Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

היום הכנסתי את הרכב טויוטה יאריס 2012 לטיפול 15K במוסך המורשה, במהלך הטיפול עדכנו אותי שהשמן גיר כבר גמור וצריך להחליף אותו - המחיר רק על ההחלפה של השמן גיר מעל 600 ש"ח (!).

למרות המחיר אישרתי את ההחלפה כי באמת השמן גיר לא הוחלף מעולם. מה גם ששמתי לב שהזמן תקן להחלפת גיר הוא 1.1 (כאשר זמן תקן של כל הטיפול זה 0.7) אז הנחתי שזה הרבה עבודה.

בפועל ההחלפה של השמן גיר לקחה 10 דקות בלחץ, מה שעשו זה פתיחה של פקק ריקון עד שכל השמן יצא החוצה ומילוי שמן חדש.

השאלה מה ההנחיות של היצרן?  יש לי חשש שאולי חייבו אותי על החלפה יסודית בהתאם לזמן תקן הארוך שהיצרן קבע ובסוף נשארתי עם גיר שעדין עובד עם שמן מג'וייף.. 😐

גם למוסך לא ממש היה הסבר לפער בין הזמן תקן הארוך לזמן שלקח בפועל אז עשו לי 20% הנחה על העבודה.

אודה לעצתכם.

1225410570_toyotayaris.PNG.f4ce343532d09347ff7def6ae37ad7a5.PNG

עריכה אחרונה על ידי liran123
פורסם

זה מדהים איך כל דבר במדינה הזאת ואולי זה גם קיים במדינות אחרות הבלופים האלה, הופך להיות לאישו לאמצעי לקיחת כספים בעקיפין על מה בכך.

שמן CTV על מה לקחובדיוק זה בולשיט הריי כל ההחלפה הזאת כיווייכול. כאילו מה ?!

אין הוראות החלפת נוזל cvt בגיר רציף של טויוטה = אותו השמן כל חיי הגיר.

בעיקרון השמן הCVT הוא אמור להיות לכל החיים אלה אם כן אתה מחליט אחרת מכל סיבה שהיא וזו זכותך הטריוויאלית לעשות מה שבא לך עם הרכב שלך.

טויוטות אצלנו בחברה עם 400 אלף ניידות משטרה עם מעל 600 אלף לא נגעו בגיר מעולם!

מוסך מורשה, לא להאמין, שמן גיר גמור מה זה בדיוק איך הוא נגמר ?

לא חסר טריקים ותעלולים להוציא כסף מאנשים.

פורסם

גיר CVT,רציף עושים החלפת שמן כל 60 אלף בדרך כלל, גם בגיר הרציף של מיציבושי, אכן זו החלפה יקרה. וזה נחוץ לתפקוד הגיר הרציף.

אתה מתכוון אולי לגיר פלנטרי של טויוטה, שם אכן היצרן לא מבקש החלפה, אלא רק בדיקה כל x זמן.

ועדיין המחיר למה שהם עשו ואיך לא נראה הגיוני, והייתי חוזר למוסך לבדיקה

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

למה צריך לחזור לבדוק, טיפול של 400 שקל ניפחו אותו ל 1200, עשו לי אותו תרגיל בדיוק בזמנו, אני גם חזרתי, לא ממש חזרתי כי נשארתי שם לתהות על מה ולמה , והורידו לי בסוף 500 שקל על כל מיני שטויות שהוסיפו אבל כל זה היה לפני ששילמתי לא אחרי.

אצלנו ניידות קורולות ואוונסיס דור קודם 600 אלף לא נגעו בגיר וקורעים את הרכבים האלה.

עריכה אחרונה על ידי m&t
פורסם

גיר רציף צריך החלפת שמן גיר.

יש לך סימוכין שגיר רציף מחזיק 600 אלף ללא שום החלפה?

גיר רגיל פלנטרי, אולי.

אבל כן בלי קשר מה שהמוסך עשה זה מריח לא טוב.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

הוראות יצרן רק לבדוק לא להחליף. אם אתה גורר איתו או נוסע בתנאי שטח קשים תחת מאמצים ממושכים, אז ממליצים לך כן להחליף וגם לא את כל הכמות.

פה מי שמחליף אלו מוסכים שעושים החלפה חלקית פשוטה דרך בורג הריקון, בטענה שהשמן שחור איבד מהתכונות שלו גמור ובלה בלה בלה, בקיצור כאלו מקומות שעלו על הפרנציפ ותפסו יעד קל, לוקחים לך 300 שקל על ההחלפה ועוד 300 על השמן, כשבפועל אין לזה שום משמעות מלבד השורה הכתובה בקבלה (פסיכולוגית עובד), ואנשים שה חלק מהתחביב שלהם להתעסק עם הרכב ולהחליף כל דבר גם אם לא ממש צריך, ואז הם מחליפים בכמה פעמים עד שבעצם מוחלפת כל הכמות תוך פרקזמן מסויים בכמה החלפות תכופות = אם באמת צריך את זה = לא..

עושה טוב בלב, כן תחושת סיפוק של עוד פרוייקט שבוצע מסמן וי ועובר לפרוייקט הבא,  האמת כיף אבל שוב לא ממש נחוץ.

פורסם

לפי הלוח אחזקה אכן צריך להחליף את שמן הגיר כל 60 אלף אבל לפי הבנתי המדיניות של המוסך המורשה זה להחליף לפי הצורך (שכמו שזה נראה זה הרבה אחרי 60 אלף ק"מ). בקטע הזה אני מעדיף ללכת "לפי הספר" וזה נראה לי הגיוני שאחרי 10 שנים ו 130 אלף ק"מ השמן כבר מאבד מהתכונות שלו. השאלה אם ההחלפה בוצעה לפי הספר? בתכלס אין לי משהו מוצק שאני יכול לבוא בטענות למוסך. פשוט מהניסיון שלי, הזמן תקן לא עד כדי כך מנותק מהמציאות

לוח אחזקה יאריס.PNG

פורסם
לפני 4 שעות, m&t כתב:

אין הוראות החלפת נוזל cvt בגיר רציף של טויוטה = אותו השמן כל חיי הגיר.

בדקתי בזמנו עבור טויוטה ורסו, בדקתי במספר מוסכים מורשים, ומדהים, כל מוסך ענה תשובה אחרת (אני מדבר על מורשים טויטה כמובן).

אחד ענה מה פתאום, לא נוגעים, לא מחליפים. והשני אמר בטח, צריך פעם ב 60,000. ועוד כמה ענו תשובות לא ברורות/לא מחייבות.

אני אגב, בשל בעיות ביצועים בגיר בטויוטה ורסו, החלפתי על פי עצת @vladclar, והבעיות חלפו ואינם.

לגבי הכמות, לא ברור מה זה 0.15 אולי הכוונה מתוך מיכל גדול של כמה ליטרים (המחיר ליחידה הוא 2000 ומשהו), אחרת הכמות מוזרה.

פורסם

הם רוכשים את השמן המיכלים של 20 ליטר.
כלומר 0.15 זה מילוי של 3 ליטר מתוך 20.

אם נדייק היה אמור להיות 2.6 ליטר שזה 0.13 בסעיף הכמות.

שמן הזה מקורי בחנויות חלפים עולה כ- 110 שקל לליטר כולל מע"מ.
עבודה די פשוטה, אבל דורשת דיוק.

פורסם
לפני שעתיים, liran123 כתב:

השאלה אם ההחלפה בוצעה לפי הספר?

אם הזמן להחלפה היה 10 דקות במקום 66 דקות, איך זו יכולה להיות החלפה לפי הספר? זו לא. היית אמור לקבל הנחה של 80%.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 52 דקות, mcaspi כתב:

אם הזמן להחלפה היה 10 דקות במקום 66 דקות, איך זו יכולה להיות החלפה לפי הספר? זו לא. היית אמור לקבל הנחה של 80%.

נראה שזמן תקן של 1.1 מתייחס להחלפה מלאה (כ 6-7 ליטר) ולא להוצאת השמן עד הפקק העליון.

המחיר ששולם על העבודה (254 ש"ח) נראה לא הגיוני ביחס לזמן שבוצע (10 דקות), וגם לא ביחס למחיר העבודה על הטיפול השנתי (182 ש"ח).

לפות"ש, תראה אם יש לך עם מי לדבר במוסך על החזר נוסף/זיכוי לפעם הבאה.

מצרף לשם השוואה הצעת מחיר ממוסך מורשה טויוטה (קיבלתי לפני כשנתיים).

הצעה זו מתייחסת גם כן להחלפה מלאה (הם דורשים 7.5 ליטר).

image.thumb.png.e20afedf3081968eb579e120742d8b1f.png

• תוכן חדש...