Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למישהו יש ניסיון ? רכש רכב בלי מיסים דרך ביטוח לאומי ? יכול לפרט את התהליך כולו ?

תודה לעונים.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

שלום,

אבא שלי הוא נכה המוכר על ידי ביטוח לאומי כנכה מוגבל בתנועה וזכאי להטבה במס בקניית רכב ויש לי מעט נסיון עם זה, אני אנסה לענות לך למיטב זכרוני וידעתי.

כאשר אתה חפץ לרכוש רכב ולקבל עליו הטבה במסים בגלל דרגת נכות מסויימת, נקבעת לך ועדה רפואית שבה נקבעת לך דרגת נכות לניידות.

במידה ויש הכרה בנכות לניידות עד לדרגה של 80% אתה רשאי לקבל הנחה במס עד לשווי של שווה ערך למס על רכב בעל נפח מנוע 1300 סמ"ק. במידה ונקבעה דרגה של 80% ויותר ההנחה במיסוי תהיה ההנחה עד לשווי של שווה ערך למס על רכב בנפח מנוע שהועדה הרפואית תקבע למתאים. כל זאת כמובן לפי אחוזי הנכות שנקבעו לך על ידי הוועדה הרפואית.

לאחר שהוכרת כנכה ונקבעה לך דרגת הנחה מסויימת, וביצעת הזמנה על רכב(כמו כל הזמנה בסוכנות רכב), אתה מקבל אישור מביטוח לאומי על שווי הכסף המגיע לך ובו הם מתחייבים לשלם את המס(כמובן שלפי מה שהם קבעו לך בועדה הרפואית). ואז אתה למעשה רוכש את הרכב במחיר מופחת כאשר ביטוח לאומי משלם את ההפרש. אותו סכום הוא למעשה "הלוואה עומדת" וכך הופך הרכב למעשה לרכב משועבד לביטוח לאומי. במשך 3 וחצי השנים למן רכישת הרכב אינך יכול למוכרו. לאחר שלוש וחצי שנים באם תרצה למוכרו אתה יכול להסיר את השיעבוד על הרכב ולשלם את החוב למכס, הסכום אמנם מופחת משמעותית, אך מומלץ לחכות עד תום 5 שנים מיום רכישת הרכב, אז לא תיאלץ לשלם מאומה למכס.

לאחר שאתה רוכש את הרכב, בערך אחרי שבוע שהוא ברשותך, אתה מקבל אישור מביטוח לאומי ואיתו אתה ניגש למשרד הרישוי, שם אתה מקבל תו נכה, המקנה לך זכויות חניה בלבד.

שים לב, כל עוד הרכב משועבד לביטוח לאומי, ויש עבורו תו נכה, רק הנכה הרשום בתו הנכה והינו בעל האוטו ובעל הזכויות מביטוח לאומי רשאי לנהוג ברכב ולא איש אחר מלבדו. יש מספר סעיפים מקלים שאומרים שאם אדם אחר נוהג ברכב, הנכה חייב להיות פיסית בתוך הרכב. באם מישהו מבני המשפחה, מדרגה ראשונה בלבד חפץ בנהיגה על הרכב שלא בנוכחותו הפיסית, הוא יכול לקבל אישור בכתב לכך בתנאי שהוא חי באותה כתובת עם הנכה או במרחק של 500 מטר בלבד מבית הנכה. אישור זה ינתן אך ורק לנסיעות עבור רווחת הנכה ולא לשום שימוש אחר(לא ליציאות/עבודה או כל מטרה אחרת). באם התנאים האלה לא ימולאו רשאי ביטוח לאומי לעקל את הרכב(ללא כל פיצוי או הליך משפטי) ולשלול כל זכות עתידית לנכה עבור ניידות.

בדרך כלל, כל התהליך הנ"ל לוקח כשלושה עד ארבעה חודשים למן הגשת הבקשה עד לאישור רכישת רכב.

מקווה שעזרתי,

רן.

פורסם

אם ניקבע לי שאני יכול לקבל הלוואה עומדת על רכב עד 1800 סמ"ק, ז"א שאני יכול לבחור כל רכב עד 1800 סמ"ק ?

פורסם

אתה יכול לקנות איזה רכב שאתה רוצה, בכל נפח מנוע שהוא.

דרגת נפח המנוע קובעת את ה"דגם המייצג" ואת שווי הפטור ממיסים.

השווי של הפטור של עד 1800 הוא כ-65000 ש"ח נכון ללפני כמה שבועות (סכום מעודכן תוכל לקבל בכל סוכנות מכירה של רכב חדש)

אם תקנה רכב שהמיסים המוטלים עליו פחות מ-65000 ש"ח הפטור שתקבל יהיה עד גובה המס בלבד.

אם תקנה רכב שהמיסים המוטלים עליו הם יותר מ-65000 ש"ח תצטרך לשלם את המיסים מעל התיקרה בעצמך.

כלכלית, משתלם לקנות רכב שגובה המיסים המוטלים עליו קרוב ככל האפשר לגובה הפטור, ושנפח המנוע שלו יותר מ-1600 סמ"ק. בכל מקרה לא כדאי לרכוש רכב שנפח המנוע שלו פחות מ-1300 סמ"ק (למשל טיוטה יאריס) כי אז גם קצבת הניידות הנלווית לרכב נפגעת.

בהצלחה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אוקיי תודה, מרגע קבלת האישור על הלוואה עומדת, תוך כמה זמן לוקח לביטוח לאומי לאשר הלוואה עומדת על רכב מסויים שאני רוצה ?

פורסם

האישור להלוואה עומדת כמוהו כשיק בנקאי - אינך צריך לקבל אישור ספציפי מביטוח לאומי לרכישת רכב מסוים.

גש לסוכנות - וקנה לך רכב כאוות נפשך - מסור את האישור במעמד התשלום והשווי של ההלוואה העומדת

(או המיסים - הנמוך מבניהם) יופחת מהסכום לתשלום.

תיקוי אי-דיוק:

לאחר שלוש וחצי שנים באם תרצה למוכרו אתה יכול להסיר את השיעבוד על הרכב ולשלם את החוב למכס, הסכום אמנם מופחת משמעותית, אך מומלץ לחכות עד תום 5 שנים מיום רכישת הרכב, אז לא תיאלץ לשלם מאומה למכס

לא מדוייק - ככל שהרכב יקר יותר הסיכוי שתצטרך להחזיר למכס כסף יורד.

הפעם האחרונה בה נדרשתי להחזיר למכס כסף אחרי 3.5 שנים היתה בשנת 1991.

כמו"כ ירידת הערך של הרכב בשנה וחצי הנוספות הרבה יותר גדולה מהסכום שצריך להחזיר למכס, אך גובה ההלוואה העומדת אינו משתנה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...