Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם מחליפים לאותו הדשבורד אז מה הועילו חכמים בתקנתם?

בעוד שנה זה שוב יופיע, אז כל שנה נחליף דשבורד?
מסכים עם פרייסה, עדיף שידיים ישראליות לא ייגעו בדשבורד.

לדעתי זה גם לא נראה מי יודע מה מטריד, זה לא מגעיל כמו בפיאטים, שהפלסטיק ממש נפתח.

פורסם
לפני 4 שעות, Fraysa כתב:

שוב, לא יודע להגיד. אבל אני בטוח שתמצא יותר פיצ'רים בסקודה מאשר בסיאט, ובפולקסווגן יותר מסקודה, ובאאודי יותר מפולקסווגן. יש אנשים שהעבודה שלהם היא להגדיר בדיוק את הגבולות בין המותגים הדומים בין כל החברות בקונצרן.

במקרה של הקארוק מול האטקה אני לא בטוח שאתה צודק לחלוטין, יש דברים שיש בקארוק ברמת הגימור הגבוהה שאין באטקה FR וההפך. מצד שני גם יש הפרש גדול במחיר בין שני הרכבים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 5 שעות, Fraysa כתב:

שוב, לא יודע להגיד. אבל אני בטוח שתמצא יותר פיצ'רים בסקודה מאשר בסיאט, ובפולקסווגן יותר מסקודה, ובאאודי יותר מפולקסווגן. יש אנשים שהעבודה שלהם היא להגדיר בדיוק את הגבולות בין המותגים הדומים בין כל החברות בקונצרן.

איזה פיצר יש בסקודה שאין בסיאט?

יכול לתת דוגמא הפוכה שבסיאט היה מזמן שיקוף סמארטפון לרכב מה שבסקודה לקח זמן רב.

פורסם (נערך)

אני הייתי בעל עסק של Retrofit לרכבים הקונצרן זמן רב, ואתה גם מוזמן להסתכל בשרשורים שאני מפרסם. גם כשפירקתי את הרכבים האלה, היה ניתן לראות בבירור איפה חסכו (לדוגמה: פירוק של תא כפפות בדגם מסוים באאודי לוקח פי 2 זמן, מאמץ וחלקים מאשר המקבילה בפולקסווגן). 

כמו כן, וברור לי שזו דוגמה ״קיצונית״, אחי הגדול רכש ארונה לפני מספר חודשים. ישר כשנכנסתי, שמתי לב למספר דברים משונים; הגה מעור סינתטי, חוסר של תאורה פנימית בגג מאחורה, חוסר של תאורה בתא הכפפות, כל הדאשבורד עשוי מפלסטיק קשיח ברובו, בלם יד ידני (למרות ש בסקודה זה גם כך, לדוגמה), משענת יד שלא מתכווננת לאף כיוון (ונשארת בזווית כלפי מטה, מצב שלא נוח בעליל לנהיגה), חוסר של חיישן Kessy (השם של הכניסה ללא מפתח בקונצרן) בדלת הנוסע ועוד ועוד. 

אם תשווה את זה לסקודה קאמיק לדוגמה, בטוח שתשים לב להבדלים מהסיבה הפשוטה שזה (מעט) יקר יותר, אבל גם סקודה היא ממותגת מעל סיאט. בסיאט תמצא מסך ענק עם קארפליי מהחברה ודאשבורד עם חומרים זולים יותר, בפולקסווגן תמצא מסך קטן יותר אך איכות חומרים מעט טובה יותר. 

להגיד שהם מורכבים ״מאותו החומר״ זו טעות. נכון שהם חולקים אותם החלקים, אך לרוב מדובר בחלקי אלקטרוניקה ולא חלקי מרכב חוץ או פנים. זה מאוד פשוט - אם גולף R הייתה זהה ל-Audi S3 - אנשים לא היו משלמים יותר על ה-S3. אבל הקונצרן הגדיר מותג פרימיום, ויש אנשים שזו העבודה שלהם - לתמחר ולאבזר בדיוק כך, שיהיו הבדלים ניכרים בין המותגים. 

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

פורסם

חייב לציין שהופתעתי לרעה מהרכב, לא ארחיב על כמות התקלות שהיו לי כי כנראה באמת אצלי זה משהו חריג אבל איכות החומרים וההרכבה ברכב הזה מאוד לוקים בחסר.  למדתי להעריך כמה הנושא הזה חשוב..

אני לקוח חוזר של סיאט, הרכב הקודם שלי היה סיאט לאון ולטעמי הם מיהרו להוציא רכב suv ולא תכננו אותו עד הסוף למרות שהעיצוב הפנימי די דומה.

לדוגמה בדלתות- מאחזי היד שאוחזים כדי לסגור את הדלת מבפנים מקרקשים ומותירים תחושה מאוד זולה, בקארוק ובטיגואן הם תוכננו בצורה שונה עם פלסטיק יותר עמיד ופחות חיבורי פלסטיק ושם המצב טוב בהרבה.

יש עוד דוגמאות, אבל אני מסכים עם Fraysa , ההבדלים בין האטקה, קארוק והטיגואן בהתאמה מורגשים מאוד במיוחד בנושא הזה. 

בחרתי באטקה בגלל האבזור שלא היה בקארוק (מערכת סאונד משודרגת, חניה אוטומטית) .

הרכב הבא שלי כבר לא יהיה סיאט וגם לא כל רכב אחר שהיבואן שלהם מוכר  .

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, or232 כתב:

חייב לציין שהופתעתי לרעה מהרכב, לא ארחיב על כמות התקלות שהיו לי כי כנראה באמת אצלי זה משהו חריג אבל איכות החומרים וההרכבה ברכב הזה מאוד לוקים בחסר.  למדתי להעריך כמה הנושא הזה חשוב..

אני לקוח חוזר של סיאט, הרכב הקודם שלי היה סיאט לאון ולטעמי הם מיהרו להוציא רכב suv ולא תכננו אותו עד הסוף למרות שהעיצוב הפנימי די דומה.

לדוגמה בדלתות- מאחזי היד שאוחזים כדי לסגור את הדלת מבפנים מקרקשים ומותירים תחושה מאוד זולה, בקארוק ובטיגואן הם תוכננו בצורה שונה עם פלסטיק יותר עמיד ופחות חיבורי פלסטיק ושם המצב טוב בהרבה.

יש עוד דוגמאות, אבל אני מסכים עם Fraysa , ההבדלים בין האטקה, קארוק והטיגואן בהתאמה מורגשים מאוד במיוחד בנושא הזה. 

בחרתי באטקה בגלל האבזור שלא היה בקארוק (מערכת סאונד משודרגת, חניה אוטומטית) .

הרכב הבא שלי כבר לא יהיה סיאט וגם לא כל רכב אחר שהיבואן שלהם מוכר  .

אני די מרוצה. הביעה העיקרית שלי היא דווקא עם מוסכי צ'מפיון, שלא יודעים לטפל באלקטרוניקה המורכבת של הרכב הזה (וכנראה ברכבים נוספים של הקונצרן) ברמה מביכה ממש. רק לשם הדוגמא, יש לי תקלה במערכת ניטור רכב בשטח מת, שמקפיצה התראה על רכב שלא קיים מדי פעם בצד ימין, ובפרט במהירות גבוהה. הלכתי למוסך צ'מפיון, ואחד מהעובדים שם התחיל לנסות ולפרק את המראה הימנית (היכן שמופיעה הנורה) במטרה לטפל בתקלה. אני זה שהייתי צריך להסביר לו שבמראה רק מוצג החיווי על הרכב בשטח המת, והחיישן של המערכת שאמור לזהות את הרכב בשטח המת בכלל מתוקן בחלק האחורי של הרכב. לאחר מכן, הם ניסו לפתור את התקלה באמצעות עדכוני תוכנה למיניהם, ללא הצלחה עד עצם היום הזה. כך גם ביחס לבעיה ברמקולים (היקרים) שמותקנים ברכב, ששניים מהם אינם תקינים והם עושים הכל כדי לחמוק מהחלפה שלהם. 

עריכה אחרונה על ידי david1
פורסם

לאיזה מוסך הלכת?

יש מוסכים יותר מומלצים לסיאט (גם מורשי יבואן), כמו לכל יצרן בערך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לפני שעתיים, david1 כתב:

אני די מרוצה. הביעה העיקרית שלי היא דווקא עם מוסכי צ'מפיון, שלא יודעים לטפל באלקטרוניקה המורכבת של הרכב הזה (וכנראה ברכבים נוספים של הקונצרן) ברמה מביכה ממש. רק לשם הדוגמא, יש לי תקלה במערכת ניטור רכב בשטח מת, שמקפיצה התראה על רכב שלא קיים מדי פעם בצד ימין, ובפרט במהירות גבוהה. הלכתי למוסך צ'מפיון, ואחד מהעובדים שם התחיל לנסות ולפרק את המראה הימנית (היכן שמופיעה הנורה) במטרה לטפל בתקלה. אני זה שהייתי צריך להסביר לו שבמראה רק מוצג החיווי על הרכב בשטח המת, והחיישן של המערכת שאמור לזהות את הרכב בשטח המת בכלל מתוקן בחלק האחורי של הרכב. לאחר מכן, הם ניסו לפתור את התקלה באמצעות עדכוני תוכנה למיניהם, ללא הצלחה עד עצם היום הזה. כך גם ביחס לבעיה ברמקולים (היקרים) שמותקנים ברכב, ששניים מהם אינם תקינים והם עושים הכל כדי לחמוק מהחלפה שלהם. 

לא כל מוסכי היבואן מחזיקים את ציוד הקליברציה הנדרש לתקלה מהסוג שלך. אני ראיתי שבראשון לציון דווקא כן יש להם ארון עם מירב הכלים הייעודים של הקונצרן, והם אמורים לדעת כיצד להשתמש בהם. 

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, david1 כתב:

באיזה רמקולים מדובר? אם אתה מדבר על האחוריים אז הם גרועים ואין להם מה לעשות עם זה.. בדקתי אחרי הקניה באולם תצוגה כי גם אני התאכזבתי וגם שם המצב זהה .

הם משחררים את הרכבים שלהם עם כל כך הרבה באגים בתוכנה.. אצלי גם היו המון שגיאות שונות של חיישנים כולל לוח שעונים מוחשך לגמרי למשך יום שלם בליווי נורית אזהרה אדומה..

ביצעו מספר פעמים עדכונים אבל עד היום לא פתרו את זה שהלוח שעונים מתאפס מדי פעם.

עריכה אחרונה על ידי or232
פורסם
בתאריך 26.4.2021 בשעה 12:36, or232 כתב:

שלום לכולם,

מישהו נתקל בבעית איפוס לוח שעונים (שעה,TRIP, הגדרת תצוגה) שקורה אצלי אחת לכמה ימים, והצליח לפתור את הבעיה?

צ'מפיון טוענים שהיצרן צריך להוציא עדכון תוכנה לנושא (ממתין כבר 8 חודשים)

בנוסף האם יש פה בעלי אטקות שגם להם הופיע כתם מלבני כמו בתמונה המצורפת , הכתם הופיע כשמזג אוויר החל להתחמם בחודש מאי האחרון 

הטענה של צ'מפיון היא שהטלק מהכרית אוויר עולה למעלה בעקבות החום ונצרב. 

נאלצו להחליף לי דשבורד כי התעקשתי20200823_070408.thumb.jpg.8b4f7c1a132199376c378bf1fb34935a.jpg בהתחלה ניסו למרוח כל מיני תכשירים שעזרו חלקית זמנית.

העניין שמאז שהוחלף החלו קרקושים מהאזור

ולא מצליחים לפתור את הבעיה.

שמע, זו תקלה שלא הייתי מסכים להשלים איתה. אתה קונה רכב חדש, משלם ממיטב כספך ואז מקבל פנס מכוער כזה שזה כבר לא הקטע אם יש מישהו ששם לב לזה או לא, אתה כבעלים של רכב ששילם עליו 150k ולא קנה רכב של 10 שנים על הכביש לא יכול לצאת עם הרגשה טובה ואני מבין אותך. מה שאני פחות מבין זה למה היבואן לא טס למצוא פתרון לתקלה וחושב להשאיר אותך עם סימן כזה. זה רכב באחריות. הייתי מצפה ליותר. שלא לדבר על באגים. מה זה גירסת בטא שמוציאים, לא שמעתי על איפוס שעונים. זה לא שקנית את הרכב בעלי אקספרס ואתה אומר על איכות משלמים, זה פאקינג קונצרן גרמני.

פורסם

בדיוק. השקעתי 170k כדי להנות מרכב חדש ולהמנע מבילויים במוסך ובפועל שלושה חודשים אחרי אני מקבל את הכתם המגעיל הזה על הדשבורד ובנוסף תקלה אחרי תקלה בלי סוף. מה שציינתי פה זה קצה הקרחון ואלו תקלות ששיערתי שאולי רוחביות ע"מ לשקול ייצוגית ומסתבר שכנראה צדקתי לגבי הדאשבורד.

לגבי הלוח שעונים הם הודו בפניי לפני תשעה חודשים לערך שפנו אליהם בנושא 3 לקוחות עם רכב מאותו הדגם שלי ושמחכים לעדכון תוכנה מיצרן.

העדכון כמובן עד היום לא הגיע.

ניסיתי את כל הדרכים האפשריות על מנת למצוא פתרון ובדרך לא מנעתי מהם אף פעם לנסות לטפל ברכב. 

חבל לי שבמקום לשמר לקוח חוזר הם בוחרים להתנגח בו.

כרגע התקדמתי לבד אבל מי שנתקל בבעיות שציינתי או בבעיות אחרות ברכב מדגם זה אשמח שיפנה אליי בפרטי.

• תוכן חדש...