Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלומות הו פורום יודע כל.

לאחרונה נתקלתי בבעיה מוזרה - שלא ברור לי כמה זמן היא הייתה כי רק עכשיו יצא לי להוריד את הגריל מהרמקול ולראות אותה-

כשאני שומע תקליטים בפטיפון, הממברנה של הרמקול ממש משתוללת פנימה והחוצה, עם משרעת מאוד גדולה, במיוחד כשאני משווה לאותה הקלטה מנוגנת דרך נגן התקליטורים.

זה בולט יותר בתקליטים מסויימים, ואם אני משווה את הווליום (לפי האוזן) אז אני לא שומע משהו יוצא דופן בהשוואה בין התקליט לסידי (חוץ מהעובדה שהרמקול פשוט משתולל... וכמובן ההבדלים הרגילים בין סידי לתקליט)

ניסיתי את זה עם שני ראשים שונים, וגם שני פונו-סטייג'ים שונים, התופעה נשארת.

החשד שלי הוא משהו שקשור להארקה (שבפטיפון החדש לא קיימת - REGA PLANAR 3), האם יש לי דרך להכניס הארקה בלי לנתח ניתוח לב פתוח את הזרוע?

למישהו יש רעיון מה גורם לזה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה רבה! ידעתי שמהפורום הזה תגיע הישועה!

פורסם

הישועה באה מגוגל. צריך רק למצוא את מילות החיפוש המתאימות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עכשיו שאני יודע מה לחפש, אני רואה שהבעיה הזו מאוד נפוצה,

בסוף הלכתי על פילטר-סאב-סוני אקטיבי ויקר כי קראתי שהפילטרים הפאסיביים כן מורגשים בצליל.

בינתיים אשתמש בפונו סטייג' שאני פחות אוהב אבל לפחות יש לו פילטר בילט-אין.

פורסם

מורגש בצליל זה עניין מדיד או התרשמותי?
מה שאר המערכת?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

השאלה היא לגבי פילטרים פאסיביים? כנראה שגם וגם- אנשים התלוננו שזה משפיע על הצליל + היי פאס פילטר פאסיבי מעבר לזה שצריך לחתוך מעל כדי להשיג הורדה משמעותית מתחת ל20 הרץ, גם משנה את הפאזות (כבל + נגד, לא תמיד איכותיים ברכיבים הנפוצים)

קניתי את הפילטר של KAB שגם מנצל את העובדה שמתחת ל140 הרץ הסיגנל בתקליט הוא מונו (BY DESIGN) וכך אפשר לסנן את הרעש בפאזות בלי לפגוע בצליל.

ובצד ההתרשמותי - זה היחידי שבפורומים כתבו שאכן היה שקוף.

שאר המערכת - 

מגבר Harman Kardon Signature 4.1

פרה - NAD T63 (או 163, לא זוכר, אבדוק בבית)

רמקולים - MIRAGE M2

פונו - שיט מאני או V-LPS של אודיו פידליטי, אבל עד שיגיע הפילטר אשתמש בPRO-JECT TUBE BOX כי יש לו סאבסוניק פילטר בילט אין.

מאמין שאצלי זו בעיה של פידבק ולא חוסר תיאום בין הזרוע לראש (אם יש משהו שמתואם זה הזרוע לראש, הראש נבנה ספציפית לזרוע על ידי REGA)

לפתור את הפידבק יהיה לי מאוד קשה כי אני לא רוצה \ יכול להזיז את הפטיפון ממקומו הנוכחי.

פורסם (נערך)

מתחת ל-140 הרץ זה מונו BY DESIGN של הראש שלנו. אין בעייה להוציא 50 הרץ רק לערוץ ימין. העניין הוא שאנחנו לא יכולים לחוש כיוון של תדרים נמוכים בגלל המרחק בין האזניים שלנו. פיל יכול להנות מסטריאו ב-140 הרץ.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

זו בדיוק הסיבה שזה ככה גם בתקליטים: אם זה לא היה מונו בתדרים האלה זה היה יכול להעיף את המחט מהחריץ (או לכל הפחות לעשות הפרעות לשאר התדרים).

אז אם מבחינת האוזן אפשר לוותר על זה- אין שום סיבה לא להפוך את זה למונו ולבטל מגרעת אחת של התקליט (מתוך אינספור מגרעות).

• תוכן חדש...