Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שבוע שעבר עשיתי טיפול לרכב, ביקשתי גם שיתקן את המזגן אז מילא לי גז, החליף פילטרים ועשה ניקוז מים עם צינור דרך חיבור שלדעתי מגיע לרדיאטור על מנת לנקות אותו.

מאז, כאשר אני מתניע את הרכב כשהוא קר אני שומע רעש של מים זורמים באזור הדשבורד וזה משגע אותי.

מה גם שראיתי שהמים במיכל עיבוי התרוקן יום אחרי הטיפול ולאחר שמילאתי שוב, שוב הוא התרוקן.

היום חזרתי למוסך והוא אמר שהצינור שמחובר לרדיאטור בלוי והחליף אך את הרעש הוא לא שמע ולא תיקן.

הוא ניסה לעשות ניקוז אוויר אחרי שהרים את הרכב על ליפט וניקז אויר לתוך צינור המזגן.

יש למישהו מושג מאיפה מגיעים המים?

איך מתקנים?

האם זה מסוכן לנהוג ככה?

נ.ב

אמנם רק עכשיו חזרתי מהמוסך אבל אני חושב שאחרי התיקון של הנזילה אני שומע את המים גם בהעלאת הטורים.

מצרף תמונה של המחבר שעשה לו ניקוז מים עם זרנוק, וזה גם המחבר שהוחלף הצינור גומי שלו.

Capture.PNG

פורסם

אצלי בשני רכבים שונים זה בסוף היה ניקוז אוויר. העלמות המים יכולה להיות מאוויר שיצא ונוזל שנכנס. אולי צריך לצאת עוד אוויר. 

יכול להיות שהרדיאטור חימום פנימי שלך נוזל (בפיגו הקודמת שלי זה גרם לרעש שאתה מדבר עליו). 

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם (נערך)

רק לפי התמונה רואים שהיציאה של רדיאטור החימום בלוי מאוד, אכול ומלא בקורוזיה, זה מעיד שרדיאטור החימום גם בתוכו סתום או סתום חלקית מה שיכול לקרום לבעיית סרקולציה ושמיעת מים זורמים כפי שאתה מתאר.

לא ציינת את דגם הרכב, אבל לפי התמונה אני מזהה איזו יונדאי I20 או משהו כזה, שם אין פקקי ניקוז אויר.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

נכון

מדובר ביונדאי I20 שנת 2010

אז מה ההלמצות ? לבצע ניקוז אויר?

זה לא כמו שציינתי שהמוסכניק עשה? העלה את הרכב על ליפט והכניס לחץ אויר לצינורית של המזגן?

אגב, הוא שם חיבר מד לחץ אויר לפיה של הרדיאטור ואמר שאין נזילה ולא היה שינוי בלחץ...

פורסם

לא

ניקוז אויר מתבצע כך שהפתח העליון ביותר במערכת הקירור פתוח, בחלק מהרכבים יש פטמה או פקק מיוחדים, למשל במיכל עודפים, בחלק מהרכבים זה הפקק של הרדיאטור פשוט, ונותנים לרכב להגיע לטמפ' עבודה (לוקח קצת זמן בסרק), עד שהתרמוסטט נפתח, ואז ממלאים נוזל קירור עד שמפסיקות לצאת בועות אוויר.

VAI17324 Toyota Land Cruiser (J120) Coolant expansion tank/reservoir - Used  car part online, low price | RRR.LT

לדוגמא הפקק השחור הקטן במיכל עודפים של הלנד קרוזר הוא הפקק לניקוז אוויר.

• תוכן חדש...