Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי דו"ח שהתקבל בגין שימוש בטלפון נייד. בדואר אומרים רק 250 ש"ח.

שימו לב! השרשור הזה בן 1139 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

בתחילת חודש נובמבר אבא שלי קיבל דו"ח בגין שימוש בטלפון נייד (לאחר שנים שלא קיבל דו"ח), ובו מתואר מקרה העבירה: "בעת שהרכב היה בתנועה אחזת או השתמשת בטלפון נייד שלא באמצעות..." 

עכשיו, בדו"ח מצוין סכום של 1000 ש"ח (ו-8 נקודות) ואבא שלי ניגש לדואר כדי לשלם את הסכום הזה, אבל להפתעתו נאמר לו שסכום הקנס הוא 250 ש"ח. הוא כמובן שילם. 

לאחר שבדקתי מה כתוב בפרטי הדו"ח, אני שם לב שסמל סעיף העבירה שמצוין בדו"ח הוא 7148, ולפי חיפוש בגוגל אני מבין שבכלל מדובר בעבירה של רכיבה באופנוע ללא קסדה, שאכן סכום התשלום בגין עבירה עליו הוא 250 ש"ח.  כלומר נפלה טעות בידי השוטרת. 

בנוסף, מצוין בדו"ח שהרכב שביצע את העבירה הוא מסוג דיהטסו, כאשר בכלל מדובר בטויוטה.

כמה שאלות:

האם ייתכן שרק בגלל טעות בדגם הרכב היה ניתן מלכתחילה לבטל את הדו"ח? או שמה שקובע הוא מספר הרכב? 

בנוסף, האם 250 ש"ח הוא סכום סופי לדעתכם? אבא שלי לא עלול לקבל הודעה על תשלום נוסף?

Mazda 3 2.0L, 2016 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1) תבדוק שהדוח ששילמתם אכן על שם אביך.

2) תכנס לאתר של האכיפה והגביה, תזין מספר תעודת זהות ומספר רישיון של אביך ותראה אם אין על שמו עוד דוחות.

ייתכן שיש לו עוד דו"ח שלא שולם.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדובר בטעות סופר או כתב לא ברור, סמל סעיף של טלפון נייד הוא 7140, מאוד קרוב לסעיף שנרשם 7148.

או שהשוטר טעה או שמי שהקליד את הדו״ח למערכת טעה.

בכל מקרה, אביך הרוויח 750 שח ושתי נקודות, שיגיד תודה וימשיך בחייו.

אם תנסה לבטל את הדו״ח מסיבה אחרת אתה עלול לכך שיתקנו את הטעות בסעיף. (מה גם שרישום דגם רכב כשמדובר בעבירה שלרוב לא מצריכה זיהוי של הרכב, הסיכוי לביטול בגלל טעות בדגם הוא קלוש).

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Be roo כתב:

מה גם שרישום דגם רכב כשמדובר בעבירה שלרוב לא מצריכה זיהוי של הרכב, הסיכוי לביטול בגלל טעות בדגם הוא קלוש

דברים אלו נכונים כאשר הדו"ח נמסר ביד למבצע העבירה. אולם אם הדו"ח נשלח בדואר, הרי שטעות הדגם יכולה להעיד על טעות רישום מספר הרכב (ובמיוחד אם הוכחה נטייה לטעויות במספרים, כמו סמל הסעיף), ומכאן - טעות בזיהוי הרכב בו נעברה העבירה, ומכאן - טעות בזיהוי הנהג מבצע העבירה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בספק שיש יותר מידי דו״חות על טלפון סלולרי שנשלחים בדואר. 

בניגוד לעבירה שבה הרכב ״מבצע״ משהו לא חוקי שבולט כלפי חוץ (פניה אסורה, אי מתן ז״ק...), כאן מדובר על עבירה שמתבצעת בפנים הרכב ולכן למיטב ידעתי הנוהל הוא לעצור את הרכב ולמסור את הדו״ח לנהג במקום.

יכול להיות מקרה נשלח בדואר, אבל אני בספק שיש יותר מבודדים כאלה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 50 דקות, Be roo כתב:

אני בספק שיש יותר מידי דו״חות על טלפון סלולרי שנשלחים בדואר.

למה? הרי היה את פרויקט מצלמות ה-"דארת ווידר" (המצלמות הניידות עם רזולוציה טובה שתיעדו עבירות טלפון נייד)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש הבדל בין תיעוד של העבירה במצלמה לבין שוטר שרואה רכב חולף לרגע לידו.

באופן כללי, שוטרים שרואים עבירה מונחים לעצור את הרכב ולמסור דו״ח במקום. שליחת דוח בדואר במקרה של אכיפת שוטר אנושי היא מקרה חריג יחסית בכלל, ואומנם אין לי דרך להוכיח זאת, אבל אין לי ספק שבמקרה של עבירת טלפון (או חגורת בטיחות למשל) זה כמעט לא קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ככה"נ מדובר בטעות הקלדה של הסעיף בעת הזנת דו"ח ידני למחשב.  לך נותר רק לקוות שהפקידה בדואר לא טעתה בהזנת מספר הדו"ח שלך😂

לגבי סוג רכב בדו"ח - ככה"נ טעות סופר. אם הצבע ומ.ר. תואמים, אין לזה כל משמעות.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1139 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...