Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 דקות, Blaz00r כתב:

אתם מגזימים בטירוף!!!

image.png.3a9f972d82650af87494bfad870d9c8b.png

זה CF פה, אין דבר כזה מוגזם.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

צודק, אולי אחזור ליסחוב בקבוקים, זה בטוח הפיתרון הכי בריא כי זה גם כושר גופני (עין גדי הכי כבד ) וגם יותר נקי מסנן ביתי 😉.

אגב, על שמן מנוע אנשים מתווכחים כאן יותר, אז למה לא על מים שמכניסים לגוף? 😉

• רעיון טוב! 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

טוב, אחרי לבטים רבים החלטתי לקחת הימור וליבדוק האם השינוי יהיה באמת מורגש ממי הברז מול הבריטה (שעדיין המתקן לא נישלח!) ומול מים מינרלים, הזמנתי את זה לאחר שראיתי שיש לו את האישורים מNSF כולל סינון עופרת וכספית ועוד, המסנן נימכר גם במיתוג של בריטה360 ווירפול, המחירים בין המותגים שונים:

EcoPure EPWPFF Under Sink Water Filtration System, White

https://www.amazon.com/gp/product/B07CKZFSDG/
Listing Category Search Page | NSF International

EcoPure

*הזמנתי גם מד לחץ מים ליראות אם צריך מוריד לחץ.

הEcoPure EPWPFF אמור לתת ספיקה של כ8 ליטר לדקה ולהספיק לכ8000 ליטר.

אחבר אותו ישירות לברז המים הקרים, אעדכן לגבי הטעם כאשר כולם יגיעו ואתן למשפחה מבחן טעימה :-).

נושא הבקטריות עדיין מפריע לי,  אם השיפור בטעם המים אכן יהיה משמעותית טוב יותר- אשקול אולי  להוסיף שלב UV אחרי המסנן.

מסננים נוספים שמתעניין בהם:

Filtrete Maximum Under Sink Water Filtration System 3US-MAX-S01 - - Amazon.com

וויתרתי עליו כי בדגם שקניתי יש גם טיפול בכספית- אין לי מושג אם זה רלוונטי למים בבניין שלי(99) אז ביגלל זה והזרימה הטובה יותר ו500 גלון יותר- החלטתי על הECOPURE

Amazon.com: 3M Aqua-Pure Under Sink Full Flow Water Filter System Cyst-FF : Everything Else

בדגם הזה אני מעוניין לדעת אם אפשר לשדרג למסנן הזה:

Amazon.com: 3M High Flow Series Replacement Cartridge HF40 : Tools & Home Improvement

וויתרי על הרעיון כרגע כי בידיוק המחיר קפץ השבוע מ74$ אז סתם התייקר בהרבה

עכשיו לגבי המים החמים- אני חושב ללכת על המתקן של 3M למיזעור אבנית בכניסה של המים הקרים לדוד(נמצא בחדר שירות)- משם אפצל את המים גם לדוד וגם למכונת כביסה, כל מחסנית עולה 30$ ויש גם חליפיים בכ40$ לשלישייה, יש הרבה מחסניות לדגם הנ"ל של 3M שמקל על הרכישות בעתיד:

https://www.amazon.com/gp/product/B000NKETXQ/

מה דעתכם על הפיתרון של 3M לאבנית? זה ניראה לא ייקר לתחזוקה נכון?
3M Aqua-Pure Whole House Scale Inhibition Inline Water System AP430SS, Helps Prevent Scale Build Up On Hot Water Heaters and Boilers, Opens in a new tab
תודה מראש וגמר חתימה טובה לכולם!

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

עידכון, מסנן המים של ECOPURE, ערכות מסננים של בריטה כולל מתקן הULTRAMAX ומונע אבנית של 3M AQUA PURE הגיעו, גם מד לחץ המים וערכת חיבור למקרר LG לייצור קרח.

עכשיו נישאר לחכות למתאמים של MALE/FEMALE 3/8 BSPT לצינור 3/8 OD שהזמנתי בעליאקספרס כי לא מצאתי בשום מקום אחר, הזמנתי גם מתאמים של 3/4" NPTלBSP בשביל מונע האבנית של 3M.
image.thumb.png.c275c37aefde0fbf506e4cc8dd32078d.pngimage.thumb.png.54d4cdb700ce9149bc92e59217a716bc.png

https://www.aliexpress.com/item/1005002543221511.html?

image.thumb.png.65819d65588ba8bb88c49a33e3de56c8.png
https://www.amazon.com/dp/B07JPLWMQ3

דיי מעצבן נושא התבריגים השונים בין ארה"ב לישראל :-(, מקווה שלא טעיתי במידות וזה אכן התבריגים.

צריך גם ליקפוץ לטמבוריה בשביל מתאמים לחיבור צינור הפלסטיק השחור שמתחבר כיום לדוד.

בינתיים ניסינו את הבריטה, ה15 שניות מתחת לברז לפני שימוש ראשוני ממש לא מספיק בשביל להיפטר מהאבקה של פחם בתחתית , נתתי לו שטיפה טובה עם ניעור ואחרי סינון אחד ששפכתי את המים כל השאר יצאו נקיים בלי שבבי  הפחם.

הטעם של בריטה באמת עלה על המצופה, טעם המים השתפר וכבר לא ממש הפריע לשתייה, נכון שזה לא היה ברמה של מים מבקבוק אבל מספיק טוב בשביל להפסיק לסחוב(כניראה אתן לאחותי במתנה את הבריטה עם המסננים ואנחנו נשאר עם הECOPURE).

עכשיו אני מחכה למתאמים ומקווה שטעם המים מהמסנן הגדול הזה יהיהו טובים עוד יותר מהבריטה, אמשיך לעדכן.

אגב- אם מכירים מקומות בארץ שמוכרים מתאמים מתבריג אמריקאי לישראלי עם למחברים בשביל מיי שתייה אשמח להמלצה, לקח לי הרבה זמן לימצוא מחבר פליז ל3M שהוא LEAD FREE.

525033060_WhatsAppImage2021-10-04at13_24_08.thumb.jpeg.4d259504a6846a371f1cb17f4ba959a1.jpeg

• רעיון טוב! 1

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

@hwgeek יש עדכון?

אזל לי מלאי הפילטרים של 3M ששימשו אותי בשנתיים האחרונות ונראה שהופסק הייצור שלהם, אז הזמנתי גם את הפילטר שאיתרת (גם לי חשוב עמידה בתקני NSF).

לא טרחתי לבדוק לעומק, פרט לעניין העמידה בתקנים ומיהרתי להזמין.

קודם כל הופתעתי מגודל הפילטר... הוא פשוט עצום לעומת הקודם שלי:

20211127_131321.thumb.jpg.ee5640c9762e85cee106b85047b3e66e.jpg

בנוסף, הוא מגיע עם צנרת 3/8 לעומת ה1/4 שהיה לי, כך שזו לא החלפה פשוטה. ולצערי, לעומת הישן שלי שהגיע עם מתאם לחצי אינץ' סטנדרטי, הפילטר הזה מגיע עם תבריגים הזויים שלא רק שלא הצלחתי למצוא להם מתאמים בטמבוריה, אלא שבאופן כללי אני מתקשה לזהות (קוטר שדומה להברגות 1/4 אבל פסיעה מאוד צפופה). לפי אתר היצרן זה 3/8 כלשהו, רק לא ברור לי איזה. נראה שגם אני אצטרך לאתר מתאמים שיקבלו ישירות את הצינור ולזרוק את המתאמים שהגיעו איתו.

אבל הייתי מעדיף להמנע מעליאקספרס, כי מה הפואנטה במערכת שעומדת בתקנים שדוחפים בה חלקים סינים שלך תדע מה משחררים למים.

פורסם (נערך)

מיצטער, התכוונתי ליפתוח שירשור עידכון חדש עם מדריך והמלצה להרכבת הפילטר, אני מאוד מרוצה וכולנו אוהבים מאוד את הטעם, קצב הזרימה שמדדתי הוא כ 6 ליטר לדקה עם לחץ צנרת של 60PSI.
בינתיים יותר מחודש בשימוש בתור המים הקרים במיטבח והזרימה לא ניפגע- מעדיף שהמים תמיד יזרמו בפילטר מאשר לחבר לברז מזיגה יעודי שאותו פותחים פעם ביום/יומיים למילוי בקבוקים ובשאר הזמן האקולוגיה בפילטר פורחת :-).
הזמנתי עוד פילטר להחלפה בעתיד ליתר ביטחון כי לא יודע מה יקרה עוד חצי שנה עם מישלוחים/מלאי מאמזון.

את המתאמי פלסטיק לשימוש בארץ הזמנתי מכאן: עולה גרושים אז הזמנתי כמה יחידות ככה שכל שנה אחליף ליתר ביטחון בשביל להימנע מסיכון של התייבשות פלסטיק וסדקים והצפת הבית- חייב להגיד שזה ממש מפחיד אותי (מחמיר אני יודע, אבל מעדיף ראש שקט).
https://www.aliexpress.com/item/1005002543221511.html

אתה צריך מידה 9.52MM OD לתבריג 3/8", מה שמגיע עם הפילטר זה תבריג 3/8 ששונה מאשר מה שיש בארץ(אמריקאים חייבים להקשות על הכל חח).

אחד זכר שמיתחבר לצינור של הברז מים קרים ואליו מתחבר הצינור יציאה מהפילטר:

RO-Water-Quick-Pipe-Fitting-1-4-3-8-OD-Hose-1-8-1-4-1.jpg

ואחד נקבה בשביל היציאה של המים הקרים מהקיר שאליו מתחבר צינור הכניסה לפילטר.
RO-Water-Quick-Pipe-Fitting-1-4-3-8-OD-Hose-1-8-1-4-1.jpg

גם אני לא התלהבתי להזמין מעליאקספרס- אבל זה פשוט היה בלתי אפשרי לאתר משהו עם תקן, אז בלית ברירה הזמנתי ממוכר טוב.
גם בחנויות המתמחות בארץ לא היה שומדבר לצינור 10ממ, הכל זה לצינורות קטנים יותר, וגם אצלם לא בטוח שזה עם חותמת NSF חח.

נתתי גם לאחי להזמין, עכשיו רק נישאר לימצוא מיכל מים יפה למקרר- יש המלצות?

עריכה: שכחתי להזכיר- המסנן הזה נימכר תחת מס' מותגים, החל מאקופיור וגם כווירפול ובריטה, שמתי לב שיש פער רציני במחירים ביניהם, ניראה שמסנן להחלפה של ווירפול עולה פחות -חשבתי אולי לנסות להזמין ליבדוק- מה אומרים?
https://www.amazon.com/gp/product/B07CS93B7F/

עוד דבר: אחרי שראיתי מה היה בתוך הצינור של המים הקרים של הברז- הפסקתי לידאוג מהמחברים מעליאקספרס:
היה חלוד לגמרי מבפנים(ברז ישן מעל 5 שנים), בנוסף שמדדתי את לחץ המים מברז למדיח שאף פעם לא היה בשימוש- יצה לי ג'יפה של חלודה- לא יודע למה ומאיפה, אולי כי זה היה סגור 20 שנה?

1490116201_WhatsAppImage2021-11-27at15_26_33.jpeg.2f3e4375561dd2cb30b17dd430b85834.jpeg

1215533587_WhatsAppImage2021-11-27at15_27_39.thumb.jpeg.da99650b245cf82c0dbc6d6a4004b7b3.jpeg

1154230912_WhatsAppImage2021-11-27at15_27_20.thumb.jpeg.604f69aa4f32ec6a333ed3b01b17b863.jpeg

פורסם (נערך)

זמן עריכה עבר: אחרי שראיתי את מצב הצנרת בברז הישן שמחתי שהזמנתי  ברז חדש מאמאזון גרמניה לשמח את אמא :-)

Grohe Start Curve 31554001

לאחר שהגיעה והורכב- טעם המים השתפר עוד יותר, ניראה לי כשבוע היינו עם הפילטר וברז הישן, לא רציתי ליקנות עוד צינורות כי כל יום חיכיתי לקבלת המישלוח מאמאזון שאיחר קצת (דמי המישלוח הוחזרו לבסוף).

Grohe Start Curve 31554001 OHM Sink C-Spout EU Tap Chrome

פורסם

תודה על התגובה.

נראה שאאלץ להזמין גם מדוד עלי... באסה שצריך לחכות למשלוח שלהם.

אולי אנסה לעבור בשז"ר בעוד שבוע ולנסות למצוא אצלם מתאם מההברגה ההזויה שבאה עם הפילטר למשהו יותר נפוץ.

פורסם (נערך)

אאל"ט זה מתאם מNPT לתבריג BSP שיש לנו בארץ.
למרות שלמדתי על הנושא לפני כ12 שנה, לחפש מה ואיך בשביל חיבור הפילטר הזה עשה לי חתיכת מיגרנה.

ככה גיליתי שגם למונע אבנית של 3M שהזמנתי- הייתי צריך ליקנות מתאם NPT לBSP ואחרי המון חיפושים של פליז נטול עופרת הזמנתי את זה-עכשיו רק נישאר לעבור בתמבורייה ליקנות מחברים בשביל צינור הפלסטיק השחור שמחובר לדוד:

image.thumb.png.31768d502c069394536d4c430d1abf1f.png

פורסם

בקשר לחיידקים שגדלים על הפילטר הפחמי, אצלי יש פילטר פחם ואחריו פילטר קרמי.

הקרמי אמור לסנן את הבקטריות והחיידקים.

עם אותה מערכת קרוב לחמש שנים, מחליפים פילטר פחם פעם בשנה בעלות של 200 שח.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

אשמח לדעת איזה מסנן זה - אולי אפשר לשרשר ביניהם?

עכשיו נישאר ליראות כמה זמן המסנן יספיק- האם ישרוד חצי שנה בתור הברז מים קרים במיטבח... בעקרון הוא מוצהר כ2000 גאלון, לא יודע כמה מים בפועל בשימוש, שטיפת כלים לרוב זה מהמים החמים או בשילוב במידה והם חמים מידי.

גם צריך לציין שהכלבים שלי גם שמחים לישתות יותר מים אחרי השימוש במסנן, כניראה גם להם הפריע ריח הכלור, לפחות לכלבה שלי שהיא יותר בררנית, אח שלה טוחן אשפה לעומתה- אוכל ושותה הכל חח (אותו דבר שהייתי נותן להם מבקבוקים, היו שותים יותר).

פורסם
לפני 6 שעות, hwgeek כתב:

בנוסף שמדדתי את לחץ המים מברז למדיח שאף פעם לא היה בשימוש- יצה לי ג'יפה של חלודה- לא יודע למה ומאיפה, אולי כי זה היה סגור 20 שנה?

סחף בעקבות פיצוצים ושיפוצים שעשו על הקו מים. לרוב החול מגיע לכל ברז שיש ואז מתיישב על הפתח ומשם הטבע עושה את שלו

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • שנה מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 1.9.2021 בשעה 14:52, Blaz00r כתב:

אצלי התקנתי מערכת של Aqualink, עם סנן בתוספת מגנזיום (עוד 50 ש"ח בשנה, למה לא). חברה ופיתוח ישראלי (לטענתם). שנה שניה איתם (החלפתי לא מזמן את סננים, תהליך קל), סה"כ מומלץ

אשמח לדעת אם אתה מרוצה מהמוצר לאורך זמן? וגם איך הספיקה? כמה זמן לוקח לך למלא נניח 1 ליטר מים בבקבוק\קומקום?

אני נמצא לפני אותה החלטה איזה פילטר לשים מתחת לכיור וכרגע מתלבט בין הפילטרים של אקוולינק לפילטרים מאמזון שפרסמו פה. בגדול יש לי מקום להתקין ברז נוסף בכיור, אבל אני עדיין לא בטוח אם בא לי..

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...