Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח ויש לכם עסק קטן יחסית. אתם מוכרים מוצרים/שירותים מסויימים.

בין לקוחותיכם גם עסקים קטנים יותר וארגונים ענקיים (נגיד חברת ביטוח).

האם אתם מעדיפים לבצע רכישות/עסקאות עם גופים שנמנים על קהל לקוחותיכם? גם אם המחיר שהם מציעים יקר יותר מאשר הצעות אחרות?

האם זה משתנה אם העסק קטן יחסית ובעל העסק יודע שאתה לקוח שלו גם, לבין גוף גדול שבעל העסק לא מכיר אתכם ומי שאמון על הרכש כנראה לא מעניין אותו האם אתם לקוחות או לא?

האם ההעדפה הזאת היא רק לרכישות של העסק או גם נגיד לרכישות פרטיות? (סופרשל לקוח שלי, אז את הקניות בבית אעשה רק משם?)

פורסם

אני לא, השותף שלי כן. משגע אותי. אבל כמו שהלקוחות שלי באו אליי לא בגלל העיניים היפות אלא כי מתאים להם החבילה המסוימת שלי, כך גם אני עושה את השיקולים שלי ולא תמיד יוצא שאני רוכש מלקוחות. השותף שלי ירכוש רק מלקוחות, גם במחיר יותר יקר, שירות פחות טוב, זמינות פחותה וכו', וכשאותו לקוח עוזב ועושה עבודה במקום אחר הוא "לוקח ללב" ומתחיל לחפש אלטרנטיבה. גם אחת הסיבות שאני לא משחק במשחק הזה של "הוא קנה ממני אני אקנה ממנו"

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

ההעדפה צריכה להיות תמיד לערך מוסף.

כך שממש לא מחייב שאעדיף לרכוש מלקוח או מספק אחר. 

גם, אגב, לא מחייב שהמחיר הזול ביותר ינצח. כמו שאמרתי, ערך מוסף. 

גודל העסק לא משנה דבר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 4 שעות, Nakamichi כתב:

האם ההעדפה הזאת היא רק לרכישות של העסק או גם נגיד לרכישות פרטיות? (סופרשל לקוח שלי, אז את הקניות בבית אעשה רק משם?)

אם יש לי ניסיון חיובי איתם בתור עסק, אעדיף לרכוש מהם גם בתור לקוח פרטי.

למשל מקום העבודה שלי קונה מחשבים של דל, ומחשב העבודה שלי הוא של דל. יש לי ניסיון חיובי איתו, אז ארכוש דל גם בתור מחשב פרטי, גם אם אצל מותג אחר תהיה חבילה על פניו יותר משתלמת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חד משמעית לא. אם הוא ישווה את המחיר לזול ביותר שנתן לי הצעה - כמובן שאקנה ממנו. מאותה סיבה אני לא אוהב להמליץ על בעלי מקצוע - למדתי שחלקם כשמקבלים עבודה מ X שלח אותי, נותנים שירות לא משהו בידיעה שX שלח אותו והוא כבר סגור אצלו. 

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

שלום, 

סיטואציה כזו צריך לחשב מכמה היבטים: 

1. מה היקף הפעילות הכספית שלי (כמה הוא קונה ממני) ומה הרווח שנוצר לי ממנו. 

2. האם הוא לקוח קבוע שלי או מגיע פעם ב...? 

3. מה גודל העסק שלו ? האם העסק הוא עסק קטן שמפוקח ע"י הבעלים לרמת האגורה או עסק גדול שלא ישים לב בכלל אם קניתי ממנו סחורה ? 

תשובתי: 

-אם הוא לקוח קבוע שלי, משלם בזמן ולא עושה לי בעיות - אז בוודאי שארצה לשמר אותו כלקוח גם אם זה אומר שאפסיד כמה שקלים. 

-עסק גדול כדוגמת רמי לוי קונה סחורות במיליונים מהחקלאים, האם הוא ירגיש אם החקלאי יקנה מהחנות שלו סחורה בשווי 1,000 ש"ח ? התשובה לא!

אבל בעל עסק קטן, כדוגמת מרכול שכונתי, ישים לב אלייך אם תקנה ממנו ויגיד "וואלה איזה גבר בא לקנות אצלי" מה שישמר את הקשר העסקי ביניכם ויעלה את הנכונות שלו להעדיף אותך מאשר ספק אחר, כי הוא יודע שהכסף שהוא שם אצלך הוא יראה אותו בעסק שלו.  

בתור בעל עסק, הדאגה שלך היא כמה כסף נשאר לך, אבל את זה ניתן להגדיל ע"י בחירה נכונה של אנשי צוות, לקוחות וספקים כאחד. 

כדי ליצור הון כלכלי, אתה צריך קודם לייצור הון אנושי טוב, והם יביאו את הכסף איתם. 

עריכה אחרונה על ידי חולה רכב#1
  • אהבתי 1
פורסם

מאוד תלוי.

קודם כל יש הבדל אם זו רכישה חד פעמית (למשל ריהוט לעסק או משהו לשיפוץ) לבין צריכה שוטפת שמשמשת אותי לפעילות שלי. בצריכה שוטפת אני חייב לקנות הכי זול שאני יכול כי זה משפיע על מחיר המוצר הסופי לצרכן (הכי זול זה לאו דווקא זה שימכור לי בשקל פחות אלא זה שהעלות הכוללת כולל בלבולי המוח, הובלה וכו' יהיו הנמוכים ביותר).

אחר כך נכנס השיקול של אם אני אקנה מלקוח האם אהיה ספק מועדף אצלו. כשאני משלם בסחורה שלי העלות שלי הרבה יותר נמוכה.

ובסוף נכנס השיקול כמה "בשר" יש לי כדי לספוג עלויות נוספות.

בכל מקרה אם יש לי ספק קבוע שמשרת אותי בדברים הקטנים (למשל מגיע עד אליי כי הרמתי טלפון שחסר לי שקק סמטרוטים למשל) אז כשיש משהו עם יותר בשר אעדיף אותו גם אם יהיה קצת יותר יקר.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה מאוד תלוי.

אני אגיד שזה שמדובר בלקוח שלי, זה עוד שיקול. אם הוא לקוח טוב ויש איתו מערכת יחסים טובה ומתמשכת, ברור שתהיה נטייה לרכוש ממנו, בכפוף לפרמטרים אחרים.

בד"כ עצמאיים מודעים לזה שביזנס זה ביזנס, וגם אם מישהו סתם חבר מהתעשייה, לא בטוח שהוא ייקנה ממך, מסיבות שונות. באותה מידה ייתכן שנרכוש משני ספקים מתחרים בהתאם לשיקולים שונים, כשיש לנו מערכת יחסים טובה עם שניהם, כמו שיש לנו לקוחות שמחלקים את הקניות ביננו ובין המתחרים.  It's business, it's not personnel. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עוד פרמטר לשיקול הוא אם משהו משתבש - מישהו משניכם פישל בדרך. האם זה יגרור הפסד גם כלקוח וגם כספק ומה מידת הנזק.

ככלל אצבע אני מעדיף הפרדת רשויות.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
בתאריך 23.3.2022 בשעה 19:33, Michazzz כתב:

חד משמעית לא. אם הוא ישווה את המחיר לזול ביותר שנתן לי הצעה - כמובן שאקנה ממנו. מאותה סיבה אני לא אוהב להמליץ על בעלי מקצוע - למדתי שחלקם כשמקבלים עבודה מ X שלח אותי, נותנים שירות לא משהו בידיעה שX שלח אותו והוא כבר סגור אצלו. 

כל כך צודק.

זה רק אני או שזה תופעה שגודלת בשנים האחרונות?

הרי אם שלחתי מישהו שאני מכיר לעסק שקניתי ממנו והמלצתי עליו,בעל העסק אמור לשמוח כי גם אני מרוצה והנה עוד לקוח שיהיה מרוצה.

במקום זה קורה בדיוק ההפך.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...