Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאחר שהמאזדה 3 2005 הותיקה עם 230000 ק"מ מראה סימני עייפות והמוסכניק אמר לי בטיפול האחרון לפני חודש

"בטיפול הבא תגיע עם רכב אחר" החלטתי להתקדם.

הדרישות :

1) רכב גבוה (הגברת אוהבת)

2) לא קטן מדי (הילדים אמנם בגרו אבל יש נכדים וגם הורים מתבגרים)

3)לא גדול מדי (אני לא מתחבר לגודל של ספורטאז' / טוסון ולא לשתיינות שלהם)

4) יפנית / קוריאנית

נסועה צפויה ברכב - 15K ק"מ +-

מאוד לא רצינו להוציא מעל 80K ועל קיה נירו נורמליות מבקשים הרבה יותר.

המגרשים הגדולים כמו אוטו סנטר וטרייד מובייל מבקשים 10 / 15 מעל המחירון ומשכנעים אותך "ככה זה השוק , עזוב את לוי יצחק"

מועמדת ראשונה - מיצובישי ASX 2018 במחיר 89K , הק"מ לא גבוה אבל ליסינג .

נחמד אבל איכשהו לא בא לנו בטוב המחיר. ראיתי גם שהביטוח יקר יחסית (חביב על גנבים ?)

מועמדת שנייה - הונדה HRV משנת 2016 יד שנייה עם 50K ק"מ בסה"כ , 2 ידיים פרטיות . מבקשים 82 וירדו ל80 לפי לוי יצחק.

מעניין שיד2 מתמחר אותו בעשיריה פחות.

בהתחלה התלהבתי מהאוטו ובמיוחד שהסתבר שאחי מכיר היטב את המוכרים שהם ישרים ואמינים .

זו כמובן טעות כי מה שחשוב זה איך האוטו ולא שום דבר אחר.

באנו לראות והגברת לא התלהבה "האוטו לא סוחב" .

בקשתי ספר טיפולים וקצת גמגמו . לא וויתרתי והסתבר שאמנם האוטו לא נסע כמעט אבל מאפריל 2019 כלומר שנתיים ו8 חודשים לא נכנס למוסך !!!

כאן כבר הייתי צריך לנתק מגע אבל אמרתי "בוא נבדוק"

הבדיקה העלתה שיש להחליף משולשים ותושבת מנוע . המוכר סירב להוריד.

התקשרתי למוסך והוא אמר לי "רד מהאוטו הזה . לא סוחב ויש כאלו שמכרו אותו מהר"

החלטנו לוותר.

חיפשתי במקביל כל הזמן סוזוקי ויטארה או קרוסאובר.

העדפתי את המודל מ2017 אבל בתקציב נכנסו או ק"מ גבוה או ליסינג או במקומות רחוקים בארץ.

החלטתי לשקול גם המודל הקודם 2016 וידוע לי שיש סיכון בגיר , אך מדיניות היבואן לקחת אחריות (קרסו שומעים ?) מקטינה את הסיכון.

מצאתי מודל 2016 פרטית יד ראשונה מטופלת רק בחברה 52000 ק"מ מאנשים הגונים.

רכב נחמד ומאובזר בכל מה שאנחנו צריכים.

אנחנו מכירים לא מעט אנשים עם הרכב הזה שמאוד אוהבים אותו.

המחיר היה הוגן - קצת מעל לוי יצחק משוקלל וקצת מתחת ליד2 משוקלל. 

הם לא התפרעו בלבקש 10K מעל המחירון כנהוג בימינו.

האוטו עבר לאחרונה טסט וטיפול גדול ואין מה להשקיע בו.

הבדיקה ב"טסט בשרון" כפר סבא היתה מעולה וקניתי. 

בעז"ה שניסע בדרכים טובות

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
  • אהבתי 2
פורסם

תתחדש וסע בדרכים טובות. היו ברשותי שתיים כאלה. אחת מודל 2014 והשנייה מודל 2016. שתיהן חדשות מהחברה וכל אחת עשתה 50K עד למכירתה. למרות שהדעה אינה פופולארית פה בפורום, סברתי אז ואני סבור כיום שיש לה VFM גבוה. בשני הרכבים שהיו ברשותי לא נתקלתי בבעיה בגיר. בזמנו נאמר לי שהסיבה היא בגלל שאופי הנסיעות שלי הוא מחוץ לעיר בעיקר. הכניסה והיציאה נוחות והיא מרווחת יחסית. בצד השלילי ניתן לציין את חוסר הנוחות (יחסית לצרפתייה שברשותי היום) ורעש המנוע הבולט. ממליץ בחום להקפיד על הטיפולים כל 15K ולא להיצמד להוראות היצרן (20K).

פורסם

אכן רכב טוב שמבצע את המוטל עליו בלי להתחכם.

לפני 4 שנים המלצתי לקרובת משפחה עליו וכך יצא. קנינו אחד מבציר 2014 עם גג זכוכית אשר צבר 120 אלף ללא תקלה אחת.

לפני חודשיים רצתה להתדקם בשנתון ובחרה שוב בקרוז אובר טורבו שנת 2018. הישיבה הגבוהה ושדה הראייה עשו את שלהם.

כמובן שהטורבו חזק משמעותית עם יחדית הנעה יותר שקט ורהוטה. 

כמו כן הרכב מאוד מבוקש כיד שנייה ונמכר לרוב מעל המחירון.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם (נערך)

גם לי יש כזו, עם כ-75,000 ק"מ. מעדיף לנהוג בה, למשל, על פני הארונה הכמעט חדשה (13,000 ק"מ) של אשתי.

מבחינתי נוחה, וסה"כ אמינה. לפני כשנה  חוויתי את תקלת הגיר הידועה, הביטוי היחיד היה שתי נורות צהובות בלוח המחוונים, אבל התקלה לא השביתה את הרכב (ולדברי המוסכניק אפשר לנסוע חודשים עם התקלה). נזקקתי לעוד ביקור במוסך כדי להשלים את הבדיקה שנדרשה לקבלת האישור להחלפת "מוח גיר" על חשבון האחריות המורחבת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כדי להקטין סיכונים ושתהיה אחריות על הגיר , נראה לי שאמשיך לטפל במורשה יבואן בשלב זה.

עד היום הרכב טופל ב"לי" כפר סבא .

אני תושב פתח תקווה .

יש את "דב" בסגולה וכן את המרכזי באיינשטיין.

המלצות חיוביות / שליליות תתקבלנה בברכה

בנוסף , הופתעתי ממחירו הזול של הביטוח.

על מיצובישי ASX ששקלתי רצו 1200 יותר

פורסם

כדאי שתטפל במורשה בגלל הגיר. מכיר שני בעלי רכב 2015 שנזקקו להחלפת גיר מעבר לאחריות המקורית . היבואן בדק את הטיפולים שלהם שנעשו במורשה בכדי לאשר החלפת גיר. הולף לגיר חדש לחלוטין. לשניהם קרה באיזור ה 60000 או 70000 ק"מ. 

פורסם

במיוחד שמחירי הטיפול במורשה ממש לא יקרים (יחסית ליבואנים אחרים). 

תתחדש. 

רק זכרונות טובים יש לנו מהרכב הזה (נקנה חדש ב 2014,נמכר כעבור 3 שנים עם 35000 ק"מ). 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

חובה עליך להמשיך לטפל במוסכי הרשת עד סוף חיי הרכב. היבואן אכן מצויין ולוקח אחריות מלאה אבל מן הסתם דורש שתטפל אצלו.

כרכב הוא עושה את העבודה ככלי התניידות מרווח וחסכוני ולפי הניסיון שיש לנו עם אחת מ 2015 (ברשות המשפחה מהיום הראשון) הוא גם אמין מאוד, אפילו תקלה אחת בכל שנות הבעלות לא היתה לנו וברור שאם תהיה בעיה עם הגיר אין לנו חשש כי ההורים טיפלו רק אצל היבואן (כמו רבים מרוכשי המותג הזה, הם בכל מקרה שמרנים שיטפלו רק אצלו)

תתחדש.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

לאחר שבועיים עם האוטו , מצבר הוחלף אתמול שלא בהפתעה - ציינו בבדיקה שהוא חלש

החלפתי לוולטה עם שנתיים אחריות אצל "מקס מצברים" בכפר סבא.

מבחינת נהיגה - התנוחה הגבוהה היא בהחלט פיצ'ר נחמד ואני מבין את הצורך בסגמנט הרכבים הזה.

המולטימדיה ומצלמת הרוורס מספקים אותי בהחלט בוודאי בהשוואה לעבר.

לא מדדתי עדיין צריכת דלק מדוייקת אבל נראה חסכוני - 400 ק"מ על קצת יותר מחצי מיכל . התוואי הוא כ 2/3 בינעירוני וללא מזגן.

פחות אהבתי נסיעה בדרכים משובשות / באמפרים כי מתנהג  בקופצנות וכן רועש בבינעירוני סביב 110 קמ"ש.

הצמיגים שיש כרגע על הרכב הם שנואי הפורום דנלופ SPFM800 מייצור בתחילת 2019.

אשמח לדעת מה כל כך רע בהם ?

כרגע לא יוחלפו כי יש בשר ואין יובש ועלות רביעיית מישלין פרימסי 4 במידה הזו מתקרבת ל 2400 שקל

פורסם

התחושה שלך לגבי רעש במהירויות גבוהות ונסיעה בדרכים משובשות נכונה ומאפיינת את הרכב. לגבי צריכת הדלק היא התייצבה אצלי בקביעות בתקופה של ארבע שנים על 1:16 בנסועה 70% בינעירוני. אני מניח שתגיע לצריכה דומה.

פורסם

צריכת הדלק אצלי, בנסיעה שמרביתה עירוני-פרברית (חיפה והקריות), סביב 12-13 קמ"ל. בנסיעה בינעירונית כמעט טהורה מגיע לסביבות 17 קמ"ל. צריך להוסיף שהנהיגה שלי רגועה, והרכב מתאים לכך. יש לי רושם שצריכת הדלק רגישה מאוד ללחץ ניפוח הצמיגים. דרך אגב, אני נוסע על goodyear effigrip performance, הרביעיה עלתה לי 2200 ש"ח לפני שנתיים, כאשר צמיג ממותג ביניים אירופי היה חוסך 400 ש"ח. המידה יקרה.

לגבי הרעש והקופצנות - הקרוסאובר הוא הסוזוקי הששי שלי, והתכונות האלה אפייניות ליצרן. נסה לעבור במפר עם סויפט קצרצרה.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אכן לקחתי פעם סוויפט משכן לסיבוב קצר ומייד ויתרתי על האוטו הזה בין היתר בגלל מעבר באמפר.

קיוויתי שבקרוסאובר יהיה יותר טוב ולא ידעתי שזו "מדיניות יצרן".

האם רעש וקופצנות הם פיצ'רים שעוזרים למכירות ?

איזה לחץ אוויר אתה מנפח ? ראיתי שיש comfort ויש economy .

קבלתי את האוטו עם 36 בכל הצמיגים שזה קרוב יותר ל comfort וברור שלא אמלא economy שאז יהיה עוד יותר קופצני

פורסם

תתחדש ותהנה, קנייה מאוד רציונאלית עם ניחוח של רכב פנאי

אכן, קולגה מהעבודה שבחר בקרוסאובר מתלונן על "נסיעה על קרש"...

מקווה שלא תיתקלו בבעיות עם הגיר הרציף, אבל מעניין איך עדיין המותג סוזוקי נהנה ממוניטין אמינות גבוה למרות הגירים הסוררים

פורסם (נערך)

@zvigoldenהיתה תקופה בה ניפחתי ל-economy, לאחרונה קצת פחות - סביב 36-38.  

ה-TPMS מתריע בפחות מ-200 קילופסקל, שזה בערך 28psi. לפני מספר שבועות היה לי פנצ'ר קיבלתי ירידה מהירה, ממש מול העיניים, מ-195  עד 100 תוך דקה או שתיים. בלי ה-TPMS זה היה עולה לי כנראה זוג צמיגים אם לא נזק לג'אנט.

כנראה שהנוקשות קשורה למאפייני השוק היפאני, שהרי יפאן מדינה הררית, לא ארה"ב עם הכבישים הנינוחים שמתאימים למתלים רכים. חפש JDM (או Japanese Domestic Market).

@mottisתקלת הגיר נקודתית לדגם מסויים, אינה משביתה או גוררת נזקים ארוכי טווח, והיצרן/יבואן לוקחים אחריות במרבית המקרים, כך שהמוניטין לא נפגע.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...