Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות בנוגע למשכנתא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שואל עבור חבר שעומד לקחת משכנתא,

הוא לקח יועץ משכנתאות שלדעתי הביא לו הצעה לא הכי אטקרטיבית בלשון המעטה,

שווי הדירה חדשה מקבלן 1.7 מש"ח,

לחבר יש הון עצמי של 1.1 מש"ח,

הוא צריך משכנתא של 600,000 ש"ח.

היועץ שיכנע אותו שכדאי לו לקחת 3 מסלולים,

שליש לסגור תוך 6 שנים.

שליש נוסף במידה ויהיה לו כסף נזיל לסגור תוך 5 שנים אפילו על חשבון קרן השתלמות או כסף נזיל - לא בטוח שיהיה - משתנה צמודה ל25 שנה.

שליש נוסף - להשאיר למשך 25 שנה בפריים.

זו ההצעה שקיבל מהבנק יועץ המשכנתאות,

מה דעתכם?

image.thumb.png.e0f0a49661aa4d70f0f1769852e36644.png

פורסם

זה תלוי בהחזר שחבר לך מסוגל לשלם בכל חודש לאורך זמן.

תלוי בחסכונות או ירושות משהו שהוא אמור לקבל בעתיד.

בלי קשר, אם הדירה עולה 1.7 משח ויש לו הון עצמי של 1.1, המשכנתא שהוא צריך היא לפחות 700 אש"ח. אין דבר כזה שנכס נרכש ואין הוצאות לא צפויות בדרך. עו"ד, יועצים, מיסים, ריהוט, שידרוג מזגן/מטבח וכו'.

קרן השתלמות - עדיף לא לגעת בה אף פעם, כן מומלץ לקחת הלוואה על חשבון הקרן. לדעתי ניתן לקחת עד 80 אחוז מהחיסכון הקיים בקרן.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
לפני שעתיים, חולה רכב#1 כתב:

מה ההכנסה הפנויה של החבר ? 

10 נטו בחודש

לפני כשעה, Opel Astra GSI כתב:

זה תלוי בהחזר שחבר לך מסוגל לשלם בכל חודש לאורך זמן.

תלוי בחסכונות או ירושות משהו שהוא אמור לקבל בעתיד.

בלי קשר, אם הדירה עולה 1.7 משח ויש לו הון עצמי של 1.1, המשכנתא שהוא צריך היא לפחות 700 אש"ח. אין דבר כזה שנכס נרכש ואין הוצאות לא צפויות בדרך. עו"ד, יועצים, מיסים, ריהוט, שידרוג מזגן/מטבח וכו'.

קרן השתלמות - עדיף לא לגעת בה אף פעם, כן מומלץ לקחת הלוואה על חשבון הקרן. לדעתי ניתן לקחת עד 80 אחוז מהחיסכון הקיים בקרן.

כן,

אבל לגבי התנאים שקיבל על המשכנתא,

נחשב לתנאים טובים?

פורסם

משהו לא מסתדר לי. לפי הנתונים שהעלית ההחזר החודשי הוא 45% מההכנסה הפנויה. קשה לי להאמין שקיבל תנאים כאלה, הם מסוכנים מאד, גם לחבר וגם לבנק. השאלה היא האם יש הכנסות של בת זוג או הכנסות נוספות, וכמובן גם התחייבויות נוספות. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 26 דקות, sperial כתב:

משהו לא מסתדר לי. לפי הנתונים שהעלית ההחזר החודשי הוא 45% מההכנסה הפנויה. קשה לי להאמין שקיבל תנאים כאלה, הם מסוכנים מאד, גם לחבר וגם לבנק. השאלה היא האם יש הכנסות של בת זוג או הכנסות נוספות, וכמובן גם התחייבויות נוספות. 

כן,

הוא 10 נטו + בת הזוג 7 נטו

פורסם

הכל תלוי במצב האישי שלו. על פנוי הריביות נראות סבבה.

לסגור תוך 6 שנים שליש זה אחלה, אבל צריך לזכור שזה כסף "זול" ולכן לא תמיד כדאי לרוץ לסגור הלוואות כאלו.

בנוסף, כל המסלולים צמודים/פריים - ולכן אם יהיה שינוי במשק יש סיכוי שההחזר החודשי שלו יעלה בכמה מאות שקלים. נקודה שצריך לשים לב אליה.

פורסם

שיבדוק מה הריביות לתמהיל של שני שליש קל"צ ל- 12-13 שנה ושליש פריים ל- 25-30 שנה. לא הייתי לוקח מסלולים צמודי מדד, בטח לא לתקופה ארוכה כל כך.

פורסם

ממליץ להתייעץ (בתשלום) עם מתכנן פיננסי

הון של 1.1M ש"ח זה הון מכובד, וטעות להשכיב את כולו על דירה, בזמן שניתן לקבל משכנתא של 75% ואת יתרת הכסף להשקיע בתשואה גבוהה פי כמה מהריבית על המשכנתא

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...