Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

אולי לא יפתיע אתכם אבל מדובר בדאצ׳יה סנדרו שנת 2020. 

גיר רובוטי עם קלאץ׳ אחד. 

ברוורס האוטו רועד ברמה של רעידת אדמה, הילוך ראשון גם רועד מאוד אבל פחות בהשוואה לרוורס. 

האוטו עשה 40,000 ק״מ עד כה.

האם צריך להחליף קלאץ׳? 

ובאופן אישי לא ממליץ בכלל על הרכב הזה, בטח לא בגרסה הרובוטית 

גיר מחורבן, העברת הילוכים גרועה, ובאופן כללי מרגיש מאוד נחות.

לא מבין אנשים שקונים אוטו כזה מבחירה. אני מניח שזה בגלל חוסר ניסיון.

לדעתי עדיף לרדת בשנתון ולקחת רכב נורמלי כמו מאזדה, טויוטה וכדו׳... 

פורסם

על איכות משלמים,

גם בגיר רובוטי,

הרכבים האלה המיועדים למדינות עולם שלישי,

מגיעים עם גיר רובוטי חד מצמדי גרוע ברמות,

יכול להיות שיש בעיה בגיר,

אני סבלתי מזה מהיום הראשון שקניתי את הפיג'ו 301, בסוף זה היה fly wheel.פגום, ועל הדרך החליפו לי המצמדים שפתר את הבעיה אך זה היה כבר אחרי 55k ק"מ.

פורסם

אילו זה היה גיר רגיל, עם דוושת קלאצי, אני מסכים.

במקרה של גירים רובוטיים, לא כל סוכני המכירות מספרים ללקוחות שלהם, שאין אחריות על החלקים הללו, במעמד ההזמנה.

הם נמכרים כרכבים אוטומטיים לגמרי. ולכן שווה לפחות לנסות לממש את אחריות היצרן, במקרה הזה.

אפילו יש יבואנים שמציינים במפורש את המילה "אוטומט" במפרט שלהם.(SEAT , VW ועוד..}.

וכמו שציינתי, שווה לפחות לנסות. מה יש כאן להפסיד?

פורסם
אילו זה היה גיר רגיל, עם דוושת קלאצי, אני מסכים.
במקרה של גירים רובוטיים, לא כל סוכני המכירות מספרים ללקוחות שלהם, שאין אחריות על החלקים הללו, במעמד ההזמנה.
הם נמכרים כרכבים אוטומטיים לגמרי. ולכן שווה לפחות לנסות לממש את אחריות היצרן, במקרה הזה.
אפילו יש יבואנים שמציינים במפורש את המילה "אוטומט" במפרט שלהם.(SEAT , VW ועוד..}.
וכמו שציינתי, שווה לפחות לנסות. מה יש כאן להפסיד?
יש מקומות דווקא שרושמים "גיר עם תפעול אוטומטי". נכון שלא מספרים ללקוח על שחיקה והצורך להחליף קלאצ'ים.
אבל הבחור עשה 40 אלף בשנה, יש לי הרגשה שהרכב קצת נסע על יתר המידה בשנה הזאת. לא רשם אם בתוך העיר או מחוצה לה. אבל גם ברכבי vw קלאצ'ים נשחקים בתוואי של עיר עם ק"מ גבוה יחסית.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

מהניסיון שלי אני אומר שהגירים האלה שתוקעים ברכבי השקל וחצי למדינות עולם שלישי שווים לת**, 

גם אצלי ב301 הגיר דפק, רעד, ומה לא, מיומו הראשון,

לעומת זאת בקורולה שהיתה לנו וב108 שיש לנו היום הגירים החזיקו הרבה בלי שום בעיה, הקורולה עברה את ה100K בקלות בלי לגעת בגיר או אפילו יותר אני כבר לא זוכר, ה108 בת ה4 עם סביב ה50K ק"מ, ועדיין נוסעת כמו חדשה, ובכלל הגירים כאן מתנהגים אחרת, הרבה יותר חלק בעיקר ב108,

כך שאני לגמרי מבין את פות"ש, כי הייתי באותה סיטואציה.

פורסם

אכן הגיר נקודת חולשה חזקה ברכב, אמא שלי הייתה מוכנה לקנות אפילו רכב ידני במקום הרובוטי. בגלל מחסור בכוח והגיר. 

אני הייתי הולך למוסך, ומתעקש שיחליפו מה שצריך כדי לפתור את הבעיה, קלאץ ב40k זה לא בלאי זה תקלה. בלי קשר כדי לנסות לצמצם את התופעה תנסה להתחיל נסיעה עם טיפה גז גם ברוורס. 

פורסם

זה מה שקורה כשקונים רכב בלי לבדוק קודם את הנושא ואחר כך מופתעים

קנית רכב עם גיר חד מצמדי - למה ציפית?

יש גירים חד מצמדיים פחות גרועים , אבל כולם דורשים הסתגלות ולא מתנהגים כמו גיר אוטומטי פלנטרי רגיל.

בסנדרו מותקן אחד הפחות מוצלחים מהסוג הזה.

הרכב עצמו ממש לא גרוע ובגרסה הידנית נותן תמורה טובה מאוד למחיר.

מי שמדבר על מכוניות לעולם שלישי מוזמן לבדוק כמה דאצ'יה מוכרים במערב אירופה.

פורסם

חברים אני לא קניתי את הרכב הזוועה הזה, זה רכב עבודה מ LEASE4U. 

אני אמור להתקשר ולהגיד שיש בעיה ושצריך להחליף קלאץ׳ ופשוט מחליפים? 

פורסם
לפני שעתיים, Dushane כתב:

אני כבר רואה את המכירה העתידית לאחר תיקון הזוועה הזו:  יד 1 ליסינג (או שלא ובכלל רשום ע"ש החברה אז אין רישום ברישיון-פטנט ישראלי) ,

נהג יחיד מצב תצוגה,ריח של ניילונים ... עוד ססמאות מכירה  ? 

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 14 שעות, Dushane כתב:

תתקשר לקצין רכב ותגיד  שיש רעידות וישבידקו, אם זה רכב ממקום עבוד לא רלוונטי אם יש אחריות או אין אחריות, הם צריכים לטפל בין אם באחריות ובין אם בתשלום.

על המצמד בגיר רובוטי כן יש אחריות יצרן לתקופה מסויימת, נגיד 40 או 50 אלף ק"מ. 

יכול להיות גם שיבדקו ויגידו שזה תקין לסוג הרכב הנ"ל.

למי שמדבר על מכירת הרכב "יד ראשונה מצב מצויין", אתה מבין שהרכב נלקח בליסינג או נקנה בשביל לעבוד ואם צריך לנוסע 100.000 ק"מ בשנה בתפקיד בעבודה אז נוסעים כי זה יעוד הרכב ולא בשביל למכור אותו ליד הבאה עם ק"מ נמוך. איך בדיוק זה קשרו לשירשור? 

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הרכב חזר אחרי שבוע וחצי בערך מהמוסך. 

אני חושב שהחליפו קלאץ׳ או שהחליפו את הגיר (לא בטוח לגבי זה), הרעידות נעלמו כמעט לגמרי. מרגישים ממש קצת את הרעידות. 

הרכב עבר 40,000 ק״מ פחות משנה, עושה רושם שהרעידות האלו עוד יחזרו בקצב הזה... כנראה שהגיר לא עמיד לנסיעות מרובות. 

בכל אופן זה אוטו של העבודה, לכן למעסיק כנראה לא אכפת. העיקר שיסע, לא ישתה הרבה דלק ומינימום בעיות של בלאי.

תודה לכם.

• תוכן חדש...