Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ בקניית רכב עד 50k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שבת שלום:)

כיום אני נוסע על הונדה סיוויק האצבק 2012 אני מרגיש הרכב מתחיל להתעייף קצת ורוצה להתחדש באבזור ושנתון גבוה יותר  

אני מחפש רכב עד 50k  שיהיה אמין נוח לנסיעה חסכוני בדלק עד כמה שאפשר (מעדיף כוח על חיסכון) עם יותר כוח זמין ממה שיש לי כיום ועם הנאה מנהיגה

חשבתי על וולו v40/s60 או על סיאט לאון מה דעתכם?

עניין הנוחות בנהיגה והאמינות חשובים מאוד אני חייל שעושה מינימום 60 קמ ביום

עריכה אחרונה על ידי liads
פורסם

תפרט יותר על דגמי המנוע והשנתונים של הרכבים שהזכרת כדי שנוכל לומר על הכדאיות שלהם.

קניית רכב כחייל סדיר הוא דבר שלא הייתי ממליץ עליו ולדעתי עדיף להישאר עם הנסיעות חינם של החוגר לפחות עד השחרור...

עם זאת, זוהי החלטה שלך, אז אנסה לעזור לך.

ציינת נוחות ואמינות? חשוב לך כוח?

תבדוק לגבי שדרוג ההונדה שלך לאקורד עם מנוע 2400, מחירים אטרקטיבים לרכב מעולה כי ההמון הישראלי מסתער על רכבי פנאי...

בגרסה הבכירה יש לך סלון עור עם כיוונון חשמלי לנהג ואומר לך, זה פשוט תענוג.

לחלופין, תבדוק על מאזדה 3 (2013 ואילך) עם מנוע 2000 (ממליץ להימנע ממנוע ה-1500), מנוע שמעניק זמינות כוח טובה (יחסית למנוע אטמוספרי) וצריכת דלק מרשימה מאוד (מדדתי בבינעירוני בנסיעה רגועה 16.4 ק''מ לליטר).

כל זה לפני שמדברים על כך שהרכב פשוט תענוג לנהיגה ומכונת חיוכים, אולם האקורד תהיה נוחה יותר.

פורסם (נערך)

אם אתה חייל ממש אין לך מה להחליף רכב ועדיף להשאר עם שלך.

לגבי סדרה אחת- רק אם יש לך כיסים עמוקים(או לאבא)

לגבי הוולוו גם יהיה יקר ובתור חייל לא הייתי בכלל ממליץ עליהן, למרות שהן אחלה של רכבים(הV40 לדעתי מכוערת, אבל זה עניין של טעם)

הלאון אולי אם סתם בא לך לשנות, אבל שוב מבחינה כלכלית זה יהיה טעות רצינית, אתה מוכר רכב שאתה מכיר ונוסע וקונה בפוטנציאל חתול בשק, במיוחד שקהל היעד שלהן נוטע לקרוע אותן.

לגבי המאזדה 3 היא לא תכנס בתקציב, המאזדה 2 אולי בקושי רב.

בתור חייל לא חושב שיש צורך יותר מאיזה שבי ספארק או פיקנטו, במקרה שלך עם הסיוויק- חד משמעית להשאר איתו.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

אני מחפש קצת פינוק חדש הרכב שלי כבר מתחיל להרגיש כאלו הוא עשה את שלו , רעשים מפלסטיקה , חומרים ברכב שכבר התבלו וכו .

ראיתי שאני יכול למצוא v40 סביבות שנת 2014 שתכנס לי בתקציב השאלה איך הן מבחינת אמינות הבנתי שיש שם מנוע וגיר של פורד איך זה הולך יחד לטווח הארוך? מבחינת אחזקה אם זה רק טיפולים אני מאמין שאני אצליח להחזיק את הרכב מבלי בעיה אני עובד ומכניס כסף מעבר למשכורת הצבאית שלי 

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, liads כתב:

אני מחפש קצת פינוק חדש הרכב שלי כבר מתחיל להרגיש כאלו הוא עשה את שלו , רעשים מפלסטיקה , חומרים ברכב שכבר התבלו וכו .

ראיתי שאני יכול למצוא v40 סביבות שנת 2014 שתכנס לי בתקציב השאלה איך הן מבחינת אמינות הבנתי שיש שם מנוע וגיר של פורד איך זה הולך יחד לטווח הארוך? מבחינת אחזקה אם זה רק טיפולים אני מאמין שאני אצליח להחזיק את הרכב מבלי בעיה אני עובד ומכניס כסף מעבר למשכורת הצבאית שלי 

''משכורת צבאית'' הוא שם מפואר ל-800 שקלים בחודש.

לשאלתך, אני חושב שה-1.6 180 כ''ס זו יחידת הנעה של פורד עם גיר של פורד...

השאר של וולוו למיטב ידיעתי.

ככה או ככה לא הייתי ממליץ לך לקנות וולוו.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם

מאיזה בחינה לא היית ממליץ לי לקנות וולו ?

מבחינת אחזקה שוטפת מאמין שאצליח להחזיק את הרכב וכן משכורת צבאית לא נחשבת באמת הכנסה סתם סכום שמחזיק מהראשון עד העשירי בגדול אני עושה הכנסה של סביבות ה7 אלף שח בחודש

פורסם (נערך)

בעיקר בגלל עלויות האחזקה הכבדות (בכל זאת רכב יוקרה), הרכב עצמו נחשב לאיכותי ובדגמים מסוימים גם אמין.

אישית בצבא העדפתי לחסוך למרות שהיה לי את הממון להביא רכב גם ב-100...

אם התחבורה הציבורת לבסיס שלך סבירה, הייתי ממתין...

גם עם שכר 10 נטו שאני מרוויח עכשיו לא הייתי משכיב סכום על וולוו, זה כבר שיקול שלך.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם

איזה רכב עדיף מבחינת אמינות ועלויות תחזוקה הוולו או במוו סדרה 1 ? 

חשבתי על ואג אבל מפחיד אותי לקנות רכב 2014 ואז שילך לי מוח גיר ,טורבו וכו ( בכל זאת ואג לא חסר מה שיתקלקל) 

פורסם
לפני 5 שעות, liads כתב:

איזה רכב עדיף מבחינת אמינות ועלויות תחזוקה הוולו או במוו סדרה 1 ? 

חשבתי על ואג אבל מפחיד אותי לקנות רכב 2014 ואז שילך לי מוח גיר ,טורבו וכו ( בכל זאת ואג לא חסר מה שיתקלקל) 

BMW 1 משנת 2012 תהיה מצויידת במנוע 1.6 טורבו אבל זה כמובן רק הנפח בתכלס מדובר במנוע THP , יש המון שרשורים על המנוע הזה וממליץ לקרוא אותן..(בקצרה: לא הייתי מתקרב אם חושש מהחזקה יקרה)

אם אתה חושש מגיר רובוטי של וואג אז לא חושב שמומלץ לך ללכת על הגיר הרובוטי של פורד.. במנועי ה 1.6 טורבו של ה V40 שנת 2014 תמצא מנוע וגיר של פורד כאשר הגיר הוא גיר רובוטי עם עיקרון פעולה דומה לזה של וואג אך ממה שהבנתי יקר יותר לתיקון..

אין הרבה רכבים שיענו על מה שאתה מחפש.. אתה יכול ללכת על פיגו 508 משנת 2015 עם מנוע THP המשודרג(הכוח עלה וממה שכתוב גם הבעיות נפתרות ומשנה זו אצל דגמי PSA מדובר במנוע אמין, ניתן לזהות אותו על פי ה 165 כס לעומת 156).

יש שרשור של מישהו בפורום שמחזיק אחת כזו, מכיוון המנוע נראהשיש לו שקט אבל צפה לירידת ערך חזקה וכשזה לא עבור רכב שאתה דלוק עליו זה כאב כפול לדעתי.

פורד 1.5 טורבו גם אומרים שיש בעיה עם המנוע אבל לא בקיא בזה.. יש לי קרוב משפחה שקנה כזאת 2017, מחזיק בה שנה ודי מרוצה, לא יצא לו להיתקל בבעיות אבל מדובר בשנה, לא חסר לרכב כוח וגיר של אייסין אוטומטי רגיל(לא רובוטי כמו בוולוו V40)

אם תלך על וולוו אז מדובר ביחדת הנעה מאוד מאוד חזקה וממה שאני יודע גם אמינה(לא מדבר על הפורדית אלא על מנוע הוולוו 2 ליטר עם גייר של אייסין)

למען גילוי נאות אני רכשתי כזאת שנת 2016 ומאוד שמח על הבחירה, מבחינת צריכת דלק אז בנסיעה של 70\30 לטובת בין עירוני אז קל להוציא איתה 1-11 משולב ואף יותר.

תכלס אתה חושש מהגיר הרובוטי של וואג אבל האמת שנשמע שרוב הנסיעה שלך היא בין עירונית ואולי באמת שווה לך לשקול רכב כזה כסוג של פשרה בין זריזות לאמינות בייחס לעלות כשכמובן המטרה זה כן ללכת על שנתון גבוהה ייחסית.

אם אתה שואל אותי אז תשאר עם ההונדה עד שהתקציב שלך יעלה ואז תקנה משהו שאתה באמת שלם איתו, אם רוצה כבר עכשיו לבחור רכב אז כבר די חפרתי ובהצלחה בבחירה שתעשה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 9.7.2021 בשעה 05:10, online כתב:

BMW 1 משנת 2012 תהיה מצויידת במנוע 1.6 טורבו אבל זה כמובן רק הנפח בתכלס מדובר במנוע THP , יש המון שרשורים על המנוע הזה וממליץ לקרוא אותן..(בקצרה: לא הייתי מתקרב אם חושש מהחזקה יקרה)

אם אתה חושש מגיר רובוטי של וואג אז לא חושב שמומלץ לך ללכת על הגיר הרובוטי של פורד.. במנועי ה 1.6 טורבו של ה V40 שנת 2014 תמצא מנוע וגיר של פורד כאשר הגיר הוא גיר רובוטי עם עיקרון פעולה דומה לזה של וואג אך ממה שהבנתי יקר יותר לתיקון..

אין הרבה רכבים שיענו על מה שאתה מחפש.. אתה יכול ללכת על פיגו 508 משנת 2015 עם מנוע THP המשודרג(הכוח עלה וממה שכתוב גם הבעיות נפתרות ומשנה זו אצל דגמי PSA מדובר במנוע אמין, ניתן לזהות אותו על פי ה 165 כס לעומת 156).

יש שרשור של מישהו בפורום שמחזיק אחת כזו, מכיוון המנוע נראהשיש לו שקט אבל צפה לירידת ערך חזקה וכשזה לא עבור רכב שאתה דלוק עליו זה כאב כפול לדעתי.

פורד 1.5 טורבו גם אומרים שיש בעיה עם המנוע אבל לא בקיא בזה.. יש לי קרוב משפחה שקנה כזאת 2017, מחזיק בה שנה ודי מרוצה, לא יצא לו להיתקל בבעיות אבל מדובר בשנה, לא חסר לרכב כוח וגיר של אייסין אוטומטי רגיל(לא רובוטי כמו בוולוו V40)

אם תלך על וולוו אז מדובר ביחדת הנעה מאוד מאוד חזקה וממה שאני יודע גם אמינה(לא מדבר על הפורדית אלא על מנוע הוולוו 2 ליטר עם גייר של אייסין)

למען גילוי נאות אני רכשתי כזאת שנת 2016 ומאוד שמח על הבחירה, מבחינת צריכת דלק אז בנסיעה של 70\30 לטובת בין עירוני אז קל להוציא איתה 1-11 משולב ואף יותר.

תכלס אתה חושש מהגיר הרובוטי של וואג אבל האמת שנשמע שרוב הנסיעה שלך היא בין עירונית ואולי באמת שווה לך לשקול רכב כזה כסוג של פשרה בין זריזות לאמינות בייחס לעלות כשכמובן המטרה זה כן ללכת על שנתון גבוהה ייחסית.

אם אתה שואל אותי אז תשאר עם ההונדה עד שהתקציב שלך יעלה ואז תקנה משהו שאתה באמת שלם איתו, אם רוצה כבר עכשיו לבחור רכב אז כבר די חפרתי ובהצלחה בבחירה שתעשה.

דבר ראשון תודה על התשובה המפורטת והמקצועית,

דבר שני מה עם פיגו 308 1.2 טורבו  היא קצת יותר חלשה מההונדה שלי ההונדה (144 כ"ס) לעומת הפיגו (130כ"ס) אבל הפיגו קלה יותר. האם אני ארגיש חוסר בכוח?

הרכב דיי עומד בתקציב הבנתי שהיה ריקול על הרצועת טיימינג ואין יותר מידי מה לחשוש רק לבדוק שהיא הוחלפה, מעבר לזה מה דעתך על הרכב מבחינת חווית נהיגה צריכת דלק נוחות וכו?לגבי ה508 זה הצורה הישנה של פיגו ואני מחפש רכב שירגיש לי יותר חדש ומאובזר מהרכב שלי .

פורסם
לפני 7 שעות, liads כתב:

דבר ראשון תודה על התשובה המפורטת והמקצועית,

דבר שני מה עם פיגו 308 1.2 טורבו  היא קצת יותר חלשה מההונדה שלי ההונדה (144 כ"ס) לעומת הפיגו (130כ"ס) אבל הפיגו קלה יותר. האם אני ארגיש חוסר בכוח?

הרכב דיי עומד בתקציב הבנתי שהיה ריקול על הרצועת טיימינג ואין יותר מידי מה לחשוש רק לבדוק שהיא הוחלפה, מעבר לזה מה דעתך על הרכב מבחינת חווית נהיגה צריכת דלק נוחות וכו?לגבי ה508 זה הצורה הישנה של פיגו ואני מחפש רכב שירגיש לי יותר חדש ומאובזר מהרכב שלי .

תשמע אני לא חושב שתרגיש פחות כוח בעיקר לא ביציאות מהמקום כי מדובר ברכב עם מנוע טורבו בעל מומנט שמגיע בסלד נמוך

אבל כן אגיד שלגבי המנוע הזה יש המון מידע כאן בפורום ולאט לאט עולים עוד עוד פרטים כמו אכילת שמן 

נגיד זו תגובה שאתמול הגבתי למישהו על המנוע הנ"ל 

"

תשמע אני בנאדם שאין לו בעיה לעבוד על הרכב שלו ואישית הייתי חושש להתקרב למנוע הזה עם תקלה כזו של אכילת שמן, אם העניין היה מסתכם בהחלפת רצועה ושלום על ישראל אז כן אפשרי אבל במצב הזה שאנשים מדווחים על אכילת שמן פתאומית לאחר ההחלפה..

הייתי מחכה עד שיתבררו יותר דברים.

"

מעבר לזה יצא לי להיות ברכב  DS 3 עם אותו מנוע וגיר והוא אכן נוסע מאוד נחמד ומרגיש זריז (ה DS עם 110 כס אבל שוקלת פחות וקטנה יותר).

נסה לעשות סיבוב על ה 508 תראה אך הוא מרגיש כי יש לו גם מנוע טורבו אז למרות שזה רק 20כס יותר מההונדה שלך אני מאמין שאתה תרגיש יותר.

• תוכן חדש...