Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

המלצה זהה ל-2019. טויוטה אוסטרליה לכל מגוון הרכבים: 5 שנים/75K ק"מ בתנאים סטנדרטיים 😀. בארץ הורידו ל-4 שנים/60K ק"מ בגלל התנאים כנראה.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
  • תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באופן כללי, שגרת הטיפולים של היצרן היא בסיס מינימלי שרצוי להחמיר עליו.

השטות היא לתת לאחרים לקבוע לך מתי להחליף את מה ובאיזה חלק.

אפשר להזמין מסננים מהשורה הראשונה מבחינת איכות בזמן מחו"ל, להחזיק סטוק ולא לשלם הרבה. אין סיבה לא להחליף מסנן אויר כל טיפול שני.

לגבי מסנן מזגן, אני חושב שדווקא שם טעית בשקל תשעים. 

אני מקפיד לקנות מסננים עם פחם פעיל, שכבה אנטי בקטריאלית ואנטי אלרגנית, ולהחליף כל שנה. זה משפר את איכות החיים.

אם נעזרים בבעל מקצוע לעשות טיפול כלשהו, צריך לומר לו בדיוק מה לעשות ומה לא. לא להפך.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 13 שעות, amosbmw כתב:

אין סיבה לא להחליף מסנן אויר כל טיפול שני.

יש סיבה, אם אין בכלל טעם לזה. למשל, אם לא הגיע הזמן להחליף אותו. אם יש לך קרטון חלב שפג תוקפו עוד שבוע, אתה בד"כ זורק אותו ופותח קרטון חדש?

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

טיפול שנה שביעית... (סה"כ הרכב ברשותי מעל ל 4 שנים)
התחלנו את השנה הקודמת עם 81 אלף ק"מ והשנה מגרדים את ה 100
שיקול הדלק ברכישה התבסס על ק"מ שנתי נמוך (עבודה מהבית ומיקום מקום העבודה). בשנה האחרונה המעסיק, המיקום והעבודה מהבית השתנו לחלוטין ומרכיב הדלק כבר הפך למשהו שצריך לקחת בחשבון.
בשש בבוקר, בלי פקקים 1:15 על המחשב זה לא מחזה נדיר (עם רגל קלה... כי אני לא ממהר לשום מקום), בחזור עם הפקקים 1:10-1:11 זה עדיין לא סוף העולם ועדין, מתחיל לחשוב על מחליפה היברידית ואולי להשאיר את הרכב לילדים.
טיפול נוכחי 835 ₪ לטיפול קטן במורשה מיצובישי ברמלה (שווה לי את הנסיעה אליהם בגלל המקצועיות, המחיר והשרות) אחרי 10% הנחה.
לא חוויתי (טפו טפו) את תקלת ה FCM המפורסמת, אבל תכלס יש היום מעבדות שמתקנות ב 700 שקל +מע"מ ככה שזה באמת לא משהו שמטריד אותי.
הרכב מזדקן, הכי טוב שאפשר. כל הנורות ברכב עדיין מקוריות מיפן! נורית לוחית רישוי שחשבתי שנשרפה, זה רק היה מגע בין הנורית לתושבת.
האמינות פנומינלית והוא למרות המגרעות אחלה VFM לכלי תחבורה אמין עם נוחות סבירה ומזגן טוב.
פשוט רכב של אפס תקלות!
היו לי תוכניות להחליף את המולטימדיה של גיל-קאר המקורית, אבל סיפורי הדואר ואלי אקספרס הורידו לי את החשק אחרי שכבר הסתבכתי איתם פעם אחת. לבסוף היתה הזדמנות להביא במזוודה מכשיר מאלי אקספרס. מדובר ב 8 ליבות 4 גיגה, מסך QLED תואם מקור ועדיין מוצר מאוד בסיס.
ל Carplay עדין לוקח 20 שניות לפחות לעלות, איכות הסאונד (אפילו בהשוואה לפח של גיל קאר) בסיסית, הדיבורית די פח וכל התענוג הזה עלה 108 דולר. לא משוכנע שהשדרוג היה שווה. סה"כ החיסרון של הסטאפ הקודם היה דקה וחצי זמן עליה של ה Carplay, אבל מלבד זה, עבד סבבה.
ההתקנה סה"כ די plug and play, אבל נפלתי על הפעלת המכשיר כשהפלג של פנל כריות האוויר (שנמצא על הפנל של הרדיו) מנותק. זה כבר רשם תקלה במערכת כריות האוויר שעם הסורק המאוד בסיס שלי לא הצלחתי למחוק. המוסך מחק לי בטיפול, לא סיפור.
ניפגש בעדכון הבא, בעוד שנה...

IMG_3922.JPG

IMG_3907.JPG

IMG_3903.JPG

IMG_3799.JPG

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 8
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
בתאריך 13.10.2025 בשעה 15:08, סולל הדרך כתב:

לא חוויתי (טפו טפו) את תקלת ה FCM המפורסמת, אבל תכלס יש היום מעבדות שמתקנות ב 700 שקל +מע"מ ככה שזה באמת לא משהו שמטריד אותי.

איפה יש  מעבדות שמתקנות את זה ?

אני יש לי את הרכב הזה שנה כבר ומאוד מרוצה

פורסם

ראיתי בקבוצת פייסבוק של asx שבירכא מתקנים ב 2500 עם אחריות לשנה ויש משהו בפתח תקווה ב 1200. השאלה לכמה זמן זה מחזיק..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מצרף את פרטי המעבדה 

המחיר 700 ש"ח לפני מע"מ 

יש להשאיר את המצלמה במעבדה לתיקון ולאסוף אחרי מספר ימים.

אם זה באמת קבל שנדפק, אחרי החלפתו אין סיבה שזה לא ישרוד שוב לתקופה מאוד ארוכה

ע"פ הדיווחים זה הקבל הפגום

image.thumb.png.76445810e11c30faeb8df9336895884d.pngimage.thumb.png.29ec4cd3bc86f3cf2c1098e72653251f.png

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מיצובישי asx הצורה החדשה מועמד רציני כרכב הבא שלי, מהכיוון של הפשטות והאמינות היחסית שהרכב מפגין מכל הביקורות ברשת. 

איבזור ועיצוב פנימי פחות קריטי לי, כמו צריכת דלק

אני רוצה ג'יפון שנראה טוב חיצונית ,בטוח יחסית, אמין ושלא יגרום לי להזעה מיותרת מחשש לביקורים מיותרים במוסכים.

ואני מכיר סיפורים על רכבים צרפתיים ממקור ראשון. 

שמח לקרוא את הפוסט הזה כמו אחרים דומים בהקשר לרכב. 

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 16 שעות, dorw85 כתב:

מיצובישי asx הצורה החדשה מועמד רציני כרכב הבא

לפני 16 שעות, dorw85 כתב:

ואני מכיר סיפורים על רכבים צרפתיים ממקור ראשון

בררת מה יש מתחת לפח של ה asx החדש?

פורסם

רנו קפצור עם סמל של מיצובישי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

ובפועל, אמינות של רנו או פג'ו? אני לא בטוח בכלל. 

אני חוזר על זה שאני מכיר סיפורים על בעיות עם רכבים צרפתיים, לא המצאה מונפצת. 

עריכה אחרונה על ידי dorw85
פורסם

הפח של החדש הוא אותו פח כמו של הרנו רק הסמל  וגם הפגוש [החזית] שונה

וגם נדמה לי שאפילו התא נוסעים אותו דבר [כמובן חוץ מהסמל שעל ההגה]

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

דווקא פה יש למיצובישי הזדמנות להוכיח את עצמה:

זאת למעשה חברה יפנית, שמאחוריה עומד רכב צרפתי.

אם מיצובישי תקפיד על בדיקות ובקרות איכות, ובעיקר, תיקח אחריות ותעמוד מאחורי תקלות סידרתיות (אם יהיו), אז אפשר יהיה ליהנות משני העולמות:

איכות של רכב אירופאי, ואמינות של רכב יפני.

וכבר היו דברים מעולם: 

למשל, טויוטה סיטי.

זה למעשה סיטרואן ברלינגו עם מדבקה של טויוטה ועוד כמה שינויים קוסמטיים.

לשתיהן מנוע דיזל 1.5 זהה, שהיתה בו בעיה בשרשרת התזמון (נדרשה החלפה לשרשרת יותר מאסיבית).

בעוד היצרן של סיטרואן התמהמה עם לקיחת-אחריות וכיסוי התיקון, טויוטה לקחה אחריות, ועשתה ריקול לכל הרכבים האלה

(ואחרי זה גם סיטרואן עשתה זאת).

פורסם
לפני 7 שעות, ntd כתב:

דווקא פה יש למיצובישי הזדמנות להוכיח את עצמה:

מיצובישי לא צריכה להוכיח את עצמה.

היא כבר הוכיחה את עצמה עם ה-ASX ו ה-OUTLANDER הנוכחיים.

עכשיו הגיע תורם של הצרפתים להוכיח את עצמם, ולא להרוס את השם המצוין ואת המוניטין שיצרו 2 הרכבים היפניים שהזכרתי .

להגדיל כמות מכירות בעזרת הדבקת סמל מקדימה, ועל ההגה, זה עדיין לא מספיק..

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...