Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב

אני מחפש רכב עם 7 מקומות כשהדגש הוא על אמינות וצריכת דלק. סבלתי מרכבים ישנים והשקט הנפשי הוא קריטי, צריכת הדלק חשובה כי הנסועה שלי היא סביב 35000 בשנה.

האפשרות המתבקשת היא פריוס+ 2015-18 בתקציב של כ-80-90 אש"ח וטווח ק"מ שמתחיל ב-130000 וממשיך צפונה, והוצעה לי כעת גרנד סניק 2016 דיזל מיד ראשונה פרטית ו-104000 ק"מ ב-51000 ש"ח.

אם נמקד את ההתלבטות: א. האם הרנו תיתן לי את השקט שצפוי מהטויוטה? סטיגמות וזה, אני יודע. אבל אני מניח שיש לזה בסיס, גם אם יכולה להיות רנו ספציפית שעדיפה מהטויוטה.

ב. האם באמת אחסוך 30000 או שבעוד 3-5 שנים ההפרש לטובת הטויוטה (במחיר ובסחירות) יחזיר את ההשקעה כעת ואז עדיף ללכת על בטוח?

ג. אני פחות מתחבר לרנו...

אשמח לדעתכם ולשיקולים שלא חשבתי עליהם.

תודה!

פורסם

א. יש מעט מאוד. ב. הן עם ק"מ גבוה מאוד... אני חושב שעדיף רנו עם 100000 מאשר טויוטה עם 250000. (בהנחה שבאותם תנאים, אין לנו דרך לבדוק את זה).

תודה לך.

• מעניין 1
פורסם
לפני 49 דקות, המחליף כתב:

בדיזל יש לך גם קיה קרניבל וסנאיאנג רודיוס.

או רכב  גדול עם מערכת גז גפ"מ שתתרום לחיסכון.

שתיהן לא מצטיינות, לא בחיסכון ולא באמינות. לא מצאתי רכב בנזין מספיק גדול כדי להכיל גם מ' גז במחיר ומצב סביר.

שוב, ברירת המחדל לדעתי היא הפריוס אבל אני מנסה לחשוב על עוד אפשרויות. 

תודה!

לפני 48 דקות, טיוטה כתב:

אם אתה מחפש שקט נפשי לך על בטוח שזה טיוטה.

גילוי נאות, משהו?

פורסם
לפני 5 שעות, פיני חד כתב:

שתיהן לא מצטיינות, לא בחיסכון ולא באמינות. לא מצאתי רכב בנזין מספיק גדול כדי להכיל גם מ' גז במחיר ומצב סביר.

שוב, ברירת המחדל לדעתי היא הפריוס אבל אני מנסה לחשוב על עוד אפשרויות. 

תודה!

גילוי נאות, משהו?

בסך הכל יש לי טיוטה קורולה 2006😅

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 5 שעות, פיני חד כתב:

אשתי מוגבלת לאוטומט ואני מכור לקרוז קונטרול...

אגב, על הגרנדסניק יש אחריות ל-30000 ק"מ, והפריוסים בדרך כלל מליסינג.

אם שקט נפשי קריטי לך, אולי עדיף שלא תקנה סניק, ולא מהסיבה שאם יקרה משהו לפריוס "זה סביר, בלאי טבעי", לעומת זאת אם יקרה משהו לסניק זה בגלל שהיא "צרפתיה זבל". אם אתה לא מתחבר אז לא צריך בכוח.

לענייננו, כל משפחת מגאן/פלואנס/סניק דור 3 דיזל אמינות למדי, הסניק מאוד נוחה, מרווחת וחסכונית, עקב האכילס הוא הגיר הרובוטי. אלה רכבים שמתאימים בעיקר למי שנוסע בכביש הפתוח ופחות למי שנוסע הרבה בתנועה עירונית/כבדה. הבעיה היא שאתה לא ממש יודע איפה הרכב שקנית נסע. אם אתה בכל זאת מתעניין, חפש אקזמפלר שעבר החלפת מחשב גיר ומצמדים, או לחילופין נסה להוריד במחיר וקח בחשבון הוצאה אפשרית חד-פעמית של 10K בעוד X שנים לטובת העניין.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

לפני 23 דקות, טיוטה כתב:

מה הקשר בין טויוטה קורולה 2006 לפריוס פלוס 2018? הייתה לי קורולה 2003 רנקס והיא הייתה חתיכת נבלה שלא ברא השרטן - בעיות בוצה חוזרות, כשלים בממיר הקטליטי - אבל זה לא משהו שצריך להשליך על פריוס פלוס 2018 - לכן אמירות כוללניות כמו ״טויוטה אמינה ורנו פחות״ רק על שם המותג לא במקום לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי noknok
  • אהבתי 1
  • לא הבנתי... 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

לדעתי הענייה, אם יש לך קילומטראז מרובה בתוך העיר - קח את הפריוס, אם רוב מוחלט של הנסיעות הוא ביניעירוני - קח את הרנו.

הסיבות:

דיזל מצטיין בחיסכון מחוץ לעיר, היברידי בתוך העיר,

לרנו יש גיר רובוטי שמעדיף יותר נסיעה מחוץ עיר, ולפריוס גיר רציף.

לגבי אמינות, מניח שהטיוטה תהיה אמינה יותר מהרנו, אבל זה תלוי מצב תחזוקה של הכלי הפרטני. לא כל טויוטה תוחזקה כראוי, ורכב שלא תוחזק ידרוש השקעה. לפעמים אנשים מחוסר תקציב מתפשרים על טויוטה שלא תוחזקה על פני רכבים אחרים, ואחר כך נדרשים להשקיע אבל סותמים את הפה כי זו "טויוטה".

אל תשכח, שהפריוס היא היברידית, ולטווח ארוך יתכן ותדרש להחלפת סוללה מחוץ לאחריות, עניין לא זול.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, טיוטה כתב:

אתה פשוט ממליץ על הניק שלך, אולי לא שמת לב.

קורן ונוקנוק, ציינתי כבר קודם שלא בכל מחיר אעדיף טויוטה כי היא לעולם לא תתקלקל, אבל באופן כללי יש לטויוטה שם טוב יותר בהקשר הזה וזה לא נולד מהאוויר. מבחינת שמירת ערך - אם כתוצאה מהנ"ל או כי באמת זה כך - הטויוטה טובה יותר וזו עובדה. נסעתי פעם תקופה בפריוויה עם 450000 ק"מ והיא הייתה מצויינת, אחרי חצי שנה התקלקל מחשב רכב.  תיקנתי ומכרתי במחיר  גבוה מזה שקניתי...

דור, אני מסכים איתך שהפרמטרים החשובים ביותר הם מצב הרכב הספציפי והאחזקה שלו, אבל כל עוד אין לי דרך באמת לבדוק את זה אני נאלץ להתייחס לשתיהן כשוות. בהסתייגות קלה שהגרנדסניק פרטית והפריוסים בד"כ ליסינג. אני חושב שהטויוטה סלחנית יותר מהרנו לאחזקה לקויה.

תודה לכולם!

עריכה אחרונה על ידי פיני חד
פורסם
לפני שעתיים, noknok כתב:

מה הקשר בין טויוטה קורולה 2006 לפריוס פלוס 2018? הייתה לי קורולה 2003 רנקס והיא הייתה חתיכת נבלה שלא ברא השרטן - בעיות בוצה חוזרות, כשלים בממיר הקטליטי - אבל זה לא משהו שצריך להשליך על פריוס פלוס 2018 - לכן אמירות כוללניות כמו ״טויוטה אמינה ורנו פחות״ רק על שם המותג לא במקום לדעתי.

לא הבנתי למה התכוונת שכתבה את

כל זה... .הרי לא כתבתי ולא התכוונתי להגיד שטיוטה יותר טובה מרנו .הוא בסך הכל רצה גילוי נאות אז כתבתי שיש לי טיוטה....

פורסם
לפני 10 שעות, טיוטה כתב:

אם אתה מחפש שקט נפשי לך על בטוח שזה טיוטה.

תגובה על זה - כי הנה הבאתי דוגמא הפוכה אני הלכתי על טויוטה ולא הלך לי בטוח.

• רעיון גרוע 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...