Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הכלב שלי הותקף, כיצד לפעול?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מספיק שהכלב קיבל חיסון 5 שנים אחורה ואין סיכוי שהוא נגוע
כל שנה זה כי כאן היסטריים, קצת כמו ספריאל

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

שלחת אותי לגוגל.

בקצרה, בארץ יש חובה לחיסון שנתי של כלבים. בארה"ב יש תכשירים המחייבים חיסון שנתי ויש תכשירים המחייבים חיסון אחת ל-3 שנים.

ככל הנראה החיסון אכן ארוך טווח, אבל למרות זאת נדרשות מנות הדחף, ויש פרוצדורה מורכבת במקרה של חשיפת הכלב  לחיה נגועה עם חיסון והסגר, שבמקומות מסויימים יכול להגיע עד 4 חודשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במידה והגברת עדיין לא ניגשה למיון, אז לגשת כמה שיותר מהר. לא להמתין עם זה.

אם החלטתם לקחת סיכון ולהמתין עד הבוקר, אז בבוקר לגשת למיון או ללשכת בריאות מחוזית (אם תושב רמה"ג, אז לשכת בריאות נמצאת בצפת).

אשמח אם תעדכנו על ביצוע הביקור במיון/ לשכת בריאות.

אין אפשרות להתבסס על כך שהכלב מחוסן - היו מקרים בהם כלבים מחוסנים חלו בכלבת (אין טעם להשוות את תוקף השפעת החיסון בין מדינות שונות מאחר ותפוצת הכלבת באירופה/ ארה"ב יחסית יותר נמוכה ביחס לתפוצה בארץ).

לפני 8 שעות, GABIUBOGI כתב:

הכל בסדר באמת, תראה בתמונה אין פציעה, רק כמו מכה יבשה.

מספיק שיש חדירה. עם כלבת לא לוקחים סיכונים.

לפני 7 שעות, falou כתב:

די נו. 

מה הסיכוי להדבק בכלבת מכלב ביתי...

בהנחה שלא כתבת זאת בציניות, אז הסיכוי די גבוה.

יש אנשים שלא מחסנים את הכלב כל שנה ("מספיק" פעם ב-3 או 5 שנים...).

קיים זן שכלב הוא המאכסן והמעביר שלו (בניגוד לזנים אחרים שנמצאים בעיקר אצל שועלים וכו')

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, guya72 כתב:

בהנחה שלא כתבת זאת בציניות, אז הסיכוי די גבוה.

יש אנשים שלא מחסנים את הכלב כל שנה ("מספיק" פעם ב-3 או 5 שנים...).

קיים זן שכלב הוא המאכסן והמעביר שלו (בניגוד לזנים אחרים שנמצאים בעיקר אצל שועלים וכו')

הסיכוי אפסי.

מה מספר כלבי הבית שחולים בכלבת בישראל?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

השירות הווטרינרי שם עליך פס כי התלוננתך שנשכו לך את הכלב.

תתלונן שננשך אדם (בת הזוג) והם לא יכולים להתעלם.

זה כמו תאונת דרכים- תתקשר תגיד שהיתה תאונה עם נזקי רכוש אך אין נפגעים- יגידו לך ללכת לחפש. תתקשר תגיד שיש נפגעים- ניידת חייבת להגיע.

*יש עדיין סף כלשהו של סוג כלשהו של חוק במדינת המערב הפרוע הזאת.

פורסם
לפני שעה, אורח לרגע כתב:

השירות הווטרינרי שם עליך פס כי התלוננתך שנשכו לך את הכלב.

תתלונן שננשך אדם (בת הזוג) והם לא יכולים להתעלם.

זה כמו תאונת דרכים- תתקשר תגיד שהיתה תאונה עם נזקי רכוש אך אין נפגעים- יגידו לך ללכת לחפש. תתקשר תגיד שיש נפגעים- ניידת חייבת להגיע.

*יש עדיין סף כלשהו של סוג כלשהו של חוק במדינת המערב הפרוע הזאת.

לצערי מה שאמרת מדויק,

עדיין הצלחנו אחרי הרבה בלגאן ורעש להביא היום פקחים לבעלים של הכלב.

נתנו לו אזהרה ואמרו שיגיעו כל יום בזמן הקרוב בשעות רנדומליות כדי לראות שהוא לא משחרר את הכלב.

נחיה ונראה.

בכל מקרה אם חברה שלי הייתה הולכת למיון, גם עם זה שאין לה כלום. כנראה הכלב היה כבר בהסגר.

נדע להבא.

בנתיים החלמה מהירה לצ'יקו .

236285302_843836339658909_3990921101247759253_n.jpg

• מבאס 1

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אגב אני אוסיף ויאמר על מנת להרגיע את המגיבים שדאגו לשלומה של חברה שלי, הכלב התוקף מחוסן, עם רישיון. הכל פלס.

• אהבתי 1

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

חיפוז בגוגל העלה כי בעשורים האחרונים מת בישראל אדם מכלבת בממוצע אחת ל-15 שנים, ובכל שנה מתגלים כמה עשרות בע"ח נגועים.

http://www.vets.co.il/מחלת-הכלבת

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 שעות, falou כתב:

אחד?

1. זאת הודעה שבמקרה התפרסמה לפני מספר ימים. רק בגלל הדיון הנוכחי שמתי לב אליה.

2. בשנה רגילה יש מספר חיות בית שנדבקות בכלבת (אני בכוונה לא כותב כלבי בית מאחר וכלבת פוגעת בכל בע"ח בעלי דם חם).

כדוגמא, ראה את ההסבר הבא על מחלת כלבת (יש שם סטטיסטיקה לשנת 2017) :

https://drorbn.blogspot.com/2018/01/rabies-2017.html?fbclid=IwAR1YLnfp6y4R8iDH5Osal7CA5M2eH2LuDwdcRM53qhtGnFxEFr676U600ec

3. בקישור הבא, תחת כותרת אטיולוגיה , יש הסבר לגבי סוגי נגיפי כלבת.
    תחת כותרת טיפול בע"ח ביתיים - יש דיווח לגבי כלבי בית שחלו בכלבת בשנת 2010

https://www.wikirefua.org.il/w/index.php?title=כלבת_-_Rabies

4. בשביל לדעת כמה כלבי בית חלו בכל שנה, צריך לחפור בנתונים של משרד הבריאות (ואולי גם משרד החקלאות). זה לא עד כדי כך מעניין אותי...

פורסם

בקיצור, כמו שכתבתי, הסיכוי להדבק מכלב ביתי - אפסי. הייתי נזהר יותר אם חי באזור חקלאי או קרוב לגבול 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הבחור גר ברמה"ג. אחת הסיבות שבגללן המלצתי על זהירות מוגברת.

פורסם

`עד כמה שידוע לי האזור יחסית בכלבת. 

• תוכן חדש...