Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

אם הייתה בידכם האופציה לרכוש רכב משנת 2018 עם קילומטראז של בערך 80,000 ואופציה נוספת היא רכב משנת 2014 עם 70,000 ק״מ - במה הייתם בוחרים כאשר מדובר ברכב שמיועד להישאר מספר רב של שנים קדימה?

הרכב החדש יותר (2018) הוא מהשכרה/ליסינג. 

הרכב הישן יותר (2014) שייך לאדם פרטי. 

תודה.

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

בלי לדעת את כל הפרטים הייתי בוחר ברכב 2014 מהטעם שאיני מתקרב לרכבי ליסינג בטח לא השכרה . 

לדעתי זאת שאלה שאין לה תשובה אחת, כי כל אחד יש לו העדפות ושיקולים  שונות.

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

אותו דגם ואותו מחיר בדיוק? 

לא.

הונדה סיוויק 2018 

מאוטו סנטר - 72,000 ש״ח

השכרה

קישור: 

https://www.yad2.co.il/vehicles/private-cars?manufacturer=14&model=1559,1560&year=2017--1&price=68000-77000&open-item-id=0n3e6t7y&viewPage=item-page-popup

מאזדה 3 מנוע 2000

שנת 2014. פרטי. 

64,000 ש״ח

קישור:

https://www.yad2.co.il/vehicles/private-cars?manufacturer=22&model=1645&price=62000-65000&open-item-id=plwxymll&viewPage=item-page-popup

אני יודע שזה הבדל די רציני במחיר. 

אבל כיוון שמדובר ברכב שהולך לשרת אותי מס׳ רב של שנים אני יכול לאפשר לעצמי למתוח את התקציב.

שני הרכבים האלו מעניינים אותי. 

לפני כשעה, yogev20 כתב:

בלי לדעת את כל הפרטים הייתי בוחר ברכב 2014 מהטעם שאיני מתקרב לרכבי ליסינג בטח לא השכרה . 

לדעתי זאת שאלה שאין לה תשובה אחת, כי כל אחד יש לו העדפות ושיקולים  שונות.

מבין שאין תשובה אחת. 

תוכל לנמק את הבחירה שלך? למה אתה לא תתקרב לרכב השכרה או ליסינג? 

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

לרוב אנשים יבחרו לא להתקרב לרכב השכרה או ליסינג עקב חשש מיחס לא טוב מצד הנהג שהוא לא בעל הרכב ולכן "לא אכפת לו לקרוע את הרכב" או עקב חשש מתחזוקה לקויה מצד חברות הליסינג (שמחזיקות ברכב מספר שנים מועט ולכן הרכב לא יישאר אצלם לאחר תום האחריות) כגון שימוש בחלקי חילוף לא מקוריים, שמן לא מתאים או תחזוקה בסגנון "מי מחליף פילטר מזגן? מה אני פראייר?".

פורסם

doesnotmatter

נתחיל מזה שרכבי השכרה/ליסינג אינם דגמים מאובזרים אלא הפשוטים. מבחינתי זה לא עובר.

ראשית כל אוהב פינוקים, דבר שני לא רוצה רכב שיש כמותו באלפים בלוחות. (פתח לוחות, 70% הם רכבי ליסינג, זה תופש אגב גם על איוניק)

תוסיף תחזוקה לקויה שלרוב מתבטאת בלוח דשבורד דביק עקב שימוש בתרסיסי שמן פשוטים, לפעמים נזקים בלתי הפיכים. 

שפשופים בריפודים/משענות יד/הגה  גם לא עובר אצלי. (פדנט מה לעשות, וגם מחזיק רכבים להרבה זמן)

בנוסף, רכב יד פרטית מתוחזק ברמת גימור גבוהה, שומר על ערכו/ביקוש יותר מאשר רכב ליסניג. (זה חד משמעית)

פורסם
לפני 45 דקות, MarcNL כתב:

לרוב אנשים יבחרו לא להתקרב לרכב השכרה או ליסינג עקב חשש מיחס לא טוב מצד הנהג שהוא לא בעל הרכב ולכן "לא אכפת לו לקרוע את הרכב" או עקב חשש מתחזוקה לקויה מצד חברות הליסינג (שמחזיקות ברכב מספר שנים מועט ולכן הרכב לא יישאר אצלם לאחר תום האחריות) כגון שימוש בחלקי חילוף לא מקוריים, שמן לא מתאים או תחזוקה בסגנון "מי מחליף פילטר מזגן? מה אני פראייר?".

מה עושים ברכב כדי לגרום לו "להיקרע"? ואיך זה בא לידי ביטוי?

הרי יש מכוני בדיקה שעושים בדיקות לפני קנייה, אפשר לסמוך עליהם? 

או שרכבי ליסינג/השכרה עדיף להתרחק כמו מאש? 

לגבי תחזוקה לקויה - יש פירוט מדויק של היסטוריית טיפולים, מה הוחלף ומתי הוחלף - זה מספיק כדי לדעת אם התחזוקה לקויה או טובה? 

איך אפשר להשתמש בשמן לא מתאים? רכב יכול לא להניע או לשבוק חיים אחרי תקופה מסוימת עם שמן לא מתאים, לא? 

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

מה עושים?

טיולי שטח עם רכב מיני עמוס ב5 נוסעים (אם נתקע, יורדים כולם ודוחפים)

קיקדאון ברמה שהמנוע עוד שניה מתפוצץ. תוסיף לכל אלה גם תחזוקה ברמה הנמוכה ביותר.

אני לא אומר להתרחק לגמי מהשכרה, אבל אם קיים, לבדוק ב7 עיניים.

יש כאלה שננהגו רגע, נפוץ יותר בליסניג מאשר בהשכרה (שם יש עשרות נהגים בחודש)

.

פורסם

אם אלה שתי האפשרויות היחידות גם אני הייתי בוחר ברכב הפרטי (כמובן בכפוף לבדיקה, היסטוריית טיפולים ודו"ח סליקה).

אני חושב שיש עוד דגים בים :-)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תוכן חדש...