Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי לקוח שהתחיל את הבניה לפני 12 שנים, בניה של וילה שארכה שנתיים, הוא קבלן בעצמו שבונה מבני תעשיה באירופה בכמה מדינות.

- בארץ הוא לא בונה רק בגלל איכות הקבלנים לטענתו.

- נחזור לוילה שלו, אני גם הייתי אחד הקבלנים שם (מתח נמוך) ועדיין אחרי 12 שנה אני היחיד מאז שנותן לו שרות, רק בזמן הבניה התחלפו 3 קבלני חשמל, וגם קבלן הגמר התחלף, ב 10 השנים האחרונות הגיעו לשם רק כדי לתת שרות תיקונים ואחזקה למערכות השונות כ 5-10 קבלנים שונים בכל תחום החל מאינסטלציה ועד גננות וזה כי לדברי הלקוח אף אחד לא עומד בסף מינימלי כדי לתת לו עוד עבודה.

משפט ששמעתי אותו אומר "בעל מקצוע טוב צריך לשמור כמו יהלום, שלא יאבד לך וגם אם מחיר העבודה גבוהה, זה יהיה יותר זול מלהחליף אותו במישהו אחר"

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

העובדים בסופר שאתה מתאר הם עובדים לא מקצועיים. פות"ש דווקא מדבר על בעלי מקצוע, ואחת המחלות בארץ היא חיסול ההכשרה שלהם. במקום שמכונאי אי חשמלאי או דפס או חרט יוכשרו למקצועם מגיל 15-16 (עם או בלי אופציה לשינוי מסלול בהמשך) ויוכלו גם להתקדם בו, היום האפשרות כמעט לא קיימת.

בעבר היו לגיל תיכון שורה ארוכה של מסלולי הכשרה מקצועיים (כמובן במקביל לעיוניים)- החל מ"מסמ"ת" שבו ניתן חינוך תיכוני מלא בתוספת הכשרה מקצועית (מסלול קשה מאד עם שעות לימודים ארוכות), ועד מסלול ה"חניכות" שבו התלמיד למד יום בשבוע  בבית הספר, ואת שאר הימים עשה בתעשיה.  הדברים נאלה חוסלו באופן סיסטמתי וכמעט לא קיימים היום - ובשם מדיניות "אי הנשרה" מוצאים לתלמידים כל מיני מסלולים מוזרים בתיכונים, כאשר הם לא מתאימים למסגרת והמסגרת לא מצאימה להם, מה שפוגע  בכל התלמידים ומקשה מאד על ההנהלות והמורים

יש כנראה גם צד כלכלי - הכשרה מקצועית מצריכה סדנאות ומעבדות, ובהן הרבה מדריכים, וזה עולה הרבה כסף. אז אלה אינם מתוקצבים, ואת המחיר משלמים כל אזרחי ישראל בגלל מחסור בעובדים מיומנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

יש כנראה גם צד כלכלי - הכשרה מקצועית מצריכה סדנאות ומעבדות, ובהן הרבה מדריכים, וזה עולה הרבה כסף. אז אלה אינם מתוקצבים, ואת המחיר משלמים כל אזרחי ישראל בגלל מחסור בעובדים מיומנים.

סיכמת יפה,ופה קבור הכלב,לכן לא שיהיה שינוי לטובה,אלא זה יהיה יותר גרוע,לכן פער החברתי רק יגדל בשנים הבאות,כי המבוססים ישלימו באופן פרטי את החינוך,והיתר יצאו לחיים בלי חינוך נורמלי ובטח 0 חינוך פיננסי !!!
ואצלנו הכל מתחיל מהצבא שזה ישליך לפוטנציאל השתכרות,מזמן זה לא "כור היתוך" אלה מקפצה !

כמה עולה להוריד פרופיל, לצאת מקרבי ולהגיע ל-8200 המחירון נחשף.pdf

איך אתה רוצה למשוך מורים איכותיים, כאשר אתה לא יכול להתפטר מהנחותים,והכל הולך לפי הוותק,שעם השנים רק נהיו יותר גרועים ולא רלוונטים?
כנ"ל כל המשרדים הממשלתיים עם הנהלת ביניים בושה,אנאלפבתים מקומבנים שהגיעו לתפקיד עם מכרזים תפורים,כל עובד שמנסה להוכיח,בתקווה שיעריכו אותו לפי ביצועים,שאלה של זמן מתי יתייאש.

תציצו לאן הולך התקציב האדיר של משרדים...אז איך ישאר כסף להשקיע במעבדות,ציוד מודרניות ?!?

2021-12-30_13-16-26.thumb.png.58bd287c89c99dffc6742c919906191f.png

https://shkifut.education.gov.il/national/budget

כמובן עוד לא דיברנו על פצצה המתקתקת של הגירעון האקטוארי של פנסיות התקציביות O_o

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם

בכל מקום השכר יהיה מרכיב עיקרי של ההוצאות.

בוא נעזוב רגע את הקושי להפטר ממורים גרועים (ואת הויכוח האינסופי על מיהו מורה טוב או גרוע*): אתה יודע כמה קשה לגייס מורים חדשים? תנאי השכר ירודים וצריך להתמודד לא רק עם התלמיד הישראלי, אלא גם עם ההורים שלו, ועוד כהנה וכהנה. אז מה - תוותר על ההוראה בכלל?

* דוגמה קטנה, אישית. אני יליד חיפה, ובבית הספר היסודי למדתי בבית ספר בשכונה סבירה לגמרי. לקראת כתה ד' נודע להורי שמגיעה מורה חדשה, שבעיר הפיתוח בה לימדה קודם נחשבה לעילוי. אני, שהייתי בין התלמידים החזקים בכתה, סבלתי קשות מרמת ההוראה שלה. אבל התלמידים החלשים נהנו ממנה. אז האם, כמערכת, צרעך להתיחס אליה כטובה או גרועה?.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברור,בחינוך הון האנושי זה המרכיב הכי חשוב !!!

אבל כאשר רוב המורים במערכת החינוך הממשלתי לא רלוונטים להיום,ויושבים לך בתור "התחייבות אקטוארי" בלי יכולת תמורה אמיתי,זה יהפוך לבעיה רצינית בזמן הקרוב,זה לא משהו שישתנה אם לא יעשו שינוי קיצוני,וזה לא יקרה בגלל הועד החזק שלהם !!!

הלם לראות את השכר המעליב הזה. אני מרוויחה חמישית ממה שהרווחתי פעם.pdf

בטח שיש פתרון.אנחנו שינינו פרדיגמה מבחינת מגורים,חיים איפה שיש חינוך נורמלי,ומשקיעים איפה שכדאי,כי מה לעשות יכולת בחירה של מוסד לימוד קשור למקום מגורים שלך.
האידאלי היה לעבור לשיטת וואוצ'רים,הממשלה נותנת לי את הצ'ק במסגרת "חוק חינוך" ואני בוחר לאיזה מוסד לימוד לשלוח את הילדים,היו קמים פה הרבה ב"ס סופר איכותיים משולבים הרבה טכנולוגיה מתקדמת,והילדים שלי יודעים,שכדי להצליח אין מנוס להסתגל לימוד עצמי ולא להסתמך על "מורה עילוי" שגם בכיתות מחוננים ומצטיינים יש בעיות משמעת,והמורה המסכן לרוב נמצא בסיטואציות לא נעימות,ונוטע להתייצב למחנה משותף הכי נמוך !!!

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

העובדים בסופר שאתה מתאר הם עובדים לא מקצועיים. פות"ש דווקא מדבר על בעלי מקצוע, ואחת המחלות בארץ היא חיסול ההכשרה שלהם.

גם אני לא למדתי בבי"ס מקצועי, אבל יושב היום על תקן המכניקר הראשי של אירופה בתחום מסויים של תאגיד בינלאומי מוכר, ומנחה כמה מ'אנשי המקצוע' החזקים בתעשייה איך לעשות את העבודה שלהם. לא הכל עניין של הכשרה, הסביבה משפיעה מאד על הציפיות של אדם - מעצמו, מהקולגות, ומהלקוחות הפוטנציאליים. ויש כמובן גם את הקטע של soft skills, שלא נעלם מישראל אלא פשוט מעולם לא הגיע לשם.

פורסם (נערך)

@קיורטוש אוטומוטיב היו קמים בתי ספר איכותיים כמו שעם ההפרטה קמו לנו חברות אוטובוסים מפוארות.

צריך להבין שהפרטה אינה הפתרון לכל חוליי המדינה.

@Derish אולי לא למדת בבית ספר מקצועי - אבל כנראה שאתה לא בוחל בגריז על ידיים (או האקויולנט שלו בתעשיה שבה אתה עוסק). הטענה שלי אינה שאנשים חייבים ללמוד לעבוד בידיים (דרך אגב - כן, אני מתחלחל כשאני רואה שאפשר לסיים תיכון בלי לדעת להחזיק ביד מסור או מברג). העניין הוא שלא כל אחד מסוגל ללמוד לבד, ולא מקבלים את האופציה הזו במערכת החינוך. כנראה שאצלך זה שילוב של יכולת למידה עצמית עם הכשרה טובה בכך (כתבת שלמדת בבית ספר שמחשב טוב), אז התוצאה היא אוטודידקט. בהחלט לא יכולת שיש לכל אחד.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...