Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אורות אחוריים = אורות בלמים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי!

אני לומד נהיגה.

שמתי לב שברכב שלנו (מזדה3, 2008), על פי המדריך למשתמש, האורות האחוריים הם גם אורות הבלימה (צירפתי תרשים). האם הבנתי נכון?

אם כן, איך נהגים אחרים אמורים לזהות שאני בולם? רק על פי אור הבלם האמצעי (מתחת לשמשה האחורית)?

שאלה נוספת: איפה במכונית הזו הם "אורות החנייה"? הם הם מה שכתוב לגביו "Side marker"? כלומר, הם אורות האיתות הקדמיים? והאם ב"אורות חנייה" אמורים להבחין גם מי שנמצאים מאחורי המכונית?

mazda3lights.png

פורסם

יש תאורת לילה אחורית, נורות קטנות בעוצמה לרוב 5W. 

נדלקות במקביל להדלקת פנסים קידמיים במצב אור חניה או אור נמוך/גבוה. 

ויש אורות בלימה, נורות חזקות יותר בעוצמה לרוב 21W, לפעמים ביחידת פנס נפרדת ולפעמים משולבות באותה יחידה ואז לנורה יש שני מגעים ושני חוטי להט. אחד לתאורה אחורית ואחד לבלימה. כאילו שתי נורות בנורה אחת. 

21-5w.thumb.jpg.c58d2d7674e1e731928eb999eeacd931.jpg

אורות חניה הם "קליק ראשון" בידית האורות. 

במצב אור חניה נדלקת התאורה האחורית שהזכרתי ובנוסף נורות קטנות בצמוד לפנסים הקידמיים. זה לא פנסי איתות אלא אור סימון בעוצמה נמוכה לסימון הרכב בחושך ולגיבוי פנסים קידמיים אם הנורה שם נשרפת. 

• אהבתי 1

פורסם

קיבלת הסבר ממצה לגבי התקן האירופי.

ברכבים בתקינה אמריקאית גם פנס האיתות משתלב באותה יחידה, ובעת איתות הפנס יהבהב בעוצמה הגבוהה. הפנס בצד הנגדי יפעל כפנס אחורי/בלימה ויאיר ברציפות.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@ניקולו

לדבריך אתה לומד כעת נהיגה.

לפניך נוסעים רכבים, איך אתה יודע מתי הם בולמים?

רק לפי האור הבלם המרכזי?

המורה נהיגה לא הסביר לך על האורות ברכב, איך נראים אותות?

• אהבתי 1
פורסם

חבר'ה, תודה לכולכם!

אכן, מסתבר שבנורות הבלמים של מזדה יש שני חוטי להט, והן משמשות לשני התיפקודים.

(כנ"ל כנראה גם לגבי האתתים הקדמיים, שמתפקדים גם כאורות חנייה. אמנם לא מצאתי לזה אישור, אבל אלה הנורות היחידות שהמדריך למשתמש אומר שהן מסובכות מדי מכדי שבעל הרכב יחליף אותן בעצמו, אז זה כנראה אומר שלא מדובר בנורה אחת פשוטה.)

פורסם

לגבי האורות האחוריים - יש דגמים בהם אכן שני חוטי להט (וכשמתקינים אותם צריך לשים לב למיקום הפינים בצדדים, שהם מדורגים - כדי לא להפוך את חיבורי הנורה), יש דגמים בהם יש נורות נפרדות לבלימה (להט 21 ואט או מקביל ב-LED) ולסימון אחורי (5 ואט)

לעומת זאת פנסי האיתות לעולם לא יהיו גם פנסי חניה מסיבה פשוטה: פנס החניה הוא לבן ופנס האיתות צהוב ("ענבר") - כאשר הצבע יכול להיות של הנורה עצמה (עם עדשה לבנה) או של העדשה. כמוכן נורת איתות תהיה חזקה (אאל"ט 21 ואט) בעוד שנורת החניה תהיה חלשה בהרבה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 17 דקות, ניקולו כתב:

כנ"ל כנראה גם לגבי האתתים הקדמיים, שמתפקדים גם כאורות חנייה

מנורת איתות היא לא מנורת אור חניה. 

מנורת איתות היא מנורה כתומה, החלק החיצוני ביותר של הפנס. 

מנורת אור חניה היא מנורה קטנה בתוך החלק האמצעים של הפנס, החלק של האור הנמוך. נמצאת ליד (כנראה מעל) הנורה של האור הנמוך. 

תדליק את אורות החניה, אתה תראה שהפנסים הקידמיים מאירים באור חלש מאוד, זה אור חניה. 

פורסם (נערך)

רק תיקון קטן - לא תמיד נורת האיתות היא החיצונית ביותר. דומני שזה נפוץ יותר באשכול התאורה הקדמי, אבל קיים גם באשכולות תאורה אחוריים, למשל במספר גרסאות של האוקטביה.

את פנסי החניה אנחנו כמעט לא מכירים בארץ ולא עושים בהם שימוש, ואני חושב שאפילו לא בודקים אותם בטסט השנתי, אבל יש מדינות, למשל גרמניה, שבהן חובה להפעילם (לפחות בצד הפונה לכביש) ברכב החונה לצד דרך בשעות החשכה. משהו מהחוקים שצריך להכיר כאשר נוהגים שם. נורת החניה זעירה על מנת לא לרוקן את המצבר גם בפעולה של כמה שעות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 7 דקות, sperial כתב:

רק תיקון קטן - לא תמיד נורת האיתות היא החיצונית ביותר

אני מדבר ספציפית על האוטו שלו מאזדה 3 2008, שם היא חיצונית, הרי ציטטתי את ההודעה שלו בה הוא שאל האם זה ככה גם מקדימה אחרי שבדק במדריך משתמש. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 4 שעות, Ron Poh כתב:

@ניקולו

לדבריך אתה לומד כעת נהיגה.

לפניך נוסעים רכבים, איך אתה יודע מתי הם בולמים?

רק לפי האור הבלם המרכזי?

המורה נהיגה לא הסביר לך על האורות ברכב, איך נראים אותות?

עוד לא התחלתי ללמוד עם מורה. אני בשלב של למידת התאוריה. צופה ביוטיוב בהרבה סרטונים.

לגבי אורות הבלימה: מניסיון (בתור נוסע) אני יודע שאין בעיה להבחין באורות הבלימה. העניין הוא שבימים האחרונים נעשיתי מודע לכל מיני דברים ואז... צצות בראש כל מיני תהיות. אתמול בלילה יצאתי לזרוק זבל ושמתי לב שהאורות האחוריים של מכוניות הם אדומים. זה היה רגע של גילוי עצום מבחינתי. עשרות שנים אני מוסע ברכבים אבל מעולם לא חשבתי על דברים כאלה. ואז צצו אצלי כמובן תהיות ושאלות חדשות (ששאלתי פה. אבל זה קצה הקרחון: היום ביליתי שעות רבות ביוטיוב ובאתרים אחרים בלימוד על אורות וכו'. זה מדהים כמה העולם הזה רחב ומרתק).

• מצחיק 1
פורסם

אני משער שאתה בן 17-18, אף פעם לא שמת לב שהאורות האחוריים ברכבים הם אדומים? זה לא שנולדת אתמול ויצאת לרחוב פעם ראשונה. 

פורסם
בתאריך 6.10.2021 בשעה 14:35, Mikelt89 כתב:

אני משער שאתה בן 17-18, אף פעם לא שמת לב שהאורות האחוריים ברכבים הם אדומים? זה לא שנולדת אתמול ויצאת לרחוב פעם ראשונה. 

אני בשנות ה-40 לחיי.

לא, לא שמתי לב.

(אולי בתת מודע, אבל בהחלט לא הייתה ידיעה מודעת כזו.)

עד כה לא ידעתי דבר ברכבים ובתנועה. התחום לחלוטין לא עניין אותי.

זה ידוע: כשאדם לא מבין בתחום מסוים, הוא לא נותן את לבו לכל מיני פרטים. הוא בכלל לא רואה אותם.

גם לא ממש ידעתי על ההבחנה בין רחוב חד סטרי לדו סטרי. לא עלתה בי התהייה איך נהגים יודעים אם אם מותר להכנס לרחוב, כי לא ידעתי שקיימת איזושהי בעיה.

• מעניין 1
פורסם

פות"ש - אתה נמצא בעמדת פתיחה נחותה בהשוואה לחבריך, אז תצטרך להשקיע מאמץ קטן כדי להכיר את היסודות החיוניים שרוב בני גילך מכירים או מהתעניינות, או משיעורי "משמרות הזה"ב" (זה עוד קיים?), או סתם מתשומת לב לכביש בעת שהם נסעו לצד נהג אחר.

אבל נעזוב את הדברים הטובים שהיו לפני 50 שנה (למשל - משרד התחבורה שלח פעם בשנתיים - שלוש לכל בעל רישיון נהיגה חוברת מעודכנת המסבירה בפשטות את תקנות התעבורה. אני קראתי בשקיקה את החוברות שהגיעו להורי). כיו אנחנו בעידן האינטרנט,  מתברר כי יש חוברת דיגיטלית מטעם משרד התחבורה שכדאי לך לקרוא, ויש גם ערכת הכנה למבחן במהדורה מודפסת, אישית הייתי משקיע את ה-100 ש"ח האלה כי הקריאה מחוברת בדרך כלל יותר יעילה מקריאה על גבי מסך מחשב. לדוגמא - הערכה הזו. חוץ מזה - הצטרף לנהג מנוסה ובעל סבלנות, שבל לצידו. שים לב למתרחש בדרך ושאל אותו מה שמסקרן אותך. 

• תוכן חדש...