Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירידה של 2psi בשבוע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם.

אני לא יודע אם זו סוגיה ראויה אך זה מציק לי: באחד הרכבים נשמעו בזמן האחרון חריקות מהצמיגים בסיבובים בעיר (לא Tokyo drift כן, נסיעה מנהלתית רגועה).

שמח וטוב לב ניגש לתחנת הדלק הקבועה וממלא לחץ אוויר. בכל הצמיגים נראה שחסרים 2psi. המילוי בוצע כ5 דקות לאחר הנעה קרה.

לאחר שבוע, חוזר על התהליך, שוב חסרים 2psi בכל הצמיגים. הכל מבוצע באותו יום בשבוע, 5 דקות לאחר הנעה קרה. הסיפור חוזר על עצמו כבר חודש. הצמיגים בני שנתיים, אם לא מנפח אוויר אחת לשבוע אין ירידה מורגשת בעין אבל בכל זאת התופעה מציקה.

ירידה של שני psi בשבוע לא נראית לי הגיונית, לא מכיר את זה מרכבים אחרים. אין סימן לפאנצר וזה קורה במקביל בכל הצמיגים. האם אני עושה עניין מכלום?

בתודה מראש!

פורסם

באמת נשמע הזוי, מהנסיון שלי צמיגים תקינים מאבדים גג PSI בודד בחודש.

ניסית ישר לאחר ניפוח לחבר את המשאבה בחזרה לאותו הגלגל ולראות מה היא מציגה? יכול להיות שבמשאבה הספציפית שבה אתה מנפח החיישן דפוק ומושפע בצורה כלשהי מלחץ האוויר בצינור הניפוח.

נסה משאבות אחרות.

פורסם

ערב טוב.

תודה על העצות, אנסה לבדוק במשאבה אחרת. לפחות הרגעתם אותי שאני לא עושה עניין מכלום.

העניין עם החריקה הקלה בסיבוב עדיין נותנת לי תחושה שבכל זאת מדובר באבדן לחץ. אמנם אני לא רגיל למכוניות מיני, אבל לא הייתי מצפה לרעש מכיוון הצמיגים במהירות נמוכה.

שוב תודה רבה

פורסם

כמה קילומטר בשבוע אתה נוסע?

נפגש עם הרבה באמפרים, כבישים משובשים? טיפוס מדרכות?

איזה חתך הצמיגים?

בדקת שאין ברגים? ונטילים תקינים? ג'אנטים סיניים?

פורסם

2 השמקלס שלי בעיניין הפקקים בונטילים.

פעם עשיתי ניסוי קטן עם רכב עבודה.

צד אחד של הרכב היה לו פקקים לונטילים וצד שני בלי.

הרכב היה נוסע די הרבה בשבוע סביבות ה700 קמ בין עירוני בעיקר.

היתי בודק באותה משאבה פעם בשבוע בערך באותה שעה גם.

והצמיגים בלי הפקקים היו מאבדים סביבות ה3 psi כאשר אלה שעם הפקקים בונטילים 1 לפעמים 2.

עוד דבר הלחץ גם מושפע מאוד בטמפ של הסביבה .

אם ביום שניפחת את הצמיגים היה נניח 35 מעלות צלזיוס וביום שבדקת היה 25 למשל יכול להיות הבדל של 3/4 psi רק בגלל הטמפ של הסביבה.

HONDA JAZZ 2016

2017 סיטרואן קקטוס אדומה-נמכרה

2020 308 גיטי 😎

פורסם

נוסע כ10 ק״מ בשבוע, לא הרכב הראשי שלנו, אלא רכב של קרוב משפחה שאני מחזיק עבורו עד שיחזור מחו״ל.

בדקתי ואין ברגים והונטילים תקינים. אך אכן נוסע בסביבה ברוכת באמפרים. על מדרכות אני לא מטפס, גם כעיקרון וגם כי האוטו רק מעט יותר גבוה מהמדרכה 😜

לפני 3 דקות, EMPTY כתב:

2 השמקלס שלי בעיניין הפקקים בונטילים.

פעם עשיתי ניסוי קטן עם רכב עבודה.

צד אחד של הרכב היה לו פקקים לונטילים וצד שני בלי.

הרכב היה נוסע די הרבה בשבוע סביבות ה700 קמ בין עירוני בעיקר.

היתי בודק באותה משאבה פעם בשבוע בערך באותה שעה גם.

והצמיגים בלי הפקקים היו מאבדים סביבות ה3 psi כאשר אלה שעם הפקקים בונטילים 1 לפעמים 2.

עוד דבר הלחץ גם מושפע מאוד בטמפ של הסביבה .

אם ביום שניפחת את הצמיגים היה נניח 35 מעלות צלזיוס וביום שבדקת היה 25 למשל יכול להיות הבדל של 3/4 psi רק בגלל הטמפ של הסביבה.

רעיון מעניין. לכל הצמיגים יש פקקים והניפוח תמיד בשעות הבוקר המוקדמות ~7, אז הנחתי שהטמפרטורה פחות או יותר קבועה.

פורסם

תעשה ניסוי אחר.

תמלא.

ותבדוק אחרי שבועיים באותו מקום.

יש מצב שגם אחרי שבועיים זה יראה 2PSI פחות.

מוזר שירידה של 2PSI היא ההבדל בין לחץ אוויר תקין לחריקות

פורסם

אם אתה  מנפח ב7 ויותר קריר ובודק שוב ב11  למשל שיותר חם  הלחץ אמור טיפה לעלות.

אם ניפכת  33 psi בטמפ של 25 מעלות ועכשיו בחוץ 35 אז הלחץ בערך יעלה ל34/35 אני סתם זורק בערך לא מדע מדויק.

אם הצמיגים האלה בכלל עמדו מול השמש צד אחד וצד שני לא , במשאבה תראה אפילו הבדלי לחץ של כמה psi הבדל בין הצדים של הרכב בגלל שהצמיגים שעמדו ישירות מול השמש יכול להיות הבדל של 15 מעלוץ צלזיוס ואפילו יותא תלוי בכמות הזמן חשיפה לשמש ישירות מול אלה שבצד הלא ישיר.

HONDA JAZZ 2016

2017 סיטרואן קקטוס אדומה-נמכרה

2020 308 גיטי 😎

פורסם

איבוד אוויר קורה לפעמים גם בגלל הרכבה לא טובה של הצמיג , הצמיגים הם טיובלס והאטימה היא בן החישוק לדפנות הצמיג , החלפתי ארבע צמיגים וצמיג אחד איבד אוויר קבוע , כמה psi בשבוע , הפנצר מאכר אמר שהכול תקין וסרב לפרק, עד שבסוף הסכמתי לשלם על פנצר ואז הוא רק פרק והרכיב מחדש והכול הסתדר

פורסם

אז תשקיע קצת במד לחץ ידני שעולה יותר מגרוש וחצי.
יש מכשירים אמינים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

איזה צמיגים אלו? אני מניח שמדובר בצמיגים "ירוקים", הם חורקים בפניות, לחץ האוויר תקין לא יגרום לזה להפסיק.

פורסם

כמו שכתבתי מזג אוויר חם תורם לתופעה.

כמה אוויר אתה ממלא?

אני לדוגמא ממלא 34-36 

אחרי שבוע שבועיים זה ירד ל 32 בערך.

בלי קשר לאחר נסיעה של 10-20 דק' בכבישים חמים בעיקר האוויר מתחמם ואתה תראה אקסטרה של PSI בצמיגים (גם כשקר, אבל פחות).

כלומר אם התחלת ב 32 בנסיעה קרה, אתה תראה 33-34 לאחר זמן שכזה בצמיגים תקינים.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...