Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לזוג עד 30אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנחנו צריכים להחליף את הדייהטסו מודל 98 (כנראה דורשת החלפת מנוע) ומעוניינים ברכב לכ5 שנים בתקציב של עד 30 אלף (רצוי אחרי יישור קו). הרכב יעשה נסיעה של 140-170 קמ בינעירוני בשבוע + קצת נסיעות עירוניות.הרכב חייב להיות אוטומטי (החברה ללא רישיון ידני).

חשבתי על סופר-מיני כי אנחנו באמת לא צריכים משהו גדול יותר. וגם שנצליח למצוא חנייה בר"ג.

אחרי הניסיון באיזקת רכב ישן הייתי מעדיף לא להוציא כל שנה אלפי שקלים על רכיבים שנשברים ולכן הייתי שמח למשהו מודרני יותר (סביב 5-6 שנים).

בהערכת עלויות טיפולים הערכתי טיפול יישור קו ב5000, אחרי זה 1200 לשנה ובאחת מהן 3500 בגלל כשל שיותר יקר לתקן. אשמח להתבדות.

אשמח להמלצות לגבי דגמים, שנתונים וק"מ שהייתם הולכים עליו. אפשרות נוספת היא ללכת על רכב ממכר אמין, שטופל במוסך היבואן (אופל קורסה משנת 14 שעברה 146Kkm ) קישור לפוסט לגבי הקורסה

אני לא מאד לחוץ לקנות עכשיו אבל הייתי רוצה לשים את הנושא מאחורי. אין לי בעיה לקרוא וללמוד לא נעול על יפנומטית אבל הייתי שמח למשהו פשוט לאחזקה כדי שאני אלמד על הדרך. יש לי פחות ניסיון והבנה טכנית מעמיקה ברכבים (מהנדס אווירונוטי, לא רכב).

תודה רבה

רמי

פורסם

אפשר לבדוק קיה ריו, מרווחת מאחור כך שתתאים גם כשיהיה צורך בסל קל, לא חזקה במיוחד או חסכונית, אבל נחשבת לאמינה כאשר המרווח הוא היתרון שלה.

מזדה 2 ברמת אבזור דינמיק תהיה זריזה יותר אך פחות מרווחת.

סוזוקי סוויפט גם אופציה אמינה וחסכונית יותר, מושב אחורי נוח מאוד, אך תא מטען מהיותר קטנים בקטגוריה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 25 דקות, yulianx כתב:

אפשר לבדוק קוה ריו, מרווחת מאחור כך שתתאים גם כשיהיה צורך בסל קל, לא חזקה במיוחד או חסכונית, אבל נחשבת לאמינה כאשר המרווח הוא היתרון שלה.

מזדה 2 ברמת אבזור דינמיק תהיה זריזה יותר אך פחות מרווחת.

סוזוקי סוויפט גם אופציה אמינה וחסכונית יותר, מושב אחורי נוח מאוד, אך תא מטען מהיותר קטנים בקטגוריה.

תודה, על איזה שנתון היית מסתכל? איזה קמ נשמע סביר?

יש סכנות/מחלות שצריך לבדוק בדגמים הללו?

פורסם

באף אחד מהרכבים האלו אין מחלות ידועות והן נחשבות אמינות.

שנתון בהתאם לתקציב ולמצב הרכב הספציפי.

בוא נגיד, שברכישה, בהנחה ועשית את הצ'ק ליסט הרגיל עם אחד הרכבים האלו הסיכוי "ליפול" פה הוא קטן מאוד.

פורסם
לפני 1 דקה, stum כתב:

בוא נגיד, שברכישה, בהנחה ועשית את הצ'ק ליסט הרגיל עם אחד הרכבים האלו הסיכוי "ליפול" פה הוא קטן מאוד

אני מניח שאתה מכוון לצ'קליסטים שבפורום.

אתה יודע לומר מהי עלות אחזקה סבירה לרכב בן 8-9? לא נראה לי שיש אקזמפלרים חדשים יותר במחיר שאני מחפש.

כמה הוא יחזיק עד שיתחיל לעשות בעיות רציניות יותר?

פורסם

אכן, יש כמה כאלו אבל בגדול כולם אומרים את אותם הדברים.

קשה לדעת לגבי עלות אחזקה אפילו הערכה תיהיה שגויה שכן כל מספר שתקבל יכול להשתנות על ידי בלת"מ בדמות צמיגים מצבר בלמים בולמים סט טיימינג או רצועת אביזרים שהגיע זמנם.

אני מדבר פה על תחזוקה סדירה והחלפה של מכלולים שמוגדרים מראש ככאלה שצריך להחליף אותם כל X זמן או X קילומטראג' לא תקלות כמובן וזה חלק מהאחזקה.

זה לפני ביטוח, דלק, שמנים פילטרים טסט שנתי כבישי אגרה וכו'.

רכב שנוסע ומטופל בזמן יכול להחזיק הרבה שנים קדימה, גם בשנתונים שציינת.

כמו שציינתי, מאזדה 2, סוויפט וקיה ריו - פשוטות מכנית, אמינות באופן כללי, ולא צפויות הפתעות.

פורסם

טסט אזור ה אלף שקל.

ביטוח אתה יכול לעשות סימולציה באתר wobi למשל.

טיפול קטן עולה בערך 500-600 שקל, גדול במידה ויש טיימינג יכול להגיע לאלפיים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 7 דקות, yulianx כתב:

טיפול קטן עולה בערך 500-600 שקל, גדול במידה ויש טיימינג יכול להגיע לאלפיים.

וישור קו? עוד 3-5 בשנתונים הללו?

פורסם

תלוי במצב של הרכב שאתה קונה.

זה גם יכול להיות כמה מאות כמו צמיגים.

פורסם

תודה אני מעריך את המענה.

האם מישהו מכם היה שוקל את הקורסה שציינתי? העובדה שאני סומך על המוכר היא פלוס משמעותי עבורי. האם גם אז, הערכת האחזקה דומה? או שתהיה יקרה יותר באופן משמעותי? האם צריך למצוא מוסכים שמתמחים באופל?

לפני 15 דקות, yulianx כתב:

העובדה

פורסם

הקורסה זאת אופציה מצויינת, מנוע ה14XER וותיקן ואמין והגיר שמותקן שם גם כן וותיק ואמין (למיטב ידיעתי AISIN AF13)
השאלה היא מה המחיר מכיוון שיש לך טיפול טיימינג בקרוב (אני מעריך שזה באזור ה2000+ ש"ח מכיוון שזאת שרשרת טיימינג) ומחיר של מעל ל20 אלף לרכב הזאת לדעתי זה יקר. ביד2 אתה יכוטל למצוא קורסה עם +-100 אלף קילומטר בפחות מ20 אלף ש"ח. לכן אם חבר שלך רוצה להיות הגייוני לדעתי מחיר ראוי יהיה באזור ה15 אלף שקל.

פורסם
לפני 3 דקות, Gavrik כתב:

הקורסה זאת אופציה מצויינת, מנוע ה14XER וותיקן ואמין והגיר שמותקן שם גם כן וותיק ואמין (למיטב ידיעתי AISIN AF13)
השאלה היא מה המחיר מכיוון שיש לך טיפול טיימינג בקרוב (אני מעריך שזה באזור ה2000+ ש"ח מכיוון שזאת שרשרת טיימינג) ומחיר של מעל ל20 אלף לרכב הזאת לדעתי זה יקר. ביד2 אתה יכוטל למצוא קורסה עם +-100 אלף קילומטר בפחות מ20 אלף ש"ח. לכן אם חבר שלך רוצה להיות הגייוני לדעתי מחיר ראוי יהיה באזור ה15 אלף שקל.

לגבי המחיר, טרם דובר אבל כנראה סביב מחירון/כמה שהוא שווה פחות חלק מהאחזקה שבדרך.

המחירון של לוי יצחק נותן 28, משוקלל יד 2 נותן 21 ומשרד התחבורה 22.6. גם אם תוריד טיימינג אתה עדיין סביב ה20. גם המודעות ביד2 במחירים גבוהים יותר, ועם ליסינג בשרשרת הבעלים הקודמים (כשחיפשתי להשוואה 01 כמו הרכב הזה).

האם יש כללים מיוחדים לטיפול ברכבי אופל בכלל או בדגם הזה בפרט? האם זה קמ גבוה לדגם הזה? אני לא מתכוון לנסוע המון ככה שזה פחות מטריד אותי הקמ, כל עוד הרכב לא הולך להתפרק בשנייה הראשונה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שאלה נוספת. חפרתי קצת בפורום וגם בדיון כן\לא צרפתיות ואני שוקל את הפיג'ו 208 עם מנוע 1.2l מכיוון שיש פה VFM גבוה ורכב שאנשים אוהבים והוא דיי מוצלח.

אני מכיר את סוגיית רצועת התזמון. אבל המחיר הנמוך והשנתון הגבוה מפתים.

דיברתי היום עם אחד המוסכים המומלצים בפורום והוא העלה מספר נקודות לשים אליהן לב:

1. נושא הרצועה: אפשר להחליף אם צריך, וגם אם יש שאריות אפשר לנקות.
  2. אכילת שמן: לדברי הבעלים הנושא לא נובע מהחלפת הרצועה אלא מהעובדה שלמנוע יש נטייה לאכול שמן. וזה עלול להתחיל אחרי למעלה מ100 אק"מ ועלול להגיע לרמה שכל שבוע צריך למלא שמן. הפתרונות האפשריים הם החלפת רינגים/גומיות שסתומים. בדיקת אטימת צילנדרים במכון בדיקה עשויה לגלות זאת. מצד שני, הם לא מבינים ברצועה ושאר ניואנסים של הרכב הזה.

שאלות לחברי הפורום הנכבדים:

1. האם יש פה בעלי רכבי 208 אוטומטיים 1.2l סביב שנתון 2014-2015 שיודעים לחוות דעה לגבי נושא אכילת השמן? הרכב שאני מתעניין בו עבר 80 אק"מ. 
  2. איך הייתם ניגשים לקנייה של דגם כזה? מבקשים היסטוריית אחזקה מהבעלים? האם הייתם הולכים לבדיקה במכון בדיקה או במוסך שמבין בדגם? נראה לי שגם וגם עלול לשגע את המוכר.
  3. האם להערכתכם היבואן יתכחש לרכב כזה אחרי 7-10 שנים ולא ישתתף בעלויות תיקון המנוע? (כמו בנושא הרצועה)

תודה רבה,

ramiv

פורסם

2- היסטוריה חובה, ואם לא הוחלף הייתי מחליף בכול מקרה, כבר פה מקרה שמוסך יבואן אמר שלא צריך להחליף אך בפועל כן היה צורך.

אישית הייתי הולך למכון.

יש מקרה כרגע בפייסבוק של קקטוס על חבר שנדלקה נורית מנוע, ביבואן מסרבים כרגע לטפל במסגרת האחריות כיוון שאחד הטיפולים לא נעשה אצלם, ובחשבונית של מוסך אחר לא רשום מקט של חלקים מאושרים ע״י היבואן.

פורסם
לפני 24 דקות, yulianx כתב:

היסטוריה חובה,

זה היה מספיק להשקיט אותך? נניח הוחלף בזמן. היד הראשונה של האקזמפלר הספציפי הזה היתה השכרה.

כמה קמ לקקטוס של החבר?

• תוכן חדש...