Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !!!

ראב4 1997, גיר פלנטרי 4 הילוכים 4x4 עם O/D. שמן גיר מוחלף כל 30אלף, הרכב עומד על 198אלף ק״מ. דגם של הגיר A540H

בשבוע האחרון שמתי לב שהגיר מושך בין הילוך 1-2 ממש כמו היסוס בהחלפת ההילוך, מורגש ממש מעט . בין הילוך 2-3 ההיסוס מורגש כבר הרבה יותר וכשההילוך מוחלף מרגישים מכה קטנה. 

שמתי לב שגם במהירות גבוהה 80-110 בעליה או בזמן האצה כשיש ״עומס על הרכב״ לגיר לוקח רגע להבין איזה הילוך לבחור 3 או 4 לבטל בעצמו אוברדרייב או לא. 

הגיר הוא מנוהל אלקטרוני, כיוונתי כבל קיקדאון לפי הוראות יצרן וזה לא עזר. את האמת לנסיעה ממש קצרה - של קילומטר ניתקתי את הכבל לגמרי מהבית מצערת ולא הורגש שום שינוי. 

שמן גיר מוחלף ברכב כל 30אלף ק״מ, ההחלפה היא החלפה חלקית, 3.6 ליטר מתוך 7.5. פילטר גיר פנימי מעולם לא הוחלף, האם יש קשר ושווה להחליף?
מציין לפני שבועיים בערך הייתי בטיול שטח ואספתי מלא בוץ , ביום שלמחרת לקחתי את הרכב לשטיפה יסודית מתחת לרכב ומתחת לתא המנוע. 

בכל אופן השבוע ביצעתי החלפת שמן והבעיה לא נפתרה(השמן גיר שירד מהגיר עדיין היה במצב ממש טוב!)

שמן הגיר שאני משתמש כמובן לפי התקן של טויוטה.

במהלך השבוע הייתי במכון גירים באזור ירושלים שלא אציין את שמו, עדיין לא סיימתי את המשפט והוא ישר אמר הלך הגיר, צריך להחליף גיר, כמובן שבאותו רגע אמרתי לו תודה ועזבתי את המקום. כי הבנתי מה הוא רוצה.

מזכיר שהבעיה פתאום הופיע ביום אחד. 

מה יכולה להיות הבעיה ודרכי הטיפול בה? 

1742778795_ScreenShot2022-02-26at6_30_38PM.thumb.png.d50155d4998d451ddd816f630e7ef8b4.png1728097175_ScreenShot2022-02-26at6_34_39PM.thumb.png.1287d7161efe955b6e07d70aefb9f85c.png

🌍Toyota Rav4 4WD 1997

פורסם

שמן הגיר בגיר פלנטרי הוא הדם של הגיר, וככה גם הגיר יתנהג. 

גם לי יש טויוטה פלנטרית בת 20 שנה, אבל אני לא מחליף את השמן כל 30 אלף. 

שמתי לב שלאחר ההחלפה הגיר לא עובד במיטבו, קצת מחליק, קצת מושך, קצת בועט, והכל לפי הטמפרטורה שלו. 

כשהשמן מתיישן קצת, נגיד 20 או 30 אלף, אז אני מרגיש שהגיר מחליף ממש נעים וחלק. 

נסה אולי למשוך את החלפת השמן ל60 אלף נניח, או אפילו ל90  אלף. 

פורסם
לפני 11 שעות, tamir3000 כתב:

שמן הגיר בגיר פלנטרי הוא הדם של הגיר, וככה גם הגיר יתנהג. 

גם לי יש טויוטה פלנטרית בת 20 שנה, אבל אני לא מחליף את השמן כל 30 אלף. 

שמתי לב שלאחר ההחלפה הגיר לא עובד במיטבו, קצת מחליק, קצת מושך, קצת בועט, והכל לפי הטמפרטורה שלו. 

כשהשמן מתיישן קצת, נגיד 20 או 30 אלף, אז אני מרגיש שהגיר מחליף ממש נעים וחלק. 

נסה אולי למשוך את החלפת השמן ל60 אלף נניח, או אפילו ל90  אלף. 

אלהן תמיר! 
אני נוסע הרבה בעיר וגם בשטח אז הגיר מתאמץ קצת יותר. וכל בערך 30 אלף אני עושה מה שנקרא ״חידוש״ ולא החלפה של כל השמן גיר מכיוון שמהפקק ריקון יורדים רק 3.6 ליטרים שזה בערך חצי או אפילו פחות מחצי ממש שיש בכל הגיר.

מעולם לא הרגשתי שהגיר קצת מחליק או מתנהג פחות טוב או שונה, אחרי מילוי שמן גיר חדש. 

במקרה שאני מתאר, עברו בערך 15 אלף ק״מ אחרי החידוש האחרון של השמן גיר, אני ביצעתי שוב חידוש אחרי שראיתי את התופעה הזאת מתחילה ולא היה שום שינוי בהתנהגות של הגיר.

האם יש לך פילטר גיר ? 

🌍Toyota Rav4 4WD 1997

פורסם

אני מניח שהפילטר הוא לא יותר מרשת סינון ולא פילטר אמיתי. 

החלפת השמן כנראה באמת תשמור על הגיר לאורך זמן אך מהנסיון שלי, גם אחרי 90 אלף קילומטר השמן יצא קצת מלוכלך אך עדיין בצבע אדום. 

וגם אצלי זו החלפה חלקית של 3 ליטר בדיוק, וכמו שתיארתי הגיר מתנהג קצת פחות טוב עם השמן כשהוא חדש. 

• תוכן חדש...