Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לחץ אוויר

shoam
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, הייתי לאחרונה בפנצ'רייה והוא כמובן הסביר שחייבים להחליף צמיג בגלל שיצא מהצמיג כזה בלון (הצמיג התנפח באזור מסויים, אולי יש לזה שם מקצועי, לא יודע), ותוך כדי הוא מסביר לי שהוא שם לחץ אויר בגלגלים 35 בעוד שהוראות יצרן הם 30/31, יש הסבר למה שהוא אומר? הוא אומר לי 'על אחריותי 35' והלך להוסיף לי עוד אוויר בכל שאר הצמיגים.

מדובר בצמיג: 175/65/14.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע מה תעזור האחריות שלו אם יתפוצץ לך צמיג תו"כ נסיעה.. עדיף למלא לפי ההנחיות של הרכב (ספר רכב/מכסה פתח תדלוק/על דופן דלת הנהג).

אם החלפת צמיג שים לב שעדיף שעל אותו הסרן (2 קדמיים/2 אחוריים) יהיו אותו צמיג (מבחינת דגם וק"מ).

פורסם

מנסיון שלי, בפנצריות ממלאים אוויר באופן כללי ולא בהתאם לדגם, לאכן אני אחרי תיקון פנצר או החלפת גלגל בןדק בעצמי או מבקש למלא לחץ אוויר שאני צריך.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• ספונסר פורום
פורסם

בניפוח צמיגים יש כמעט בכל רכב 2 ערכי ניפוח : עומס רגיל ועומס גבוה, שבו מקובל להוסיף עד 20% מעבר ללחץ הרגיל.
כמובן שיש צורך לבדוק בכל רכב מה הלחץ המומלץ ע״י היצרן.

המצב הכי פחות רצוי הוא תת-ניפוח, שבו ייגרם בלאי מהיר לצמיג, תצרוכת הדלק תעלה ואילו האחיזה וכושר הבלימה ייפגעו. השחיקה במקרה כזה תיראה בעיקר משני צידי הסוליה.

לעומת זאת, נהוג לומר כי ניפוח-יתר קטן (נניח עד 3psi בצמיג שבו מומלץ לחץ של 32 בעומס רגיל) ממש לא מזיק, אלא אף עשוי לשפר את ביצועי הצמיג - כל עוד לא הגזמנו ולא ניפחנו בלחץ העולה על המומלץ בעומס גבוה.
הגזמה כאן תגרום לשחיקה מוגברת במרכז הסוליה.
כאן המקום להזכיר שלחץ אויר בודקים כשהצמיגים קרים.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

• רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

נתחיל בזה שאם יצא בלון מהדופן של הצמיג אז הפנצרמאכר אכן צדק ויש צורך להחליף צמיג ויכן גם את בן זוגו שיושב על אותו הסרן.

לגבי ניפוח, ישנה המלצה על ידי יצרן הרכב על דופן הדלת שלעיתים מתייחסת גם ללחץ ניפוח כשהרכב עם נהג ונוסע וגם ללחצים מומלצים שהרכב עמוס ויש להתייחס אליה ולפעול לפיה. זה בערך כו שהמוסכניק ישים לך שמן מנוע לא נכון ויגיד "באחריות עלי..."

בכלל יצא לי לראות לא מעט בעלי מקצוע שמנפחים את הצמיג ללחץ האוויר המתאים אבל עושים זאת כאשר הגלגל עדיין על המכשיר ולא מורכב על האוטו בעוד והלחץ המומלץ מדבר על לחץ האוויר כאשר הצמיג יושב על הרכב ונושא את משקל הרכב, במקרה בו המוכר ניפח כאשר הצמיג ללא עומס לחץ האוייר יהיה למעשה גדול בהרבה כאשר מופעל עליו חצי ממשקל הסרן עליו מורכב הצמיג.

בגדול אם היצרן המליץ לך על 30PSI והמוכר ניפח לך 35 ואז הרכיב על הרכב אתה יכול לגלול שהלחץ מטפס אפילו ל40 וזה כשהצמיג קר, עם צמיג חם בכביש רותח בקיץ תקבל פתאום 42-43PSI וזאת כבר חריגה משמעותית מהוראות היצרן, המיג לא יתפוצץ מהלחץ הזה אבל זה ממש לא כוונת היצרן שיהיה חוסר איזון כזה בלחצי האוויר בין ארבעת הצמיגים באוטו.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, Roycohen1979 כתב:

בכלל יצא לי לראות לא מעט בעלי מקצוע שמנפחים את הצמיג ללחץ האוויר המתאים אבל עושים זאת כאשר הגלגל עדיין על המכשיר ולא מורכב על האוטו בעוד והלחץ המומלץ מדבר על לחץ האוויר כאשר הצמיג יושב על הרכב ונושא את משקל הרכב, במקרה בו המוכר ניפח כאשר הצמיג ללא עומס לחץ האוייר יהיה למעשה גדול בהרבה כאשר מופעל עליו חצי ממשקל הסרן עליו מורכב הצמיג.

בגדול אם היצרן המליץ לך על 30PSI והמוכר ניפח לך 35 ואז הרכיב על הרכב אתה יכול לגלול שהלחץ מטפס אפילו ל40 וזה כשהצמיג קר...

מה??😲 לחץ אויר הוא משתנה שתלוי בנפח בו הוא נמצא. (או בדחיסות האויר- משמע חום/קור או גובה אטמוספרי, אבל זה לא קשור למה שכתבת).

בשביל שיהיה שינוי בלחץ האויר בין הרגע שמילאו אותו כשהוא לא תחת עומס לבין אחרי שהרכיבו את הגלגל הרכב צריך להיות כבד באופן ממש קיצוני, באופן כזה שהוא ימעך את הצמיג באופן לא סביר וכתוצאה מכך נפח הצמיג ישתנה. זה יכול לקרות בצמיג ממש לא תקין או בצמיג של אוטוביאנקי שיושבים בו בערך7-8 פילים אפריקאיים בוגרים.

במצב תקין, לחץ אויר שימולא לפני ההרכבה יישאר זהה גם לאחר ההרכבה.

פורסם (נערך)

לא ולא ולא ולא !

נפח הצמיג לא משתנה אבל הלחץ על דפנות הצמיג כן משתנה ככול שמפעילים עליו יותר משקל כלומר יותר לחץ בתוך הצמיג.

זוהי פיזיקה פשוטה לגמרי.

אתן לך דוגמא לניסוי שאתה יכול לערוך בבית ובדיוק הראיתי לבן שלי ביום כיפור האחרון- חיברתי משאבת אופנים בצמיג של האופנים שלו כשלמשאבה הספציפית שלי יש גם מד לחץ מובנה, כשרכנתי על האופנים והפעלתי את המשקל עליהן מד הלחץ טיפס, כשירדתי הלחץ חזר למה שהיה קודם.

עכשיו תיקח צמיג של רכב שנופח מחוץ לרכב ותניח עליו כמה מאות קילוגרמים- הלחץ בצמיג יעלה- לא צריך שום עדר פילים, מספיק לקחת מכונית ששוקלת עם נהג ומיכל דלק מלא וכמה פיצפקסים בבגאז ומגיעה 1500 קילוגרם ותחלק ל4 צמיגים ותקבל פחות או יותר את תוספת המשקל על כל צמיג שבקלות עוברת את ה600 קילו תוספת על צמיג.

איך אמרתי ? פיזיקה פשוטה.

עריכה אחרונה על ידי Roycohen1979
פורסם

בוא נדבר על פיזיקה טיפה יותר מורכבת.

יש נוסחא שנקראת משוואת הגזים, שאומרת:

pV=nRT

p- לחץ הגז

V- נפח הגז

n- מספר מולקולות הגז (לא משתנה לאחר סיום הניפוח)

R- קבוע הגזים (לא משתנה)

T- טמפרטורת הגז (לא משתנה לאחר סיום הניפוח)

היות ו n,R,T קבועים, אנחנו מקבלים שהלחץ תלוי רק בנפח, שאמנם קטן מעט בגלל משקל הרכב, אבל לא בצורה משמעותית.

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)

בהזדמנות הראשונה אצלם לך את הניסוי שעשיתי עם הבן שלי...

הפיסיקה הפשוטה יותר מנצחת פה בענק.

יותר טוב הנה ניסוי זהה שיראה לך את ההבדלים, במקרה זה ההבדל קטן כיוון שהלחץ כמו שאמרתי מדבר על פאונד לאינץ מרובע, במקרה הזה צמיגים מאוד גדולים הם בעלי שטח פנים מאוד גדול והלחץ מתחלק בין הרבה יותר שטח גומי (שטח הגומי הכולל ולא רק של המגע של הצמיג עם הקרקע) אילו היו אלו צמיגים קטנים בהרבה ששטח הפנים של הגומי עצמו היה קטן בהרבה ההבדלים היו משמעותיים יותר.

במקרה של צמיג האפניים של הבן שלי כהצמיג קטן והמשקל שהוספתי משמעותי ביחס לגודל הצמיג ההבדלים היו משמעותיים בהרבה.

והנה עוד נקודה למחשבה:

בגלל שהמשקל הנוסף לוחץ את הצמיג כלפי מטה (בטח אתה מכיר את הלחיצה שיש בתחתית הצמיג שנראית מצויין בייחוד כשחסר קצת אוויר) ואותה לחיצה או הימרחות של הצמיג על האספלט גורמת בין היתר לבלאי מוגבר של הצמיגים ואף לחימום יתר של הצמיג נהגי רכב כבד נוהגים להרים את לחץ האוויר בצמיגים ולהגדיל אותו על מנת להלחם באותה תופעה כאשר המשאיות שלהם מועמסות במשקל כבד מאוד. גם במכוניות פרטיות וגם במסחריות ישנה התייחסות לעומס על הרכב באותה מדבקה שהיצרן מספק על דופן הדלת כאשר יש להגדיל את לחץ האוויר במיג כאשר הרכב עמוס.

עריכה אחרונה על ידי Roycohen1979
פורסם

דיון מעניין.

@RedLabelאתה מדבר על נוסחת הגזים, אני חושב שבניסוי של רועי ה-v השתנה בגלל הכוח החיצוני, והטענה שלו היא שזה מה שקורה כאשר אתה מעמיס את הרכב על הצמיד. אם תסתכל על שטח המגע שלו עם הכביש תראה שם עיוות, שמייצג שינוי בנפח, אם כי איני יודע מה כמותו.

דרך אגב, לכל צמיג יש לחץ ניפוח מכסימלי מותר, אאל"ט מוטבע על דופנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ביו טיוב תמיד בסוף הסרטון נפתחים סרטונים נוספים בנושא, המשך חפירה יתן לכם סרטון נוסף שפעם ראיתי ולא מצאתי עכשיו על אדם שהסביר כיצד לחשב את לחץ האוויר בצמיגים במוטורהום (קרוואן מונע) לפי המשקל על כל סרן. הוא התייחס גם לעליית לחץ האוויר ולשינוי בלחץ האוויר בצמיגים לפי גודל הצמיג עצמו- צמיג קטן יותר, הלחץ הנוסף מתחלק על שטח גומי קטן יותר (כולל על דפנות הצמיג ומתייחס לשטח המחושב של רוחב הסולייה והחתך), ברטון שלו עד כמה שזכור לי הוא הציג משוואה די מדוייקת לחישוב לחץ האוויר המקוזז לפי משקל על הסרנים.

פורסם
לפני 23 דקות, Roycohen1979 כתב:

מצויין. מדגים היטב שבאופן מעשי בצמיגי רכב הנפח כמעט ולא משתנה ולכן הלחץ גם הוא כמעט לא משתנה. הוא מקבל הפרש של חצי psi שזה קצת יותר מאחוז במקרה שלו. אני מצפה שבצמיגי רכב סטדנרטיים תתקבל תוצאה דומה.

תוצאות הניסוי הביתי הזה מתאימות גם לחישובי נייר ועפרון כאן: https://physics.stackexchange.com/questions/132892/does-car-tire-pressure-change-with-weight-of-car-load.

שורה תחתונה: באופן מעשי אין הבדל משמעותי אם בודקים את הלחץ בצמיג כשהוא ללא עומס או עם עומס.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

לפני 31 דקות, Roycohen1979 כתב:

בהזדמנות הראשונה אצלם לך את הניסוי שעשיתי עם הבן שלי...

הפיסיקה הפשוטה יותר מנצחת פה בענק.

יותר טוב הנה ניסוי זהה שיראה לך את ההבדלים, במקרה זה ההבדל קטן כיוון שהלחץ כמו שאמרתי מדבר על פאונד לאינץ מרובע, במקרה הזה צמיגים מאוד גדולים הם בעלי שטח פנים מאוד גדול והלחץ מתחלק בין הרבה יותר שטח גומי (שטח הגומי הכולל ולא רק של המגע של הצמיג עם הקרקע) אילו היו אלו צמיגים קטנים בהרבה ששטח הפנים של הגומי עצמו היה קטן בהרבה ההבדלים היו משמעותיים יותר.

במקרה של צמיג האפניים של הבן שלי כהצמיג קטן והמשקל שהוספתי משמעותי ביחס לגודל הצמיג ההבדלים היו משמעותיים בהרבה.

והנה עוד נקודה למחשבה:

בגלל שהמשקל הנוסף לוחץ את הצמיג כלפי מטה (בטח אתה מכיר את הלחיצה שיש בתחתית הצמיג שנראית מצויין בייחוד כשחסר קצת אוויר) ואותה לחיצה או הימרחות של הצמיג על האספלט גורמת בין היתר לבלאי מוגבר של הצמיגים ואף לחימום יתר של הצמיג נהגי רכב כבד נוהגים להרים את לחץ האוויר בצמיגים ולהגדיל אותו על מנת להלחם באותה תופעה כאשר המשאיות שלהם מועמסות במשקל כבד מאוד. גם במכוניות פרטיות וגם במסחריות ישנה התייחסות לעומס על הרכב באותה מדבקה שהיצרן מספק על דופן הדלת כאשר יש להגדיל את לחץ האוויר במיג כאשר הרכב עמוס.

הדגמה מצוינת, כמו שכתבתי, שינוי לא משמעותי.

לפני 10 דקות, sperial כתב:

דיון מעניין.

@RedLabelאתה מדבר על נוסחת הגזים, אני חושב שבניסוי של רועי ה-v השתנה בגלל הכוח החיצוני, והטענה שלו היא שזה מה שקורה כאשר אתה מעמיס את הרכב על הצמיד. אם תסתכל על שטח המגע שלו עם הכביש תראה שם עיוות, שמייצג שינוי בנפח, אם כי איני יודע מה כמותו.

דרך אגב, לכל צמיג יש לחץ ניפוח מכסימלי מותר, אאל"ט מוטבע על דופנו.

לא כתבתי שאין שינוי בכלל, כתבתי שאין שינוי משמעותי.

ברור שאני לא מדייק ב 100%, אם רוצים לדייק גם הפעולה של העמסת הצמיג תעלה את הטמפרטורה ממש מעט. אבל מדובר בשינוי קטן מאוד.

כדי לחשב את השינוי בנפח צריך לדעת בדיוק כמה הצמיג שוקע, וגם אז זה לא יהיה מדויק כי הוא גם מתרחב מעט קרוב למגע עם הקרקע. אני לא מכיר דרך מדויקת לחשב את זה.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

בסופו של דבר נפח צמיג האופניים בניסוי קטן בהרבה מנפח צמיג של מכונית, מה שמסביר שינוי יותר מובהק בנפח ובלחץ.

ציינתי שאיני יודע עד כמה העיוות בתחתית הצמיג משמעותי, לפי מה שאתה כותב מדובר בהפרש קטן, סביר לגמרי. אלא שעקרונית מי שהביא את נוסחת הגזים "שכח" את השינוי בנפח שמשפיע על הלחץ. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נפח הצמיג כמעט ולא משתנה כיוון שהוא אמנם נמרך אבל גם מתרחב, במקרה של הסרטון הזה השינוי היה קטן בגלל שהמשקל שהתווסף היה של 2300 פאונד שהם בערך 1000 קילו חלקי 2 גלגלים בסרון כלומר 500 קילו נוסף על כל גלגל, גלגל גדול שטח גומי גדול שמחלק את הלחץ הזה והפרש קטן, כמו שנאמר על אופניים גלגל קטן יותר םחות שטח גומי שיחלק בצורה שווה את העומס ותקבל הפרש לחצים גדול יותר...

פאונד לסנטימטר מרובע, יותר סנטימטר מרובע של שטח הגומי פחות הבדל בשינויי הלחץ.

• תוכן חדש...