Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רואה את כל הפוסטים שמבקשים חוות דעת על טופס בדיקה, רואה הבדלים של חצי מילה בין סעיף שאומרים שהמכון רק כסת"ח את עצמו לבין "תתרחק מהרכב כמו מאש".

ואני תוהה, מה אני כלקוח מרוויח מללכת למכון בדיקה? מלבד גילוי של פגיעות שלדה, יש טעם בכלל להתייחס לאמור בשאר הסעיפים? לטובה ולרעה?

או שאני צריך לבסס את כל ההחלטה שלי על מה שהבוחן אומר לי בשיחה בסוף הבדיקה ולהתייחס לכל מה שכתוב בטופס ככסת"ח?

*אני לפני קניית רכב ראשון אז לא עברתי את החוויה הזו עדיין

פורסם

יש את הדברים החשובים:

1. תאונות משמעותיות
2. קומפרסיה במנוע (יכול להיות כשל משמעותי)
3. חלק מהמכונים בודקים גירים וכשהמצב ממש גרוע הם גם אומרים בעל פה.

בכל אופן תמיד אהבתי לקחת רכבים לבדיקה בנוסף לביקור אצל המוסכניק הקבוע שייתן חוות דעת.

אם היום אני צריך לקנות רכב, קודם כל תחושת בטן לגבי הבן אדם אחר כך היסטוריית טיפולים ואז אם זה נראה רלוונטי מתקדם לכיוון מכון בדיקה/מוסך מומחה. 

פורסם

היי,

מחזק את קודמי -

ראשית והכי חשוב - התרשמות בלתי אמצעית  מהמוכר-  שהוא בעל הרכב, וככזה מכיר את ההסטוריה שלו (אדם שהוא יד 1 אין מצב שלא יודע מה עובר על הרכב ונותן תשובות מעורפלות),

לאחר מכן הסטוריית טיפולים, ספר רכב עם החתמות מוסך,  ניירות והבדיקה היא אכן לדברים אקוטיים כמו מצב המנוע ותאונות (שוב- בעל רכב ובוודאי יד 1 יידע לספר

מה עבר על הרכב אלא אם יש לו מה להסתיר)

בהצלחה !

פורסם

מסכים עם מה שנאמר שיש לבצע סינון מוקדם ואז להתקדם למכון. יש כמה תסריטים :

1) האוטו עבר תאונה קשה או ליקוי חמור במנוע - הפסדתי 500 שקל אך נמנעתי מנפילה.

2) הרכב ראוי לקנייה אך יש ליקויים לתקן - הדו"ח מהמכון יכול לעזור במו"מ

3) המוכר עקשן , לא מוריד שקל ואני רוצה את האוטו - הקנייה עלתה לי עוד 500 שקל - לא נורא.

היה מקרה שוויתרתי על בדיקה כי מצאתי לבן שלי רכב פרטי יד ראשונה , עדיין באחריות יבואן, היסטוריה מלאה ודו"ח סליקה ומוכר שנראה אמין לחלוטין . חסכנו את הבדיקה והסתבר שצדקנו. ברכב יד שנייה והלאה לא הייתי מסתכן אלא לוקח לבדיקה.

פורסם

צריך להפעיל היגיון בריא. לרכב יפני משפחתי עם 60K כנראה לא יהיו בעיות קומפרסיה. מצד שני רכב ספורט משופר, רכב ישן או אחד שעבר הסבה לגז, למשל, יכול להפתיע. חשוב לעשות שיעורי בית ולהבין אם מדובר במנוע עם נטיה לתקלה מסוימת. גם תאונה משמעותית קל לזהות לפי צביעה, סימני פחחות ופירוק אלמנטים, (נגיד, צבע מקולף על ברגים), אפילו שמשות שלא תואמות את שנת היצור. אם הרכב מעורר חשד בהחלט אפשר לקחת אותו למוסך מתמחה לבדיקת אנדוסקופ או קומפרסיה, אבל שוב, זה תלוי מצב. מישהו שלא מבין או רוצה להבין איך בודקים רכב ומנסה לקנות לעצמו שקט נפשי צריך להבין שמדובר בתהליך שטחי, יקר וברוב המקרים מיותר.    

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם

תודה לכולם על התגובות. בהחלט נתתם לי קצת נקודות למחשבה על מה אפשר להרוויח מהבדיקה.

לפני 15 שעות, zvigolden כתב:

מסכים עם מה שנאמר שיש לבצע סינון מוקדם ואז להתקדם למכון. יש כמה תסריטים :

1) האוטו עבר תאונה קשה או ליקוי חמור במנוע - הפסדתי 500 שקל אך נמנעתי מנפילה.

2) הרכב ראוי לקנייה אך יש ליקויים לתקן - הדו"ח מהמכון יכול לעזור במו"מ

3) המוכר עקשן , לא מוריד שקל ואני רוצה את האוטו - הקנייה עלתה לי עוד 500 שקל - לא נורא.

אהבתי את הפירוק למקרים. הדבר היחיד שחסר פה הוא מקרה 4 - מכון הבדיקה פספס תקלה רצינית במנגנון שהוא לא בודק (לדוגמה מחשב) והפסדתי 500 ש"ח ועדיין נפילה...

לפני 3 שעות, Dragonjepp כתב:

צריך להפעיל היגיון בריא. לרכב יפני משפחתי עם 60K כנראה לא יהיו בעיות קומפרסיה. מצד שני רכב ספורט משופר, רכב ישן או אחד שעבר הסבה לגז, למשל, יכול להפתיע. חשוב לעשות שיעורי בית ולהבין אם מדובר במנוע עם נטיה לתקלה מסוימת. גם תאונה משמעותית קל לזהות לפי צביעה, סימני פחחות ופירוק אלמנטים, (נגיד, צבע מקולף על ברגים), אפילו שמשות שלא תואמות את שנת היצור. אם הרכב מעורר חשד בהחלט אפשר לקחת אותו למוסך מתמחה לבדיקת אנדוסקופ או קומפרסיה, אבל שוב, זה תלוי מצב. מישהו שלא מבין או רוצה להבין איך בודקים רכב ומנסה לקנות לעצמו שקט נפשי צריך להבין שמדובר בתהליך שטחי, יקר וברוב המקרים מיותר.    

האמת שהתגובה שלך יותר שכנעה אותי ללכת למכון מכל השאר. לא יודע לבדוק שום דבר ממה שתיארת פה(סימני פחחות? בקושי אני אראה פגיעות פח שאני עשיתי ברכב שלי ויודע איפה הן. לבדוק צבע על ברגים? איפה אני אחפש את הברגים אפילו?) עדיף שאשלם על בדיקה שטחית מאשר לא לבדוק בכלל.

עדיין נותרתי עם הבעיה של לפרש את הדו"ח...

פורסם
לפני 5 שעות, TimeWillTell כתב:

תודה לכולם על התגובות. בהחלט נתתם לי קצת נקודות למחשבה על מה אפשר להרוויח מהבדיקה.

אהבתי את הפירוק למקרים. הדבר היחיד שחסר פה הוא מקרה 4 - מכון הבדיקה פספס תקלה רצינית במנגנון שהוא לא בודק (לדוגמה מחשב) והפסדתי 500 ש"ח ועדיין נפילה...

האמת שהתגובה שלך יותר שכנעה אותי ללכת למכון מכל השאר. לא יודע לבדוק שום דבר ממה שתיארת פה(סימני פחחות? בקושי אני אראה פגיעות פח שאני עשיתי ברכב שלי ויודע איפה הן. לבדוק צבע על ברגים? איפה אני אחפש את הברגים אפילו?) עדיף שאשלם על בדיקה שטחית מאשר לא לבדוק בכלל.

עדיין נותרתי עם הבעיה של לפרש את הדו"ח...

אתה צודק . יתכן גם מקרה 4 ואולי עוד. אין הגנה הרמטית מנפילות בתחום הרכב 

פורסם

בחיי ראיתי לא מעט אבחנות מוטעות של מכוני בדיקה,  כיום עם כמה עשרות רכבים שבדקתי לי ולמשפחה, אני בודק את הרכב ביסודיות באופן עצמאי, אם יש ספק אני מבקש חווד של מוסך מורשה/פחח, ב"ה עד היום עשיתי עסקאות טובות לשני הצדדים.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, עדכון קל אחרי שעשיתי בדיקה לרכב שקניתי - מניח שאם מצב הרכב בסדר אפשר להבחין ולראות את זה בטופס... מניח שלא כל טופס נראה מפחיד כמו מה שעולה פה לפורום לייעוץIMG_20210414_145723__01.thumb.jpg.331debbc1b930166157da3dfeb845575.jpg

• תוכן חדש...