Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אורות דרך - Led

orel14
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אשמח לדעת מהן התקנות עבור החלפת אורות דרך מהלוגן מיושן לאורות לד.

האם נדרש אישור ממשרד התחבורה?

האם יש סוגים מסויימים של לד מותרים ואחרים אסור?

במידה ואני רוצה להזמין לד מעלי אקספרס למה אני צריך לשים לב חוץ מסוג החיבור והצבע?

מדובר על יונדאי i25 שנת 2012, האורות הסטנדרטיים ברכב בצבע צהוב רגיל.

תודה רבה.

עריכה אחרונה על ידי orel14
פורסם
לפני 3 שעות, orel14 כתב:

האם נדרש אישור ממשרד התחבורה?

לא, זה פשוט אסור.

לפני 3 שעות, orel14 כתב:

האם יש סוגים מסויימים של לד מותרים ואחרים אסור?

לא. כולם אסורים.

זה מה אומר החוק.

בפועל, יונדאי i25 הגיעה עם שני סוגי פנסים.

אם מדובר בפנס עם פרוג'קטור (עדשה) שנראה ככה:
Left headlight  electric engine HYUNDAI I25 15-17 ACCENT

אז רוב הסיכויים שאם תשים נורת לד תואמת מקור (כלומר כזו בה מיקום יחידות התאורה זהה למיקום של חוט הלהט בנורת הלוגן) ולא משהו סגול שעלה 18$ בעלי אקספרס, אף אחד לא יתן לך מבט שני בכביש ויש סיכוי קטן שאפילו תעבור איתן טסט. 

אומר שוב - למרות כל זה, להחליף נורות זה לא חוקי ואם אכן לא תעבור טסט או תקבל הורדה מהכביש - הוזהרת.

אם יש לך פנס רפלקטור שנראה ככה:

S615207-1000x1000w.webp

כל מה שכתבתי (חוץ מעניין הטסט, אין סיכוי שזה יעבור) עדיין די תופס, אבל הסיכוי שיעצרו אותך יותר גדול.

יחד עם זאת - אני נסעתי עם נורות לד (נורמליות, שלא מסנוורות) בתוך פנסי רפלקטור בערך 4-5 שנים ואף אחד מעולם לא אמר לי מילה. כמובן שהן הוחלפו לנורות הלוגן לפני כל טסט.

מעבר לזה - מותגים, חברות, איך לבדוק מה מתאים למה, לכל זה תמצא מיליוני תשובות אם תעשה חיפוש.

בהצלחה.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

מתעלק על השירשור ושואל: האם מותר להחליף נורות של לוחית הזיהויי או נורות רוורס, כלומר לעבור מנורות הלוגן קטנות לנורות לד תואמות שמאירות טוב יותר? כנ"ל, מה לגבי נורות האיתות?  

תודה 

פורסם

אין בעיה של התעלקות, אבל התשובה עדיין זהה כמו לאורות הדרך. כל שינוי ברכב שנעשה שלא ע"י היבואן או באישורו הוא אינו חוקי, לא עובר טסט ויכול להביא להורדת הרכב מהכביש. 

פורסם

עכשיו כבר מרגיש לי הגזמה.

במהלך הסטס האחרון פסלו אותי על נורת לוחית זיהוי שרופה. כמובן שרצו לדחוף לי אחת במחיר הזוי. נזכרתי שיש לי בתא מטען זרוקות איפשהו כמה מנורות W5W לד מהרכב הקודם. התקנתי, חזרתי לבוחן "הנה, יש אור". לא נראה שהפריע לו יותר מידי שאחד לבן ואחד צהוב והעביר.

פורסם

פעם עצר אותי שוטר באיילון ב3 בבוקר עם הגטס התכלת שלי, על כך שהתאורה בלוחית רישוי שלי היא לד כחול.

אמרתי לו שזה לד לבן רגיל, והאוטו תכלת.. אז אולי זה מתעתע אותו.

הוא נתן לי אזהרה, ואני החלפתי את הנורות.

• מצחיק 2
  • מעניין 1
פורסם

אחלה, תודה רבה לכם על העזרה.

יש לי שאלה נוספת..במידה והחלפתי את אורות החניה ללד לבן אבל אורות הדרך נשארו נורות הלוגן רגילות, זה עילה לפסילה בטסט?

פורסם

מעניין איך הבוחן יודע להבדיל איזה רכב מגיע עם אור חניה או מנורות לוחית רישויי לד או רגיל, במיוחד שהחום יש הרבה דגמים חדשים של רכבים זהים שברמת גימור אחת מגיעים עם נורות להט רגילות וברמת גימור מעל יש נורות לד. אני שואל על רכבים חדשים ולא על ישנים ששם קל יותר להניח מה הגיע במקור 

פורסם
לפני 6 שעות, orel14 כתב:

יש לי שאלה נוספת..במידה והחלפתי את אורות החניה ללד לבן אבל אורות הדרך נשארו נורות הלוגן רגילות, זה עילה לפסילה בטסט?

טכנית, כן. זו עילה לפסילה/הורדה מהכביש.

בפועל כאמור - יום אסל יום בסל.

לפני 5 שעות, meir_gi כתב:

מעניין איך הבוחן יודע להבדיל איזה רכב מגיע עם אור חניה או מנורות לוחית רישויי לד או רגיל, במיוחד שהחום יש הרבה דגמים חדשים של רכבים זהים שברמת גימור אחת מגיעים עם נורות להט רגילות וברמת גימור מעל יש נורות לד. אני שואל על רכבים חדשים ולא על ישנים ששם קל יותר להניח מה הגיע במקור 

כמו שכל בעל מקצוע אחר יודע או לא יודע דברים לגבי העבודה שלו, כי זו העבודה שלו.

היום החלפתי צמיגים באוטו, ובמהלך ההחלפה דיברתי עם אחד העובדים במקום על הצמיגים ברכב הקודם, הוא מיד אמר "כן, שם זה מידה XYZ". אז אני מניח שהבוחן במכון רישוי גם ידע או לא ידע בהתאם לרמת המקצועיות שלו. אני יודע ממקור ראשון על אנשים שעברו טסט עם נורות לא תקניות כי הם שכחו להחליף והבוחן לא שם לב. מאידך, אני מכיר סיפורים על אנשים שהיו צריכים להתווכח עם בוחנים כי הם חשבו שהרכב מגיע בתצורה X כשבפועל הוא מגיע בתצורה אחרת.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תוכן חדש...