Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיואש באופן כללי מרמת בעלי המקצוע בארץ אל מול בעלי המקצוע בחו"ל.

Alkash
שימו לב! השרשור הזה בן 1138 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

זה לא מגיע מאיזה מקום של אי אהבת הארץ, אלה נטו מרמת בעלי המקצוע בארץ שאני עד היום ב25 שנה שאני חיי פה, לא מצליח להסביר לעצמי.
מידי שנה אני נמצא בבית הפרטי שלי באוקראינה לתקופות של חודש  עד 3 חודשים. אני מתחזק את הבית ואת הרכב שלי שם בעזרת בעלי מקצוע המקומיים.

אני פשוט לא מצליח להסביר לעצמי את ההפרש ברמת בעלי המקצוע בין ישראל לאוקראינה.
למשהו באוקראינה, כשאני מזמין שירות של בעל מקצוע, יש לי תחושה שהוא באמת רוצה לבוא לעשות את העבודה שלו.
כשיש  לי תקלה ברכב באוקראינה, אני נוסע למוסך, מוסך רגיל, שום דבר לא מיוחד בו או "פרימיום" ואני מקבל את הרכב אחרי כשהתקלה מתקונת ביחד עם חשבון סביר.
כשאני מזמין בעל מקצוע בנוגע לבית, הוא תמיד מגיע בזמן ותמיד עושה את העבודה שלו באופן חיובי, מקבל תשלום שקבענו עליו מראש והולך משם כשהכל עשוי כמו שצריך.
הבית עבר שיפוץ כללי, שכלל החלפת כל המערכות בבית, כולל חשמל, מים, חימום, גג והחלפות ריצפה וצבע כללי. ואני בכלל הייתי בישראל בזמן השיפוץ ככה שלא היה אף אחד שישב לפועלים על הראש.
הגעתי לשם לאחר השיפוץ ובאמת שלא היה לי דבר רע אחד להגיד. הכל היה עשוי בדיוק בצורה שביקשתי, הכל היה ישר, נקי, עובד, בצבע שביקשתי ובצורה שביקשתי.

פה בארץ אני פשוט לא מצליח למצוא בעלי מקצוע כאלה. לא בתחום הרכב וגם לא בתחומים אחרים.

אני מזמין צבעי עם הרבה המלצות באינטרנט, הרבה לקוחות מומלצים. לצבוע את התקרה לאחר נזילה, עבודה של שעתיים גג שלצערי לא עשיתי בעצמי כי הייתי בתקופה מאוד עמוסה בעבודה.
לקח לי ולאישתי יום שלם לגרד את הצבע מהריצפה ומהכיור, כי הבן אדם פשוט החליט לא לכסות שום דבר לפני הצביע.

חיפשתי איש תקשורת לפני כמה שנים, שיעשה לי נקודות תקשורת בדירה, התקשרתי ל30 אנשים לפחות, מתוחם רק ילד בן 19 הסכים לבוא, כי לכולם 4 נקודות תקשורת נשמע כמו עבודה קטנה שלא שווה לקחת.
אחרי שהילד סיים ועזב אחרי 20 דקות עם תשלום לא קטן. האינטרנט בבית היה עובד בצורה נוראית במהירות הרבה יותר נמוכה ממה שהוא אמור לעבוד, נאלצתי לחווט את כל הנקודות תקשורת מחדש בעזרת כלים שהזמנתי מאייבי לפי מדריך ביוטיוב ואז לבסוף האינטרנט עד היום עובד נהדר במהירות המקסימלית שלו.

אבל התחום הנורא מכל זה תחום הרכב. למזלי הצלחתי להמנע ממנו במשך שנים על ידי לקיחות מכוניות ליסינג מהעבודה.

אבל כיום אני תקוע עם הרכב המשני בבית שלרוב אישתי נוסעת בו. לאחר החלפת מצבר המצלמה האחורית לא עובדת. 
זה לא איזו בעיית חשמל נוראית ומסתורית שצריך צוות של עשרה מהנדסי חשמל כדי לתקן. כולה מצלמת רוורס שלא עובדת.
ב3 ימים ביקרתי אצל לא פחות מ5 חשמלאי רכב. כולם עם הרבה המלצות באינטרנט, דפי פייסבוק מרשימים. ואני פשוט מופתע כל פעם מחדש.

אף אחד מה5 אנשים האלה אפילו לא הלך למאחורי הרכב כדי להסתכל על המצלמה, אף אחד לא בדק שום דבר. אף אחד לא הוציא שום כלים, אף אחד אפילו לא חשב להשתמש ברב מודד או בדק פיוזים.

3 חשמלאים אפילו לא הסתכלו על הרכב, הם לא קמו מהכיסא שלהם במשרד ואמרו לי "תשמע הלך לך רכיב של הצגת המצלמה על המסך, אי אפשר לקנות כזה, הפתרון היחיד שאני יכול להציע לך זה החלפת המערכת קומפלט ביחד עם מצלמה חדשה ופנל חדש, החל מ2000 ש"ח".
וכששאלתי אותם איך הם יודעים שזאת התקלה, הרי הם אפילו לא הסתכלו על הרכב או על המצלמה. הם ענו לי כל מיני שטויות בסגנון של "אני 20 שנה בתחום אני מכיר את הבעיה".
חשמלאי אחד אמר לי שהוא מכיר את הבעיה בדגם של הרכב שלי, היא בדר"כ מסתדרת בעצמה באופן קסום. כשאמרתי לו שהמצלמה לא עובדת כבר שבוע, הוא אמר לי "סע עוד עשרה ימים זה אמור להסתדר מעצמו". וכל זה כמובן בלי אפילו להסתכל על הרכב.
ועוד חשמלאי אחד, פירק לי המערכת מולטימדיה, ניתקת את כל הכבלים, חיבר אותם מחדש, זה לא פתר את הבעיה ואמר לי "מצטער זה כל מה שאני יכול לעשות אני לא יודע איך לפתור את זה".

בסופו של דבר אמרתי לעצמי, פאק איט, אני אסע ליבואן שממנו קניתי את הרכב עם המצלמה, אני אשאיר שם המון כסף רק שיפתור אותי מהבעיה הזאת. 
החשמלאי אצל היבואן, נכנס לרכב, איפס את המערכת להגדרות יצרן, הדליק וכיבה אותה מחדש כמה פעמים, דומם והניע את הרכב כמה פעמים. ולאחר 5 דקות אמר לי "מצטער אני לא יודע איך לעזור לך מעבר לזה והרכב כבר לא באחריות, תמצא חשמלאי פרטי שיתקן לך את זה".

אני באמת לא יודע מה לומר, עברתי אצל כל החשמלאי באיזור ואף אחד מהם אפילו לא הסכים להסתכל על המצלמה עצמה. 
אני בכנות לא יודע היכן אתם מוצאים בעלי מקצוע שבאמת רוצים לעבוד במדינת ישראל.

מאיפה מגיע ההפרש הזה ברמת בעלי המקצוע? הכי אם לדבר בכנות, אוקראינה היא מדינה נחשלת אל מול ישראל. למה רמת העובדים והקבלנים שם כ"כ הרבה יותר גבוה?

עריכה אחרונה על ידי Alkash
  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נחשלת, לא נכשלת. 🙂

גם במונחי אוקראינה הדוגמאות שלך לא בדיוק מייצגות. יש לי קולגה שגר בניקולאייב ולא מצליח למצוא מוסך נורמלי מבלי להגיע לאודסה, כי אף אחד פשוט לא רוצה לעבוד. לא עוזר דיבור מנומס, תמריצים פיננסיים, שום דבר - פשוט עצלנים שלא רוצים לזוז וצריך להסביר להם כל מה שאתה רוצה שיתבצע. אצל ידידה שגרה בקייב המצב יותר מעודד, אבל גם שם למצוא מוסך או בעל מקצוע איכותי שיתן שירות טוב זה לא עניין של מה בכך. התחרות גבוהה יותר ולכן יש קצת יותר מוטיבציה מאשר בישראל, אבל זה רחוק מלהיות גן העדן שאתה מתאר.

אני מבין לגמרי את התחושה שלך, וזו גם אחת הסיבות העיקריות שאני נשאר בחו"ל. ההבנה שלא משנה כמה כסף תשלם, בסוף הדרך היחידה לבצע עבודה היטב היא ללמוד אותה ביוטיוב ולבצע לבד, היא מתסכלת. אבל אתה גר במדינה שהסטנדרטים בה נמוכים באופן כללי, ואין לה תרבות של שירות לקוחות, אחזקה, או תיקון דברים שיעבדו לאורך זמן. זה חלק מהחווייה של לגור בארץ לטוב ולרע, ואם לא מתאים לך - השמיים עוד מעט יהיו פתוחים שוב.

מצד שני, לך תמצא שווארמה או פלאפל איכותי בחו"ל כמו שיש לך בכל אזור תעשייה ישראלי... עניין של סדרי עדיפויות אישיים.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, Derish כתב:

נחשלת, לא נכשלת. 🙂

25 שנה בארץ והייתי בטוח שהכוונה למדינה נכשלת כי היא כישלון. כל יום אתה לומד משהו חדש. 😀

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

"חשמלאי" רכב בארץ, זה לא באמת חשמלאי. זה לא שונה מבעל מוסך שיכול להיות אנפלבית, אבל קנה תעודת מהנדס שתתנוסס אצלו על הקיר. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 31 דקות, יענקו כתב:

למה אתה הולך לחשמלאי ?

תלך למתקין מערכות.

בקרית מלאכי ממליץ על "רדיו גיל".

הם כולם היו מתקיני מערכות. שמגדירים את עצמם כחשמלאים בנוסף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את סקר השוק שלי לגבי מוסכים ושאר בעלי מקצוע בתחום הרכב עשיתי עוד עם קבלת הרשיון, בימיי הראשונים בפורום. אני נשאר נאמן להם כבר מעל עשור, ויודע שגם כשאני בחו"ל ולאמא דריש יש בעיות עם האוטו היא לא צריכה לחשוש מהפתעות. למרות שהיא גרה בנתניה והמוסכים/סדנאות נמצאים בהוד"ש, פ"ת ות"א - אין דיון ואין התלבטות אם לנסוע אליהם או לא. הם בתמורה תמיד מוצאים את הזמן לקבל אותה, מדברים איתי בסבלנות בטלפון כדי להחליט מה מזמינים/מתקנים, ולוקחים את הגעתה מרחוק בחשבון במעמד התשלום. 

בדומה לבייביסיטרים ועוזרי/ות בית, נראה לי שזה אחד התחומים האלה שבהם כשכבר מצאת אחד טוב אתה לא מוותר עליו גם עם הילד/בית/אוטו השני והשלישי. אבל אם בעיר ממוצעת באירופה זה סתם תורם לתחושה הטובה, אז בישראל זה עניין של הישרדות טכנית וכלכלית. הסיכון שבהליכה לבעל מקצוע אקראי, במיוחד אם אתה לא גבר ממוצא מזרחי ובטווח גילאים ספציפי, הוא פשוט גבוה מדי. אלא אם כן אתה נוסע לטירה/טייבה/כפר ערבי דומה באזור מגוריך, וגם שם צריך לדעת בדיוק לאן. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עובד בשירות לקוחות ועוד עם לקוחות שלא מבינים (אל תגזימו זה לא מה שאתם חושבים, פשוט חוסר הבנה בתחום שחדש להם). אני אוהב לתת שירות. אני לא אטרטר אף לקוח כי סתם בא לי אלא אם מגיע לו לקבל את הטרטור ולחלק באמת מגיע . אתן לו את השירות שהוא צריך והכי מדויק שיש. לפעמים הלקוח לא יודע בדיוק מה הוא רוצה ואני יודע כבר לאבחן את הבעיה כשהוא מספר לי. 

כמה שיותר מהר הלקוח נכנס וכמה שיותר הוא יוצא, ככה הוא יחזור אליי כי הוא יודע שהוא יקבל את השירות הכי טוב (גם אם זה יבוא עם צעקות לפעמים, ישראל כבר אמרנו?). 

לא קל לתת שירות בארץ ולפעמים יש להם דרישות מוגזמות ומנותקות מהמציאות אבל כשמסבירים נכון ויפה, הכל מסתדר להם בראש (וזה לא כי אני רוצה לדפוק אותם אלא פשוט זה המערכת). 

בנוגע למוסכים, מאוד פשוט. לא מתערבים או מסתכלים על מכונאי תוך כדי עבודה. לקח לי המון זמן להבין את זה, נכוותי מספיק מהחרא הזה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן זה משהו טבוע בישראלים, הקטע המוזר הזה.
היה אצלי בחצי שנה האחרונה כמה פעמים מזגניסט, היה על הגג ראה שאין איטום בחיבור של המגזן לצינור שלו.
כמובן שהייתי צריך לחכות שינזל כל הגשם בתוך הבית במקום שהוא יגיד פעם אחת שהאיטום לא קיים ונאכל מהשמש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חי יותר ממך בארץ,ועל התסכול שלך התבגרתי מהר מאוד אחרי סיום שירות צבאי ומעבר לחיות עצמאי....להיות אוטודידקט....רק לימוד עצמי של בייסיק של כל תחום,לדעת לשאול את השאלות הנכונות,על מה לשים דגש,ועידן האינטרנט הפך את זה ליותר פשוט אם אתה יודע לזקק משם ידע מכל הזבל והטעיה !!
ברור שנים עבדתי בשיווק וקמעונאות,וזה מאוד עזר לי לסנן את רוב ה"כאילו" מקצוענים,ותמיד היה לי חיבה ל-IT/טכני אבל לא מתלהב מ-DIY ביתי,ואני לא חושב שאני צריך לעשות הכל,במסגרת ניהול זמן שלי,מעדיף לשלם למישהו בזמן הזה אעשה יותר כסף בתחום שלי.

לכן את הבעלי מקצוע שאני מצאתי ומעריך את המקצועיות/שירותיות שלו,אני גורר מעיר לעיר אם יש צורך,אני משכיר נכסים + מגורים שלי ושל אמא שלי,משתמש באותם בעלי מקצוע כבר שנים,ומשלם אקסטרה בכיף ובאהבה !
זאת מדינה שרוב העובדים בתחום של שירות עובדים אנשים ללא הכשרה,למדו בדרך או קידום פנימי,מקסימום החברה יכשיר אותם תוך כמה ימים,דגש שעד הפקידה כולם "אנשי מכירות" של כל דבר,בלי זה אין להם משכורת נורמלי !
-  מלצר (באירופה יש הכשרה גם לזה) פה כל אחד יכול
- בשיפוצים/התקנות מזגן/תיקון הדרישה שיהיה לך דופק/פאסון/דיבור חלקלק כמה כלים....יאללה

- תחום של מכונאי וחשמלאי רכב נשלט ע"י מגזר,שם יש הרבה בעיות אינהרנטיות הקשורות ל"חומר אנושי" בלי סט כישורים/יכולות מתאימות לעידן של רכבים מודרנים

- מוכרן/מנהל חנות/משווק של רוב מוצרי צריכה או שירות פיננסי כנ"ל.....

בקיצור הכל מתחיל ונגמר בחינוך.לא כולם נועדו להיות אשפי מחשבים/מתכנתים .... שם המשפחות המבוססות ידאגו לחינוך מתאים,אבל מערך ההכשרות המקצועיות שהמדינה אמורה לדאוג,מזעזע....מה זה יעזור "חוק חינוך חינם",משרד עם תקציב שני בגודלו אחרי ביטחון,עם מורים "לא משהו" עם איכות חינוך ירודה כזאת,שהתגלה בזמן הקורונה ביתר סט ?
https://www.idi.org.il/media/14752/vocational-training-in-israel-barriers-shortcomings-and-challenges-in-an-international-comparison.pdf

בקיצור אם מבינים איך למצוא ,לדעת לשלם אם באמת הוא מקצועי,אפשר להסתדר.
לא קונה את ההשוואה מול אוקראינה,יש לי כמה סיפורים הפוכים מחוויה שלך,כנ"ל רוב המדינות באירופה שאני מכיר,אין מדינה מושלמת תאמין לי,פשוט כל אחד עם צרות בתחומים אחרים,למשל שירות רפואי ממש לא תרצה לקבל אצלך או בכלל ברוב מדינות של מזרח אירופה,כנ"ל גם כלים פיננסים ויכולת "לקנות" כסף.
החלק היותר קשה היה לי לצאת מכל ה"זבל" של ויכוח טיפשי פוליטי,ימין-שמאל,דת,חילוני-חרדי,בולשיט של לאומנות ....אם מצליחים לנטרל את כל הרעשים האלה,אחלה מדינה פה.....בינתיים. 

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

מה זה יעזור "חוק חינוך חינם",משרד עם תקציב שני בגודלו אחרי ביטחון,עם מורים "לא משהו" עם איכות חינוך ירודה כזאת,שהתגלה בזמן הקורונה ביתר סט ?

לדעת שחינוך מגיע מהבית כמו שכבר כתבת, מפילים על המדינה הרבה כאשר מצפים ממנה שתמלא את החוסר יכולת לחנך וללמד את הילדים. 

אהה.. וכמובן שאפשר לשפר אבל לאף שר חינוך אין את הביצים לעמוד מול הסתדרות המורים או ארגון המורים ולתקוע להם אצבע בעין ולהעביר חוק שיאפשר לפטר מורים בקלות רבה יותר.

מורה גרוע פשוט מעלים בדרגה(הכוונה שמעבירים לתפקיד אחר בשרשרת המזון) כי הוא מקבל תלונות ויותר קשה לפטר מאשר פשוט להעביר למקום אחר. 

יותר סביר שמורה גרוע יקבל תפקיד פיקוח מאשר מורה טוב. זה המצב בתחום החינוך בארץ וזה כבר מראה את אותותיו. 

למורים יש פערים טכנולוגיים מטורפים שקשה להסביר איך הגענו למצב הזה. הקורונה זיעזעה את המערכת כל כך שהמורים למדו בעל כורחם את היכולות הטכנולוגיות שהיו אמורים להיות להם.

רק מה היכולת של מורה חרדית, בכלל לא קיים ונדרש שיחברו אותם לאינטרנט מהיר כמה שיותר מהר (לא משנה אם מדובר בחיבור סלולר או מחשב).

היכולת של המורה הערביה יותר טובה אבל פחות במידה מסוימת מיהודיה לא דתית. 

אם עושים את זה נכון אפשר לשפר עוד את היכולות של המורים. אבל זה דורש יותר תכנים טכנולוגיים איכותיים יותר במערכות של מרכז פסגה או השתלמויות בית ספריות.

הייתי רוצה ששנה שנתיים זה יהיה הדגש עבור כל מורה. לא משנה באיזה סגנון בית ספר הוא נמצא. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רוב הצברים פה מתבלבלים,שעוד בעבר הייתי הולך לאסיפות הורים ראיתי את זה,היו בשוק כמה שיעורים יש לילד המסכן שלהם,כפרה/נשמה שלו.....מי שלא נולד פה תאמין לי,לא מצפה שהב"ס יחנך את ילדים שלו,זה תפקיד של ההורים ומגיע מהבית,אבל כן מצפה שהמורה יהיה מקצועי,שאשכרה יודע ללמד את המקצוע שלו !!!
המורים מפוחדים,לרוב עסוקים בשמרטפות,ומייחלים שהיום יגמר בלי אלימות.
ותשים לב,במפורש דיברתי על חינוך טכני !!!

הרי זה לא סוד,עם כל הסטארט אפ נשיון,הפריון העבודה בארץ מאוד נמוך !

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, Alkash כתב:

וכששאלתי אותם איך הם יודעים שזאת התקלה, הרי הם אפילו לא הסתכלו על הרכב או על המצלמה. הם ענו לי כל מיני שטויות בסגנון של "אני 20 שנה בתחום אני מכיר את הבעיה".

באופן אירוני זה נראה שהוא צדק.

אבל האימרה "אני 70 שנה בתחום ולכן אני סגן אלוהים" היא א"ב בכל תחום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש גם חלק במערך ההכשרה.

בישראל מספיק שיש לך שתי ידיים, ידע טכני, היית חשמלאי בחיל האוויר\שריון ואתה אוהב מערכות אתה יכול לפתוח מקום ולהתחיל להתקין אזעקות\מערכות\מצלמות. אם היית ספר צבאי אתה פותח סלון ואתה מעצב שיער

בגרמניה לדוגמא אם אתה רוצה להיות ספר אתה לומד 3 שנים ובמשך הזמן הזה אתה מתלמד אצל בעל מקצוע. כנ"ל כל בעל מקצוע אחר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חלק מהסיפור הוא חיסול החינוך המקצועי. מנסים לשלוח כל תלמיד ללימודים עיוניים גם אם היכולות שלו אינן מתאימות לכך. התוצאה - במקום שאנשים ילמדו מקצוע ברמה מספקת הם מדרדרים. אם בעבר היו בתי ספר מקצועיים איכותיים שם היו יוקרתיים הדבר הזה חוסל לחלוטין.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...