Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

קניתי רכב לפני כחודשיים ויש לי שריטות קלות באוטו ולא מעט סווירלים, אבל מאז שקניתי את האוטו אני מאוד מאוד מקפיד לשטוף רק ידני. 

אבל אף פעם לא שמתי איזשהו חומר על האוטו, והבנתי שאני צריך פלסטלינה וגלייז כדי להעלים שריטות וסווירלים, וגם צריך אוטם צבע כדי לשמור על הצבע. 

הסתכלתי באמזון ויש כמה מוצרים שבא לי להזמין. 

גלייז, אוטם צבע ואפליקטור יוצא לי בערך 300 ש"ח. 

זה מחיר טוב או גבוה מדי? 

אני חושב שזה מחירים כמעט כמו בארץ, ועדיף להזמין כבר מכאן ולא מחו"ל.

והאם יש עוד משהו שכדאי להזמין לצבע של האוטו?

Screenshot_20210311-074911.png

פורסם

יקר, עדיף לדעתי לקנות כבר בארץ.

אוטם אני ממליץ על מנזרנה PL, אני לא מכיר את מה שבחרת שם.

אם כבר להזמין כדאי לקנות כפפת פלסטלינה שבחו״ל לרוב זולה יותר, זה הופך את עבודת הפלסטלינה להרבה יותר קלה. 

אולי גם האפליקייטורים יותר זולים בחו״ל לא בדקתי.

שים לב ששום דבר מהדברים האלה לא מעלים שריטות, זה יעזור רק עם סווירלים.

• אהבתי 1

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

@Adani

החלטתי לקנות בארץ. 

המליצו לי באמת על מנזרנה PL, אבל הבנתי שיש אוטם שהוא קל יותר ליישום שנקרא Gyeon Wet Coat. זה בא בתור תרסיס שצריך לרסס כשהרכב רטוב אחרי שטיפה עם שמפו. 

לגבי גלייז חשבתי לקנות Menzerna Top Finish Machine Glaze שהוא של מנזרנה, אבל אם הוא רק מוריד סווירלים ולא מטפל בשריטות אולי כדאי לי לוותר עליו? (למרות שיש לי לא מעט). 

הגלייז באופן כללי מעלים לגמרי סווירלים או שזה זמני ואחרי תקופה הסווירלים חוזרים?

ולגבי פלסטלינה חשבתי לקנות פלסטלינה כחולה של Sonax ב 50 ש"ח.

ודבר אחרון - פוליש. 

יושב אצלי בבגאז' תכשיר שנקרא Polishing Compound של Meguiars אבל בכנות אני לא יודע איך משתמשים, הבנתי שאם לא מיישמים כמו שצריך אפשר לפגוע בצבע אז העדפתי לוותר. (הבנתי שיש מכונה מיוחדת שצריך לקנות בשביל זה)

אשמח לקבל עזרה מכם,

ולקבל הסבר של מה מיישמים קודם ואיך מיישמים... תודה רבה !

פורסם

Gyeon מוצר מעולה שאימצתי קבוע, אך הוא לא מחליף אוטם צבע מבחינת יכולת כיסוי ועמידות. (בטח לא במיסוך)

הוא יושב מעולה מעל מנזרנה אפילו על אוטם צבע פוסו. כלומר, לחיזוקים בין השטיפות הוא מעולה. 

גלייז מיותר היום שיש ציפוים שעדיפים על גלייז. המטרה של גלייז זה "למלא" מעט את השריטות העדינות וגם פועולת פוליש עדין

לצבעים ישנים עם לכה דקה. העמידות שלו נמוכה, לכן צריך ליישם כל כמה חודשים - טיפול דיטיילינג כולל פוליש כמה שלבים ייתנו תוצאה עדיפה

לאורך זמן. ממליץ לך לעשות טיפול כולל הפוליש שיש לך, ורק לחזק עם QD שתעדיף. (יש הרבה סוגים, כולל Gyeon) יש מדריכים בדביק איך לבצע את הטיפול. 

פורסם

גם אני הייתי מוותר על גלייז, במיוחד אם הרכב שלך בהיר. אישית מעולם לא השתמשתי.

לי יש את הפלסטלינה הכחולה של סונאקס, היא מעולה אבל הבנתי שכפפה זה הרבה יותר נוח.

אם אתה באיזור שלי אין לי בעיה אפילו שתיקח כדי לנסות, קניתי את החבילה הגדולה וזה הרבה...

את הפוליש אפשר לעשות ידנית, זה יותר קשה ונותן תוצאה פחות טובה ממכונה אבל זה יותר זהיר ממכונה ועדיף למי שלא מנוסה.

במקומך הייתי בכל זאת קונה את המנזרנה, היישום שלו מאוד נוח ביחס למוצרים מקבילים שנותנים תוצאה כזו טובה.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

• תוכן חדש...