. ממה שידוע לי ברוב המקרים שזה כן קורה יהיו צלצולים / נקישות ולא נזק.

יצא לי לשבור בוכנות במנוע שידוע שהתופעה הזאת נפוצה בו.. כדאי מאוד להמנע מהתענוג המפוקפק ולא להגיע לעומס גבוה בסל״ד נמוך. סע חופשי באקו אבל אם אתה חושב שאתה יודע יותר טוב מהגיר מה כדאי לעשות כמו בעליות תוריד לבד הילוך ותמנע מהעומס הזה.

תודה רבה

• תוכן חדש...