Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@llaavvii הי, תודה.

האמת, התחלתי את החיפוש עם אווטלנדר, ורסו וקארנס, אבל במגבלות התקציב שלי יש בעיקר רכבים שחוקים מאוד - בני 8-10 שנים ובערך 200 אלף ק"מ שנמכרות הרבה(!) מעל המחירון, לכן פניתי לכיוון הסיטרואן והפיג'ו, אבל גם אצלם המוכרים דורשים מחירון ומעלה, שזו זכותם כמובן, אבל לי זה נראה מטורף לגמרי לקנות במחירים האלו. אני מקווה שעד סוף שנה נראה התקררות בשוק המשומשות ואז אחזור לחפש, עד אז - אחפש איזה מיני ב7000 ש"ח שתשמש אותנו ביום-יום...

פורסם

יש עוד ג'אמוס גדול ומרווח עם אחזקה סבירה,
סאניונג רודיוס, 7 מקומות מרווחים עם תא מטען ראוי לשמו, אמינות טובה ואחזקה סבירה בהחלט.

פורסם
לפני 9 שעות, llaavvii כתב:

סאניונג רודיוס, 7 מקומות מרווחים עם תא מטען ראוי לשמו, אמינות טובה ואחזקה סבירה בהחלט.

מעניין, אקרא עליו קצת. תודה. 

לפני 9 שעות, yd b-4 כתב:

זה לא רכב שמתאים לקנות ב50 שהתקציב שלך הוא 50

זה מה שהבנתי פה בפורום לכן ירדתי מזה. למרות שאני מחפש דיזל ולפי העדויות פה בפורום יש לו פחות נקודות תורפה. 

פורסם

אם אינני טועה יש את הרודיוס בדיזל.

הוא כל כך גדול, שיש גם גרסת 9 מושבים.

אני חושב שהמנוע של מרצדס.

מרכבים אחרים של סאניונג אני מבין שהחלפים לא הכי זולים.

פורסם
לפני 21 שעות, radunsk כתב:

--עדכון--

משיקולי תקציב ירדתי מזה.
הצעתי למוכר 50,000 ש"ח תוך הנחה שבהזמנת חלפים מחו"ל או פה בפורום אצליח לצמצם את עלות התיקונים בעוד כ40% מה שהיה מביא אותי לאזור ה55,000 כולל תיקונים, מה שקצת לחוץ אבל עוד בגבולות הסביר אצלי, המוכר כרגע לא מסכים לרדת אז כרגע זהו.

במקומך הייתי חושב שנית. לא תמצא בקלות דיזלים עם ק"מ כזה ובטח שלא במצב הזה.

בלאי יש בכל רכב. אם חשבת לקנות רכב אחר עם 200K ק"מ ו-0 בלת"מים, אתה טועה. כל מכונית שתקנה היא עם פתק ברור לכמה אלפי שקלים של יישור קו, אמין ככל שיהיה (יש בלאי - והוא לא פוסח על אף אחד).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק במקרה כזה שהתקציב נמתח עד הסוף אני לא הייתי ממליץ לחפש רכב אם אפשרות לבלתמים,
אלא לרדת מעט בתקציב ולהשאיר כמה אלפים לבלת"ם, לא כ"כ נעים למתוך את התקציב עד הסוף ואחרי חודשיים הרכב מושבת בגלל הוצאה של 4K שכבר אין לך.
וזה ללא קשר לסוג הרכב

אכן הרודיוס גדול אבל אמין ביותר עם אחזקה סבירה.

פורסם

בתיאוריה הכל נכון.

מצב השוק היום שונה. הרכב שמצא - במצב טוב. צמיגים חדשים, תושבת מנוע, מטופל, ק"מ נמוך. אין תאונות.
כריות\משולשים זה בלאי. לא הייתי מחליף עד שאין רעש או כשל בטסט. לא חוכמה להיכנס למוסך ולבקש שהאוטו יהיה חדש ולא יהיה סדק בשום גומי. ככה יוצאים עם חשבון 17,000 כמו אליהו שבת. ככה *לא* עושים.

הבחור שואל על דיזל, כולם עונים על בנזין. מה הקשר ? סתם להפחיד ? לפחות לענות מדוייק ונכון.

כל התשובות על הבנזין - נמחקו מהשירשור. תתמקדו במה שנשאל.

לדעתי, במצב השוק היום - זאת עסקה טובה שאפשר להמתיק עם נגיעה במחיר (כבר סגרו "חצי חצי" הורדה על התיקונים וזה גם מה שמקובל, אז מה הבעיה ?)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 55 דקות, איציק נ. כתב:

לדעתי, במצב השוק היום - זאת עסקה טובה שאפשר להמתיק עם נגיעה במחיר (כבר סגרו "חצי חצי" הורדה על התיקונים וזה גם מה שמקובל, אז מה הבעיה ?)

תודה על התשובה.
מסכים איתך מאוד, הרכב באמת במצב טוב ויחסית למצב השוק גם המחיר סביר - לכן היה לי קשה מאוד לוותר עליו.
המוכר לא הסכים לחצי-חצי, הסכים להוריד 2500 במחיר כשהתיקונים מגיעים ל10,000 ש"ח - עדיין עסקה טובה בהינתן מצב הרכב והשוק אבל כמו ש @llaavvii אמר, זה מביא אותי לקצה ברמה שבלת"מ כבד יהיה מאוד מלחיץ.
זו הייתה עסקה טובה, פשוט לא עסקה טובה בשבילי.
יש לנו עוד רכב אז אנחנו כרגע מסתדרים, אין לחץ, אז העדפתי לחכות, מתישהו תגיע עסקה לא פחות טובה.
תודה.

פורסם
לפני כשעה, radunsk כתב:

תודה על התשובה.
מסכים איתך מאוד, הרכב באמת במצב טוב ויחסית למצב השוק גם המחיר סביר - לכן היה לי קשה מאוד לוותר עליו.
המוכר לא הסכים לחצי-חצי, הסכים להוריד 2500 במחיר כשהתיקונים מגיעים ל10,000 ש"ח - עדיין עסקה טובה בהינתן מצב הרכב והשוק אבל כמו ש @llaavvii אמר, זה מביא אותי לקצה ברמה שבלת"מ כבד יהיה מאוד מלחיץ.
זו הייתה עסקה טובה, פשוט לא עסקה טובה בשבילי.
יש לנו עוד רכב אז אנחנו כרגע מסתדרים, אין לחץ, אז העדפתי לחכות, מתישהו תגיע עסקה לא פחות טובה.
תודה.

מלכתחילה כנראה שהלכת לחפש משהו שקצת גדול עליך מבחינת תקציב. 

אבל אם אתה רוצה לקנות חדש ב 55K ? אין כזה.
ספציפית לרכב שבדקת - אם תלך לפי העיצות בפורום בחיים לא תקנה רכב.
היום קשה למצוא מכוניות שמורות, בלי תאונות ובמצב של בלאי סביר. 

אתה רוצה "להלביש" תחזוקה מונעת על חשבון המוכר ?
החלפת טרמוסטט שעדיין טוב ! "אבל כדאי להחליף כתחזוקה מונעת".
ומה עם הבולמים ? אם היו נוזלים או היתה בעיה (רעש או משהו), הייתם רואים - אבל כנראה שאין כלום. 
ברקסים שתצטרך להחליף בעתיד, מי יודע אם עוד 5000 או 10000 קמ  [לא עכשיו] !!! על ברקסים ב 1000 שקל שוברים עסקה ?
בכל רכב שקונים יש בלאי, יש יותר יש פחות. ברכב הזה אין שום דבר שמונע ממך מלקנות אותו ולנסוע בו. הדבר האקוטי ביותר הוא רק עניין המחזיר שמן - וכרגע זה עוד לא דחוף.

הרכב עבר טסט לפני חודשיים ואתה רץ להחליף משולשים ? אם היו "גמורים" היה נכשל !

יש רעשים בנסיעה ? חופשים ? משהו חריג ?  אם אין שום רעש חריג, תעזוב את הכריות בשקט.

זה נכון שאחרי 134K קמ יש להם בלאי, וייתכן בהחלט שיזדקקו להחלפה בקרוב, אבל זה לא משהו שצריך לקנות את הרכב ולהטיס אותו לליפט. זה בלאי שיש בכל רכב אגב, כל רכב.

אם יש לך כסף מיותר, אני בטוח שבמוסך תמיד ימצאו מה להחליף. תמיד יש איזה גומיה יבשה, תמיד יש איזה חלק שאפשר להחליף כי הוא יתקלקל בעתיד (לך תדע מתי). תשאל את אליהו שבת, ככה הוא השאיר 17,000 שח במוסך (מרצונו החופשי אגב) אחרי שקנה את הבנזין שהיתה לו.

אל תנסה להפוך רכב משומש לחדש כי ההוצאות יגמרו אותך. צריך להתמקד במה שבאמת זקוק לטיפול. ספציפית לרכב הזה, נשמע שהוא עם טסט ל 10 חודשים, צמיגים חדשים, תושבת מנוע, מצבו טוב (בלי תאונות), ק"מ שהוא דימיוני לדיזל בן 7 שנים והוא שמור פנימית וחיצונית. אז למה שיורידו לך 10,000 שח מהמחיר ?

איציק

• אהבתי 1
  • מעניין 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 4 דקות, איציק נ. כתב:

מלכתחילה כנראה שהלכת לחפש משהו שקצת גדול עליך מבחינת תקציב

זה נכון, הנחתי שהוא מפרסם מחיר גבוה ויסכים להתגמש למטה לגבולות התקציב.

לפני 7 דקות, איציק נ. כתב:

היום קשה למצוא מכוניות שמורות, בלי תאונות ובמצב של בלאי סביר

זה גם נכון, לכן החלטתי לחכות. 

אני ממש לא מחפש רכב חדש, ובלאי סביר בהחלט מקובל, גם לא דיברתי פה או עם המוכר על שריטות, שפשופים, תריסי מזגן שבורים, וילונות בלויים, חיישני רברס תקולים ועוד ועוד כי אני מבין שאני קונה רכב בן כמה שנים.

אני לא מומחה, אני מסתמך על חוות הדעת המקצועית של המוסך, הרכב דרש תיקונים מיידים בגובה של 6000 ש"ח וטיפולי המשך של עוד 4000 ש"ח וזה בלי תחזוקה שוטפת ובלת"מים.

אני יכול לדחות טיפולים לרגע האחרון ואז המחיר "יתפזר" במהלך השנה, אבל אני יודע בדיוק מתי הרכב יתקלקל - ביום שישי, שעתיים לפני שבת כשאשתי עם הילדים ליד כפר ערבי ואני במילואים, לא שווה לי...

אם הייתי לחוץ, הייתי קונה, כי זו באמת עסקה טובה והמוכר היה בחור הגון וישר, אבל אני לא לחוץ, אני יכול להרשות לעצמי לחכות, מקווה שאמצא בעתיד עסקה לא פחות טובה.

תודה על התשובה.

פורסם
לפני 5 שעות, איציק נ. כתב:

בתיאוריה הכל נכון.

מצב השוק היום שונה. הרכב שמצא - במצב טוב. צמיגים חדשים, תושבת מנוע, מטופל, ק"מ נמוך. אין תאונות.
כריות\משולשים זה בלאי. לא הייתי מחליף עד שאין רעש או כשל בטסט. לא חוכמה להיכנס למוסך ולבקש שהאוטו יהיה חדש ולא יהיה סדק בשום גומי. ככה יוצאים עם חשבון 17,000 כמו אליהו שבת. ככה *לא* עושים.

הבחור שואל על דיזל, כולם עונים על בנזין. מה הקשר ? סתם להפחיד ? לפחות לענות מדוייק ונכון.

כל התשובות על הבנזין - נמחקו מהשירשור. תתמקדו במה שנשאל.

איציק

כל מילה

החלופה של לא לקנות את זה יכולה לעלות לו בעקיפין הרבה יותר

מה שכן למרות שאין כסף לבלתמים אל תבנה שלא יהיה (נכון לכל רכב)

פורסם
בתאריך 13.3.2022 בשעה 14:00, llaavvii כתב:

הרודיוס רכב חביב אבל כשאתה נכנס איתו למוסך לא פחות מ4K תיקון

המלצה חמה כאחד שנסע על הפיקסו 5 שנים אין על הרכב הזה

• אהבתי 1

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם

--עדכון--

המוכר חזר אליי, מוכן למכור ב50,000. 

נראה לי שאני הולך על זה אבל יש בי איזה ספק שאומר לי להסתדר בינתיים עם שתי מכוניות קטנות ולחכות כמה חודשים לראות אם השוק יתקרר.

דעותיכם? 

פורסם

תן עוד פעם את הפרטים שנתון ק''מ?

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

• תוכן חדש...